Uporabniški pogovor:Yerpo

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kfig.svg Nuvola search person.png Featured Article Star.svg Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Icon tools.svg Nuvola apps edu languages.svg
DELO O MENI VITRINA KNJIŽNICA RUMPLKAMRA POGOVOR
Uporabniški pogovor:Yerpo
Arhivi Arhivi

2007: 1
2008: 1 · 2
2009: 1 · 2 · 3
2010: 1 · 2 · 3
2011: 1 · 2 · 3
2012: 1 · 2 · 3
2013: 1 · 2 · 3
2014: 1 · 2 · 3
2015: 1 · 2 · 3
2016: 1 · 2
2017: 1 · 2
2018: 1 · 2

  • Želim, da so moji pogovori zbrani na enem mestu, zato bom na vprašanja odgovarjal tukaj.

Da se prepričate, ali sem odgovoril, to stran redno preverjajte ali jo dodajte na svoj spisek nadzorov.

  • I want my discussions gathered in one place, so I'll answer to all the questions here.

To make sure I have answered to your query, check this page often or add it to your watchlist.

ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?

Če me želiš vprašati, zakaj sem brisal/razveljavil tvoj prispevek, prosim najprej preberi zgornje namige.
Na vprašanja z enim od tam naštetih odgovorov bom v najboljšem primeru odgovoril s ponovno napotitvijo na to stran.

Za vse drugo: PUSTI SPOROČILO / LEAVE A MESSAGE Mail-message-new.svg

Na pogovornih straneh, vključno s to stranjo, se tikamo, tako da kar pogumno.

Alex bass, ∞-tič[uredi kodo]

mesec dni cakam, da izbrises moje fotografije in ovitke kaset in vso to sranje.... nekam dolgo to traja, kajne.... moje fotke nimajo kaj poceti na slovenski wiki kremi... daj zradiraj to dol in the end... lep pozdrav od ALEKSANDER CEPUS

Fotke si dal v prosto uporabo in licena Creative Commons je nepreklicna, tako da nisi ravno v položaju karkoli zahtevat od mene. Najdi si koga drugega. — Yerpo Ha? 17:59, 19. januar 2019 (CET)
Ker temu mrcvarjenju ni bilo videti konca, sem ponovno blokiral cel razpon. MZaplotnik(sporočilo) 18:33, 29. januar 2019 (CET)

Zdravo[uredi kodo]

Zdravo. To je nepomembno, čeprav je resnično. Po petih stebrih wikipedije ni pravil. Če mi dovolite, da bi urejala, bi lahko bilo vse, kar je bilo sedaj, popolno, namesto da bi zapravljali dragoceni čas. Prosim, ne vmešavajte se. To je potek dela. Če si mi dovolil urediti, bi lahko bilo vse bolje. Vsi delujejo drugače. Ni pomembno, tudi če je res, ker po Wikipediji: Pet stebrov ni pravil. Prosim, da uredim svojo pot. S spoštovanjem. Noramiao (pogovor) 10:49, 28. januar 2019 (CET)

Ne razumem, kaj hočeš. Kot sem rekel, prevod lahko mirno urejaš na Uporabnik:Noramiao/Peskovnik, če še enkrat skopiraš tja original. Se mi pa dozdeva, da tvoje znanje slovenščine ni najboljše, zato predlagam, da vsebino skrajšaš, sicer bo preveč dela s popravljanjem. — Yerpo Ha? 14:43, 28. januar 2019 (CET)

Stran Filip Pesek[uredi kodo]

Pozdravljeni Yerpo!

Stran/članek "Filip Pesek" je bil preoblikovan v nevtralno, nepristransko obliko, prav tako pa so bili dodani medbesedilni sklici in zanesljivi viri.

Bi se lahko vse še enkrat pregledalo, da se lahko odstranijo tista tri obvestilo na vrhu strani (o "napisan kot oglas", "ni nevtralen" itd.)?

Hvala vam!

Authorpedia -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Authorpedia (pogovorprispevki) 19:36, 31. januar 2019‎.

Zdravo. V Wikipediji se na pogovornih straneh tikamo, da je bolj kolegialno vzdušje, tako da me ni treba vikati. Se bojim, da so oznake kar upravičene, še vedno. Vsaj po mojem, ker: avtor je povezan z njim in viri so res slabi, kar direktno daje vtis, da gre za promocijo. Zato je po mojem je smiselno, da oznake ostanejo. — Yerpo Ha? 21:14, 31. januar 2019 (CET)

Evropska stranka[uredi kodo]

Je zdaj v redu?--Globokivisoki (pogovor) 22:54, 11. februar 2019 (CET)

Seveda, napisal sem, da manjka uvod, in zdaj je uvod. Sem popravil še par detajlov. — Yerpo Ha? 06:55, 12. februar 2019 (CET)

db-user v sl wikipediji je ...[uredi kodo]

Imam par strani, ki bi se jih hotel znebiti (gl recimo [1]. Kako se že napiše {{db-user}} pri nas? Je kje kak cheat-page za te vrste ukaze? Še dodatno vpraüanje: kako dobim seznam strani, ki "visijo" pri meni na Uporabnik:vitosmo? Hvala vnaprejVitosmo (pogovor) 09:38, 12. februar 2019 (CET)

Nimamo tako razdelanega sistema kot v :enwiki, tako da je dovolj, če daš na vrh {{bk|prošnja avtorja}} (poleg nje je samo še {{bk-spam}}, ki pa je za drugačen namen). Podstrani lahko najdeš s Posebno:PrefixIndex, v tvojem primeru [2]. — Yerpo Ha? 10:09, 12. februar 2019 (CET)

Wikifauna (https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiFauna)[uredi kodo]

Imamo tudi v Slovenski wikipediji kaj podobnega? Če ne, bi bilo to smiselno prevesti? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Globokivisoki (pogovorprispevki) 11:19, 17. februar 2019‎.

Nekaterim rednim sodelavcem bi najbrž lahko dal kakšno od teh oznak, ampak mislim, da nas je premalo, da bi koristil tako razdelan sistem. Če imaš veselje se pa ne pusti odvrniti. :) — Yerpo Ha? 12:13, 17. februar 2019 (CET)

Nasvet[uredi kodo]

Hej, enemu članku se je zgodilo tole: Ljubezen na prvi pogled. Kaj se da narediti? Hvala! — Marmio (pogovor) 23:01, 17. februar 2019 (CET)

Vidim, da je že MZaplotnik razveljavil svinjanje. — Yerpo Ha? 06:46, 18. februar 2019 (CET)

Psovke[uredi kodo]

Pozdravljen pri objavi osebnosti Jožef Sraka sem želel dodati novi dodaten vir (Članek iz magazina Žurnal 24). Naslov vira vsebuje **** zato je filter zaznal psovko. Mi lahko zadevo pomagate urediti saj mislim, da je pri tej osebi že dovol virov?

lp, Greg -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Malojojo (pogovorprispevki).

Greg, 'vir24' ni ravno zgleden wikipedijski vir, tudi YT in instagram (še) ne. --Andrejj (pogovor) 07:34, 23. februar 2019 (CET)
Kot je Andrej rekel - tabloidi tipa magazin Žurnala24, tukaj ne slovijo kot zanesljivi viri, zato po mojem ne bi koristil. Lahko kvečjemu pustiš povezavo na pogovorni strani članka, če jo bo vnesel kdo drug. Me pa zanima - kakšno povezavo imaš z gospodoma Srako in Krnjićem ter uporabnikom Mackontom, ki je ustvaril članka o njiju? Slednjemu sem že pustil eno obvestilo, pa se ne bi rad ponavljal. — Yerpo Ha? 07:37, 23. februar 2019 (CET)

Spremljam njuno delo kot tudi delo ostalih domačih oblikovalcev in znamk. Saj sem mnenja, da imamo v Sloveniji veliko ljudi, ki jih še sami ne poznamo dovolj v svetu so se pa s svojim delom uveljavili. Zato bom probal vnesti vse domače oblikovalce, ki bodo imeli zanesljive vire ter, ki Vas ne bodo iritirali kot tazadnja dva. --Malojojo (pogovor) 11:39, 26. februar 2019 (CET)

Prosim za pojasnilo[uredi kodo]

Zakaj je bil izbrisan moj članek Ansambel Štajerski fakini na katero sem začel dopolnjevati in je linkana iz strani ansambel Čuki. Potem pa se čudim zakaj je tako malo vsebine v slovenskem jeziku...

