Uporabniški pogovor:Yerpo

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kfig.svg Nuvola search person.png Featured Article Star.svg Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Icon tools.svg Nuvola apps edu languages.svg
DELO O MENI VITRINA KNJIŽNICA RUMPLKAMRA POGOVOR
Uporabniški pogovor:Yerpo
Arhivi Arhivi

2007: 1
2008: 1 · 2
2009: 1 · 2 · 3
2010: 1 · 2 · 3
2011: 1 · 2 · 3
2012: 1 · 2 · 3
2013: 1 · 2 · 3
2014: 1 · 2 · 3
2015: 1 · 2 · 3
2016: 1 · 2
2017: 1 · 2
2018: 1 · 2
2019: 1
2020: 1 · 2

  • Želim, da so moji pogovori zbrani na enem mestu, zato bom na vprašanja odgovarjal tukaj.

Da se prepričate, ali sem odgovoril, to stran redno preverjajte ali jo dodajte na svoj spisek nadzorov.

  • I want my discussions gathered in one place, so I'll answer to all the questions here.

To make sure I have answered to your query, check this page often or add it to your watchlist.

ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?

Če me želiš vprašati, zakaj sem brisal/razveljavil tvoj prispevek, prosim najprej preberi zgornje namige.
Na vprašanja z enim od tam naštetih odgovorov bom v najboljšem primeru odgovoril s ponovno napotitvijo na to stran.

Za vse drugo: PUSTI SPOROČILO / LEAVE A MESSAGE Mail-message-new.svg

Na pogovornih straneh, vključno s to stranjo, se tikamo, tako da kar pogumno.

Zakaj se ne pokaže slika v naslovu članka Srce v breznu?[uredi kodo]

V italijanskem članku o filmu Srce v breznu imamo tudi sliko. Ko sem jo hotel prenesti v slovenski članek, se ni hotela pokazati, čeprav piše o njej:

"Questa immagine può essere inserita solo nelle voci che riguardano direttamente l'opera (ad esempio non nelle voci sugli attori o registi, o nelle pagine utente)." Približen slovenski prevod: "Ta slika je lahko vstavljena samo v članke, ki zadevajo neposredno delo (na primer ne v članke o igralcih al režiserjih, ali spremljajočih straneh)." Tak članek pa je "Srce v breznu" v slovenščini.--Stebunik 21:54, 31. december 2020 (CET)
Odgovor na Pogovor:Srce v breznu. — Yerpo Ha? 00:37, 1. januar 2021 (CET)

Članek Metod Pogačnik[uredi kodo]

Živjo,

eno vprašanje. Pred časom sem za enega gospoda urejal članek o Metodu Pogačniku, pa ga zdaj moti, da zgoraj na vrhu članka piše "Ta članek ni napisan v tonu, ki ustreza formalnemu tonu, običajnemu v Wikipediji."

Kaj to sploh pomeni in kako se to popravi? Jaz sploh ne najdem nobene infomacije o tem.

LP ChrisTeaAn (pogovor) 13:45, 2. januar 2021 (CET)

@ChrisTeaAn: članek ga preveč očitno hvali (več o tem: Wikipedija:Nepristranskost). Polno je publicističnih floskul, ki se jim je treba izogibati - kot so "Obdarjen z znanjem in darovi narave...", "... ni maral votlih besed, znal pa je... " idr., kot celota bi članek bolj spadal v kake Slovenske novice kot pa v enciklopedijo. Predlagam, da odpreš kako tiskano enciklopedijo in tam pogledaš slog. — Yerpo Ha? 15:36, 2. januar 2021 (CET)

Kristina Švedska[uredi kodo]

Pišem članek ‘’Kristina Švedska Katoliška”. V zvezi s tem sem napravil tudi primerno razločitev za »Kristina Švedska«. https://sl.wikipedia.org/wiki/Kristina_Švedska_(razločitev) Je pa že obstajal članek na Wikipediji »Kristina Švedska«, ki se je nanašal na sedaj živečo švedsko princezo. Članek sem uspešno prestavil na nov naslov, ki je ustreznejši. Vendar sem pomotoma dodal predpono in se sedaj ta novi članek glasi: »Wikipedija:Kristina Švedska Magnuson« https://sl.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Kristina_Švedska_Magnuson Zato sem napravil nov članek – brez Wikipedija – samo: »Kristina Švedska Magnuson« https://sl.wikipedia.org/wiki/Kristina_Švedska_Magnuson Tako se na primer glasi tudi v angleščini podobno: “Princess Christina, Mrs. Magnuson« Vse bi bilo v najboljšem redu, vendar se slika v »oknu«  pri tem novem članku ni pokazala. V prejšnjem – prenesenem članku – pa obstaja njena slika. Prosim, da zadevo urediš. Torej: sliko iz »Wikipedija:Kristina Švedska Magnuson« je treba prenesti v članek »Kristina Švedska Magnuson« in ta članek naj ostane. Napačno prenesenega, tj. »Wikipedija:Kristina Švedska Magnuson« - pa je potem treba zbrisat. Hvala. --Stebunik 23:32, 22. januar 2021 (CET)

Sliko sem uspešno prenesel v ta članek iz angleške wikipedije. Sedaj ostane še samo to, da zbrišeš članek "Wikipedija:Kristina Švedska Magnuson". --Stebunik 23:36, 22. januar 2021 (CET)
Spremeniti je treba seveda tudi naslov članka pri angleški Wikipediji, kjer piše zdaj za slovenšččino: "Wikipedija:Kristina Švedska Magnuson". Hvala.--Stebunik 23:39, 22. januar 2021 (CET)
So že ostali uredili, vidim. Drugič prosim piši take prošnje na pogovorno stran članka. Če bo na moji strani, se bo izgubilo v arhivih. — Yerpo Ha? 09:29, 23. januar 2021 (CET)
Hvala za prijaznost. Včasih ostaneš edino upanje. Tudi hvala za nasvet pri članku Srce v breznu, kjer sem uspel prenesti sliko v "okno" po Tvojem nasvetu. --Stebunik 19:32, 23. januar 2021 (CET)

Slika vlade 14. vlada Republike Slovenije?[uredi kodo]

Pozdravljen. Prosil bi za pomoč. Urejam stran aktualne vlade. V začetku je nekdo naložil skupinsko fotografijo vlade ob imenovanju, a je bila kasneje izbrisana. Glede na to, da so v wiki zbirko naložene fotografije večine zadnjih vlad, se mi zdi škoda, da tu nastane luknja. Ne spoznam se (še) na legalno nalaganje tujih fotk (v smislu fair use), zato te prosim za pomoč. Hvala že v naprej :) --Pv21 14:15, 25. januar 2021 (CET)