Uporabniški pogovor:Yerpo

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kfig.svg Nuvola search person.png Featured Article Star.svg Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Icon tools.svg Nuvola apps edu languages.svg
DELO O MENI VITRINA KNJIŽNICA RUMPLKAMRA POGOVOR
Uporabniški pogovor:Yerpo
Arhivi Arhivi

2007: 1
2008: 1 · 2
2009: 1 · 2 · 3
2010: 1 · 2 · 3
2011: 1 · 2 · 3
2012: 1 · 2 · 3
2013: 1 · 2 · 3
2014: 1 · 2 · 3
2015: 1 · 2 · 3
2016: 1 · 2
2017: 1 · 2
2018: 1

  • Želim, da so moji pogovori zbrani na enem mestu, zato bom na vprašanja odgovarjal tukaj.

Da se prepričate, ali sem odgovoril, to stran redno preverjajte ali jo dodajte na svoj spisek nadzorov.

  • I want my discussions gathered in one place, so I'll answer to all the questions here.

To make sure I have answered to your query, check this page often or add it to your watchlist.

ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?

Če me želiš vprašati, zakaj sem brisal/razveljavil tvoj prispevek, prosim najprej preberi zgornje namige.
Na vprašanja z enim od tam naštetih odgovorov bom v najboljšem primeru odgovoril s ponovno napotitvijo na to stran.

Za vse drugo: PUSTI SPOROČILO / LEAVE A MESSAGE Mail-message-new.svg

Na pogovornih straneh, vključno s to stranjo, se tikamo, tako da kar pogumno.

Brisanje točnih in preverljivih podatkov[uredi kodo]

Čudno, da brišeš točne in preverljive podatke. In ne, nisem ta Miha o katerem vnašam leksikografsko geslo. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MihaWik (pogovorprispevki) 13:19, 6. julij 2018‎.

Ok, vzamem nazaj tisto o konfliktu interesov, a brisal sem copy-paste promocijskega gradiva, že objavljenega tukaj, ki nima kaj početi v enciklopediji. Preverljiv v Wikipedijinem smislu pa dodatek ni bil, saj ni bil naveden noben vir (drugi wikipedijski članki ne štejejo za zanesljive vire - kaj je za nas "vir", je objsnjeno na Wikipedija:Preverljivost in Wikipedija:Navajanje virov). — Yerpo Ha? 13:31, 6. julij 2018 (CEST)
Na povezavi, ki si jo podal, je en stavek, ki je univerzalen glede njegovega življenjepisa in to je: "Miha Hočevar (rojen leta 1963 v Ljubljani) se že ob začetku študija na AGRFT aktivno vključi v filmsko in televizijsko prakso kot asistent in režiser". Mogoče govoriva o različnih sklopih leksikografskega gesla, a si zaradi enega stavka pavšalno izbrisal celotno vneseno vsebino. Navedeni so bili institucionalni viri, ki si jih izbrisal (Društvo režiserjev, Filmski center, baza AGRFTja, wiki in www stran dotičnih nagrad ipd). Brez težav sprejmem, da ti nekateri stavki slogovno niso všeč, da Wikipedia ni nek verodostojen vir podatkov kot si sam rekel, a zanemarjanje institucionalnih virov vso zadevo še toliko bolj degradira, kar me čudi, glede na to koliko časas vlagaš v Wikipiedio. Glede na to, da je bil članek s tvoje strani spremenjen še preden sem zaključil urejanje, je možno, da si površno šel čez vsebino, kar je razvidno iz npr. števila posnetih filmov. Nagrade so bile opremljene z viri, filmi prav tako, a si pavšalno vse izbrisal. Zakaj? Smernice in navodila sem pregledal tako, da ti jih ni potrebno ponovno navajati v potencialnem odgovoru. MihaWik (pogovor) 14:36, 6. julij 2018 (CEST)
V tvoji verziji je bil naveden natanko en vir - wikipedijski članek. Se opravičujem, če sem napacno razumel vir besedila, a celoten odstavek (glavni del dodatka) je precej promocijsko naravnan in se mi ni zdel primeren, časa in volje za ločevati zrnje od plev pa ni bilo. Je res, veliko casa vlagam v ta projekt in tudi z veseljem urejam prispevke, a samo, če osnove štimajo. — Yerpo Ha? 15:07, 6. julij 2018 (CEST)
Navedeno redakcijo "Redakcija dne 01:00, 6. julij 2018" , sem danes skladno z tvojim opomnikom in pojasnilom, da nisem ta Miha, po vrnitvi članka v prejšnje stanje dopolnjeval. Dopolnjena redakcija, ki sem jo kočal danes, pa je bila s tvoje strani blokirana in dejsno vrnjena v začetno res slabo stanje. Sicer ne razumem zakaj podiraš hišo do tal, če opaziš, da je strešnik narobe nastavljen ali pa da dimnik še ni dokončan in še nima obešene hišne številke na fasado? Tovrstna pavšalnost/površnost še dodatno poriva neverjetno fajn proejkt Wikipedie in community based editinga, v domeno Googlovega zastonjkarskega outsourcanja. Škoda. Predlagam, da vsaj prebereše drugič preden impulzivno vse blokiraš. Vseeno hvala za tvoje dosedanje dobronamerne napore in inpute tudi na drugih geslih. Nadaljujem prihodnjič, ko bo čas... Če seveda ne boš ponovno vse blokiral. MihaWik (pogovor) 15:44, 6. julij 2018 (CEST)
Ni šlo za strešnike ali fasado, ampak za temelje, če se že greva poetične analogije. O nobeni dopolnjeni reakciji ne vem ničesar in tudi nisem ničesar blokiral, samo znova sem razveljavil razveljavitev. To je vse, kar sem videl. Je pa mogoče prišlo do navzkrižja urejanj, če sva slučajno hkrati delala posege. — Yerpo Ha? 16:36, 6. julij 2018 (CEST)