Globoko sem razočaran nad tem ukrepom in sem dobil občutek, da je ta stran skomercializirana kot vsi slovenski mediji. Če nekdo ni dovolj slaven naj plača da bomo vrteli njegove pesmi. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Davorst (pogovorprispevki) 20:30, 25. februar 2019‎.

Glej povezavo ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN? na vrhu te strani. Obtožbo, ki ji je očitno botrovala užaljenost, pa bom zaenkrat ignoriral. — Yerpo Ha? 20:56, 25. februar 2019 (CET)

Problem / vprašanje[uredi kodo]

Pri spodnjem članku sem želel dodati sklic. Bil je že vpisan klic 1, ki pa ni bil označen. Sam sem dodal sklic, ki se je označil kot 2. Sklica 1 v kodi ne najdem. Lahko to uredite vi? https://sl.wikipedia.org/wiki/Matja%C5%BE_Plo%C5%A1injak#cite_note-:0-2

Sem uredil, Hvala --Malojojo 03:42, 1. marec 2019 (CET)

Slovensko ime[uredi kodo]

Pozdravljen. Morda mi lahko pomagaš. Iščem slovensko ime za školjko, ki ji na Primorskem pravimo vongola, pa nisem gotov niti za njeno latinsko ime: utegne biti Chamelea gallina ali Dosinia exoleta ali Tapes philippinarum. Za slednjo mislim, da se goji v Tržaškem zalivu, ostali dve pa bolj na jugu Italije, pa še ti podatki so le ugibanja. Hvala za pomoč. --Radek (pogovor) 11:57, 9. marec 2019 (CET)

Zdravo, kar najdem na hitro je, da se "vongola" narečno (in italijansko) reče različnim vrstam školjk - več v tem dokumentu. Bolj knjižno slovensko ime je kočica. Filipinsko vongolo (Tapes philippinarum) so res gojili pri nas (podatek od tu). — Yerpo Ha? 12:49, 9. marec 2019 (CET)
Najlepša hvala. --Radek (pogovor) 13:00, 9. marec 2019 (CET)

Sicilski ali sicilijanski[uredi kodo]

Vljudno prosim, da debato preneseš od pogovora na Glavni strani na bolj umestni pogovor, da lahko pojasnim svoje stališče. Hvala. --Radek (pogovor) 11:32, 13. marec 2019 (CET)

@Radek: Katera misliš, da bi bila umestnejša pogovorna stran? Na misel mi pride kvečjemu Wikipedija:Pod lipo, kar po mojem mnenju ni bistveno drugače. — Yerpo Ha? 20:46, 13. marec 2019 (CET)
Torej nadaljujem pogovor na Glavni strani. --Radek (pogovor) 10:39, 14. marec 2019 (CET)

Spreminjanje vsebine[uredi kodo]

Prosim, da ne odstaranjujete moje vsebine. Gre za neoporečno snov. Razni komentarji v stilu "pretiravanje s slikami" niso na mestu. Sprva primitiven članek o otoku sem uredil sam, vi pa odstranjujete vsebino in spreminjate podatke (tudi tiste ki so bili del članka že več let, pred mojim urejanjem). Navajate celo napačna dejstva: Otočje: Kvarner. Citirano z wikipedije je Kvarner zaliv v Jadranskem morju. HenrikBaun (pogovor) 17:27, 23. marec 2019 (CET)

Kadar stolpec slik visi za par ekranov nižje od teksta, je to pretiravanje. Wikipedija ni album slik, za to imamo Zbirko. Hvala za opombo glede Kvarnerja, sem vrnil, za ostalo pa se prosim zavedaj, da si dal s klikom na "Objavi spremembe" izrecno dovoljenje vsakomur, da preureja vsebino. Članek je to vsekakor rabil, vsaj orjaška slika v infopolju, ki je prekrila vse. — Yerpo Ha? 17:33, 23. marec 2019 (CET)

Prosim vas, da uporabite pravo sliko za lego otoka in ne lego mesta Rab, ki ste jo ponono naložili. Rad pa bi Vam tudi povedaly da so bile pred mojim urejanjem vse slike na začetku članka in so prekrivale vse. Zakaj jih niste takrat popravili? HenrikBaun (pogovor) 17:35, 23. marec 2019 (CET)

Na pogovornih straneh se tikamo. Prej je bila v članku mogoče ena preveč. In če je bila takrat ena preveč, je bolj slaba rešitev, če so zdaj tri, mar ne? Kar se lege tiče, na zemljevidu je označen center otoka. — Yerpo Ha? 17:40, 23. marec 2019 (CET)

Tvoje urejanje je žal članek vizulalno poslabšalo. Sliki v infookvirju sta zamaknjeni druga na drugo. Zemljevid prej je kazal v središče otoka, kjer se nahaja mesto Rab. Slike so sicer res dodane, morda pa nisi opazil, da je dodanega tudi kar nekaj teksta. Žal z s svojim avtokratskim delom odvračate ljudi od dela na Wikipediji. Popravljate tudi stvari, o katerih ne veste veliko. Sam sem se namenil urediti članke o 20 hrvaških otokih, venadar sedaj ne bom več nobenega, ker vidim, da bo moje delo očitno vedno uničeno. Ravno zaradi takšnega ravnanja je slovenska wikipedija še daleč od drugih. Na hrvaški mi podobnih urejanj niso zbrisali. Žalostno. Lp HenrikBaun (pogovor) 17:47, 23. marec 2019 (CET)

Ne, sliki nista nič zamaknjeni, prej sta bili. Hvala za tekst, ta kot vidiš ni sporen. Upam, da boš vseeno še kaj koristnega dodal, toda če ne boš pripravljen sprejeti konstruktivnih pripomb in upoštevati konsenza, se bomo res težko razumeli. — Yerpo Ha? 17:54, 23. marec 2019 (CET)

naloži datoteko[uredi kodo]

Spoštovani, ali NALOŽI DATOTEKO pomeni, da je zgolj za tisto notranjo stran na katero si prijavljen in jo obdeluješ, ali je prosto dostopna vsem, da si jo nalagajo na svojo stran? Konkreten primer, če jaz naložim nek pravni dokument o ustanovitivi ali npr. statusu, ki ga je neka organizacija pridobila in bi ga naložili, zato, da bi ga dodali v sklice - ga dodajam prek levega modrega okenca - naloži datoteko ali kje drugje? Kje točno in kako, hvala Vnašalec (pogovor) 11:52, 26. marec 2019 (CET)

Zdravo. Vse, kar se naloži v Wikipedijo, je javno. Tovrstnih dokumentov nasploh raje ne nalagaj, saj niti niso uporabni za ta projekt. Za v sklic ni, saj gre za primarni vir, kakršnih naj ne bi uporabljali za referenciranje (več: WP:PRIMARNI). — Yerpo Ha? 15:53, 26. marec 2019 (CET)

Slike[uredi kodo]

Pozdravljen. Rad bi dodal v ta članek kako sliko, a jih Commons nima. Dobijo se le v italijanski wiki (članek Attentato all'oleodotto della SIOT). Jih je mogoče prestaviti v Zbirko? Hvala za pomoč. --Radek (pogovor) 19:16, 14. april 2019 (CEST)

Pozdrav, slike zgledajo ok kar se avtorskih pravic tiče, a žal se ne spoznam dovolj dobro na italijansko avtorsko pravo, da bi lahko presodil, ali so res primerne za prenos v Zbirko. Predlagam, da raje stopiš v stik s kakšnim administratorjem ali drugim izkušenim uporabnikom na italijanski wiki. Če tam ne bo odziva, pa povej in bom vseeno naredil. — Yerpo Ha? 19:46, 14. april 2019 (CEST)
Aja, spotoma še nekaj - se ti zdi "atentat" primerna oznaka za ta dogodek, če v članku Atentat ta pojem definiramo kot umor? Bi morda bil "Napad" primernejši izraz? V razmislek. — Yerpo Ha? 19:48, 14. april 2019 (CEST)

