Uporabniški pogovor:Yerpo/Arhiv12-3

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Uporabniški pogovor:Yerpo
Arhivi Arhivi

2007: 1
2008: 1 · 2
2009: 1 · 2 · 3
2010: 1 · 2 · 3
2011: 1 · 2 · 3
2012: 1 · 2 · 3
2013: 1 · 2 · 3
2014: 1 · 2 · 3
2015: 1 · 2 · 3
2016: 1 · 2
2017: 1 · 2
2018: 1 · 2
2019: 1

Peskovnik

Prosim te, da urediš peskovnik. Neki nadebudnež je v peskovniku napravil preusmeritev na Glavno stran. L.p --Grejo (pogovor) 10:00, 5. september 2012 (CEST)

Urejeno, Grejo. --IrEnA 10:10, 5. september 2012 (CEST)

Zlatarna Celje

Pozdravljen,

In kje vi v naslednjem tekstu vidite reklamo (ne bom se spustil na vaš nivo in tikal, kot sem to dobil v vašem sporočilu:" Wikipedijske strani (vključno z uporabniškimi) niso namenjene oglaševanju podjetij, zato prosim, da nehaš s tem. Hvala" :

4 PREDSTAVITEV ZLATARNE CELJE d.d. 4.1 Kratka zgodovina in osnovni podatki o podjetju

Zlatarstvo ima v Celju dolgo tradicijo. Prvi začetki segajo v daljno leto 1446. Vplivi zlatarske umetnosti iz vse Evrope so se prepletali v Celju in mu dali prizvok zlatarskega mesta. Nakit celjskih mojstrov zlatarjev je bil priznan in znan po vsem svetu. To tradicijo danes nadaljujejo zlatarji, zvesti zgodovinskemu izročilu in sodobnemu izrazu. Predhodnik sedanje zlatarne je bil Ivan Pacchiaffo, po rodu Italijan, ki je leta 1844 z odprtjem lastne zlatarske delavnice in položitvijo temeljnega kamna, kasneje registrirane kot »Prve štajerske draguljarske tovarne«, začel z vrhunsko predelavo plemenitih kovin.

Temeljni kamen Zlatarne Celje d.d. je bil položen leta 1844. V času pred 1. svetovno vojno je bila takratna Zlatarna Celje d.d. največje tovrstno podjetje v celotni Avstro-ogrski monarhiji.

Zlatarna je svoje sedanje ime dobila šele po koncu druge svetovne vojne, leta 1950, z vpisom v register kot »Zlatarna« Celje. Celotno poslovanje podjetja je bilo vedno tesno medsebojno povezano. To velja za nabavo surovin, proizvodnjo in trgovino. Predelava kovin je potekala preko različnih procesov: topljenja, čiščenja in priprave, poliranja, izdelovanja zlatega in srebrnega okrasja, vlivanja, vkovanja in graviranja, galvaniziranja itd.

Celotno podjetje je svoje poslovanje leta 1962 razširilo pod okrilje organizacijske strukture, ki je zaobjemalo Atelje za zlatarstvo Ljubljana, Zlatarno Celje, Zlatarstvo Trbovlje in Aurodent Ljubljana. Zanimivo je, da je podjetje doživelo takšen razcvet, da ni delovalo samo na področju celotne Jugoslavije, ampak je ogromno izvozilo v države, kot so takratna Nemčija, Avstrija, Švedska, Danska, Švica, tedanja Rusija, Avstralija, Italija, Finska in celo ZDA ter Japonska. S takšno ekspanzijo poslovanja je družba v letih 1976 do 1991 zaposlovala preko 1000 zaposlenih in suvereno obvladovala prostor nekdanje Jugoslavije. Tako je bila Zlatarna Celje d.d. že od nekdaj med najuspešnejšimi gospodarskimi družbami na področjih predelave plemenitih kovin, izdelave nakita, dentalnega programa in industrije.


Me pa res zanima zdaj.

lp Borut -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Zlatarna Celje (pogovorprispevki) 14:54, 7. september 2012‎.

Na pogovornih straneh se brez izjeme tikamo, tako da brez skrbi o "nivojih" in tudi jaz pričakujem, da me ostali uporabniki tikajo. To je oglas, ker ga je vpisal predstavnik podjetja (sodeč po uporabniškem imenu) na uporabniško stran tega uporabniškega računa. Nič od tega nima popolnoma nobene zveze s ciljem in poslanstvom Wikipedije. Tudi če bi bilo objavljeno kot članek, bi zvenelo oglasno, ker ne navaja niti enega zanesljivega in neodvisnega vira kot so pravila (Wikipedija:Navajanje virov). Za več informacij glej Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 15:01, 7. september 2012 (CEST)

To pomeni, da je zgodovina Zlatarne Celje stvar, ki slovensko Wikipedio ne zanima? (Zlatarna Celje (pogovor) 15:19, 7. september 2012 (CEST))

Ne vem od kje ta ideja, napisal namreč tega nikjer nisem. Moj odgovor je treba prebrati in interpretirati celega, ne po koščkih. — Yerpo Ha? 15:30, 7. september 2012 (CEST)

In kako interpretiraš brisanje članka brez kakršne koli razlage? A niste zato tukaj, da usmerjate? Po tretjem izbrisu dobim zraven samo "freh" opozorilo "če lahko neham s tem...." Verjamem, da si tukaj 24/7 in da ti je vse jasno in da si big fish v svojem ribniku, ampak vseeno si mogoče pomislil, da bi kakšen prijazen nasvet lahko veliko več dosegel in pripomogel k sami razumljivosti delovanja wikipedie? Še posebej za začetnike..

Vseeno hvala za prijaznost!

Zlatarna Celje (pogovor) 11:00, 19. september 2012 (CEST)

Pa ko sva že ravno pri debati mi razloži, kako je lahko potem tole na wikipediji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiffany_&_Co.

Prosim tudi za en kontakt od tvojega nadrejenega, oziroma nekoga, ki upravlja s celotno zadevo v Sloveniji.

Hvala!

