Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Obvestila Pod lipo (piši) Orakelj (piši) Administratorska pomoč (piši) International (write)
Bližnjice:
WP:ADPOM
WP:PZAP
WP:PAP
Admin mop.PNG Administratorji so wikipedisti s pravicami sistemskega operaterja, kar pomeni, da lahko brišejo ali zaščitijo članke, razveljavljajo vandalizme in blokirajo uporabnike, ki povzročajo škodo.

Sorodni-projekti: Wikivir Wikinavedek Wikiknjige Wikislovar Wikiverza Wikimedijina-zbirka Wikipodatki Meta-Wiki

Tu lahko uporabniki zaprosijo za pomoč s strani administratorja oz. birokrata.

Na dnu strani odprite novo poglavje z naslovno vrstico == (smiseln naslov) ==. Opišite problem in po možnosti navedite tudi rešitev oz. rešitve problema. V primeru, če je prošnja nujna, je bolje, da se obrnete na trenutno aktivnega administratorja oz. birokrata (preglejte zadnje spremembe).

Upoštevajte vrstni red: novejše prošnje spadajo na dno strani. Nov razdelek.

Spoštovani,[uredi kodo]

Spoštovani,

zahvaljujem se, ker ste naložili spletno stran o meni na Wikipediji, vendar vas prosim, da jo takoj zbrišete. Podatki, ki ste jih naložili, so namreč stari in neažurirani že od leta 2011 in deloma tudi netočni. Poleg tega ne želim biti na spletni strani Wikipedije. Vljudno prosim, da upoštevate moje razloge in spletno stran takoj zbrišete.

Lep pozdrav,

Mojca Ramšak

Pozdravljeni, žal ni tako enostavno. Wikipedija je enciklopedija, ki jo lahko ureja vsak. Članek navaja vire, ki so splošno dostopni, kar pomeni, da si jih nismo izmislili. Če je članek nepopoln, se lahko dopolni, netočni podatko pa popravijo.--Rude (pogovor) 08:05, 22. marec 2017 (CET)

Zložljiva navigacijska polja - collapse ne deluje[uredi kodo]

Sem poskušala popraviti delovanje zložljivih seznamov (zapri/odpri gumb). Prednastavljeno bi moralo biti tako, da bi bili seznami skriti. Sedaj je vse razširjeno. Glej npr. Predloga:Liberalizem sidebar. Osnovni problem je verjetno v MediaWiki:Common.js, ki sem ga poskusila popraviti ... pa je poskus žalostno propadel. Narobe deluje tudi v infopoljih (glej članek Dornbirn). Posodobiti poskušam tudi Predloga:Skrito, kjer je v testnih primerih videti, da zadeva ne deluje. --Pinky sl (pogovor) 20:01, 17. september 2017 (CEST)

Pri navpoljih, ki imajo state = collapsed (na primer {{Time Person of the Year}}), se tudi dogaja, da [odpri/zapri] ne deluje. Na Wikinavedku, kjer so v glavnem vsa navpolja nastavljena na collapsed ({{Predsedniki Združenih držav Amerike}}), deluje vredu. --  Janezdrilc 15:09, 18. september 2017 (CEST)
Janez, sem popolnoma posodobila MediaWiki:Common.js, tako, da je problem, ki si ga omenil rešen. Vendar so še vedno nekateri zložljivi seznami (kot je ta na desni) avtomatsko razširjeni. --Pinky sl (pogovor) 16:31, 18. september 2017 (CEST)
DaD Opravljeno Tudi zložljivi seznami so popravljeni. --Pinky sl (pogovor) 16:17, 5. oktober 2017 (CEST)

Popravek napačno zapisanega priimka[uredi kodo]

Spoštovani,

prosim, da popravite napačno zapisan drugi priimek. Zdaj: Saša Šega Črnič, mladinska pisateljica. PRAVILNO je Saša Šega Crnič.

Hvala, Saša Šega Crnič.

