Uporabniški pogovor:Yerpo

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kfig.svg Nuvola search person.png Featured Article Star.svg Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Icon tools.svg Nuvola apps edu languages.svg
DELO O MENI VITRINA KNJIŽNICA RUMPLKAMRA POGOVOR
Uporabniški pogovor:Yerpo
Arhivi Arhivi

2007: 1
2008: 1 · 2
2009: 1 · 2 · 3
2010: 1 · 2 · 3
2011: 1 · 2 · 3
2012: 1 · 2 · 3
2013: 1 · 2 · 3
2014: 1 · 2 · 3
2015: 1 · 2 · 3
2016: 1 · 2
2017: 1 · 2
2018: 1 · 2
2019: 1
2020: 1

  • Želim, da so moji pogovori zbrani na enem mestu, zato bom na vprašanja odgovarjal tukaj.

Da se prepričate, ali sem odgovoril, to stran redno preverjajte ali jo dodajte na svoj spisek nadzorov.

  • I want my discussions gathered in one place, so I'll answer to all the questions here.

To make sure I have answered to your query, check this page often or add it to your watchlist.

ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?

Če me želiš vprašati, zakaj sem brisal/razveljavil tvoj prispevek, prosim najprej preberi zgornje namige.
Na vprašanja z enim od tam naštetih odgovorov bom v najboljšem primeru odgovoril s ponovno napotitvijo na to stran.

Za vse drugo: PUSTI SPOROČILO / LEAVE A MESSAGE Mail-message-new.svg

Na pogovornih straneh, vključno s to stranjo, se tikamo, tako da kar pogumno.

Direkcija Republike Slovenije za ceste[uredi kodo]

Imam prošnjo/predlog: Ali lahko nekdo, ki to zna preprosto naredit, popravi tole Direkcijo v Direkcija RS za infrastrukturo. IN

V predlogi Infopolje cesta mi manjka upravljalec, kar Direkcija je, maint = vzdrževalec, kar Direkcija ni.

--Ljuba brank (pogovor) 16:31, 30. junij 2020 (CEST)

@Ljuba brank: Infopolje zaenkrat nima tega parametra. Bi bilo ok, če bi dopolnili parameter za lastnika (owner = ), da bi pisalo "Lastnik/upravljavec" ali bi bilo bolje imeti poseben parameter? — Yerpo Ha? 17:23, 30. junij 2020 (CEST)

V bistvu je lastnik tudi upravljalec, čeprav v primeru državnih cest Direkcija in DARS nista lastnika, le upravljalca, lastnik je država. To je manjši greh, kot da piše da je Direkcija vzdrževalec (maint). Torej morata biti oba parametra Lastnik/upravljavec in vzdrževalec.--Ljuba brank (pogovor) 11:09, 1. julij 2020 (CEST)

No, parameter owner = je že obstajal (najbrž je bil mišljen za pomembnejše privatne ceste v tujini), sem ga zdaj dopolnil. Lahko pogledaš v Mariborska cesta, Celje. — Yerpo Ha? 11:39, 1. julij 2020 (CEST)

V redu je. --Ljuba brank (pogovor) 21:19, 1. julij 2020 (CEST)

Izrezi slik[uredi kodo]

Pozdravljen, eno vprašanje kot strokovnjaku za wiki. Na katerih fotografijah se lahko naredi izrez, denimo če želiš iz neke že naložene skupinske fotografije (drugega avtorja) pridobiti en obraz za nek članek? Je potrebno imeti najprej avtorjevo soglasje? Se potem to izrezano fotko naloži po običajni poti? Hvala, lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Pv21 (pogovorprispevki) 23:50, 30. junij 2020‎.

Zdravo. Izreze lahko delaš na vsaki sliki, ki je naložena v Zbirki. Brez posebnega soglasja, predelave že licenca izrecno dovoljuje, le navesti moraš original in njegovega avtorja ter uporabiti enako licenco. Uporabiš lahko priročno orodje derivativeFX, ki postori vse to, da ni treba preveč razmišljati. — Yerpo Ha? 08:10, 1. julij 2020 (CEST)
Hvala!