Zlatarna Celje (pogovor) 11:18, 19. september 2012 (CEST)

Spet jemlješ moje izjave iz konteksta. "Prosim, da nehaš s tem" je samo drugi del povedi, ki razlaga, kaj je bilo narobe s tvojim početjem. Tisto, kar sem brisal, za začetek sploh ni bil članek, ampak uporabniška stran. Na zgornje vprašanje sem tudi odgovoril z dodatnim pojasnilom, ki si ga namenoma ignoriral. Lahko je mene zdaj obtoževat da sem freh (in če pomaga, priznam da bi lahko malo zavil v vato moje sporočilo), ampak daj prosim poskusi vsaj malo objektivno pogledat na situacijo. Temelj Wikipedije je nepristranskost - iz tega in še več drugih razlogov ni dobrodošlo da predstavniki podjetij tukaj copy-pastajo predstavitvene tekste o svojih podjetjih. Članek en:Tiffany & Co. za začetek navaja kup neodvisnih virov in ga ni napisal predstavnik podjetja, pač pa ga je skozi leta širilo in popravljalo ogromno različnih ljudi. Če obrnem vprašanje - koliko si se kot začetnik sploh potrudil da bi se seznanil z delovanjem in principi skupnosti, v katero si prišel? Koliko navodil in smernic si prebral? Sodeč po zgornji "prošnji za kontakt z nadrejenim", popolnoma nič. Kako naj z nasvetom "usmerim" človeka, ki se je tako drastično zgrešeno lotil zadeve? — Yerpo Ha? 11:29, 19. september 2012 (CEST)

No in če vidiš, da sem tolk usekal mimo, da sem objavil na uporabniški strani in ne kot članek, bi mi lahko pa vsaj povedal. Torej kako naj spravim na Wikipedio članek o Zlatarni Celje, če je že sama zgodovina sporna? Brez brisanja seveda :) Zlatarna Celje (pogovor) 12:49, 19. september 2012 (CEST)

Znova, navodila so na strani Wikipedija:Konflikt interesov (poglavje "Kako se izogniti konfliktu interesov"). — Yerpo Ha? 13:02, 19. september 2012 (CEST)
 :-) Yerpo je »big fish« le v tem, da ga je občestvo slovenske wikipedije izbralo za predstavnika za stike z javnostjo. V tem primeru ti je pobrisal tudi uporabniško stran - sicer se načeloma uporabniške strani ne brišejo. Za eksperimentiranje besedil se ponavadi rabijo poduporabniške strani v obliki uporabniško_ime/peskovnik ali pa kar Wikipedija:peskovnik. Lahko bi ti tudi še dal povezavo na kakšnega izkušenega uporabnika (sicer je izkušen tudi on sam - vendar pač na drugih področjih), če zgoraj omenjene povezave niso zadosti (saj poznamo tisto popularno med mladimi: ka ti ni zdej jasn), da se zaobjame in zaobjema bistvo wikipedije. Članek o Zlatarni Celje je vsekakor dobrodešel - v končni fazi se ga lahko enako dobro ali pa še bolje spolira kot npr. angleški članek o tej ameriški korporaciji. --xJaM (pogovor) 07:59, 11. november 2012 (CET)

Stephen Strasburg

Mogoče je baseball res nekoliko nevsakdanja tema, ampak bi rad članek povzdignil na stopnjo izbranega članka. Zanima me tvoje mnenje o tem, kaj je (poleg rdečih povezav, ki so še v delu) treba še predvsem dopolniti/popraviti. Lp, Badavinc (pogovor) 23:22, 8. september 2012 (CEST)

Solidno, z nekaj poliranja bo PMM brez problemov izbran. Takole na uč je slovnica na par mestih še malo okorna, ampak nič kritičnega. Bom šel čez v naslednjih dneh, ko bo čas. Za bolj konkretno mnenje pa raje vprašaj kakšnega Sportija, ki se najbolj aktivno ukvarja s športnimi temami pri nas. — Yerpo Ha? 14:42, 9. september 2012 (CEST)

Geološko skladiščenje ogljikovega dioksida

Zdravo,

s sodelavko sva popolna novinca na Wikipediji, zato se opravičujeva za morebitne napake v članku, ki ga skušava ustvariti na slovenski strani Wikipedije. Kljub brskanju po navodilih Wikipedije, nama ni povsem jasno, kaj pomeni --neprosta slika in zakaj je bila slika izbrisana iz članka. Oba s sodelavko sva geologa in trenutno sodelujeva v evropski mreži CO2GeoNet (www.co2geonet.eu), ki je bila v okviru projekta FP7 CGS Europe pobudnik za izdelavo brošure "Kaj geološko skladiščenje CO2 pravzaprav pomeni?". Brošura je bila izdana v povsem enakih oblikah v različnih jezikih. Za slovensko različico je bila zadolžena moja sodelavka. V brošuri se nahaja omenjena slika (v slovenskem prevodu). Avtorske pravice za grafični del slike ima sicer BRGM im@ge, ki je prav tako aktivno sodeloval pri izdaji brošure. Prosim te, da nama svetuješ kako in s kakšnimi dovoljenji (prav z iskanjem takih dovoljenj sem se namreč povsem izgubil, ker vir ni knjiga, spletna stran ipd, temveč brošura) se lahko objavi omenjeno sliko v članku geološkega skladiščenja CO2. Omenil bi še, da je eden izmed ciljev mednarodnega projekta tudi objava članka o geološkem skladiščenju ogljikovega dioksida na posameznih nacionalnih nivojih. V nekaterih drugih jezikih je to že narejeno. Članek res potrebuje še temeljite obdelave, predvsem navajanje virov ipd., s sodelavko se na tem še trudiva. Hvala za pomoč. LP. --Rstopar (pogovor) 10:30, 10. september 2012 (CEST)

Zdravo. Se opravičujem ker nisem posebej pojasnil posega, ampak Wikipedija sprejema samo gradivo, ki ga lahko vsakdo prosto razširja in uporablja v vsak namen - torej ki je izdano pod katero od prostih licenc (najraje CC-BY-SA) ali dano v javno last. "Prosto" gradivo je torej tako, ki daje te svoboščine z izbiro proste licence, "neprosto" pa ga ne, ker je licenca bolj restriktivna. "Poštena uporaba" je samo za izjeme, kjer je neka slika nujna za ponazoritev teme, proste različice pa niti teoretično ni možno ustvariti (recimo biografije pred kratkim preminulih oseb, članki o novejših knjigah in albumih ipd.).
Za konkreten primer - da bi bilo gradivo sprejemljivo, bi moral BRGM im@ge kot lastnik avtorskih pravic dati dovoljenje za prosto uporabo slike, najraje tako, da sledijo navodilom na strani OTRS in pošljejo dovoljenje po e-mailu. Če tega nočejo, je za Wikipedijo rešitev ta, da se uporabi kakšno drugo dovolj informativno sliko, ki je prosta, ali ustvari novo. Takole na hitro najdem slika:Carbon sequestration-2009-10-07.svg - ni sicer čisti ekvivalent, ampak za silo bi po mojem mnenju bila ok. Če se vama s sodelavko zdi ok, povejta in lahko pomagam pri prevodi ter vključitvi v članek. — Yerpo Ha? 10:49, 10. september 2012 (CEST)

Rojstva in smrti pri letnicah

Zjutraj sem slučajno pogledal SBL razdelek rojeni in umrli na današnji dan, pa sem nekatere tam navedene začel prenašati v naše preglednice. Tam so pač vsi in še nekateri drugi, ki sem jih danes vnesel navedeni. Drugače se pa strinjam, da ja težko določiti kriterije kdo je bolj, kdo pa manj pomemben. Meni se je pač zdelo, da je SBL zadosti relevanten vir in da ne navaja nekih brezveznikov. L.p. --Grejo (pogovor) 12:16, 10. september 2012 (CEST)