brisanje "avtobiografije"[uredi kodo]

Spoštovani moderator.

Vse kar je bilo napisano je res. Nikjer eksplicitno ne piše, da niso dovoljene strani z avtobiografijo, še posebej če je vse res. Ne delam samopromocije tako kot ste napisali, tega pa res ne potrebujem. Podobna stran o meni že obstaja "nisem je sam objavil" https://pl.wikipedia.org/wiki/Denis_Udovi%C4%8D Naprošam, da ponovno presodite o moji uporabniški strani, in mi dovolite objaviti nekaj informacij o sebi v slovenskem jeziku, svetovnih rekordih in rezultatih (preverljivih), ki sem jih kot športnik dosegel. Hvala in lep pozdrav -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Udovich (pogovorprispevki) 13:57, 6. julij 2018‎.

Zakaj bi objavljal stvari o sebi, če ne za samopromocijo?! In to še copy-paste svoje osebne predstavitvene strani, ki nima kaj početi v enciklopediji - Wikipedija namreč ni ponudnik zastonjskega spletnega prostora za "predstavitve", ampak je enciklopedija. Prosim torej za spoštovanje dogovorov, ki veljajo v tem spletnem projektu - Wikipedija:Konflikt interesov. Mimogrede, "še posebej če je vse res" v Wikipediji ni argument. Glej Wikipedija:Preverljivost. — Yerpo Ha? 14:02, 6. julij 2018 (CEST)

Očitno je škoda izgubljati čas s slovensko wikipedijo in takim moderatorjem. Lep dan ti želim, in upam, da boš lažje spal, ker si uspel preprečit še eno "samopromocijo" in rešil Slovenijo pred mojo zlorabo wikipedije, čeprav je takih in podobnih strani veliko na svetovni wikipediji. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Udovich (pogovorprispevki) 17:49, 6. julij 2018‎.

Že, ki si pri delu, dej mi povej, kje se lahko popolnoma izbrišem kot uporabnik. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Udovich (pogovorprispevki) 18:02, 6. julij 2018‎.

Pa bom res. Veliko športnih uspehov tudi v bodoče želim. Uporabniških računov ni možno brisati, možno pa je zaprositi za anonimizacijo z obrazcem Posebno:GlobalRenameRequest. — Yerpo Ha? 18:12, 6. julij 2018 (CEST)

Jutro. Kot vidiš ne gre tako enostavno kot si predlagal, namesto, da izbrišejo uporabniško ime, so mi samo zamenjali uporabniško ime v "izbris".