Ital. zakon o copyrightu dejansko prepoveduje prenos slik na Commons, za to sem že povprašal na it wiki. Svetovali so mi, naj skušam slike prenesti naravnost iz vira, ki ga zanje prinaša it.wiki. Ker se na te zadeve ne spoznam, mi ni jasno, kje naj sploh iščem ta vir, zato sem se obrnil do tebe. Če je pa stvar preveč zapletena, lahko pustim članek tudi brez slik. – Kar se naslova tiče, imaš seveda prav, vendar me je zavedlo dejstvo, da se teroristi niso obotavljali pred možnostjo človeških žrtev, ta možnost je bila nekako že predvidena in se le slučajno ni uresničila. Pa sem opazil, da niti pri münhenskem atentatu (kjer so človeške izgube le nastale) ta beseda ni bila uporabljena. Po tem zgledu bi torej članek preimenoval v Teroristični napad na transalpski naftovod. Se ti zdi bolj primerno? --Radek (pogovor) 09:43, 15. april 2019 (CEST)

Verjetno bo potem najenostavneje, da eno sliko naložimo lokalno po načelu poštene uporabe (po mojem je ena dovolj, saj so si zelo podobne). Bom uredil ob priliki. Vir slik je mimogrede naveden na njihovih opisnih straneh Teroristični napad se mi zdi mnogo boljša oznaka; že mogoče, da so pričakovali žrtve, a pri atentatu so osnovni cilj konkretni ljudje. — Yerpo Ha? 09:55, 15. april 2019 (CEST)
Hvala. --Radek (pogovor) 10:12, 15. april 2019 (CEST)

krajevna skupnost jarenina[uredi kodo]

zdravo, danes sem zasledil da ni več mojega prispevka Krajevna skupnost Jarenina in da je samo nek nesmisel napisan - lepo prosim za odgovor oz pojasnilo hvala lp matjaž

Spregledan vandalizem. Sem obnovil vsebino. — Yerpo Ha? 20:16, 16. april 2019 (CEST)

Statistika[uredi kodo]

Zdravo!

Na katerem naslovu je zdaj Wikipedia Statistics Slovene? --Octopus (pogovor) 06:34, 18. april 2019 (CEST)

Na https://stats.wikimedia.org/v2/#/sl.wikipedia.org. Je pa treba malo več klikati, da prideš do nekaterih podatkov in vseh podatkov ni notri. Odločitev ustvarjalcev pač. — Yerpo Ha? 06:59, 18. april 2019 (CEST)

Hvala! --Octopus (pogovor) 08:54, 18. april 2019 (CEST)

Istanbul[uredi kodo]

Zdravo! Lokacijska karta Turčije je za lokacije v Istanbulu mnogo pregroba, zato te prosim, da v slwiki prestaviš lokacijsko karto "Location map Fatih.jpg". Hvala! --Octopus (pogovor) 12:03, 24. april 2019 (CEST)

@Octopus: zdaj bi morala prijeti z ukazom "Istanbul Fatih", glej za Bukoleon. — Yerpo Ha? 09:43, 27. april 2019 (CEST)

To je to! Hvala! --Octopus (pogovor) 10:33, 27. april 2019 (CEST)

Christian Wolff[uredi kodo]

Pozdravljen, po dolgem času sem spet ustvarila nov članek, in sicer Christian Wolff (igralec). Prosila bi te, če bi lahko preimenoval članek Christian Wolff v Christian Wolff (filozof) po vzoru drugih Wikipedij in bi se na tej obstoječi naredila razločitvena stran (poleg teh dveh obstaja še več ljudi z istim imenom in priimkom v drugih Wikipedijah, ki jih zaenkrat še ni na slovenski). Saj bi prestavila sama, ampak ko sem enkrat nekaj poskušala v nekem drugem primeru, mi povezave v druge jezike niso ok delovale. - Florentina Veršič (pogovor) 19:43, 24. april 2019 (CEST)

Vidim, da že Uporabnik:janezdrilc to izvaja samoiniciativno, sem prehitro pisala. :) - Florentina Veršič (pogovor) 19:46, 24. april 2019 (CEST)

napaka[uredi kodo]

Pozdravljen, med pisanjem sem se zatipkal in bi prosil za izbris kategorij Maneken in Manekenka. Mislil sem narediti samo kategorijo manekeni. Hvala --Malojojo 00:04, 27. april 2019 (CEST)

Uporabnik:janezdrilc So že uredili. Hvala --Malojojo 00:04, 27. april 2019 (CEST)

@Malojojo: po čem se ta kategorija vsebinsko razlikuje od Kategorija:Fotomodeli? Bi bilo mogoče bolje, da imamo samo eno? Vem, da pomen obeh besed ni čisto enak (kot si razložil v članku Maneken), ampak a obstaja sploh kak(a) maneken(ka), ki ni kdaj tudi fotomodel? — Yerpo Ha? 08:17, 27. april 2019 (CEST)

@Yerpo: Se strinjam. Ti poznaš bolje že napisane vsebine na wikipediji zato naredi tako, da bo najbolj pregledno brez podvajanja. Sam kategorije fotomodeli nisem opazil drugače nebi ustvarjal nove. --Malojojo 13:13, 27. april 2019 (CEST)

Sprašujem tudi zato, ker bolje poznaš temo. Je dovolj "Fotomodeli", da se bodo v njej prepoznali vsi manekeni ali bi bila varianta "Manekeni in fotomodeli" boljša? — Yerpo Ha? 13:21, 27. april 2019 (CEST)

@Yerpo: Nekdo je sistematično prijavil in izbrisal to sliko kot še nekaj drugih, ki sem jih vnesel v članke. Sam sem kot fotograf avtor teh slik in se lahko pojavljajo na različnih stranehsaj jih te osebe prosto pošiljajo okoli. Tukaj sam nimam nadzora.

Slika:Marjan_in_jozef.jpg in File:Marjan Krnjić.jpg ter pri članku o Petru Movrinu. Se lahko preveri in uredi. Sam sem ndokaj nov tukaj in nebi rad naredil še večje zmede. Hvala. --Malojojo 03:59, 6. maj 2019 (CEST)

Zato sem enos liko naložil ponovno, ko sem to opazil v članku vendar nevem, če v pravo kategorijo... --Malojojo 04:06, 6. maj 2019 (CEST)

Nepravilen vnos v Ali ste vedeli[uredi kodo]

Živjo, danes sem na naslovni strani Wikipedije zasledil tole: "... se je kantavtorica Senidah po izidu prvenca Bez tebe pridružila skupini Muff in z njo posnela odmeven album," kar preprosto ni res. Bez tebe je izšel pred dobrim mesecem, album Muff pa leta 2014. Komu naj pišem, da se tole nepravilnost čimprej odstrani oz. popravi? —Marmio (pogovor) 11:40, 2. maj 2019 (CEST)

Moja napaka, sem popravil. — Yerpo Ha? 11:47, 2. maj 2019 (CEST)
Hvala! 😃 —Marmio (pogovor) 13:13, 2. maj 2019 (CEST)

Tako smo se učili v šoli Kamena doba ....[uredi kodo]

Sem vrnil popravek... Tako smo se učili v šoli Praskupnost - Kamena doba ... fevdalizem, kapitalizem, socializem, komunizem. Vmesna doba za prehod med kapitalizmom in komunizmom naj bi bil socializem (gl. Marx, Žižek, ... )

Kapitalizem namreč po teoriji enkrat doseže svoj maksimum, ko profiti padejo na ničlo, (hiper)produkcijo pa omejuje pomanjkanje povpraševanja, energije in onesnaženost. t.i. obdobje Blaginje. Vlaganje kapitala za doseganje profitov torej zgubi svoj smisel, saj se v najboljšem primeru investicija samo povrne. Če hoče družba še naprej lepo živeti, mora torej prevzeti nedonosni kapital oz. produkcijo v svoje roke. Seveda lahko spet vse razbijemo tako, kot smo v dveh svetovnih vojnah (gl. Bojan Radej : Kdo nam je ukradel blaginjo) a zadeva je postala prenevarna in se je ne upajo več štartat.