Čitati vs. brati

Pozdravljen! Na svoji osebni strani imaš v življenju v škatlah zelo všečno priponko o knjigah. Imam pa naslednji predlog: čitati/prečitati spremeni v brati/prebrati, ker je pravopisno pravilneje. Da je temu res tako, lahko preveriš tudi na osnovi pogostosti pojavljanja v Novi besedi. Nisem ti hotel šariti po osebni strani, zato omenjam tule. --Cabana (pogovor) 13:31, 13. september 2012 (CEST)

Živjo, hvala za komentar, ampak bom kar pustil arhaizem tam, ker mi je iz par razlogov bolj všeč. — Yerpo Ha? 13:34, 13. september 2012 (CEST)

Kategorije

Ako su kategorije problem slobodno ih briši. Pozdrav! --Kolega2357 (pogovor) 09:37, 20. september 2012 (CEST)

Đoković

Can you translate this text on Slovenian, please. There is references.--Soundwaweserb (pogovor) 08:55, 2. oktober 2012 (CEST)

Ask a different user like Sporti or Sportomanokin, I'm not familiar with sports subjects. — Yerpo Ha? 08:57, 2. oktober 2012 (CEST)

Ako razumes srpski jezik samo da ti kazem da nisam imao losu nameru, i da li bi mogao da prevedes onaj tekst na slovenacki jezik, bio bih ti zahvalan a tu sam dodao i reference. Pa nema potrebe da pitam druge korisnike kad mozes ti da zamenis neke reci i uredis gramaticki, ali ok vidim da neces da pomognes, izvini ako smetam, pozdrav.--Soundwaweserb (pogovor) 09:02, 2. oktober 2012 (CEST)

Znam da nisi imao nikakvu lošu nameru, ali bojim se da gramatički, onaj tekst je bio tako grozan da bi potrošio manje vremena i energije ako bi ga preveo još jednom iz nule (za primjerice, nemam pojma šta znači "Ki svojo pot do tri finala in US Open enkrat na Roland Garrosu" bez da gledam engleski tekst, ne može se to rešiti samo sa menjanjem reči). Žalim, ali nemam dovoljno vremena za nešto takvo. — Yerpo Ha? 09:09, 2. oktober 2012 (CEST)

Ja znam da ti nemas puno vremena, ali evo ti tekst na srpskom pa ako mozes prevedi, to ti nece oduzeti puno vremena, hajde makar pokusaj molim te, evo tekst: Profesionalno igra od 2003. godine. U dosadašnjoj karijeri osvojio je pet titula na gren slem turnirima: Otvoreno prvenstvo Australije 2008, 2011. i 2012, Vimbldon 2011, i Otvoreno prvenstvo SAD 2011. godine. Osvajač je i Masters kupa 2008. godine. Takođe, Đoković je najmlađi teniser koji je dospeo do polufinala sva četiri grend slem turnira. Dospeo je do tri finala Otvorenog prvenstva SAD i jednom na Rolan Garosu. Takođe, stigao je do finala dvadesetdva turnira Masters 1000 serije, od kojih je na dvanaest trijumfovao, tri puta Majami i Kanada, po dva puta Indijan Vels i Rim, po jednom Madrid i Pariz. Osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Zajedno sa saigračima iz reprezentacije Srbije je osvojio titulu u Dejvis kupu 2010. A ja cu da dodam reference gde je predvidjeno.--Soundwaweserb (pogovor) 09:15, 2. oktober 2012 (CEST)

Ako neće nitko drugi, onda ću ja popodne. Sad stvarno ne mogu. — Yerpo Ha? 09:18, 2. oktober 2012 (CEST)
Ok vidim da ovde niste mnogo raspolozeni za bilo kakvu pomoc, ja sam samo hteo da poboljsam clanak, izvini sto sam te uopste i pitao za pomoc, pozdrav.--Soundwaweserb (pogovor) 09:20, 2. oktober 2012 (CEST)
?? Zar gori voda? Zar će tekst nekamo odmagliti ako neće to biti uređeno u pola sata? Mi svi smo tu dobrovoljci, ne palimo na passive-aggressive pokušaje komandiranja o čem da pišemo. Lepo sam ti rekao, da ću to učiniti popodne jer sad nemam prilike. Nisam ja kriv (također nismo svi mi "neraspoloženi za bilo kakvu pomoć") ako tebi to nije dovoljno. — Yerpo Ha? 09:32, 2. oktober 2012 (CEST)
Ne gori voda, ali sam stekao utisak da si hteo da me odbijes onako fino i kulturno, ako me razumes i tako mi je delovalo. Kad mozes pogledaj ako zelis, ako ne isto nikakav problem i ne ljuti se, ja nisam ovde dosao sa losim namerama, sto se mene tice ne moram vise nijedamput da uredjujem ako stvaram probleme, hvala.--Soundwaweserb (pogovor) 09:39, 2. oktober 2012 (CEST)
Ako bi htio da te odbijem, rekao bi ti direktno. Ono gore, međutim, bilo je obećanje (i ne bi bilo ni fino, ni kulturno ako bi sa njim htio da te odbijem). — Yerpo Ha? 09:47, 2. oktober 2012 (CEST)
Hvala ti puno, verujem da ces to uraditi :).--Soundwaweserb (pogovor) 09:54, 2. oktober 2012 (CEST)

Dodao sam one dve reference za Australian Open 2012 i US Open 2011. Stvarno ne znam kako da ti zahvalim za ovo, hvala ti sto si izdvojio svoje vreme da bi mi pomogao i izvini ako sam na bilo koji nacin bio grub prema tebi, jos jednom puno hvala i pozdrav :).--Soundwaweserb (pogovor) 19:00, 2. oktober 2012 (CEST)

Iglavci iw fix glede na .de:

Živjo, zdi se mi, da članek potrebuje iw fix, pa si na tem področju najbolj doma, zato:

?

lp., Žiga 18:50, 6. oktober 2012 (CEST)

ali bolj preprosto: Nadelhölzer pomeni iglavci, na ta nemški članek pa se naši iglavci ne povezujejo. Zakaj je tako?