Naredili so točno tisto, kar si zaprosil (in kar sem rekel, da je možno) - spremembo imena v "izbris". — Yerpo Ha? 07:25, 7. julij 2018 (CEST)

Ma dobro, to ni več hec, lepo sem te prosil, da mi pomagaš in mi poveš kje se lahko izbrišem kot uporabnik oziroma uporabniški račun. V link obrazca, ki si mi ga posala sem lepo napisal, da želim, da se račun z mojimi podatki "mail" in drugimi popolnoma izbriše. Tako, pa ste mi samo spremenili ime, mail ostal, geslo tudi itd. Prosim, da to uredite. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Izbris (pogovorprispevki) 08:49, 7. julij 2018‎.

Sem jasno povedal (kopiram od zgoraj): Uporabniških računov ni možno brisati. Tehnično ne. Lahko se jih samo anonimizira - preimenuje v nek naključen niz znakov. Podatek o e-mail naslovu pa lahko izbriše kar uporabnik sam, administratorji do njega niti nimamo dostopa in se ga nikjer ne vidi. — Yerpo Ha? 08:52, 7. julij 2018 (CEST)

nisem še nikoli imel takega primera, da sem se nekam prijavil (forum,portal,itd.) kot uporabnik, in kasneje tega nisem mogel izbrisat. nerazumljivo za ero računalniške tehnologije v kateri živimo. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Izbris (pogovorprispevki) 12:45, 7. julij 2018‎.

(Ni)Sem že imel take primere, ko so uporabniki klikali 'naprej, naprej, naprej' in se potem čudili kot purman glisti ... Nerazumljivo, da ne preberejo 'drobnega tiska'! --Andrejj (pogovor) 14:14, 7. julij 2018 (CEST)
Wikipedija je zgrajena na transparentnosti, tudi to je en od razlogov, da je mnogo uspešnejša na dolgi rok od raznih forumov in portalov. — Yerpo Ha? 14:53, 7. julij 2018 (CEST)

Glasbeno kulturno društvo Muzikalija[uredi kodo]

Pozdravljen,

Ne razumem zakaj je bila objava izbrisana. Ni bil direkten copy paste, vir je bil naveden, sicer smo imeli namen objavo še dopolniti. Gre za neprofitno društvo, tako da ne razumemo označitve z komercialno vsebino in samopromocijo. Letos smo dobili nova sredstva in pripravljamo nove projekte, ne razumemo zakaj to ne bi SMELO biti na wikipediji.

Hvala za odgovor -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Kodrich (pogovorprispevki) 15:57, 19. julij 2018‎.

Glej povezavo "ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?" na vrhu te strani. Dodatno še Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 16:48, 19. julij 2018 (CEST)

Pomoč pri piljenju članka[uredi kodo]

Pozdravljen, prosila bi te za pomoč pri dokončanju članka Evanescence, ki sem ga s prevodom angleškega članka že dodobra razširila iz škrbine. Zaenkrat še preverjam in dodajam manjkajoče vire, tebe bi pa prosila, če bi bil pripravljen pregledati članek. Ponekod sem morda nerodno prevedla kakšno stvar (sem le ljubiteljska prevajalka), pa tudi z izsekom pesmi pri razdelku Glasbeni slog in vplivi imam težave. Kopirala sem angleško kodo in dopise prevedla, pa ne deluje. Zanima me tudi, ali bi ta članek lahko bil po zaključku kandidat za izbrani članek. - Florentina Veršič (pogovor) 11:14, 21. julij 2018 (CEST)

Bom pogledal. Za začetek, izsek pesmi je naložen na angleško Wikipedijo po načelu poštene uporabe, zato ga je treba naložiti v slovensko posebej, če se ti zdi uporaben. — Yerpo Ha? 18:24, 21. julij 2018 (CEST)

Aaa, to je problem. Kaj pa vem, meni se zdi, da je tak zanimiv dodatek na strani. Lahko poskusim, ampak nisem čisto prepričana, če bom znala, drugače bi prosila tebe, da to urediš :) - Florentina Veršič (pogovor) 14:20, 22. julij 2018 (CEST)

@Florentina Veršič: sem uredil po svojih močeh. Najbolje, da ga kar sama predlagaš. Po mojem bi lahko šel skozi, le reference bi bilo mogoče bolje narediti sprotne, tako kot v angleškem članku, namesto na koncu odstavkov. — Yerpo Ha? 12:58, 13. avgust 2018 (CEST)

Hvala! No ja, jaz sem do zdaj reference vedno dajala na koncu člankov ... Naj jih v prihodnje dajem sproti? Lahko še malo popravim in dopolnim to ter potem predlagam. − Florentina Veršič (pogovor) 14:40, 13. avgust 2018 (CEST)