Kapitalizem' je družbeno gospodarska ureditev, ki temelji na privatni lastnini in trgu. Začetek kapitalizma je bil na koncu srednjega veka, ko so rokodelci začeli izpodrivati fevdalce (Fevdalizem). Razcvet kapitalizma se je začel z industrializacijo. Politični sistem, ki naj bi nasledil kapitalizem je Socializem.

Izbris strani[uredi kodo]

Zakaj je bila naša stran izbrisana? Zaposlenemu sem dal za ustvariti stran in na hitro opisati osnovne informacije o njej, kolikor sem jo videl ni bilo ničesar v smeri "oglaševanja", temveč splošni podatki, kot npr. Merkator ipd.

Toliko, da ti grem po alinejah. 1) Vse obstoječe podatke lahko najdeš na spletni strani https://enteres.eu 2) Stran je namenjena informacijam, ne oglaševanju in vsebina ni bila spisana v tem smislu 3) Vse je v slovenščini 4) Nič ni bilo kopirano od drugje -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thethk (pogovorprispevki) 21:04, 7. maj 2019‎.

Odgovor je pod povezavo ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN? na vrhu te strani. — Yerpo Ha? 21:07, 7. maj 2019 (CEST)
Kaj mi lahko prosim posreduješ source artikla, da se ga jutri dopolni s viri? Jaz nikjer ne najdem kakšne arhivirane različice ali karkoli -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thethk (pogovorprispevki) 21:11, 7. maj 2019‎.
Imam boljšo idejo. Začnite predstavniki podjetja spoštovati dogovore o izogibanju konflikta interesov, ki veljajo tukaj, in se vzdržite samopromocije (da ne bo sprenevedanja, vsi vemo, da je omemba v Wikipediji močno SEO orodje, kar zelo pomaga pri promociji, tudi če so notri "samo informacije"). Bo šlo? — Yerpo Ha? 21:14, 7. maj 2019 (CEST)
In kaj točno v vsebini je kršilo konflikte interesov? Dejansko ne razumem tvoje politike tukaj, SEO gor ali dol, ampak bi bil ekstremno navdušen, če mi pokažeš kaj specifično je bil bias. Kolikor se spomnim so bile na desni strani samo informacije o lokaciji in tipu podjetja, vsebina pa je bila sestavljena prav tako samo iz osnovnega načela podjetja in kje je sedež. Poleg tega te še vedno prosim za izvorno kodo izbrisanega, bomo nadaljevali v sandboxu dokler niso dopolnjeni viri -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thethk (pogovorprispevki) 21:21, 7. maj 2019‎.
Kaj je nerazumljivega? Dal si objaviti članek o svoji firmi. To je čisto oglaševanje in zloraba ugleda Wikipedije za lastno korist, kontra dogovorom skupnosti. Wikipedija ni poslovni imenik, zato je ugovor, da so gor "samo osnovne informacije", irelevanten. S takim pristopom res ne vidim dobrega razloga, zakaj bi olajševal nadaljevanje v sandboxu. Bi me pa zanimal kak primer dobrega vira (PIRS in podobni neselektivni seznami ne štejejo, Wikipedija:Preverljivost zahteva sekundarne vire). — Yerpo Ha? 21:31, 7. maj 2019 (CEST)
Vse manj razumem ta tvoja izhodišča, ravno prej sem preletel tvoje komentarje in nekje zasledil da je neka gospa urejala podatke o državnem organu, na katerem dela, kako potem to ni konflikt interesov? Mislim, da konkretno pretiravaš oziroma da ne interpretiraš definicije konflikta interesov pravilno, glede na to da je pomembna vsebina, katera pa zagotovo ni bila sporna in vso srečo dokazovati drugače. Kaj torej naj rečem tretji osebi, da napiše, pa ne bo več konflikt interesov? Malo smešno, ampak dejansko sprašujem, ker mi absolutno ni logično. Glede izvora pa mislim da imam vso pravico to zahtevati, ne vem zakaj bi moral karkoli upravičevati, ampak že to, da tukaj zdaj porabljam čas, kakor sem ga tudi s pisanjem, se mi zdi redudantno, glede na to da je vse v skladu s pravili, tebe moti samo, da je to spisal moj sodelavec. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thethk (pogovorprispevki) 21:40, 7. maj 2019‎.
Če napiše članek oseba, ki nima ožje družinske ali direktne poslovne povezave s tabo, plus da navaja dobre vire, mi to ne bi bilo sporno. Do svojega mnenja si seveda upravičen, a tu vlada konsenz skupnosti. Če meniš, da ga v tem primeru ne uveljavljam, lahko stopiš v stik s kakim drugim administratorjem. — Yerpo Ha? 21:57, 7. maj 2019 (CEST)
Prav, bom posredoval to nekomu, ki je že delal stvari za Wikipedijo, pa naj on napiše to "nepristransko", kakorkoli naj bi to bilo, v kontrastu s tem prej. Povsem razumem od kod prihaja tvoj argument glede prevlade interesa skupnosti nad interesi posameznih entitet in niti bi ne kompliciral če bi bil članek napisan v stilu, da ustvarjamo dobre produkte ali karkoli takšnega, ne pa kdaj je bilo podjetje ustanovljeno, panogo in kraj. Dolgo sem že v open source sceni in razumem ta koncept, prav zato pa sem mu tudi točno dal načela kako in kaj, da le ne bi do tega prišlo. Zaradi mene se celo lahko odstranijo vsi linki do spletne, tako da tudi argument glede SEO / backlinks več ni veljaven -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thethk (pogovorprispevki) 22:11, 7. maj 2019‎.
Moja poanta je, da že obstoj članka o podjetju daje signal, da je podjetje toliko prepoznavno, da ga omenja enciklopedija. Če to ne bi bila dobra reklama, se ne bi toliko ljudi trudilo z bolj ali manj očitno samopromocijo v Wikipediji. — Yerpo Ha? 22:18, 7. maj 2019 (CEST)

Prstomet[uredi kodo]

Yerpo, nisem razumel kako je referenca od MOLa, ki sem jo dodal k členu, reklama in ne sama referenca na to, da je to aktivnost, ki jo podpira tudi mestna vlada. Saj gre za event, ki je že mimo. Moj cilj je bil, da ponujam vir iz čisto nevtralnega vira, da je šport/aktivnost še vedno relevantna. Ostale reference so stare že 6 let. Hvala za pojasnitev. Mariano(t/c) 16:49, 13. maj 2019 (CEST)

Kot sem napisal v povzetku - nima zveze s podatki v odstavku in jih ne podpira. Tudi za trditev, da je šport še vedno relevanten, je ta referenca preveč trivialna. — Yerpo Ha? 18:18, 13. maj 2019 (CEST)

Varnost kriptovalut[uredi kodo]

Pozdravljeni,

v celoti sem odpravil prevod, ki ni bil primerno prikazan. Prosim, če mi podate svoje menje, ali je sedaj primerno za objavo javnosti.

Lep pozdrav

PoliceWorker


Delam na tem, da odpravim vse napake, ker mislim, da je za vse ljudi ta team zelo pomembna,če se mislijo spustiti v kripto svet. Zato sem si tudi to izbral, ker ni veliko prevodov v našem jeziku. Če sem že toliko truda vložil in časa se mi ne zdi, da bi kar menjal na drugo temo. Hvala

Lep pozdrav -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:PoliceWorker (pogovorprispevki) 21:05, 22. maj 2019‎.


Pozdravljeni, Odpravil sem napake, ki si jih zapisal. Tudi skozi celotno besedilo sem šel večkrat in nisem našel kritičnih napak.

Lep pozdrav PW.


Se strinjam -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:PoliceWorker (pogovorprispevki) 11:45, 31. maj 2019‎.

Pristnost[uredi kodo]

Yerpo, hvala za obvestilo. Sem dodal povezave do podatkov, o katerih je govora. Upam, da je OK. Če lahko naredim še kaj, da bo zadeva stala tudi s strani smernic & pravil, mi prosim sporoči.

LPJ -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Jcokl (pogovorprispevki) 11:37, 10. junij 2019‎.