Žiga 23:01, 9. oktober 2012 (CEST)

Zmeda je na splošno glede klasifikacije rastlin na tako visokem nivoju, tudi v stroki. Ne poznam dobro te problematike z iglavci, tako da težko rečem kaj je "prav" (beri: trenutno najbolj uveljavljeno), bom pa uredil če slučajno najdem rešitev. — Yerpo Ha? 08:20, 10. oktober 2012 (CEST)

Kolega2357

Zaštiti moju korisničku stranu trajno tako da mogu samo registrovani korisnici da je uređuju ako ti nije problem. Pozdrav! --Kolega2357 (pogovor) 00:04, 10. oktober 2012 (CEST)

Nismo baš skloni zaštiti strana bez konkretnog razloga (vandalizam i slično) jer to nije u duhu Wikipedije. Ako te brine da će ti anonimi nešto pokvariti, dodat ću je na svoj spisak nadzora. — Yerpo Ha? 08:16, 10. oktober 2012 (CEST)

Ovde me napada anonimus koji mi je dva puta vandalizovao korisničku stranu na srpskoj Wikipediji pod drugom adresom. Shvati ovo kao moj lični zahtev. --Kolega2357 (pogovor) 12:26, 10. oktober 2012 (CEST)

Također nismo skloni preventivni zaštiti. Onaj vandalizam bio je izoliran incident od prije dve sedmice i nema razloga za sumnju da će ti korisnička strana ovde biti targetirana. Ja nisam spreman obaviti to samo na ličan zahtev. Možeš ga objaviti na Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč, pa nek zajednica odluči. Međutim, dodao sam ju na svoj spisak nadzora, tako da ću brzo videti ako se dogodi nešto sumnjivo. — Yerpo Ha? 12:41, 10. oktober 2012 (CEST)

Hvala ti što si mi zaštitio korisničku stranu da li možeš da promeniš zaštitu na trajnu ovako da bude (‎[edit=autoconfirmed] (indefinite) ‎[move=autoconfirmed] (indefinite)))? --Kolega2357 (pogovor) 15:59, 23. november 2012 (CET)

Ako će se vandalizam ponavljati nakon tri meseca. — Yerpo Ha? 16:03, 23. november 2012 (CET)

Interwiki povezave

Hvala za sporočilo. Če prav razumem, moram na en wiki popraviti link do slo wiki in nato v slo wiki spet odstraniti vse iw, ki jih bot vrača? Sedaj so namreč povezave bodisi na članku Antični Rim (kamor ne spadajo) kot tudi na članku Starorimska civilizacija (kamor sem jih bil prenesel). Poleg tega, nisem registriran na en wiki, pa ne vem, če bo moja anonimna sprememba sploh sprejeta. Prosim, da mi stvar malo pojasniš. --Radek (pogovor) 08:46, 10. oktober 2012 (CEST)

Kar se popravka tiče je tako, ja. Načeloma anonimnimi popravki niso sami po sebi sporni, je pa res, da je članek en:Ancient Rome trenutno zaščiten pred urejanjem anonimnih in novih urejevalcev zaradi vandalizma, tako da ti popravka ne bi sprejelo. Sem opravil zdaj spremembo jaz, mislim da bo zaleglo. A obstaja v katerem drugem jeziku ustreznica sedajšnjemu članku Antični Rim da bi se povezalo tja? — Yerpo Ha? 09:22, 10. oktober 2012 (CEST)
Ja, v danskem in italijanskem. Vendar sem ti dve povezavi pustil, ko sem ostale prenesel, pa menda ni pomagalo. Hvala za pomoč! --Radek (pogovor) 09:39, 10. oktober 2012 (CEST)
Na žalost se tudi članka v teh dveh jezikih povezujeta na en:Ancient Rome, tako da je zmešnjava na mnogo naslovih. Mogoče veš kakšna je italijanska ustreznica članku Starorimska civilizacija? Z razpletanjem te mineštre bi jaz še malo počakal, ker se kmalu obeta centralizirana ureditev interwiki povezav na ločenem naslovu (podobno kot je zdaj s slikami) in bo tam manj zapletov z boti. Vsaj upam. — Yerpo Ha? 10:11, 10. oktober 2012 (CEST)

Italijanski članek, ki odgovarja Starorimski civilizaciji, je Storia romana, medtem ko o mestu samem govori članek Storia di Roma. Edina razlika med člankoma o civilizaciji je, da italijanski zaključi dobo z razpadom zahodnorimskega cesarstva, v slovenskem sem pa (tudi po posvetovanju z uporabnikom Octopus) podaljšal dobo še za ves srednji vek, ker "civilizacija" (se pravi kulturna dediščina) ni prenehala s politično katastrofo, temveč s počasnim razpadom v teku stoletij. - Zavedam se, da je poznanje starorimske civilizacije v splošnem nezadostno in zato so mnenja o njej v veliki meri pristranska. Velikokrat so članki napačni prav v vsebini. To velja tudi za en wiki, ki je pa na žalost merodajna. Zato se odslej ne bom preveč sekiral ne z interwikiji ne s popravljanjem, tudi ob upoštevanju tvojega nasveta, naj počakam. Zdi se mi bolj važno, da kaj napišem, pa naj bo kategorizirano in linkano kakorkoli. --Radek (pogovor) 10:00, 11. oktober 2012 (CEST)

Seviqc

pozdravljen Yerpo! Vsebina o Festivalu, ki sem jo spisala včeraj, malo pred tretjo uro in je bila zbrisana natanko 15.22, ni imela namena promocije podjetja, temveč predstavitve festivala, kot jo imajo tudi drugi slovenski festivali na wikipedii (npr http://sl.wikipedia.org/wiki/Festival_Ljubljana, http://sl.wikipedia.org/wiki/Rock_Oto%C4%8Dec...). Ne vem in ne vidim zakaj je bila vsebina mojega članka tako bistveno drugačna, pristranska itd, da jo je bilo treba nemudoma izbrisati, brez recimo predhodnega opozorila? Če napišem ponovno, a vendar pazim, da bo bolj "enciklopedično", kako lahko vem, da bo stran sprejeta? Lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:ArsRamovs (pogovorprispevki) 11:37, 10. oktober 2012‎.

Članki o drugih festivalih niso argument tukaj (kot piše v obvestilu). Reagiral sem na objavo, ker sem jo slučajno opazil, nimam pa pregleda nad vsemi skoraj 135.000 članki da bi vedel kaj vse je primerno in kaj ni. Takole na prvi pogled pa ona dva članka naštevata v glavnem dejstva (s tem da je eden označen kot neprimeren), stran "Festival stare glasbe Seviqc Brezice" pa je bila esejističen in promocijski prispevek o željah, namenih in pričakovanjih organizatorjev, ki v enciklopediji nima kaj početi. Kako da ni promocijski?? Saj je direktna kopija uradnega gradiva za javnost! Objavi "predstavitvenih" izjav za javnost je namenjenih več medijev (recimo O-STA), Wikipedija pa ni med njimi. Tudi sicer bi se razumnemu človeku moralo zdeti malo nehigienično da predstavnik subjekta piše v enciklopedijo (katere glavna usmeritev je nepristranskost) o tem subjektu in ne vem zakaj je to tako težko razumeti. Kaj lahko storiš kot predstavnik organizatorja festivala, piše na strani Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 12:00, 10. oktober 2012 (CEST)

Odgovor

strani "pi**a" ravno nebi imenoval očitna neumnost. če ti tako misliš, mi ni treba groziti. L.P. --Jest080 (pogovor) 16:14, 11. oktober 2012 (CEST)

Preberi kaj Wikipedija ni, pa boš videl zakaj je bila to neumnost. Da o raznih "kockih" niti ne govorimo... — Yerpo Ha? 17:02, 11. oktober 2012 (CEST)

Okej tisto s kockom ni bilo resno-oproščam se --Jest080 (pogovor) 19:58, 11. oktober 2012 (CEST)