Stran Kapitan potone z ladjo[uredi kodo]

Živjo, pred kratkim sem popravil stran Kapitan potone z ladjo, ki je bila prestavljena na Uporabnik:Zm05gamer/Kapitan potone z ladjo. Izbrisal sem poglavje Pomembni primeri in malo popravil uvod članka. Poglavje "Pomembni primeri" bom napisal pozneje, ko bom popravil slovnico. Kako se tebi zdi zdaj stran? Moram še kaj urediti? Lp. Zm05gamer (pogovor) 22:04, 1. julij 2020 (CEST)

Sem jo dal na pravi naslov in za silo popravil slovnico. Zdaj lahko še urediš sklice z uporabo predloge {{navedi splet}}. — Yerpo Ha? 08:52, 3. julij 2020 (CEST)

Ok,bom tudi sklice uredil. Pp. Zm05gamer (pogovor) 15:17, 3. julij 2020 (CEST)

Spletni časopis Slovenec[uredi kodo]

Spoštovani, z vsem spoštovanjem, ampak navajanje, po vašem dejstev, ki ne držijo je malce nepristansko in nestrokovno.

Spletni Slovenec ni bil in nikoli ne bo v lasti Slovenske ljudske stranke.

Opis, ki je dodan je uradno objavljen na spletni strani časopisa in je isti opis s katerim smo se registrirali kot medij.

Prosim, da vrnete opis, kot sem ga jaz zapisala.

lp

Alenka Gabrovec

Opis je bil popolnoma neenciklopedičen in večina sploh ni imela nobene zveze s trenutnim Slovencem, zato v Wikipediji nima kaj početi. Sporni podatek pa je kolega spremenil. — Yerpo Ha? 16:56, 6. julij 2020 (CEST)

Zagrebška stolnica[uredi kodo]

Nenavadno: od dveh najanovejših fotk ena "prime" (tista s stolnico brez špic), druga pa ne (odstranjevanje severne "špice"). Zakaj?

Galerija[uredi kodo]

--Stebunik 01:25, 11. julij 2020 (CEST)

Tazadnjo so hrvaški wikipedisti (konkretno uporabnica Roberta F.) naložili lokalno. Če jo želiš uporabiti, jih lahko prosiš, da jo prestavijo v Zbirko. — Yerpo Ha? 08:31, 11. julij 2020 (CEST)

Veriga[uredi kodo]

Zdravo. Želela sem objaviti podatke o podjetju, kot imajo to druga podjetja. Ne kot oglasno sporočilo, zato sem temu primerno besedilo tudi prilagodila. Moram besedilo napisati še bolj objektivno? Hvala za odgovor že vnaprej. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:VerigaKF (pogovorprispevki) 14:41, 13. julij 2020‎.

Očitno nisem bil dovolj jasen: prosim, da se kot predstavnica podjetja vzdržiš pisanja o svojem podjetju. Nadaljnja navodila so na strani Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 14:43, 13. julij 2020 (CEST)

Preusmeritev na določeno stran[uredi kodo]

Pozdravljen Yerpo, zanima me kako se naredi preusmeritev na določeno stran. Naredil bi namreč nekaj preusmeritev na nekatere strani, kot npr. "Kapitan Smith", preusmeritev na stran Edward J. Smith. Hvala vnaprej. Lp. Zm05gamer (pogovor) 21:38, 2. avgust 2020 (CEST)

Na Wikipedija:Preusmeritev so navodila, poskusi tisto, če ne gre pa vprašaj. — Yerpo Ha? 21:44, 2. avgust 2020 (CEST)

enakopravna obravnava prispevkov[uredi kodo]

Spoštovani,

glede na to, da je bil moj članek na WIkipediji z vaše strani izbrisan, prosim, da pregledate tudi članek https://sl.wikipedia.org/wiki/NAMA https://sl.wikipedia.org/wiki/Mobitel_(operater) https://sl.wikipedia.org/wiki/Gorenje_(podjetje)

in jih izbrišete.

V kolikor pa sem naredil napako zgolj v obliki zapisa in so zgoraj zapisani članki ustrezni, bi prosil za pomoč in informacijo, kako naj članek popravim, da za vašo presojo ne bo sporen.