Italija[uredi kodo]

Zadnja redakcija članka Italija mi ni razumljiva. Zamenjane so bile nekatere slike, ne razumem zakaj. No, morda so bile izbrisane v Zbirki? Zakaj pa je bila odstranjena slika sodnika Di Pietro v odstavku Republikanska Italija? Naj napišem članek o njem, da bo jasna njegova pomembnost? --Radek (pogovor) 19:17, 15. junij 2019 (CEST)

Boljši naslov za taka vprašanja je uporabnik, ki je spremembo naredil, lahko na njegovi pogovorni strani ali na Pogovor:Italija. Menjanje slik z drugimi z enakim motivom drugače ni običajno, ampak če ni škode, se jaz ne bi sekiral (nisem sicer preverjal). Glede Di Pietra bo razlog za odstranitev, kot rečeno, najbrž poznal le taisti uporabnik. Osebno se sicer strinjam, da je njegova slika koristna in jo lahko tudi vrneš. — Yerpo Ha? 20:28, 15. junij 2019 (CEST)
Hvala za mnenje, obrnem se na uporabnika. --Radek (pogovor) 10:17, 16. junij 2019 (CEST)

Napačno samozajemanje sklica[uredi kodo]

Ustvaril sem nov članek o Mihaeli Margan Kocbek. V sklicih mi napačno zajema nek SLS strankarski dokument. Večkrat sem poskušal izbrisat pa ga še zmeraj kaže po tem, ko se članek shrani. Probal sem tudi odstraniti vso besedilo in dodati ponovno. Ker te SLS povezave sam nisem nikoli vpisal mislim, da gre za neko splošno napako. Prosim za preverbo --79.68.133.128 19:54, 20. junij 2019 (CEST)

Sklic avtomatsko črpa predloga {{Infopolje Oseba}} iz Wikipodatkov - natančneje objekta Mihaela Margan Kocbek (Q64139031), kjer je uporabljen kot vir podatka o rojstnem datumu. Vse štima. — Yerpo Ha? 21:11, 20. junij 2019 (CEST)

Razumem. Hvala. --79.68.133.128 21:43, 23. junij 2019 (CEST)

Dodajanje slike pri knjigah[uredi kodo]

Yerpo pozdravljen, berem o pravilih pri dodajanju naslovnic knjig. Želim namreč namreč urediti škrbine o knjigah Vesne Milek pa ne bi rad prejel opozorila zaradi nalaganja naslovnice. Sam sem pa zasledil, da jo lahko naložiš pod določenimi pogoji. Hvala za odgovor. --79.68.133.128 21:43, 23. junij 2019 (CEST)

Če obstaja članek o knjigi, je lahko naslovnica not. Označiš jo z {{naslovnica knjige|članek=[Naslov članka]}}. Samo naj slika nima več kot par sto pikslov po krajši stranici. PS: predlagam, da se logiraš, zdaj sistem izpisuje tvoj IP naslov namesto uporabniškega imena. — Yerpo Ha? 21:49, 23. junij 2019 (CEST)
@ Yerpo: Oprosti, da izkoristim tvojo pogovorno stran za stik s tem uporabnikom, saj ga sicer ne morem kontaktirati.
@ uporabnik IP 79.68.133.128: članek Velika Britanija govori o OTOKU, kar je geografski pojem, zato ni potrebna infoškatla z zastavo, glavnim mestom ipd. Prosim popravi.
--Radek (pogovor) 14:52, 24. junij 2019 (CEST)

Zatipkana napaka v uvodnem članku[uredi kodo]

Pozdravljen, med prebiranjem zanimivega uvodnega članka o Mehmedu II. sem ugotovil, da je v članku zatipkana napaka. (Namesto "do septembra" je napisano "so septembra"). Napako sem v originalnem članku popravil, na uvodni strani pa je ne znam, zato te prosim, da mi jo pomagaš odpraviti. Lp HenrikBaun (pogovor) 14:48, 25. junij 2019 (CEST)

DaD Opravljeno, hvala. — Yerpo Ha? 14:52, 25. junij 2019 (CEST)

Izbrisana stran[uredi kodo]

Pozdravljeni, opazil sem, da ste izbrisali stran, čeprav sem se zelo trudil napisati nepristransko, verjetno ni skupne poti, da stran obstane na Wikipediji? Bi pa vas zelo lepo prosil, če bi mi lahko nekako posredovali besedilo, saj je bilo vloženega veliko časa in truda. Hvala! Lp Kravzlek

V taki obliki na žalost ni niti približno primerna za enciklopedijo. Nekaj obrazložitve je tukaj. Sem dal oglas začasno na Uporabnik:Kravzlek/temp, jutri ga brišem še od tam. — Yerpo Ha? 15:10, 28. junij 2019 (CEST)
Se opravičujem, nisem vam hotel povzročiti dodatnega dela, oprostite za nevšečnosti. Ter hvala za besedila! Sem pa se zgledoval po tem članku. Kravzlek 15:37, 28. junij 2019 (CEST)
Ni problema, le zgled je bil malo slab (ker je zgoraj označen kot promocijski) in ne čisto prav razumljen - pomemben del članka so reference (Viri) na dnu, kar je osnovni kriterij, da zadeva sploh zasluži omembo v enciklopediji (po Wikipedija:Pomembnost). — Yerpo Ha? 16:28, 28. junij 2019 (CEST)

Fantastično vprašanje[uredi kodo]

Yerpo, Dober dan! Vidim, da je eden izmed najbolj aktivnih slovenskih avtorjev člankov o fantastiki, zato sem se odločil, da bi me zanimal moj predlog. Rad bi vas povabil, da sodelujete v študiji (z dodatnim skritim ciljem razširitve fantastičnega konteksta wikija), ki sem ga dolgo časa delal v drugih jezikovnih oddelkih Wikipedije za vprašalnik fantastike, da bi opredelil najboljše fantazijske romane mnenja wikipedistov. Želim se pridružiti bolgarskemu oddelku in tudi v svojem prostem času ter postopoma ustvariti (če vam je všeč ideja) seznam najboljših žanrskih romanov (lahko je daljši, vendar ne več kot 50 romanov). ) različnih avtorjev, ne glede na jezik dela (po možnosti: 1 avtor - 1 roman), ki ga osebno berete. Seznam lahko vključuje vse romane, ki vsebujejo fantazijske elemente - znanstveno fantastiko, fantazijo in fantastične zgodbe, grozno in mistično, alternativno-zgodovinsko itd. Po dogovoru lahko vključite vsa dela na 100 strani ali več brez razlike, ker se delo imenuje v času objave, kot tudi nekaj manjših del, v tem primeru pa izključno, če se delo imenuje roman. Prav tako je dovoljeno vključiti cikle kratkih del pri njihovi objavi pod skupnim naslovom. Iz serije romanov je treba izbrati poseben roman. Kraj romana na seznamu bi se moral ujemati s kakovostjo dela in z vašim vtisom. Prvi roman na seznamu bo dosegel 50 točk, 50. mesto bo ocenjeno na 1 točko. In ko se zbere dovolj anket, izračunamo vsoto točk in dobimo seznam 100 najboljših romanov--Yasnodark (pogovor) 15:42, 15. julij 2019 (CEST)

V primeru dogovora predlagam naslednji primer uvrstitve na seznam:
Philip K. Dick «Človek v visokem dvorcu» (The man in the high castle, 1962)
Janez Mencinger «Abadon» ("Abadon", 1893)

in ustvarjanje to stran je podobna strani to ali na katerem koli drugem primernem mestu. Opravičujem se za svoj slab slovenski jezik, s spoštovanjem.--Yasnodark (pogovor) 15:42, 15. julij 2019 (CEST)

Fotografija R.K.[uredi kodo]

Spostovani,

1. zakaj ste zbrisali brisali profilno fotografijo direktorja Slovenske obvescevalno-varnostne agencije g. Rajka Kozmelja? 2. zakaj je v "prijavi" izbrisa fotografija poslopja agencije?

Obe fotografiji sta v lasti agencije, objavljeni tudi na spletnih straneh agencije, zato ni razloga za izbris iz Wikipedije. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:GoznikarT (pogovorprispevki) 17:11, 22. julij 2019‎.