Prosim nehaj zapravljat naš čas (tole tudi ni bilo resno, ne?) in se igraj kje drugje. Tukaj je enciklopedija. Hvala. — Yerpo Ha? 20:00, 11. oktober 2012 (CEST)

Sorry :). Pa prosim ne zbrisat Wesnotha. --Jest080 (pogovor) 20:03, 11. oktober 2012 (CEST)

Sem že moral, ker na žalost stavki tipa "je srednje težka igra" in "Če vas zanima, si poglejte ta video" spadajo na forum, ne v enciklopedijo. — Yerpo Ha? 20:10, 11. oktober 2012 (CEST)

sem poboljšal.--Jest080 (pogovor) 21:12, 11. oktober 2012 (CEST)

Čisto malo bolje, ampak to je še vedno forumsko sporočilo, ne članek. V članku ne govoriš z bralcem, zato ne smeš pisat v drugi osebi ("ne moreš končati", "si pomagaš", "postaneš boljši" itd), ampak v tretji osebi. Poglej si raje kako je napisan angleški članek o tej igri. — Yerpo Ha? 21:20, 11. oktober 2012 (CEST)

Oprsje

Pozdravljen. Prsi so lahko tudi sopomenka za dojke, oprsje pa pomeni prednji del prsnega koša, zato menim, da je oprsje boljši izraz. Na Wikipediji pa je pač članek namenjen žuželčjemu oprsju. :) Lp, --Marko3 (pogovor) 19:18, 16. oktober 2012 (CEST)

Jah, se vidi iz kje jaz izhajam... :) Če imaš voljo za urejanje in razlaganje terminologije na relaciji prsi-oprsje-prsni koš, ne bom imel nič proti če se "moj" članek o oprsju prestavi na sekundarni naslov ali njegov fokus spremeni. Kljub temu mislim, da so prsi več kot samo sopomenka za dojke, zato je PMM ta članek ustrezen. Možna rešitev je, da damo na vrh članka oprsje predlogo
in potem v članku prsni koš razlagamo, da se sprednjemu delu reče oprsje. Kaj praviš? — Yerpo Ha? 19:29, 16. oktober 2012 (CEST)

Ja, bom poskusil. Sem tudi sam zdaj ugotovil, da je malo dojke že obravnavane v članku Prsi itd. :) Lp, --Marko3 (pogovor) 20:00, 16. oktober 2012 (CEST)

Vsebine na Wikipediji za reviji Cicido in Ciciban

Vsebine za reviji Cicido in Ciciban sem pripravila skupaj z glavno urednico obeh revij. Urednico sem seznanila s problemom spornih vsebin. Jutri sledijo popravki. Bo to OK? Cici-Katja (pogovor) 15:34, 18. oktober 2012 (CEST)

Odvisno, če bodo upoštevali Wikipedija:Konflikt interesov in druge vsebinske standarde (predvsem o preverljivosti v neodvisnih virih ipd. - več na Wikipedija:Pravila in smernice). Me pa zanima, zakaj jih že do zdaj dodani tekst ne oz. čemu ignorantski odnos do dogovorov o konfliktu interesov. — Yerpo Ha? 17:15, 18. oktober 2012 (CEST)

Request

Hello Yerpo. Can you check my request please? Thank you.--Calak (pogovor) 22:53, 23. oktober 2012 (CEST)

I replied there (it's now at the bottom of the page where new requests go). — Yerpo Ha? 21:54, 24. oktober 2012 (CEST)
Hvala Yerpo.--Čalak (pogovor) 11:18, 25. oktober 2012 (CEST)

Stran turistične destinacije

Zanima me, če lahko dodamo novo stran in sicer stran destinacije Kranjska Gora, kjer bi bile predstavljene kulturne in naravne znamenitosti celotne destinacije in možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:LTO KG (pogovorprispevki) 09:29, 25. oktober 2012‎.

Kot sem že napisal, Wikipedija ni turistični vodič. Enciklopedični opisi znamenitosti morajo biti smiselno vključeni v obstoječo vsebino člankov o občini, posameznih naseljih, geografskih območjih ipd. Posamezni pojmi lahko imajo svoja gesla, če so dovolj prepoznavni, geslo s konceptom poenotene turistične ponudbe pa v enciklopedijo ne spada. — Yerpo Ha? 09:43, 25. oktober 2012 (CEST)

Pozdravljeni

Hvala!--Boris Godunov (pogovor) 18:20, 29. oktober 2012 (CET)

OTRS

Hej, glede na to da si bil izbran za predstavnika slovenske Wikipedije, bi morda veljalo razmisliti če bi zahteval dostop do OTRS sistema. Primarno je sicer namenjen zbiranju dovoljenj za objavo, vendar pa tudi za druge stike z javnostjo - razna vprašanja, pritožbe, itd. Kolikor je meni znano sicer lista info-sl/press-sl še ne obstaja tak isto ne wikipedia-sl (jaz zaradi Wikivia trenutno skrbim za permissions-sl), ampak (če že ne iz drugih vzgibov) se najbrž strinjaš da je za komunikacijo z mediji to bolj priročno kot pa da objavljaš svoj privat mail. --Miha (pogovor) 12:11, 4. november 2012 (CET)

Bom razmislil, hvala, do zdaj se še nisem toliko poglobil da bi razumel cel sistem (kaj obstaja in kaj ne, kaj je čemu namenjeno ipd.). — Yerpo Ha? 07:33, 5. november 2012 (CET)
Sem vedel, da je OTRS preveč zapleten, ker sem drugače Pod lipo govoril bolj napamet. Če ga niti Yerpo (še) ne skuži. Kaj pa, Miha, »Task Force« o tem, da ne bo Jerneju vse naloženo, ker gotovo nima nenadmanjka časa? --xJaM (pogovor) 08:53, 11. november 2012 (CET)

Me again... :)

Živjo! Mogoče se me še spomniš, sem Khanassassin. :) No, zdaj že več mesecev pridno delam na angleški Wikipediji, večinoma na člankih o video igrah, pa tudi o TV odajah/risankah pa glasbi. In, mogoče se še spomniš ko sem te prosil, da mi pomagaš prevesti Broken Sword: The Shadow of the Templars v slovenščino? - No, zdaj sem se odločil res prevesti, tvoja pomoč bi pa tudi zelo... no, pomagala. :) Sej verjetno bom večino članka znal prevesti, sam nisem siguren kako prevesti besede kot so "point and click", "third-person perpective", etc. etc. Oh, medtem ko sem iskal "vzorni" članek o video igri na sl.Wikipediji sem našel BioShock. Po malo brskanja po pogovorni strani sem ugotovil, da si ti glavni pisec članka. Svaka čast, seveda je članek zelo dobro preveden, sam sem hotel vprašat ali se imena spletnih strani ne pišejo v ležečem načinu, ker si ti Metacritic napisal kot Metacritic, pa Game Rankings namesto GameRankings (skupaj se piše btw). Na en.Wikiju ni tako, ali je to mogoče pravilo na sl.Wikiju? :) LP, --KhanassassinKvaj hočiš? 13:27, 4. november 2012 (CET)