Lep pozdrav Miha

Če je še kak članek, ki ne zadostuje pravilom, ga lahko popraviš sam ali ga predlagaš za brisanje (na pogovornih straneh se mimogrede tikamo). Wikipedija je odprt sistem, zato obstoj neprimernega članka ni relevanten argument za vnos še enega neprimernega. Verigo sem brisal po hitrem postopku, ker je bil članek očitno delo predstavnika podjetja in hkrati tudi nereferenciran, kot sem že pojasnil. Kot predstavnik podjetja pa članka o Verigi ne moreš tako popraviti, da ne bo sporen, lahko le slediš navodilom na Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 10:38, 3. avgust 2020 (CEST)

Živjo Dr. Jernej,

prispevek o slovenskem podjetju Veriga s stoletno tradicijo bi po mojem mnenju moral obstajati. Tako kot je prav, da obstajajo strani ostalih slovenskih podjetij. Tvoja a priori presoja se glede na povedano zdi diskriminatorna in na prvi pogled ni v skladu s tvojim statusom skrbnika, ki bi v vsakem trenutku moral in mogel ravnati enakopravno in nediskriminatorno. V nasprotnem primeru, bi lahko šlo za ravnanje, ki bi lahko pomenilo škodo za Wikipedijjo.

Spletno stran bom popravil tako, da bo v tem trenutku zgolj informacija, da gre za slovensko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1922 in deluje še naprej.

V kolikor je ta informacija zate še vedno neprimerna, bom zahteval, da se ti odvzeme status skrbnika.

Lep pozdrav. Miha

Informacija, da podjetje obstaja, je premalo za članek, predvsem pa tako kot prejšnje variatne krši Wikipedijina pravila o preverljivosti. Moja presoja temelji poleg tega na dejstvu, da je najprej o istem podjetju pisal nekdo z uradnim nadimkom (VerigaKF), iz česar je jasno, da gre predvsem za promocijo, ne za grajenje enciklopedije, kar mimogrede tudi krši pogoje uporabe spletišč Fundacije Wikimedia. Upoštevajoč to nimaš nobene podlage za kakršnokoli zahtevo. — Yerpo Ha? 10:55, 3. avgust 2020 (CEST)


Podlaga za izključitev oz. omejitev skrbništva je zapisana že v Ustavi RS, dodatno si lahko prebereš http://www.zagovornik.si/o-diskriminaciji/kaj-je-diskriminacija/ .

Opozorim, diskriminacija je nedopustna in v tvojem primeru presoje popolnoma nedopustna in nerazumna. Tvojo razlago in ravnanje je mogoče razumeti kot namerno, zavestno in brez vsake podlage. Zdi se, da je tvoje stališče, da je že samo omemba podjetja Veriga K.F. d.o.o. na Wikipediji promocijska (zgolj zato, ker je v preteklosti nekdo objavil napačno vsebino o podjetju). Ponovno zgolj iz previdnosti opozorim, da je apriori brisanje člankov vsebine nedopustno in ni v skladu s poslanstvom in cilji Wikipedije, takšno ravnanje lahko škodo povzroča Wikipediji in skupnosti, saj delo, ki ga vložijo pisci člankov "skrbnik" brez dokazov briše zgolj z razlogom "zato ker lahko".

Predlagam, da novo objavo presodiš objektivno in dopustiš objavo.

Lep pozdrav. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MF1983 (pogovorprispevki) 11:11, 3. avgust 2020‎.

Dokaze in utemeljitev sem podal (torej je neresnica, da je bilo kaj apriori), opozorilo pa tudi še vedno velja. Ostalo izpeljevanje o diskriminaciji nima nobene realne podlage. Lahko se s situacijo obrneš na širšo skupnost slovenskih wikipedistov, na naši centralni pogovorni strani Wikipedija:Pod lipo, precej bolj konstruktivno pa bi bilo, če bi sledil navodilom na Wikipedija:Konflikt interesov. Takim, ki so pokazali nekaj spoštovanja do tega projekta in upoštevali smernice, sem parkrat celo sam pomagal. — Yerpo Ha? 11:18, 3. avgust 2020 (CEST)

"Marksizem in sorodne teme - viri"[uredi kodo]

Pozdravljen. Se opravičujem, ker tega nisem že predhodno razjasnil. Marxists.org je arhiv del, tako da dejansko v večini primerov ni samo en vir; so pa sicer primeri, ki se opirajo pretežno na en vir (sama dela (Anti-Dühring, Država in revolucija...), če je koncept podrobneje obravnavan v enem delu (npr. zakon vrednosti v Kapitalu...)). Razlog, da stran pogosto uporabljam kot sklic je v tem, da ima bralec takojšnjo povezavo do samega dela.