Razlog je bil naveden v obeh primerih: kršitev avtorskih pravic. Najbrž sta res v lasti agencije, ni pa nobenega dokaza, da agencija soglaša z uporabo pod prosto licenco kot zahteva Wikipedija. Pri zgradbi je dodaten problem, da v Sloveniji ni t.i. svobode panorame, torej bi moral s prosto licenco soglašati tudi arhitekt. — Yerpo Ha? 17:42, 22. julij 2019 (CEST)
Mimogrede, kopiranje predstavitvenih tekstov s spletnih strani vlade je malo neokusno, ker Wikipedija ni mesto za tovrstno piarovstvo, ampak se trudi biti nepristranska (Wikipedija:Nepristranskost), z neodvisnimi viri podprta (Wikipedija:Preverljivost) enciklopedija. — Yerpo Ha? 17:44, 22. julij 2019 (CEST)

Torej, kam se posreduje soglasje za uporabo fotografije? LP -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:GoznikarT (pogovorprispevki) 12:31, 23. julij 2019‎.

Navodila so na Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. — Yerpo Ha? 12:41, 23. julij 2019 (CEST)

Najlepsa hvala za pomoc.

Minka Krofta, izbris lokalno naložene verzije fotografije[uredi kodo]

Pozdravljeni, prosila bi za izbris lokalno naložene verzije fotografije Minke Krofta (https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Minka_krofta.jpg), ki sem jo nadomestila s fotografijo naloženo na Wikimedia Commonos, saj je od njenega nastanka minilo že več kot 70 let. Hvala in lep pozdrav.-- Barbara Šink 10:30, 9. avgust 2019 (CEST)

DaD OpravljenoYerpo Ha? 21:48, 14. avgust 2019 (CEST)

Praznik slovenske košarke[uredi kodo]

Zdravo, zakaj ne morem objaviti članka o prazniku slovenske košarke? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:KZS2019 (pogovorprispevki) 11:28, 14. avgust 2019‎.

Tekst je bil čisto navadna reklama, ne spada na uporabniško stran, ki je namenjena predstavitvi uporabnika, pa tudi kam drugam v enciklopedijo ne. — Yerpo Ha? 11:31, 14. avgust 2019 (CEST)

Community Insights Survey[uredi kodo]

RMaung (WMF) 16:48, 6. september 2019 (CEST)

ALEKSANDER CEPUŠ[uredi kodo]

Zdravo. Če še kak pametnjakovič naredi seznam slovenskih skladateljev, pesnikov, starofilov, nevemčesa biločesa.... mene na tem seznamu ne sme biti. Na nobenem seznamu. Če bo kdaj obstajala Romska wikipedija, tam pa lahko. Heil Hitler! Aleksander Cepuš -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:93.103.230.186 (pogovorprispevki) 13:27, 9. september 2019.

Samo za jasnost: javna osebnost si in pravice do cenzure omemb sebe v medijih nimaš. Sem pa razložil pobudniku, da se s tvojimi histeričnimi izpadi ne mislim več ukvarjati in bo razmislil glede vključitve. — Yerpo Ha? 13:48, 9. september 2019 (CEST)

Eva Leskovar[uredi kodo]

Zanima me zakaj izbris strani z vsemi dokazili o resničnem obstoju? Lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thelordmichaelos (pogovorprispevki) 13:04, 13. september 2019‎.

Obstoj ni edini kriterij. Glej povezavo ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN? na vrhu te strani. — Yerpo Ha? 13:06, 13. september 2019 (CEST)

Ne vidim nobenih preprek, ki ne bi dovovljevale strani. Zraven tega pa je bila stran ustvarjena 5 minut pred tem ko si jo izbrisal. Ali ne daš možnosti (če ni stran popolna), da se uredi kot mora biti? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Thelordmichaelos (pogovorprispevki) 13:10, 13. september 2019‎.

Po mojem nima smisla, ker ta oseba zelo očitno ni dovolj pomembna za omembo v enciklopediji. Pet minut je več kot dovolj časa za tako ugotovitev. Že dejstvo, da si v članek domišljavo vstavil infopolje za plemstvo (!), je jasen pokazatelj, da ti gre predvsem za reklamo, Wikipedija pa ni pravo mesto za take zadeve. — Yerpo Ha? 13:31, 13. september 2019 (CEST)

Zelo profesionalno. Očitno wikipedija ni več to kaj je bila. Najdite si prave ljudi! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:146.212.224.180 (pogovorprispevki) 14:37, 13. september 2019‎.

Wikipedija nikoli ni bila ne (1) profesionalna, ne (2) namenjena cenenemu promoviranju. Bo treba najti kako drugo spletno stran, če je to kriterij. — Yerpo Ha? 14:44, 13. september 2019 (CEST)

Izbris[uredi kodo]

Zdravo! Nisem prepričan, da je dovolj toliko virov in če je že sodobno sestaviti ta članek. Dončecpogovor 08:44, 18. september 2019 (CEST)

Večerov članek zgleda ok, tako da za hitro brisanje že ni. Drugič prej vprašaj, namesto da pišeš in takoj potem predlagaš za brisanje. — Yerpo Ha? 08:55, 18. september 2019 (CEST)

Kemijsko ravnotežje[uredi kodo]

Članek Kemijsko ravnotežje se nanaša na kemijsko ravnotežje, vendar je napačno povezan s članki, ki se nanašajo na Dinamično ravnotežje (https://www.wikidata.org/wiki/Q908074#sitelinks-wikipedia). Prosim te, da članek Kemijsko ravnotežje povežeš s članki, ki se nanašajo na kemijsko ravnotežje (https://www.wikidata.org/wiki/Q189520#sitelinks-wikipedia). Upam, da sem bil dovolj razumljiv. Hvala! --Octopus (pogovor) 08:45, 18. september 2019 (CEST)

DaD Opravljeno. Za drugič, to lahko preprosto narediš tudi sam. Iz napačnega objekta v pravega prestaviš povezavo s klikom na zeleno puščico ob njej. — Yerpo Ha? 08:55, 18. september 2019 (CEST)

Hvala! Prevezave opravljam tako redko, da jih raje prepustim nekomu, ki se na to bolj spozna. --Octopus (pogovor) 09:20, 18. september 2019 (CEST)

Članki,_ki_bi_jih_morala_imeti_vsaka_Wikipedija[uredi kodo]

generira unhandled exception v vrstici [https://tools.wmflabs.org/ptwikis/common-iw:sl Članki z največ medjezikovnimi povezavami, ki manjkajo v slovenski Wikipediji] Vitosmo (pogovor) 12:53, 18. september 2019 (CEST)

Avtor očitno ne vzdržuje več tega orodja. Alternative na žalost ne poznam, bom pa posodobil link na dnu Wikipedija:Želeni članki, če jo najdem. — Yerpo Ha? 13:03, 18. september 2019 (CEST)

Koloini[uredi kodo]

V čem je problem mojega urejanja? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Tine.koloini (pogovorprispevki) 13:47, 19. september 2019‎.

Wikipedija ni imenik. Poleg tega na razločitvene strani ne vključujemo veliko podatkov, da ostanejo pregledne. V primeru oseb so to ime, letnici rojstva in smrti ter poklic. Za vse ostalo so članki. — Yerpo Ha? 13:50, 19. september 2019 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[uredi kodo]

RMaung (WMF) 17:14, 20. september 2019 (CEST)

Kako objavim škrbino[uredi kodo]

Pozdravljeni. Sem novinec. Rad bi objavil članek, ki je na sedanja merila in glede na dovoljenja, ki jih imam, lahko zgolj škrbina. Napisal bi torej dva smiselna stavka. Zanima me kako to naredim? Torej kako naj objavim zgolj kratko škrbino? Hvala. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Yericho YY (pogovorprispevki) 09:43, 25. september 2019‎.

