Uporabniški pogovor:Yerpo

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kfig.svg Nuvola search person.png Featured Article Star.svg Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Icon tools.svg Nuvola apps edu languages.svg
DELO O MENI VITRINA KNJIŽNICA RUMPLKAMRA POGOVOR
Uporabniški pogovor:Yerpo
Arhivi Arhivi

2007: 1
2008: 1 · 2
2009: 1 · 2 · 3
2010: 1 · 2 · 3
2011: 1 · 2 · 3
2012: 1 · 2 · 3
2013: 1 · 2 · 3
2014: 1 · 2 · 3
2015: 1 · 2 · 3
2016: 1 · 2
2017: 1 · 2
2018: 1

  • Želim, da so moji pogovori zbrani na enem mestu, zato bom na vprašanja odgovarjal tukaj.

Da se prepričate, ali sem odgovoril, to stran redno preverjajte ali jo dodajte na svoj spisek nadzorov.

  • I want my discussions gathered in one place, so I'll answer to all the questions here.

To make sure I have answered to your query, check this page often or add it to your watchlist.

ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?

Če me želiš vprašati, zakaj sem brisal/razveljavil tvoj prispevek, prosim najprej preberi zgornje namige.
Na vprašanja z enim od tam naštetih odgovorov bom v najboljšem primeru odgovoril s ponovno napotitvijo na to stran.

Za vse drugo: PUSTI SPOROČILO / LEAVE A MESSAGE Mail-message-new.svg

Na pogovornih straneh, vključno s to stranjo, se tikamo, tako da kar pogumno.

Brisanje točnih in preverljivih podatkov[uredi kodo]

Čudno, da brišeš točne in preverljive podatke. In ne, nisem ta Miha o katerem vnašam leksikografsko geslo. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MihaWik (pogovorprispevki) 13:19, 6. julij 2018‎.

Ok, vzamem nazaj tisto o konfliktu interesov, a brisal sem copy-paste promocijskega gradiva, že objavljenega tukaj, ki nima kaj početi v enciklopediji. Preverljiv v Wikipedijinem smislu pa dodatek ni bil, saj ni bil naveden noben vir (drugi wikipedijski članki ne štejejo za zanesljive vire - kaj je za nas "vir", je objsnjeno na Wikipedija:Preverljivost in Wikipedija:Navajanje virov). — Yerpo Ha? 13:31, 6. julij 2018 (CEST)
Na povezavi, ki si jo podal, je en stavek, ki je univerzalen glede njegovega življenjepisa in to je: "Miha Hočevar (rojen leta 1963 v Ljubljani) se že ob začetku študija na AGRFT aktivno vključi v filmsko in televizijsko prakso kot asistent in režiser". Mogoče govoriva o različnih sklopih leksikografskega gesla, a si zaradi enega stavka pavšalno izbrisal celotno vneseno vsebino. Navedeni so bili institucionalni viri, ki si jih izbrisal (Društvo režiserjev, Filmski center, baza AGRFTja, wiki in www stran dotičnih nagrad ipd). Brez težav sprejmem, da ti nekateri stavki slogovno niso všeč, da Wikipedia ni nek verodostojen vir podatkov kot si sam rekel, a zanemarjanje institucionalnih virov vso zadevo še toliko bolj degradira, kar me čudi, glede na to koliko časas vlagaš v Wikipiedio. Glede na to, da je bil članek s tvoje strani spremenjen še preden sem zaključil urejanje, je možno, da si površno šel čez vsebino, kar je razvidno iz npr. števila posnetih filmov. Nagrade so bile opremljene z viri, filmi prav tako, a si pavšalno vse izbrisal. Zakaj? Smernice in navodila sem pregledal tako, da ti jih ni potrebno ponovno navajati v potencialnem odgovoru. MihaWik (pogovor) 14:36, 6. julij 2018 (CEST)
V tvoji verziji je bil naveden natanko en vir - wikipedijski članek. Se opravičujem, če sem napacno razumel vir besedila, a celoten odstavek (glavni del dodatka) je precej promocijsko naravnan in se mi ni zdel primeren, časa in volje za ločevati zrnje od plev pa ni bilo. Je res, veliko casa vlagam v ta projekt in tudi z veseljem urejam prispevke, a samo, če osnove štimajo. — Yerpo Ha? 15:07, 6. julij 2018 (CEST)
Navedeno redakcijo "Redakcija dne 01:00, 6. julij 2018" , sem danes skladno z tvojim opomnikom in pojasnilom, da nisem ta Miha, po vrnitvi članka v prejšnje stanje dopolnjeval. Dopolnjena redakcija, ki sem jo kočal danes, pa je bila s tvoje strani blokirana in dejsno vrnjena v začetno res slabo stanje. Sicer ne razumem zakaj podiraš hišo do tal, če opaziš, da je strešnik narobe nastavljen ali pa da dimnik še ni dokončan in še nima obešene hišne številke na fasado? Tovrstna pavšalnost/površnost še dodatno poriva neverjetno fajn proejkt Wikipedie in community based editinga, v domeno Googlovega zastonjkarskega outsourcanja. Škoda. Predlagam, da vsaj prebereše drugič preden impulzivno vse blokiraš. Vseeno hvala za tvoje dosedanje dobronamerne napore in inpute tudi na drugih geslih. Nadaljujem prihodnjič, ko bo čas... Če seveda ne boš ponovno vse blokiral. MihaWik (pogovor) 15:44, 6. julij 2018 (CEST)
Ni šlo za strešnike ali fasado, ampak za temelje, če se že greva poetične analogije. O nobeni dopolnjeni reakciji ne vem ničesar in tudi nisem ničesar blokiral, samo znova sem razveljavil razveljavitev. To je vse, kar sem videl. Je pa mogoče prišlo do navzkrižja urejanj, če sva slučajno hkrati delala posege. — Yerpo Ha? 16:36, 6. julij 2018 (CEST)