--Rote kapelle (pogovor) 15:28, 3. avgust 2020 (CEST)

Hvala, sicer bi bilo v tem primeru primerneje, da navedeš polne bibliografske podatke o izvirnem viru (najbolje s predlogo {{navedi knjigo}} ali {{Navedi revijo}} glede na tip publikacije), le povezava bi vodila do kopije na marxists.org. Pa če prav domnevam, da so tam zbrana samo dela, ki spadajo v okvir teorije marksizma, vseeno ostaja na mestu pripomba, da bi koristila tudi kakšna drugačna perspektiva. — Yerpo Ha? 15:33, 3. avgust 2020 (CEST)

Dobro, bom upošteval navodila glede sklicevanja. So tudi drugi avtorji, je pa res, da se sklicujem predvsem na marksiste. Druga perspektiva verjetno v smislu, da se pri konceptih, vezanih na marksizem, predstavi še kritika itd., v primeru teme kot npr. kapitalizem pa da se povzame še druge sociološke/ekonomske šole? Kar se tiče samih marksističnih konceptov, se mi zdi bolje navajati neposredne avtorje kot to, kar so drugi govorili o tem (razen v okviru diskusije/kritike), pri drugih pa vsaj trenutno nisem dovolj na tekočem, da bi jih lahko zadovljivo točno povzel in raje ne povzemam pavšalno; zato tudi poudarim, da je napisano perspektiva specifičnega (marksističnega) svetovnega nazora (kar bom tudi popravil retrospektivno, kjer to ni narejeno), za njen prikaz pa verjetno ni problem, da ne vključim dojemanje drugih perspektiv? --Rote kapelle (pogovor) 15:54, 3. avgust 2020 (CEST)

Točno to sem mislil z "drugo perspektivo", ja. Pa tudi pri marksističnih konceptih bi po strogem razumevanju pravil morali navajati predvsem, če ne izključno sekundarne vire (več o tem na Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja). Ampak na področju osebno nisem tako domač, da bi lahko presojal primernost. — Yerpo Ha? 15:59, 3. avgust 2020 (CEST)

Zoran Jaković[uredi kodo]

Zakaj mi brišeš če je dejstvo da je cvetličar -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Yustforfun (pogovorprispevki) 19:41, 4. avgust 2020‎.

Kakšno dejstvo? Od kje ta podatek? — Yerpo Ha? 19:43, 4. avgust 2020 (CEST)

Slovenski eksonimi[uredi kodo]

Spet jaz. Najbrž si opazil, da nek neregistriran uporabnik že dalj časa dopolnjuje seznam Slovenski eksonimi. Ker piše kar nekaj neumnosti, sem kontaktirala dr. Kladnika, ki mi je poslal še nekaj gradiva, ki bi ga morali dodati v smernice. Tega uporabnika bi pa moral nekako ustavit (blokirat) in tabelo vrnit v stanje pred njegovim posegom. Tako bi bilo najbolj enostavno. Saj ne da je vse narobe, je pa veliko tega. Če grem jaz popravljat, bo prehudo. Poleg tega zgleda da celo prepisuje (tako ugotavlja dr. Kladnik, iz knjige Slovenski eksonimi. --Ljuba brank (pogovor) 12:36, 12. avgust 2020 (CEST)

V nadaljevanju je gradivo:

SEZNAMI EKSONIMOV na spletu

MONOGRAFIJA SLOVENSKI EKSONIMI (tega že imamo v smernicah) http://giam.zrc-sazu.si/sl/publikacije/slovenski-eksonimi#v

PREGLEDNICA NA SPLETU ‒ KRAJŠA RAZLIČICA spletna stran Komisije za standardizacijo zemljepisnih imen ‒ KSZI (na spletišču Geodetske uprave Republike Slovenije ‒ GURS) http://www.gu.gov.si/si/delovnapodrocja_gu/projekti_gu/komisija_za_standardizacijo_zemljepisnih_imen/publikacije/ Seznam tujih zemljepisnih imen v slovenskem jeziku (elaborat, 2001; več kot 2300 imen) Seznam slovenskih eksonimov (2014; 5044 imen; 7 rubrik); sortiraj po priporočljivosti rabe

PREGLEDNICA NA SPLETU ‒ DALJŠA RAZLIČICA spletna stran Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU http://giam.zrc-sazu.si/sl/zbirka/zemljepisna-imena#v

odpri preglednico eksonimov, razloži 35 rubrik, nazaj, odpri pojasnila spletna stran Delovne skupine za eksonime (Working Group on Exonyms) http://ungegn.zrc-sazu.si/Downloads/THEGAZETTEEROFSLOVENIANEXONYMS.aspx preglednica (rubrike v angleščini); pojasnila v angleščini