Kar predlagaj čimprej, da gre lahko čez dva tedna že na glavno stran. Detajli se lahko polirajo sproti. Z referencami sem mislil, ko daješ vse reference za vsebino enega odstavka na koncu tega odstavka - recimo na koncu prvega odstavka zgodovine je [6][7][8]. Bolje je v izvirniku, ko je vsak podatek sproti pripisan viru, tako se jasneje vidi, kateri je preverljiv v katerem viru. — Yerpo Ha? 16:37, 13. avgust 2018 (CEST)

Sem upoštevala nasvet in vložila predlog. Zaenkrat se sicer ni pojavilo na strani predlogov, upam, da gre samo za zamik ... Ja, saj to sem razumela, bom odslej delala po tem principu, prej sem vedno dajala reference na konec odstavkov. − Florentina Veršič (pogovor) 15:23, 14. avgust 2018 (CEST)

Lokacijska karta Jordanije[uredi kodo]

Potreboval bi lokacijsko karto Jordanije. Če jo boš prenesel, se ti bom lepo zahvalil.--Octopus (pogovor) 12:52, 24. julij 2018 (CEST)

DaD OpravljenoYerpo Ha? 13:03, 24. julij 2018 (CEST)

Hvala! --Octopus (pogovor) 15:38, 24. julij 2018 (CEST)

Teorija vsega (film)[uredi kodo]

Pozdravljen, ponovno prosim za pomoč. Prvič sem preizkusila možnost Wikiprevajalca in pomotoma najprej shranila pod angleški naslov The Theory of Everything (2014 film). Nato sem takoj shranila še pod Teorija vsega (film), zato ga zdaj ne morem premakniti na pravilni naslov, problem pa je nastal tudi s povezavami v druge jezike. Lahko prosim to urediš? − Florentina Veršič (pogovor) 18:25, 28. julij 2018 (CEST)

Zdaj sem opazila, da so povezave v druge jezike ok, prosila bi samo za izbris strani z angleškim naslovom :) − Florentina Veršič (pogovor) 19:12, 28. julij 2018 (CEST)
Ok. — Yerpo Ha? 21:43, 28. julij 2018 (CEST)
Hvala :) – Florentina Veršič (pogovor) 11:10, 30. julij 2018 (CEST)

B:hip europe[uredi kodo]

Pozdravljen,

opazil sem, da je bil popravljen članek Mrežni Marketing in sicer iz njega je bilo izbrisano podjetje B:hip Europe APS.

Za veljavnost davčnih številk, za katero je podjetje registrirano uradno v sloveniji, se prosim sklicujte na: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html

DŠ v Sloveniji: 21641935

DŠ na Danskem: 36733284

Podjetja, evropskega izvora potrebujejo davčno številko, za plačilo davka v državi kupcev. Prosim, da se uradnega podjetja bhip europe ne briše več. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Lozakvid (pogovorprispevki) 16:48, 7. avgust 2018‎.

Zdravo. Wikipedija ni imenik ali zastonjski oglasnik, zato take povezave ne spadajo v članek in zato sem jo spet odstranil. V članku mrežni marketing je navedenih samo nekaj najbolj znanih tovrstnih podjetij za zgled (pa še to s povezavami na članke o njih, ne s hiperpovezavami) in B:hip vsekakor ni med njimi. Prosim torej, da nehaš z neželenim oglaševanjem (spamom) v Wikipediji. — Yerpo Ha? 17:04, 7. avgust 2018 (CEST)

Pozdravljen[uredi kodo]

rad bi še samo omenil da lahko pri g. Rodolfo Vanoli spremenite trenutni klub. hvala za razumevanje, lep pozdrav! M -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Mcalex66 (pogovorprispevki) 18:06, 22. avgust 2018‎.