brisanje "avtobiografije"[uredi kodo]

Spoštovani moderator.

Vse kar je bilo napisano je res. Nikjer eksplicitno ne piše, da niso dovoljene strani z avtobiografijo, še posebej če je vse res. Ne delam samopromocije tako kot ste napisali, tega pa res ne potrebujem. Podobna stran o meni že obstaja "nisem je sam objavil" https://pl.wikipedia.org/wiki/Denis_Udovi%C4%8D Naprošam, da ponovno presodite o moji uporabniški strani, in mi dovolite objaviti nekaj informacij o sebi v slovenskem jeziku, svetovnih rekordih in rezultatih (preverljivih), ki sem jih kot športnik dosegel. Hvala in lep pozdrav -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Udovich (pogovorprispevki) 13:57, 6. julij 2018‎.

Zakaj bi objavljal stvari o sebi, če ne za samopromocijo?! In to še copy-paste svoje osebne predstavitvene strani, ki nima kaj početi v enciklopediji - Wikipedija namreč ni ponudnik zastonjskega spletnega prostora za "predstavitve", ampak je enciklopedija. Prosim torej za spoštovanje dogovorov, ki veljajo v tem spletnem projektu - Wikipedija:Konflikt interesov. Mimogrede, "še posebej če je vse res" v Wikipediji ni argument. Glej Wikipedija:Preverljivost. — Yerpo Ha? 14:02, 6. julij 2018 (CEST)

Očitno je škoda izgubljati čas s slovensko wikipedijo in takim moderatorjem. Lep dan ti želim, in upam, da boš lažje spal, ker si uspel preprečit še eno "samopromocijo" in rešil Slovenijo pred mojo zlorabo wikipedije, čeprav je takih in podobnih strani veliko na svetovni wikipediji. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Udovich (pogovorprispevki) 17:49, 6. julij 2018‎.

Že, ki si pri delu, dej mi povej, kje se lahko popolnoma izbrišem kot uporabnik. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Udovich (pogovorprispevki) 18:02, 6. julij 2018‎.