TERMANIA: Slovar slovenskih eksonimov (predstavitev: http://zalozba.zrc-sazu.si/sl/publikacije/slovar-slovenskih-eksonimov#v); link na Termanio http://www.termania.net/slovarji?page=7&Languages=126 pojasnila: http://giam.zrc-sazu.si/sl/programi-in-projekti/slovenski-eksonimi#v

predstavitev atributov - odtipkaj ime: na primer Nova dežela (na drugem mestu); nato odpri; poskusi še na primer z imenom Viktorijin otok

SEZNAMI IMEN DRŽAV IN ODVISNIH OZEMELJ

MONOGRAFIJA SLOVENSKA IMENA DRŽAV http://giam.zrc-sazu.si/sl/publikacije/slovenska-imena-drzav#v

odpri PDF

PREGLEDNICA NA SPLETU ‒ KRAJŠA RAZLIČICA spletna stran Komisije za standardizacijo zemljepisnih imen ‒ KSZI (na spletišču Geodetske uprave Republike Slovenije ‒ GURS) http://www.gu.gov.si/si/delovnapodrocja_gu/projekti_gu/komisija_za_standardizacijo_zemljepisnih_imen/publikacije/ Imena neodvisnih držav in odvisnih ozemelj (12 rubrik)

PREGLEDNICA NA SPLETU ‒ DALJŠA RAZLIČICA spletna stran Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU http://giam.zrc-sazu.si/sl/zbirka/zemljepisna-imena#v

preglednica neodvisnih držav (24 rubrik) preglednica odvisnih ozemelj (10 rubrik) pojasnila ‒ spremno besedilo

SPLETNI PORTAL ZEMLJEPISNIH IMEN GeoNames http://www.geonames.org/

Zaradi vsebinskih nesoglasij ne blokiramo ljudi kar tako. Sem opozoril uporabnika na tvoje komentarje, ki jih je verjetno spregledal. — Yerpo Ha? 13:12, 12. avgust 2020 (CEST)

Lahko branje[uredi kodo]

Pozdravljeni, 21. 7. sem na brisanje članka in opozorilo (Prosimo vas, da ne dodajate besedila, ki ga niste napisali sami. Vaš prispevek v članku Lahko branje smo žal morali izbrisati, saj je del spletne strani, dostopne na naslovu http://www.lahkojebrati.si/Portals/1/Knjige/Lahko%20je%20brati%201%20-%20Uvod.pdf.) na zahtevanem mestu dala odgovor:

Podpisana sem ena od 2 glavnih avtoric besedil priročnikov oz. vodja projekta Lahko je brati. Priročniki so objavljeni pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 2.5.

Besedilo, ki ste ga označili kot prepisano, je definicija in jo je težko povzeti, ker gre za lahko branje. Članek je še vedno med izbrisanimi, kako dalje? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Risa LB (pogovorprispevki) 12:49, 14. avgust 2020‎.

Pardon, sem spregledal odgovor. In licenco tudi, članek sem zdaj obnovil, še vedno pa slog ni čisto enciklopedičen in treba je urediti tekst, da bo ustrezal drugim standardom (predlagam zgledovanje po že obstoječih člankih). — Yerpo Ha? 13:21, 14. avgust 2020 (CEST)

brisarnje članka Poletne olimpijske igre 2020 v Tokiu ostajajo nerešena uganka[uredi kodo]

Hvala za opozorilo o nerelevantnih podatkih v članku. Upam, da bom uspel popraviti članek dovolj dobro, da bo primeren za objavo.

Mi lahko daš namig, kako je najbolje, da preverim ali je članek dovolj dober za objavo?

Hvala -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:ChelloS3 (pogovorprispevki) 16:29, 17. avgust 2020‎.

Za začetek mislim, da bi bilo podatke najbolje vključiti v obstoječi članek o OI2020. Drugače je težko izpostaviti konkretne nasvete, ker je slog res čisto neprimeren - kot sem rekel, to je tekst za športni časopis/revijo, ne za enciklopedijo. Počistiti je treba vse publicistične okraske: retorična vprašanja, ugibanja, namigovanja, poetične metafore, uporabo prve osebe množine in vse, kar ni direktno podprto z viri. Enciklopedičen tekst mora biti malo suhoparen (kar seveda ne pomeni, da ne sme biti eleganten), najbolje se je zgledovati po obstoječih člankih. Ko boš prečistil tekst, lahko vprašaš tukaj še enkrat in bom pogledal. — Yerpo Ha? 16:58, 17. avgust 2020 (CEST)