Če ne boš pisal neumnosti o drugih kot do zdaj, ga lahko spremeniš sam. — Yerpo Ha? 08:05, 23. avgust 2018 (CEST)

Ferdinand Malič -> St. Leonhardt[uredi kodo]

Spoštovani, zakaj se pri pojmu Ferdinand Malič popravlja kraj smrti Lenart v Slovenskih goricah v St. Leonhardt ? Saj se tudi sicer pri umrlih v času Avstro-ogrske ne popravlja Ljubljana v Laibach, Maribor v Marburg an der Drau ... SloStyria (pogovor) 21:56, 30. avgust 2018 (CEST)

Podatki iz Infopolja so v glavnem vzeti iz Wikipodatkov. Tako ima vsak članek svojo wikipodatkovno stran z osnovnimi podatki. Povezavo nanjo najdeš v levem meniju pod Objekt Wikipodatki. Za članek Ferdinand Malič sem že popravil. --  Janezdrilc 22:14, 30. avgust 2018 (CEST)
Prejšnji podatek v wikidata:Q39160065 je omenjal okrožje Gradca. Verjetno je šlo za napako. Vidim pa, da Slovenska biografija navaja Pernico... --romanm (pogovor) 22:16, 30. avgust 2018 (CEST)

Hvala za pojasnilo in popravek. SloStyria (pogovor) 22:41, 30. avgust 2018 (CEST)

Oskar Böhm[uredi kodo]

Spoštovani!

Kaj moram še storiti, da bo v Wikipediji pri Oskarju Böhmu odstranjeno tole: "Članek ne navaja nobenega medbesedilnega sklica ali vira. Prosimo, pomagajte ga izboljšati z dodatnimi zanesljivimi viri. Vsa sporna vsebina, ki ni preverljiva, se sme kadar koli odstraniti."

V članku o Oskarju Böhmu je sedaj kar precej medsebojnih sklicev in virov. Dodala sem tudi že kar nekaj bibliografije o avtorjih, ki so pisali o Oskarju Böhmu. Na to ste me junija 2018 namreč posebej opozorili.

JURCA, Jože: 90 let prof. dr. Oskarja Böhma, Vestnik Veterinarske zbornice Slovenije. - Letn. 6, št. 2 (april 2011), str. 23, (COBISS.SI-ID: 3342714) JURCA, Jože: Prof. dr. Oskar Böhm - devetdesetletnik. Vir: Reja prašičev : strokovna revija. ISSN 1408-600X. - Letn. 13, št. 4 (2010), str. 20-21 Prof. dr. Oskar Böhm, zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, članek, COBISS.SI-ID: 415610, Veterinarske novice. ISSN 0351-5842. - Let. 22, št. 2 (1996), str. 63-64 Kosec, Marjan: Zasl. prof. dr. Oskar Böhm, dr. vet. med. (1921-2013), članek, COBISS.SI-ID: 3760762, Vestnik Veterinarske zbornice Slovenije. - Let. 8, št. 4 (2013), str. 37

Prosim za nasvet!

LP L. Böhm

Sem uredil vire, hvala. — Yerpo Ha? 16:28, 31. avgust 2018 (CEST)

informacijska tehnika -> tehnologija[uredi kodo]

V stroki (informatika) je uveljavljen izraz informacijska tehnologija, ne informacijska tehnika. Npr. v http://www.islovar.org tega pojma (informacijska tehnika) sploh ni. Ne razumem argumentiranja:"Bo kar tehnika prav." -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Tomiroz (pogovorprispevki) 11:59, 8. oktober 2018‎.

Med tehnologija in tehnika je v slovenščini rahla pomenska razlika, čeprav zaradi vpliva angleščine počasi izginja - "tehnologija" se nanaša bolj na vedo o predelavi materiala v izdelke, "tehnika" pa na dejavnost, ki se ukvarja z izdelovanjem materialnih dobrin v praksi, ampak zdajle se ne spomnim, kje smo sklenili, da je "tehnika" primernejša varianta za IT (in tudi wiki članki so zmedeni), tako da lahko pustim. — Yerpo Ha? 07:02, 9. oktober 2018 (CEST)

Pametna mesta[uredi kodo]

Zdravo, Javljam se (v zvezi s projektom urejanja področja Pametna mesta in komentarjem glede GIS). -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Tomiroz (pogovorprispevki) 17:43, 25. oktober 2018‎.