Če nima potenciala za več kot dva smiselna stavka, je to mogoče malo premalo za enciklopedičen članek. O kateri temi gre in kakšni so viri zanjo? Če govoriva o članku, ki si ga že objavil in potem na podlagi obvestila zbrisal (na pogovornih straneh se mimogrede tikamo, tudi mene ni treba vikati), žal nisem našel ustreznih virov za zadovoljitev kriterija pomembnosti. Zato bi bilo po mojem bolje počakati, da bo ta oseba bolj prepoznavna. — Yerpo Ha? 09:48, 25. september 2019 (CEST)

Živjo,

ja, za ta članek gre. Oseba, o kateri sem želel pisati, mi ne dovoli dostopa do vseh virov, tako bom raje počakal. Sem se malce preveč držal novinarske svobode, ampak se oseba s tem niti ne strinja (še).
Imam še eno vprašanje: Glede na to, da sem krivec, da je do članka v prvo prišlo, me zanima ali se lahko prosim le ta v celoti izbriše, da se ime in priimek osebe ne izpišeta v googlovem iskanju kot izbrisan članek v Wikipediji? A se to zgodi čez nekaj časa avtomatično ali kako? Ne bi rad kako vplival na ugled osebe pri njenem delodajalcu, v smislu slabšalnega vpliva. Hvala. (Yericho YY)

Ja, članek je brisan, tako da bi moral kmalu izginiti tudi z Googla. Kar se virov tiče, pa bi rad opozoril vnaprej, da štejejo samo objavljeni viri, torej tisti, do katerih ima dostop splošna javnost. Če lahko omenjena oseba vpliva, ali imaš dostop do njenih virov ali ne, potem ti viri tako ali tako niso uporabni za Wikipedijo. Več o tem na Wikipedija:Preverljivost. — Yerpo Ha? 14:53, 25. september 2019 (CEST)

Hvala za pomoč. Oseba je bila omenjena v več člankih v časopisih, sodelovala je tudi v oddajah na televiziji, ampak je tega zaenkrat malo in tudi ni mi bilo všeč, ker v bistvu ne želi, da se o njej tukaj piše. Najbrž ima zaenkrat prav, ker vse skupaj ni še zrelo za objavo. Kot pravim, sem novinec in ker sem sam urejal članek o osebi v nekem lokalnem časopisu, sem mislil, da bi bilo to že to. Pa kdaj drugič ali o kom ali čem drugem. Pozdrav.

Prošnja za izdajo dovoljenja za nalaganje slik[uredi kodo]

Spoštovani, prosim Vas, da mi omogočite nalaganje slik. Vpisal sem se na Samodejno potrjenih uporabnikov, a zaradi nekega razloga še vedno ne morem nalagati slik. Zahvaljujem se Vam za odgovor. --FelllixFelllicis (pogovor) 08:08, 26. september 2019 (CEST)

Zdravo. Na pogovornih straneh se tikamo, tako da kar brez strahu. Status samodejno potrjenega uporabnika je - kot nakazuje ime - samodejen, tako da vpis na seznam uporabnikov na žalost nima vpliva. Če se prav spomnim, sistem podeli ta status po štirih dneh od registracije, tako da bi moral biti jutri zjutraj. Ali prav sklepam, da želiš naložiti portrete ljudi, o katerih si pisal v zadnjih par dneh, po načelu poštene uporabe? — Yerpo Ha? 08:20, 26. september 2019 (CEST)
Zdravo, tako je, želim naložiti portrete ter še nekaj slik, vezanih na Kajuha. --FelllixFelllicis (pogovor) 08:27, 26. september 2019 (CEST)
Ok, samo upoštevaj, da je treba biti pri nalaganju avtorsko zaščitenih slik čim bolj konzervativen. Torej minimum, ki je nujen za ilustracijo članka. To pomeni, da bo težko upravičiti nove pri Kajuhu, kjer jih je že kar nekaj prostih na voljo. — Yerpo Ha? 08:33, 26. september 2019 (CEST)

začetniška zadrega z Lua[uredi kodo]

Modul:VitoSmoCode ima "kick-off" Lua Program za Helloworld. Pa mi ne uspe napisati prav naslova, kje naj invoke kodo najde (gl. Hello world in Lua pod telegrafenštango), dobivam skriptno napako oz modul ni mogoče najti (namespace teater, sklepam). Če mi lahko prestaviš kodo v peskovnik in navedeš pravi sklic, ti bom hvaležen. LP Vitosmo (pogovor) 11:37, 26. september 2019 (CEST)

Na žalost nimam ideje, zakaj se ti Modul:VitoSmoCode ne obnaša kot program. Mogoče bo Pinky sl vedela. — Yerpo Ha? 11:40, 26. september 2019 (CEST)
Nekaj je bilo narobe z samim imenom datoteke Modul:VitoSmoCode, mogoče je bil kje kakšen skriti znak, tako da se datoteka ni obravnavala kot modul. Sem jo izbrisala in ponovno naredila z identično vsebino stare. Poleg tega klic modula izgleda takole: {{#invoke:VitoSmoCode | hello}}--Pinky sl (pogovor) 15:45, 26. september 2019 (CEST)
Hvala, Pinky! Vprašanje: ni zadržkov glede tega, da je modul v https://sl.wikipedia.org/wiki? Sem najprej skušal s peskovnikom, če ni nujno, je pa tudi v redu... Vitosmo (pogovor) 18:52, 5. oktober 2019 (CEST)

Bet Wiki[uredi kodo]

Pozdravljeni Yerpo, lepo, da skrbite za urejenost Wikipedie. Odstranil ste mi povezavo z Bet Wiki in napisal, da ni ugleden vir. To je res. Enako pa ne velja za naveden vir ([3]) o oglaševanju iger na srečo. Ta vir je bil naveden zaradi predloga drugih urednikov Wikipedie. Po ureditvi prispevka sem v njem videl navodilo "navedi vir". Skratka, ta vir je bolj verodostojen in relevanten, zato je dobro za bralce Wikipedie, da ga vrnete. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Martinovmejl (pogovorprispevki) 08:54, 27. september 2019‎.

Ne, tvojega bloga niti približno ne moremo opredeliti za ugleden vir po merilih Wikipedije, tudi če bi bil priznan strokovnjak za to temo. Za več o tem glej Wikipedija:Preverljivost. Za tako temo so sprejemljivi časopisni članki iz publikacij, kot so Finance, in strokovni članki. — Yerpo Ha? 09:08, 27. september 2019 (CEST)

OK. Če bi določena stran bila citirana v diplomskih nalogah univerz v Ljubljani in Mariboru, bi bilo to dovolj, da se šteje kot zanesljiv vir? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Martinovmejl (pogovorprispevki) 09:48, 27. september 2019‎.

Ne, tega kriterija ni v pravilih. Diplomske naloge so tudi sicer bolj slab zgled (ogromnokrat recimo citirajo Wikipedijo, pa Wikipedija ne šteje za zanesljiv vir). Še enkrat, beri Wikipedija:Preverljivost. Preveč dobrih referenc obstaja, da bi imela taka slaba alternativa smisel. — Yerpo Ha? 09:57, 27. september 2019 (CEST)

Hvala za odgovor.

Me[uredi kodo]

Kaj si izbrisal stran Slovenačka šahovska reprezentanca. Lip pozz.--Uspjeh je ključ života (pogovor) 22:05, 29. september 2019 (CEST)

Razlog je bil naveden: "Besedilo ni v slovenščini". Tu uporabljamo slovenski jezik, zato prosim ne objavljaj besedil v hrvaščini. — Yerpo Ha? 22:07, 29. september 2019 (CEST)
A kdaj bi prevedel v slovenščino?-- Uspjeh je ključ života (pogovor) 22:11, 29. september 2019 (CEST)
Ne razumem tega. Če ne obvladaš slovenščine, raje vprašaj po hrvaško ali angleško, oba jezika razumem. — Yerpo Ha? 22:13, 29. september 2019 (CEST)
Slovenska šahovska reprezentanca zastopa Republiko Slovenijo v medzinárodná šahovskih športih. Upravlja ga šahovska zveza Slovenije, upravno telo šahovskega telesa v državi. Je li to dobro napisano ili ne? Lip pozz.-- Uspjeh je ključ života (pogovor) 22:21, 29. september 2019 (CEST)
Ne, Google translate ti na žalost ne bo naredil teksta, primernega za objavo. Predlagam, da se držiš hrvaške Wikipedije. — Yerpo Ha? 22:24, 29. september 2019 (CEST)

Google Translate je preveo "mednarodnih". Nego, je li znate kakve izvore vezano za Slovensku šahovsku reprezentaciju? Lip pozz.-- Uspjeh je ključ života (pogovor) 22:30, 29. september 2019 (CEST)

Ne ukvarjam se s športom, tako da niti ne, žal. Vprašaj raje ljudi, ki so pisali vsebino o šahu pri nas (na pogovornih straneh se tikamo). — Yerpo Ha? 07:18, 30. september 2019 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[uredi kodo]

RMaung (WMF) 21:52, 3. oktober 2019 (CEST)

Koper[uredi kodo]

med obema svetovnima vojnama je bilo na območju Kopra ubitih na tisoče Slovencev

Od kje ti ta podatek? Imajo ti ljudje spomenik? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:82.11.217.71 (pogovorprispevki) 09:23, 15. oktober 2019‎.

