Uporabnik:Janezdrilc

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
St. Barbara's Church (Blatno) 04.jpg St. Barbara's Church (Blatno) 12.jpg Brežice iz svete Barbare, Piršenbreg 1.jpg Grad Pišece v Bizeljskem gričevju.jpg Cerkev svetega Vida, Bizeljsko 8.jpg
Crystal Clear action player play.svg Osnutki Crystal Clear action player play.svg Sveto pismo Crystal Clear action player play.svg Svetovni koledar Crystal Clear action player play.svg Priznanja Crystal Clear action player play.svg Slike

Andrej Cizl, * 2. december 1984, Brežice. Janez Drilc je vzdevek, ki ga pogosto uporabljam na internetu, izpeljan pa je kot premetanka pravega imena.

Najprej sem živel v Krškem, tako da sem v osnovno šolo začel hoditi v bližnji Leskovec pri Krškem. V tem času sem začel obiskovati tudi glasbeno šolo, smer klavirska harmonika. Po preselitvi na Piršenbreg sem osnovno šolo nadaljeval v Globokem. Zatem sem na Srednji šoli Krško obiskoval Tehniško gimnazijo.

Od prostočasnih dejavnosti sem bil član Pevskega zbora Vdih v Mariboru in Mešanega pevskega zbora Viva Brežice. Za hobi se ukvarjam s teologijo, branjem nasplošno, fotografiranjem, nekoliko se zanimam za sakralno in grajsko arhitekturo, rad grem v hribe in seveda sodelujem na Wikipediji.

Naj[uredi | uredi kodo]

Knjige[uredi | uredi kodo]

Glasba[uredi | uredi kodo]

Filmi[uredi | uredi kodo]

YouTube Logo.svg videi[uredi | uredi kodo]

Kraji[uredi | uredi kodo]

Svetniki[uredi | uredi kodo]

Izvedba 8. simfonije Gustava Mahlerja v Ljubljani. Nekje na sliki tudi jaz (seveda ne med solisti).


Velike misli[uredi | uredi kodo]

Včasih kakšni ljudje izrečejo misel tipa »to je pa tako res, da kar boli od resnice«. Včasih imamo to srečo, da na tako misel tudi naletimo. Nekaj takšnih sem zbral tule.

  • O moderni civilizaciji ne razumemo čisto nič, če najprej ne priznamo, da je svetovna zarota zoper vsako notranje življenje. (Georges Bernanos)
  • Dovolj je luči za tiste, ki si res žele videti, in dovolj teme za tiste, ki so naravnani v nasprotno smer. (Blaise Pascal)
  • Tisto, kar so ljudje spoznali na višku prosvetljenosti, je naša vera učila otroke. (Blaise Pascal)
  • V kako lepem stanju je Cerkev, kadar je ne podpira nobena stvar več razen Boga. (Blaise Pascal)
  • Ko ljudje nehajo verjeti v Boga, ni, da ne verjamejo v nič... verjamejo v karkoli. To je priložnost, da pridejo lažni preroki - in prišli bodo v tropih. (Gilbert Keith Chesterton)

Srečanje z Wikipedijo[uredi | uredi kodo]

Zakaj sem se sploh lotil prispevati... No, dosti sem brskal po internetu, ker me dosti stvari zanima, in to najrazličnejše stvari, od družboslovja do naravoslovja in nazaj. In bilo je tako, da karkoli sem vtipkal v Google, vedno je med prve zadetke vrgel kak članek iz slovenske ali iz angleške Wikipedije. Tako sem vse bolj uporabljal njune članke. V nekem trenutku pa sem se vprašal: »Pa kaj je to za ena stvar, da karkoli vtipkaš, vedno ti vrže nekaj ven? Da ima kar vse, karkoli se že zmislim???« Ja, začelo me je zanimati, za kaj gre. Počasi sem spoznaval namen tega projekta oziroma ideje in ji končno pripisal izjemen pomen. Nato sem si samo še rekel: »Zakaj pa bi samo jemal. Če sem toliko odnesel, se spodobi, da tudi sam kaj prispevam.«

Wikipedija je torej zame eden največjih dosežkov v zgodovini človeštva. Ideja Wikipedije se mi zdi več kot genialna: prosta enciklopedija..., vse znanje..., kdorkoli..., vsi jeziki... Vse to je naravnost čudovito! Pravtako pa je glasnik resnice, saj je njen cilj tudi objektivnost in preverjanje informacij. Njena vsebina nenehno raste in se prečiščuje – kakor bi bila človek. Nekje sem ujel tale rek o njej: »Wikipedija ne more obstajati v teoriji, obstaja lahko samo v praksi.«

Vsem wikipedistom želim veliko znanja, časa in znucanih tipkovnic. Obenem se zahvaljujem vsem za številna sodelovanja, dopolnitve, popravke, prevode... toliko dobrega in lepega. Svetega Izidorja Seviljskega, zavetnika interneta, pa prosim priprošenj za napredek in varstvo Wikipedije.

Prispevki[uredi | uredi kodo]

Tu je izbor nekaterih zanimivejših prispevkov, ki so me stali precej energije, nemalokrat pa tudi živcev ali celo denarja. Face-smile.svg

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]