Mentor študentskega projekta? Ok, s prispevki je kar nekaj problemov, glavna sta navajanje virov in organizacija vsebine. Avtorji navajajo kvečjemu povezave do spletnih strani posameznih praktičnih rešitev znotraj svoje teme namesto strokovnih člankov, ki bi govorili o temi na splošno. Zato je polno trivialnosti - najbolj ekstremen primer je bil članek Osebne in zdravstvene informacijske storitve, kamor je poskušal nekdo vnesti navadno reklamo za Vrstomat. Ta članek je tudi dober zgled za problem fokusa oz. pomanjkanje le-tega. Bo opisoval osebne ali zdravstvene informacijske storitve (naslovi člankov so mimogrede po wiki standardih v imenovalniku ednine)? Drug primer je Uporabnik:Rok kop, ki je poskušal podvojiti stran o GIS s poudarkom na uporabi GIS v pametnih mestih, kar je (s stališča teme GIS kot celote) zelo zelo obrobna tematika in je definitivno bolje, da je kot podpoglavje v matičnem članku. Zaradi vsega sem želel vzpostaviti komunikacijo, ker popravljati za celim letnikom študentov/dijakov je kar naporno. Zato bi za začetek svetoval, da si vsi skupaj preberete Wikipedija:Šolski projekti - ni sicer (še) uradna smernica, bo pa vsem prihranilo veliko živcev, če se držite vsaj njenega smisla. — Yerpo Ha? 19:49, 25. oktober 2018 (CEST)
Hvala za opozorilo glede štud. projektov. Sem jih še enkrat opozoril in usmeril na pravila urejanja.Tomiroz (pogovor) 09:21, 26. oktober 2018 (CEST)

Taja Zven Ivančič[uredi kodo]

Zvenivancic pravi (na neustreznem mestu):


Spoštovani Yerpo (ne vem kdo ste), sploh ne vem zakaj v mojem imenu karkoli pišete ali si izmišljujete, le popravke članka o meni sem delala, ničesar tega kar ste objavili niso moje besede, lažnivo objavljate.

TAJA ZVEN IVANČIČ

NIČESAR OD TEGA NISEM JAZ NAPISALA (kar je napisano v mojem imenu).


--Andrejj (pogovor) 10:25, 27. oktober 2018 (CEST)

Najbrž ima kakšno zvezo z Uporabniški pogovor:Taja Ivancic, zato se mi ni zdelo vredno odgovarjati. — Yerpo Ha? 12:15, 27. oktober 2018 (CEST)

Stingl -[uredi kodo]

Pozdravljeni, Silvester Stingl je umrl včeraj 29.10.2018, kar bo danes objavljeno tudi v medijih, moje ime je pa Primož Grašič, član big banda RTV Slovenija.

[e-mail brisan zaradi možnosti zlorab]

Primoz

Dajmo potem počakati, da bo objavljeno, ok? — Yerpo Ha? 14:12, 30. oktober 2018 (CET)
Zdaj sem našel novico na MMC RTV-SLO, tako da sem vrnil podatek. — Yerpo Ha? 15:14, 30. oktober 2018 (CET)

Obogatena resničnost - Augmented reality[uredi kodo]

Zdravo, Opazil sem, da si uredil prispevek Obogatena resničnost. Hvala. Ali obstaja oz. lahko predlagaš boljši način za vključitev primerov slovenske AR v prispevek? Sedaj je v prispevku ostal samo link na PokemonGO, kar se mi zdi enostranska predstavitev. Prosim za pomoč. Tomiroz (pogovor) 10:50, 5. november 2018 (CET)

Zdravo. Takih nekritičnih seznamov primerov se raje izogibamo, ker hitro opazijo še ostali, ki karkoli delajo v tej smeri, da njihova firma bi tudi "morala" biti omenjena in potem se samo množijo nepomembnosti oz. z drugo besedo spam (več: en:WP:SPAMBAIT). Pokemon Go je svetovni fenomen in zgodba o uspehu obogatene resničnosti na svetovni ravni (primer), zato je kot zgled zelo relevanten, če govorimo o temi na splošno. Za razliko od ostalih omenjenih, kjer niti kvalitetnega neodvisnega vira ni bilo zanje. Po mojem precej bolj smiselna rešitev bi bila najti kak strokoven članek o uporabi AR v Sloveniji in povzeti tega. — Yerpo Ha? 11:10, 5. november 2018 (CET)
Hvala. Sem ga našel (članek) in dodal. Tomiroz (pogovor) 11:53, 5. november 2018 (CET)

Infopolje Muzej[uredi kodo]

Da ne gnjavim samo Pinky. Prosil bi te, da v našo Wikipedijo prestaviš predlogo Muzej. Predlogo sem poskušal prenesti po Pinkyjinih navodilih, pa sem se zaštrikal in raje odnehal. Izraze lahko prevedem tudi jaz, sicer pa se ne mudi in lahko počakam. Hvala! --Octopus (pogovor) 13:04, 9. november 2018 (CET)