Podatka nisem vnesel jaz, spremembo pa sem razveljavil, ker ni bila pojasnjena v povzetku urejanja, zato se mi ni zdela konstruktivna. Če je podatek napačen, ga zaradi mene zdaj lahko (znova) popraviš, dobro pa bi bilo na Pogovor:Koper pozvati avtorje članka, naj se izjasnijo, kako je s tem. — Yerpo Ha? 09:32, 15. oktober 2019 (CEST)

Je bil podatek ob vpisu pojasnjen in se ti zdel konstruktiven? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:82.11.217.71 (pogovorprispevki) 10:26, 15. oktober 2019‎.

Ne vem, nisem spremljal takrat, reagiral sem samo, ker sem slučajno opazil današnji poseg. Zdaj sem ga vrnil, da se ne prerekamo po nepotrebnem. — Yerpo Ha? 10:33, 15. oktober 2019 (CEST)

Skopirano besedilo[uredi kodo]

Dragi Yerpo,
avtorica Toskanskega speva Eva Kurnik me je zaprosila, da ustvarim članek o njem najnovejšem romanu. Ona mi je napisala to besedilo, oz. ga je morda vzela iz svoje strani. Bila je naklonjena tej inačici in me prosila, da napišem tako kot v originalu. Dončecpogovor 20:37, 28. oktober 2019 (CET)

Kar si napisal je sporno zaradi Wikipedija:Konflikt interesov. Tekst je očitno promocijski. Tudi če ne bi bil to problem, ostane dejstvo, da bi morala dati kot avtorica izrecno dovoljenje za objavo pod prosto licenco, za kar imamo Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. — Yerpo Ha? 20:40, 28. oktober 2019 (CET)

Govoril sem z avtorico. Bova naredila drugo besedilo, ki bo bolj nevtralno in različno od besedila na njeni spletni strani. Dončecpogovor 20:52, 28. oktober 2019 (CET)

Če bo ona sodelovala pri nastanku, bo problem konflikta interesov ostal. Raje najdi kako recenzijo njenih romanov v neodvisnih medijih in povzemi tisto (kot zahteva Wikipedija:Preverljivost). — Yerpo Ha? 20:54, 28. oktober 2019 (CET)

O napakah[uredi kodo]

Malo nedeljskega berila :) --Hladnikm (pogovor) 15:11, 3. november 2019 (CET)

Wikipedija:Za svobodo panorame[uredi kodo]

Živjo, na Slo-tech forumu so mi dali povezavo do tvojega članka in se zato obračam nate, če veš kako je danes s to zakonodajo. https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Za_svobodo_panorame

Namreč na spletni strani railway-stations.org zbirajo slike železniških postaj in ko sem vprašal, če lahko dodajo tudi Slovenijo so mi omenili težavo o svobodi panorame pri nas.

Hvala že vnaprej, lp. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:BojanM79 (pogovorprispevki) 12:12, 8. november 2019‎.

Pozdravljen. Glede zakonodaje s tem v zvezi ni še nič novega, žal. Prepovedana je komercialna raba fotografij objektov, ki so še avtorsko zaščiteni (55. člen ZASP). Postaje iz 19. stoletja so načeloma že ok, novejše pa znajo bit sporne, avtorska pravica namreč poteče 70 let po smrti avtorja - torej je treba za vsako posebej ugotavljat, če je arhitekt že dovolj časa pokojni. Če te še kaj konkretnega zanima, pa kar vprašaj. Bi pa prosil za link do debate na Slo-techu. — Yerpo Ha? 12:46, 8. november 2019 (CET)

Hvala za odgovor. Povezava https://slo-tech.com/forum/t754763

že spet sem pozabil ...[uredi kodo]

... kako zaprosim za brisanje samo-ustvarjenega šunta in škarta (razne strani pod peskovnikom, pod VitoSmo namesto Vitosmo ipd.). Obljubim, da si napišem na svoj cheat-ceglc na zaslonu. Hvala vnaprej...Vitosmo (pogovor) 12:37, 9. november 2019 (CET)

{{bk|prošnja avtorja}} Nisem pa prepričan, če to deluje pri modulih, tiste daj kar v Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč. — Yerpo Ha? 12:40, 9. november 2019 (CET)

Oglaševanje[uredi kodo]

Lep pozdrav. Prosim za napotke, kaj vse je mišljeno pod "reklama"? Moja stran je bila izbrisana, zdaj sem jo ponovno naredila, ampak...brez vseh podatkov, eni so pa zelo pomembni. Ne smem objaviti linka do filmčka na YouTube? Ne smem imenovati svojega podjetja? ne smem imenovati ponudnikov, ki so del projekta?

hvala,LP


FLAVORSOS

Stvar je precej enostavna: ker si očitno predstavnica projekta, prosim, da se v celoti vzdržiš objavljanja vsebin v povezavi z njim. Več na Wikipedija:Nepristranskost in Wikipedija:Konflikt interesov. Tekst ni bil niti na daleč podoben enciklopedičnemu članku, zato v enciklopedijo ne spada. In ker tudi uporabniške strani niso namenjene oglaševanju, sem pobrisal še izvod promocijskega teksta od tam. Verjamem, da vam je v interesu, da razširite glas o projektu po čim več kanalih, a Wikipedija žal ni primeren naslov za to - ker je enciklopedija, ne zastonjski spletni prostor za piarovce. — Yerpo Ha? 13:22, 20. november 2019 (CET)

Izbris[uredi kodo]

Hvala za vaše obvestilo in popolnoma razumem razlog za izbris ( portal), se bom naučil pravilno vnašati. Ali obstaja kakšen primer korektnega vpisa portala v wikipedijo , ki bi nam služil kot osnova. Vse dobro -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Duhovnost (pogovorprispevki) 15:14, 20. november 2019‎.

Dvomim, da portal zadostuje kriteriju pomembnosti, da bi sploh zaslužil omembo v enciklopediji. Če že, pa predlagam, da se njegov(i) avtor(ji) oz. predstavnik(i) vdrži(te) pisanja o njem - več na Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 15:16, 20. november 2019 (CET)

Napaka na domači strani[uredi kodo]

V rubriki "Na današnji dan" je prišlo do napake. Kot datum je naveden 20. november, torej včerajšnji, pod njim pa so opisani dogodki, ki so se zgodili 23. novembra. Hkrati v spodnji vrstici kaže, kot da sta današnji dan (21. november) in jutrišni (22. november) že minila. Prosim za pomoč pri popravku. Hvala 88.200.22.145 10:33, 21. november 2019 (CET)

Rubrika je bila ravnokar popravljena. Hvala vseeno. 88.200.22.145 10:34, 21. november 2019 (CET)

Meni ves čas kaže prav in tudi predloge za današnji dan ni nihče spreminjal. Mogoče je bila težava s predpomnilnikom, tako da se ga splača najprej počistiti, če opaziš kaj takega (povezava "Osveži" v meniju "Več" na vrhu strani). — Yerpo Ha? 10:37, 21. november 2019 (CET)
Yerpo, ta problem z rubriko "Na današnji dan" že nekaj časa opažam tudi sam, in ni problem v predpomnilniku, saj se mi pojavi ravno na napravah, kjer Wikipedijo odprem prvič. Poskusi odpreti glavno stran v zasebnem brskanju, meni že to danes prikaže obletnice za 20. november. —Upwinxp (pogovor) 11:18, 21. november 2019 (CET)