DaD Opravljeno, hvala za opozorilo. Ϻ Zaplotnik prispevki 09:42, 5. oktober 2017 (CEST)

Nalaganje novih slik na Wikipedijo[uredi kodo]

Pozdravljeni,

na programu MolView sem "narisal" model neke spojine in to sliko nato naložil na računalnik. Zanima me, ali lahko to sliko dodam na Wikipedijo, ali zato rabim kakšno dovoljenje te spletne strani ali kaj podobnega?

Hvala! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Dietil Amin (pogovorprispevki) 21:57, 1. december 2017‎.

Živjo, slike kemijskih spojin načeloma niso avtorsko zaščitene, saj gre za geometričen model narave (torej ne kreativno delo). Tako da lahko modele nalagaš na Zbirko brez omejitev in jih uporabiš v člankih. Samo napiši v opisu, da je narejeno z MolView in izberi "javna last" pod licencami. — Yerpo Ha? 08:27, 2. december 2017 (CET)

Neprimerna vsebina[uredi kodo]

Pozdravljeni, na povezavi: https://sl.wikipedia.org/wiki/Holokavst, se je očitno nekomu zdelo smešno zapisati izredno neprimeren dodatek stavku o številu žrtev med Slovenci. Lahko bi zadevo sam popravil, a se mi zdi da bi bile potrebne tudi sankcije proti urejevalcu, v kolikor to obstajajo. Samo v opozorilo. Lep pozdrav, Matija -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:GubM (pogovorprispevki) 13:07, 24. januar 2018‎.

To je sicer razprava za pogovorno stran članka, ampak kaj točno naj bi bilo tako neprimerno, da bi se ti zdelo nujno kaznovati človeka, ki je to vnesel? Sankcije (blokade) v Wikipediji mimogrede niso namenjene kaznovanju, ampak preprečevanju kvarnega delovanja v bodoče, če drugi načini iskanja soglasja odpovedo in če je možno predvidevati, da bo nekdo nadaljeval z nekonstruktivnim početjem. Tako da ne. Predlagam, da odpreš razpravo na Pogovor:Holokavst in obvestiš avtorja konkretnega podatka, ki se ti zdi sporen. Poiščeš ga lahko iz zgodovine strani. — Yerpo Ha? 13:39, 24. januar 2018 (CET)
Precej verjetno je mislil tole. --Sporti (pogovor) 14:09, 24. januar 2018 (CET)
Ah, tega sem pa spregledal, ker je že Engelbert vmes popravil. Ok, to je res izredno neprimeren dodatek, o katerem ni treba razpravljati, ampak vandalizem iz šolskih klopi je kratkotrajna in naključna zadeva, ki jo lahko obravnavamo samo sproti. Za več kot 24 ur star poseg ni druge rešitve kot čiščenje. Si pa vabljen, GubM, da pomagaš pri takih vzdrževalnih opravilih, s spremljanjem posegov na Wikipediji. — Yerpo Ha? 14:21, 24. januar 2018 (CET)

Ob dodajanju strani v Wikipodatke še label za sl[uredi kodo]

Ob dodajanju strani preko menija na sl (Dodaj povezave) bi bilo zelo koristno, če se hkrati doda še oznaka (label) za sl. Ne vem pa če se to nastavi tukaj ali na Wikidata (če se da). Če se prav spomnim je bilo na začetku tudi tako nastavljeno. --Sporti (pogovor) 09:44, 3. februar 2018 (CET)

To pa mogoče najboljše, če vprašaš kar na Wikipodatkih. Pri drugih Wikipedijah sem preveril, pa imajo vse enako formo povezovanja, tako da ne vem, če je možno kaj lokalno spreminjat. --  Janezdrilc 13:59, 3. februar 2018 (CET)

Hotcat[uredi kodo]

Opazil sem, da zadeva deluje, če so kategorije v angleščini (Category:) npr. Komunikacijski podatki, tako da je verjetno nekje treba popraviti le Category: v Kategorija:. --Sporti (pogovor) 18:09, 1. april 2018 (CEST)