Pa bom res. Veliko športnih uspehov tudi v bodoče želim. Uporabniških računov ni možno brisati, možno pa je zaprositi za anonimizacijo z obrazcem Posebno:GlobalRenameRequest. — Yerpo Ha? 18:12, 6. julij 2018 (CEST)

Jutro. Kot vidiš ne gre tako enostavno kot si predlagal, namesto, da izbrišejo uporabniško ime, so mi samo zamenjali uporabniško ime v "izbris".

Naredili so točno tisto, kar si zaprosil (in kar sem rekel, da je možno) - spremembo imena v "izbris". — Yerpo Ha? 07:25, 7. julij 2018 (CEST)

Ma dobro, to ni več hec, lepo sem te prosil, da mi pomagaš in mi poveš kje se lahko izbrišem kot uporabnik oziroma uporabniški račun. V link obrazca, ki si mi ga posala sem lepo napisal, da želim, da se račun z mojimi podatki "mail" in drugimi popolnoma izbriše. Tako, pa ste mi samo spremenili ime, mail ostal, geslo tudi itd. Prosim, da to uredite. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Izbris (pogovorprispevki) 08:49, 7. julij 2018‎.

Sem jasno povedal (kopiram od zgoraj): Uporabniških računov ni možno brisati. Tehnično ne. Lahko se jih samo anonimizira - preimenuje v nek naključen niz znakov. Podatek o e-mail naslovu pa lahko izbriše kar uporabnik sam, administratorji do njega niti nimamo dostopa in se ga nikjer ne vidi. — Yerpo Ha? 08:52, 7. julij 2018 (CEST)

nisem še nikoli imel takega primera, da sem se nekam prijavil (forum,portal,itd.) kot uporabnik, in kasneje tega nisem mogel izbrisat. nerazumljivo za ero računalniške tehnologije v kateri živimo. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Izbris (pogovorprispevki) 12:45, 7. julij 2018‎.

(Ni)Sem že imel take primere, ko so uporabniki klikali 'naprej, naprej, naprej' in se potem čudili kot purman glisti ... Nerazumljivo, da ne preberejo 'drobnega tiska'! --Andrejj (pogovor) 14:14, 7. julij 2018 (CEST)
Wikipedija je zgrajena na transparentnosti, tudi to je en od razlogov, da je mnogo uspešnejša na dolgi rok od raznih forumov in portalov. — Yerpo Ha? 14:53, 7. julij 2018 (CEST)

Glasbeno kulturno društvo Muzikalija[uredi kodo]

Pozdravljen,

Ne razumem zakaj je bila objava izbrisana. Ni bil direkten copy paste, vir je bil naveden, sicer smo imeli namen objavo še dopolniti. Gre za neprofitno društvo, tako da ne razumemo označitve z komercialno vsebino in samopromocijo. Letos smo dobili nova sredstva in pripravljamo nove projekte, ne razumemo zakaj to ne bi SMELO biti na wikipediji.

Hvala za odgovor -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Kodrich (pogovorprispevki) 15:57, 19. julij 2018‎.

Glej povezavo "ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?" na vrhu te strani. Dodatno še Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 16:48, 19. julij 2018 (CEST)

Pomoč pri piljenju članka[uredi kodo]

Pozdravljen, prosila bi te za pomoč pri dokončanju članka Evanescence, ki sem ga s prevodom angleškega članka že dodobra razširila iz škrbine. Zaenkrat še preverjam in dodajam manjkajoče vire, tebe bi pa prosila, če bi bil pripravljen pregledati članek. Ponekod sem morda nerodno prevedla kakšno stvar (sem le ljubiteljska prevajalka), pa tudi z izsekom pesmi pri razdelku Glasbeni slog in vplivi imam težave. Kopirala sem angleško kodo in dopise prevedla, pa ne deluje. Zanima me tudi, ali bi ta članek lahko bil po zaključku kandidat za izbrani članek. - Florentina Veršič (pogovor) 11:14, 21. julij 2018 (CEST)

Bom pogledal. Za začetek, izsek pesmi je naložen na angleško Wikipedijo po načelu poštene uporabe, zato ga je treba naložiti v slovensko posebej, če se ti zdi uporaben. — Yerpo Ha? 18:24, 21. julij 2018 (CEST)