Prevedi v svojem peskovniku in bom popravil (kot sem že uvod). "Point and click" se ponekod prevaja kot "pokaži in klikni", lahko pustiš v navednicah, da bo bralec razumel, da ni ustaljena fraza. "Third-person perpective" je enostavno tretjeosebna perspektiva ali tretjeosebni pogled. Spletne strani sem dal poševno, ker je to naslov, tako kot naslov knjige ali albuma. Ni da bi bilo eno ali drugo prav, tudi posebej pravila nimamo tukaj, pač meni se zdi bolj logično, zato tako pišem. — Yerpo Ha? 13:48, 4. november 2012 (CET)
Hvala! Ko sem prebral članek o prvoosebnih strelskih igricah sem ugotovil da je "TSP" tretjeosebna perspektiva, heh. Mam pa sam še par problemov. nimam pojma kako se te narekovaji naredijo na tipkovnici: Tisti, >> << style, ko jih tukaj uporabljajo namesto klasičnih " ". :) Aja, pa mogoče "interacts with the environment".... Google Translate prave da "komunicira z okolico", sam ne vem če je to glih najboljši prevod. No, sej ne bom več tečnaril tukaj na tvoji pogovorni strani, pa bom raj šel delat v peskovnik. :) --KhanassassinKvaj hočiš? 14:11, 4. november 2012 (CET)
Navedke »« dobiš v meniju pod oknom za urejanje. "player interacts with the environment" lahko prevedeš bolj posredno kot "igralec izvaja akcije", če se bo še kje zataknilo pa kar pusti, oz. lahko označiš v svojem tekstu. — Yerpo Ha? 14:24, 4. november 2012 (CET)
Končal sem z "razvoj"em. S prevajanjem besed nisem imel problemov, razen par besed v tretjem odstavku, ki sem jih kar pustil v angleščini. Sam na sploh se mi zdi moj prevod malo... pohabljen, heh. Pa z "Zgodbo" in "Igranje"m sem tudi končal, sam še kake 2/3 od "Odziv"a, pa še "Zapuščina", pa je. --KhanassassinKvaj hočiš? 19:14, 5. november 2012 (CET)--KhanassassinKvaj hočiš? 21:12, 4. november 2012 (CET)

Anketa

Uporabniški pogovor:Žiga#Anketa o Wikipedijini fundaciji - zakaj pa ne? Žiga 07:26, 5. november 2012 (CET)

Na angleški WP in Zbirki je bilo globalno obvestilo, pri nas se pa pri najboljši volji ne morem spomnit a sem ga videl in podzavestno zaprl ali ne. Zaradi mene ga lahko postaviš. — Yerpo Ha? 07:32, 5. november 2012 (CET)

Kako se že vklopi tale reč? :) Žiga 08:34, 6. november 2012 (CET)

Samo tako da ji daš vsebino. Ti je verjetno ne vidiš, ker si jo enkrat prej zaprl in si je brskalnik zapomnil tvoje preference - lahko testiraš tako, da se odjaviš. — Yerpo Ha? 08:40, 6. november 2012 (CET)

Ja, očitno si je moj brskalnik (Safari) zelo dobro zapomnil, da sem zaprl Sitenotice. Namreč, nič ne pomaga, če se odjavljam in prijavljam. Sem pa poskusil v Firefoxu in Safariju, kjer je Sitenotice normalno viden, če se prijaviš. Bom moral najti ta buffer nekje in ga izbrisati. thx., lp., Žiga 14:03, 9. november 2012 (CET)

Izbris

Pozdrav! Nad izbrisom mojega zapisa se ne bom pritoževal, kot uporabnik Wikipedije razumem in spoštujem vašo politiko. Toda hkrati ne razumem, v čem se je dejansko zgodil "konflikt interesov", razen v tem, da sem zapis objavil sam. Podatki so natančni, nezavajajoči in več kot preverljivi. Kakorkoli, uspešno delo še naprej, Žiga

Preverljivi niso bili, ker ni bil naveden noben vir. Tudi če so bili res natančni in nezavajajoči, bralec zato o tem ne bi mogel presoditi - lahko bi sodil samo po dejstvu, da je subjekt članka pisal sam o sebi, kar je vsaj moralno sporno, sigurno pa vzbuja upravičen dvom o objektivnosti. — Yerpo Ha? 10:44, 5. november 2012 (CET)

Pozdrav, ker si izbrisal stran ---------- (ime odstranjeno da ne bo "stigmatizacije", op.p. — Yerpo Ha? 17:43, 5. november 2012 (CET)) samo zato, ker sem jo pač ustvaril sam (ne vidim popolnoma nobenega drugega vsebinskega razloga), se ob mojem imenu sedaj pojavlja zapis o tem, da je bila stran izbrisana zaradi konflikta interesov. Če ne želiš objaviti strani, bi prosil, da se umakne vsaj zapis o tem "konfliktu interesov", saj s tem ime postane stigmatizirano. Hvala za razumevanje. Če pa razumevanja ni, pa pač čakamo na boljše čase, ne? Nismo edini, ne? Lp, Žiga

Sem dodal na tisto pogovorno stran kodo da je spletni iskalniki ne indeksirajo; iz Googla bi morala izginiti v roku par tednov. Sporočil na pogovornih straneh ne brišemo, da so posegi v članke jasni, sem pa odstranil zapis imena v komentarju zgoraj, sicer se bo v iskalnikih pojavil tudi ta. In zelo lepo bi bilo od tebe, da bi vsaj prebral tisti moteči zapis in se vsaj malo potrudil razumeti, zakaj je bil članek brisan (vse je pojasnjeno v njem in na straneh do katerih vodijo linki), namesto da pavšalno obtožuješ naokrog. V razumni debati je pač tako, da bolj težko zahtevaš razumevanje če ga sam nimaš... — Yerpo Ha? 17:43, 5. november 2012 (CET)

Predloga:Infopolje radijska postaja

A mi bi lahko pomagal izboljšati stran Predloga:Infopolje radijska postaja/dok - Matej200 (pogovor) 22:02, 5. november 2012 (CET)

Bom tole jaz prevzela. --Pinky sl (pogovor) 11:37, 6. november 2012 (CET)

Prevedeno! :)

Z izjemo infoboxa, datumov v virih (seveda, bom za to še poskrel), in par besed v tretjem odstavku "Razvoj"a, za katere nisem imel solidnega prevoda, je moj Broken Sword peskovnik v celoti preveden... čeprav ne idealno :) In če ti ni preveč težko, prosim preglej/popravi tekst. :) Hvala že vnaprej, --KhanassassinKvaj hočiš? 15:34, 7. november 2012 (CET)

Zdaj sem peskovnik premaknil na Broken Sword: The Shadow of the Templars, btw. --KhanassassinKvaj hočiš? 18:20, 7. november 2012 (CET)
Nič bat, sem opazil. Bom šel čez, počasi. — Yerpo Ha? 18:24, 7. november 2012 (CET)