Lahko me gnajviš. Bova uredila. --Pinky sl (pogovor) 18:02, 9. november 2018 (CET)

Nov ročaj[uredi kodo]

SmozBleda se najmanj slabo izgovarja v drugih jezikih. Poleg tega diši po AntonAusTirol;). Sumus (ali pa vitosmo...) je že bolje. Sklepam, da so pravice za tako (globalno) spremembo v tvojih rokah. Hvala vnaprej za info SmozBleda (pogovor) 15:36, 9. november 2018 (CET)

So, a brez formalnosti seveda ne gre. Posebno:GlobalRenameRequest. "Sumus" je že zaseden, "Vitosmo" je ok. Če je želja velika, bi se dalo tudi ugrabiti ročaj "Sumus", v tem primeru se bo treba obrniti na meta:Steward requests/Username changes. — Yerpo Ha? 08:09, 10. november 2018 (CET)

Ivan Tominec[uredi kodo]

Videl sem, da ste mi poslali sporočilo, da besedilo krši avtorske pravice, saj naj bi kopiral iz spletne strani http://www.oscv.si/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1&limit=16&limitstart=256. Vse povedi sem spreminjal, je pa jasno, da je osnova enaka, saj o Ivanu Tomincu nasploh skoraj nikjer ne piše kaj veliko. Upam, da je sedaj v redu. Če ne, bom z veseljem besedilo ponovno pretipkal in nekoliko spremenil. Lep pozdrav -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:PESimic1999 (pogovorprispevki) 17:13, 11. november 2018‎.

Odgovor na Uporabniški pogovor:PESimic1999. — Yerpo Ha? 17:37, 11. november 2018 (CET)

Izlastnoimenski pridevniki[uredi kodo]

Pozdravljen. Opazil sem tvoje popravke v članku [c]hanceov zlom, kjer pridevnik dosledno popravljaš v zapis z veliko začetnico. Res je, male začetnice se pri takih pridevnikih niso (dosledno) uveljavile, po Pravopisu je pa vseeno še vedno prednosten zapis z malo (kolikor vem?!). Meni se sicer zdi zapis z malo na mestu (ne gre za svojino), ampak v rabi verjetno res močno prevladujejo zapisi z veliko začetnico. Ker Pravopis še vedno velja, me zanima, ali je na Wikipediji kak dogovor za zapis z malimi začetnicami? Kot zagovornik male začetnice bom sicer vztrajal pri njej. :) Lp, --Marko3 (pogovor) 19:34, 12. november 2018 (CET)

Priznam, je bilo bolj po občutku kot kaj drugega. Boš sam vrnil na prejšnje stanje? — Yerpo Ha? 20:33, 12. november 2018 (CET)

Gumbi za urejanje[uredi kodo]

Živijo, morda veš, kam so šli gumbi za urejanje v klasičnem pogledu, ki so bili nad urejevalnim oknom (Bold, italics, itd. da ne iščem znakcev kot so ' ' oz. == ne postavljam na vsako stran besedila. ? Hhx., lp., Žiga 07:08, 13. november 2018 (CET)

Na žalost ne vem, kaj se je zgodilo na tvojem računalniku. Načeloma so osnovni gumbi za formatiranje vedno nad urejevalnim oknom, do poglavij pa prideš v zavihku "Napredno" (v isti vrstici). — Yerpo Ha? 10:11, 13. november 2018 (CET)

Hmm ja, nekam so izginili, bom še malo pogledal, thx., Žiga 10:51, 13. november 2018 (CET)

ZaslonskiPosnetek-ManjkajoGumbi.jpg
Lahko poskusiš še posodobit brskalnik. Mogoče so pri kakšni starejši verziji še napake pri prikazovanju. Meni se (še lani?) občasno ni prikazal gumb za podpis. Vendar ne vem, ali je bila to stvar brskalnika ali samo medijawikin hrošč, ki so ga medtem že popravili. V glavnem, sedaj dela. --  Janezdrilc 16:05, 13. november 2018 (CET)

Thank you very much![uredi kodo]

Goog afternoon, dearest Yerpo. I woul like to thank you for the help you gave me in correcting the page about this great women. I'll be pleased to help you in Italian and Portuguese, when you'll decide to open new pages.

Greatings from Caselle Landi, see you soon

Rei Momo (pogovor) 14:18, 19. november 2018 (CET)