Waltz's Slovenian ethnicity[uredi kodo]

Hello, I was thinking maybe you could give me your opinion on this https://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Christoph_Waltz#Slovenian_heritage I've proven that Christoph Waltz has Slovenian roots (through his mother, née Urbancic) and is related to Josipina Turnograjska, but some editors are trying to deny this and I do not understand why. I'm trying to assume good faith, but the this whole thing really puzzles me. Anyway, I hope that by reading the talk through you will be able to put things in order. Thanks. Max9844419087 (pogovor) 01:05, 20. avgust 2020 (CEST)

Grenlandija je del danske[uredi kodo]

Yerpo, ti si zavrnil spremembe, ko sem jaz grenlandijo spremenil kot del danske ker tudi to je, in tudi to piše pod tvojim opisom grenlandije, da pripada danski. Prav tako piše na angleški wikipediji, da je Kitajska večja od ZDA. Odgovori mi in mi obrazloži zakaj si mi zavrnil spremembe Ttttttttttttggzzgggggfff (pogovor) 09:16, 21. avgust 2020 (CEST)

Odgovor na Pogovor:Seznam držav in zunanjih ozemelj po površini. — Yerpo Ha? 09:24, 21. avgust 2020 (CEST)

članek OI[uredi kodo]

članek za olimpijske igre sem ponovno spisal s sami factsi, nemogoče je isto temo napisat na bolj enciklopedijski način. Članek na katerega si me povezal, je tudi moj članek, ki ga je objavil moj kolega. Kot vidiš je članek dodobra spremenjen in dodelan iz strani dejstvi, prav tako so dodani viri za večino dejstev. Res ne vem kako lahko pišem še bolj enciklopedijski prispevek na tole temo? Članek ni replika in je na novo ponovno spisan. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:JoshXAc3 (pogovorprispevki) 21:27, 25. avgust 2020‎.

Članek je bil za spoznanje boljši, a je še vedno ignoriral večino mojih navodil zgoraj:
  1. vsebina spada kvečjemu na stran Poletne olimpijske igre 2020, ne na ločeno
  2. slog je publicističen, ne enciklopedičen
  1. uporaba prve osebe množine
  2. sedanjik za pretekle dogodke
  3. kup ukrasnih pridevkov
Predlagam, da s popravljeno verzijo nadomestiš tekst na Uporabnik:ChelloS3/Peskovnik, da ga lahko uredimo, potem pa ga kopiraš v članek Poletne olimpijske igre 2020. — Yerpo Ha? 09:01, 26. avgust 2020 (CEST)

Mite[uredi kodo]

Živjo, zanima me, če veš kako se v slovenščini reče tem živalim. Sprašujem, ker vem, da se ukvarjaš z biologijo, rabim pa za članek o Antarktiki. Na termania piše, da so pršice, ampak te se v angleščini imenujejo acari. Lp, --GeographieMan (pogovor) 14:27, 30. avgust 2020 (CEST)

Če prevedeš kot pršice, bo čisto prav. V angleški Wikipediji imajo dva ločena članka, ker ljudski izraz "mite" obsega (nekatere) klope in pršice, latinska beseda Acari pa zajema samo biološko skupino pršic. Podobna zmeda je recimo pri slonih. — Yerpo Ha? 17:06, 30. avgust 2020 (CEST)

Pa res, hvala za pomoč. --GeographieMan (pogovor) 17:43, 30. avgust 2020 (CEST)

Nedeljski dnevnik[uredi kodo]

Jernej pozdravljen, na Nedeljskem dnevniku smo skušali objaviti fotografijo ND, pa si jo zbrisal. Zakaj oz. kako lahko naložimo novo, ker zdaj sistem to blokira... hvala, jan -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Konecnikja (pogovorprispevki).

Avtorsko zaščitena dela lahko objavljamo samo po načelu poštene uporabe, z lokalnim obrazcem Posebno:Nalaganje. V meniju za licence je primerna, "naslovnica časopisa". — Yerpo Ha? 17:14, 11. september 2020 (CEST)

Razprava za združitev strani Grad Slovenj Gradec [uredi kodo]

Information.svg Članek Grad Slovenj Gradec , ki si ga urejal, je bil predlagan za združitev z drugim člankom. Če bi se rad udeležil razprave o združevanju, lahko to storiš tako, da klikneš tukaj. Na pogovorni strani nato dodaš svoje komentarje. Hvala. Pinky sl (pogovor) 15:30, 12. september 2020 (CEST)