Se bom bolj potrudil v prihodnje.

l.p. Matjaž

Malo sem ti, Khanassassin, še popilil izraze (in še bom); verzije sem dal v različice, pa imena mesecev pišemo z malo ipd. Jasno, pojavlja se standardno slovnično vprašanje kaj je prav: HD različica, HD-različica ali različica HD v smislu delec α. BTM, sorry Yerpo, če sem ti zgoraj 'smetil' s komentarji - pač slabost uporabniških pogovornih strani. --xJaM (pogovor) 09:13, 11. november 2012 (CET)

Zahvala

Yerpo, hvala za pomoč pri urejanju članka Volitve predsednika Republike Slovenije 2012 --KungFuBeta 21:31, 11. november 2012 (CET)

Fran Šturm

Prosim, da članek Fran Šturm prestaviš na Franc Šturm, tak zapis je v Enciklopediji Slovenije, knjiga 13, str. 157 in v SBL. L.p --Grejo (pogovor) 08:18, 15. november 2012 (CET)

To lahko opraviš sam - glej Pomoč:Prestavljanje strani. Če se bo zataknilo pa povej. — Yerpo Ha? 08:21, 15. november 2012 (CET)
Pred časom sem že z probal z ukazom #PREUSMERITEV[[]], pa ne gre. Potem sem naredil tako, da sem odprl nov naslov, stari članek pa prekopiral v novi naslov. S tem početjem pa se admini niso strinjali.--Grejo (pogovor) 08:39, 15. november 2012 (CET)
Ne, preberi kaj piše na Pomoč:Prestavljanje strani. Wikipedija ima posebno funkcijo za prestavljanje. — Yerpo Ha? 08:42, 15. november 2012 (CET)
Večkrat sem prebral, se držal postopka, rezultat je pa viden v rdeči pisavi. Žal se meni ne odpre nobeno okno, da bi v njem po navodilih peljal postopek spremembe naprej. Ker se mi to dogaja že dlje časa, sem tudi zaprosil za pomoč, predvsem v želji, da bi bil naslov članka nekako usklajen z drugimi viri. L.p--Grejo (pogovor) 08:57, 15. november 2012 (CET)
Hvala za pomoč. Saj na koncu tudi slepa kura zrno najde.L.p.--Grejo (pogovor) 09:07, 15. november 2012 (CET)
Super, da je šlo :) — Yerpo Ha? 09:16, 15. november 2012 (CET)

Geološko skladiščenje ogljikovega dioksida - licenca za objavo slike

Zdravo še enkrat,

k članku sedaj nameravam ponovno naložiti sliko CCS sheme, ki sva jo s sodelavko že enkrat naložila v članek o geološkem skladiščenju CO2. Slika tedaj ni imela licence, po tvojem navodilu sva sedaj pridobila dovoljenje s strani avtorjev (francoski geološki zavod BRGM), in sicer po e-mailu. Izdali so licenco za CC-BY-NC-ND. Kako naj to licenco opredelim pri nalaganju slike ? Ali je potrebno njihovo dovoljenje kam predložiti ? Hvala za odgovor. Rstopar (pogovor) 10:45, 16. november 2012 (CET)

Za posredovanje licenc imamo sistem Commons:OTRS, ampak "CC-BY-NC-ND" pomeni, da lastnik avtorskih pravic prepoveduje komercialno uporabo in izdelavo izpeljank, kar je oboje preveč restriktivno. Kot sem napisal v prvem odgovoru, Wikipedija sprejema samo gradivo, ki ga lahko vsakdo prosto razširja in uporablja v vsak namen. Torej na žalost slika pod temi pogoji tukaj ni sprejemljiva. — Yerpo Ha? 10:56, 16. november 2012 (CET)

Turška grlica

Shame not to use the image "Slika:Tourterelle turque MHNT.jpg" was proposed. Can you explain why? Regards --Archaeodontosaurus (pogovor) 16:04, 16. november 2012 (CET)

The article is still under construction. Even when finished, I think it should not be there without some connection with the text (for example to illustrate nesting) - Wikipedia is not a gallery, we have commons:Streptopelia decaocto for that. You make great images and I know you're eager to let them be seen, but sticking them randomly in articles isn't the best way. — Yerpo Ha? 09:27, 17. november 2012 (CET)

Fair use upload bot

Pozdravljen, ker potrjuješ bote, predlagam, da pregledaš commons:User talk:Dcoetzee#Commons fair use upload bot in podeliš status temu botu, če oz. ko bo vse ok. Hvala, lp. --Eleassar pogovor 10:12, 17. november 2012 (CET)

Imam Wikipedija:Prošnje za delovanje botov na spisku nadzorov, naj da prošnjo in mislim da ne bi smelo bit problemov. — Yerpo Ha? 10:42, 17. november 2012 (CET)

Brisanje kategorij

Prosil bi te, za izbris sledečih kategorij:

  • Kategorija:Qigong;
  • Kategorija:Vaje qigonga;
  • Kategorija:Tradicionalna kitajska medicina in qi.

V skladu s slovenskim pravopisom so bile nadomeščene z novimi poimenovanji. Lp, --Bostjan46Crystal message2.png 21:22, 18. november 2012 (CET)

Hvala. -Bostjan46Crystal message2.png 21:43, 18. november 2012 (CET)
Če je kategorija taka, da bi jo utegnil še kdo uporabiti pod napačnim imenom, jo je bolje spremeniti v preusmeritev - to sem naredil za Kategorija:Qigong, lahko si pogledaš, kako je zdaj. Ostali dve pa sem brisal, ker sta tako specifični, da najbrž ni neke hude možnosti za zmedo. Mimogrede, strani lahko označiš za brisanje kar z {{briši ker|razlog}} in bo nekdo od administratorjev uredil. — Yerpo Ha? 21:44, 18. november 2012 (CET)

Dobra vila Maja

pozdravljeni sem nov na vikipediji in me zanima zakaj ste izbrisali moj članek o dobri vili maji imam njeno dovoljenje da pišem o njej in se z napisanim strinja hvala za odgovor -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Anže Cerar (pogovorprispevki) 15:28, 20. november 2012‎.

Glej povezavo "ZAKAJ JE BIL MOJ PRISPEVEK BRISAN?" na vrhu te strani (točka 2 in do neke mere tudi 1). Mimogrede, na pogovornih straneh se tikamo in podpisujemo (glej Wikipedija:Na pogovornih straneh se podpiši). — Yerpo Ha? 15:36, 20. november 2012 (CET)

še enkrat pozdravljeni torej moj namen je pokazati ljudem da se da tudi v sloveniji postati zelo uspešen kot npr. Maja poznam še nekatere in glede na to da je na angleški vsak deseti članek opis še živeče osebe me zanima glede na to da sem začetnik ali bi lahko najprej poslal napisano vam vi pa bi mi povedali kaj naj dodam oz. spremenim

hvala -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Anže Cerar (pogovorprispevki) 16:14, 20. november 2012‎.

Še enkrat, na pogovornih straneh se tikamo in podpisujemo! Osnutek članka lahko ustvariš na naslovu Uporabnik:Anže Cerar/Peskovnik in bom komentiral če boš želel. Ampak prosim, da upoštevaš osnove - tekst, ki bi ga pričakoval v trač časopisu tipa Lady ne spada v enciklopedijo (za primer izbrisanega članka kompletno zadnji trije odstavki in floskule, kot so "velik uspeh", "zelo priljubljeni" ipd.). Opiši samo dejstva, ki jih je možno preveriti v uglednih objavljenih virih in te vire navedi (glej Wikipedija:Navajanje virov), pa bo. — Yerpo Ha? 16:29, 20. november 2012 (CET)

ali mi lahko pošljete odgovore na vprašanja na moj mail cerar.zeti@gmail.com hvala

O vsebinskih zadevah komuniciram(o) tukaj samo prek pogovornih strani, tako da kar vprašaj, kar te zanima. Bi pa bilo lepo od tebe, da bi sploh prebral kar napišem. — Yerpo Ha? 16:48, 20. november 2012 (CET)
Brez zamere, a s takim pisanjem, predvideno starostjo in neresnostjo ne boš uspel. --KungFuBeta 18:36, 23. november 2012 (CET)
Um... kaj? — Yerpo Ha? 20:56, 23. november 2012 (CET)
Ni letelo na tebe, ampak na Anžeta Cerarja. Naj citiram - 1. "s takim pisanjem", poglej no kako piše. Ne slovnično. Saj ponavadi se pogovarjamo in pišemo v slovničnem jeziku in po možnosti tudi v slovenskem? 2. "predvideno starostjo", deluje mi kot 10 letnik, ki ne razume nobenega pravila. 3. "neresnostjo", ne resen človek, več ali manj tukaj za vandalizem? --KungFuBeta 07:24, 24. november 2012 (CET)
Ma dobro, ni treba zdaj napadat človeka. Če bo razumel, kaj je treba, bo uspel, če ne pa pač ne. Po moji presoji je bil tu dobronamerno. — Yerpo Ha? 08:02, 24. november 2012 (CET)
Samo rečem, ker nočem, da 10 letniki okupirajo Wikipedijo. --KungFuBeta 08:07, 24. november 2012 (CET)
Jaz pa pravim, da naj ne bi grizli novincev. Včasih je bolje zadržat kakšno mnenje zase in zaupat pravilom, ki čisto dobro filtrirajo resne od neresnih, tako da ti glede "okupacije" ni treba skrbet. — Yerpo Ha? 08:33, 24. november 2012 (CET)

Hvala!

Hvala, hvala in še enkrat hvala za čudovito opravljeno delo pri Broken Swordu. Super si tole prevedel, šele zdaj se zavedam, da je moja slovenščina za en... Ali misliš, da po odstranitvi nepotrebnih rdečih povezav in končanem urejanju datumov v virih, lahko članek postal "FA" oz. "IČ"? :) --KhanassassinKvaj hočiš? 17:52, 27. november 2012 (CET)

Moram priznat da me je kar namatralo, ampak mislim, da bo za silo. :) Sigurno ima potencial za IČ, samo poleg stvari, ki jih omenjaš, bi bilo dobro še enkrat iti čez tekst in odpraviti še par slogovnih nerodnosti, ki sem jih mogoče pustil (ali vnesel) not. Par stavkov je bilo res težko prevedljivih. Računam da bom enkrat do vikenda. — Yerpo Ha? 18:21, 27. november 2012 (CET)
Članku gre super na "FACu", milijonkrat hvala! Sicer sem napisal tudi "The Goat Puzzle" članek. Je precej kratek in mislim, da sem ga, v primerjavi z glavnim člankom, kar solidno prevedel, ampak bi pa res cenil tvoj pregled. Lp, --KhanassassinKvaj hočiš? 16:49, 11. december 2012 (CET)

Rezultati volitev

Zdravo Yerpo,

zanima me, kako bi lahko vpisal podatke (oziroma rezultate) drugega kroga volitev pri Volitve predsednika Republike Slovenije 2012. Ali mogoče obstaja oblika, kakor recimo "Število glasov v prvem krogu: (št. glasov)" in "Število glasov v drugem krogu: (št. glasov)"?

Hvala! --KungFuBeta 12:53, 3. december 2012 (CET)

V infopolju so pomoje lahko samo rezultati zadnjega kroga (torej Pahor vs. Türk), ostale rezultate lahko daš nekam v tekst s predlogo {{Volitve}}. — Yerpo Ha? 19:09, 3. december 2012 (CET)


je že kaj dozorelo

"Pogovarjali smo se še o drugih projektih, ki so še v fazi zorenja. Jerneju je bil všeč projekt britanskega mesta Monmouth,o katerem je slišal na oktobrskem wikimedijskem srečanju v Beogradu. Wikipedisti tega mesta so na vse znamenitosti, lokalno floro in favno, predmete in pomembne lokacije nalepili kode QR. Ko so obiskovalci te kode uporabili na svojih telefonih, so jih preusmerile na wikipedijske članke o tej lokaciji, in to v jeziku, ki so ga imeli nastavljenega na telefonih. " Je kak predlog za v Sloveniji, da bi se tega lotili? Kaka mala vasica ali turistični kraj npr. Soline (Mobitel), Postojnska jama (Batagel)... . ~~‎~~Mravlja Matjaz~~‎~~ (pogovor) 23:13, 3. december 2012 (CET)

Ne boš verjel, to smo predlagali tud Zavodu Turizem Ljubljana. Zaradi tabel in spomeničarjev je to v Ljubljani lahko hud zalogaj, smo najavljeni pri Koželju. Kolega mi pravi, da Kamnik to že uporablja. Kaj ko bi ti na tvojem koncu šel malo na občino / TIC? :D Lp--ModriDirkac (pogovor) 23:53, 3. december 2012 (CET)
Ko se izkopljem iz trenutne gužve, sem mislil poskusit stvar izvesti z ZOO Ljubljana in študenti biologije. Ampak verjetno šele po novem letu. — Yerpo Ha? 17:31, 4. december 2012 (CET)

Bot zastavica

Da li možeš daš bot zastavicu za mog bota Kolega2357-Bot namena mu je pisanje dobrodošlica? --Kolega2357 (pogovor) 15:49, 4. december 2012 (CET)

Prvo moraš mu dodati {{Bot page}}. Tako nešto još nimamo i možda bi bilo dobro prije pitati zajednicu na Wikipedija:Pod lipo šta misle o automatskoj dobrodošlici. Onda je mesto za requeste ovde: Wikipedija:Prošnje za delovanje botov. — Yerpo Ha? 17:30, 4. december 2012 (CET)

Jel možeš ti da na Pod lipo napišeš šta zajednica misli o tome jer ja ne znam slovenački da govorim ali ga odlično razumem. --Kolega2357 (pogovor) 17:46, 4. december 2012 (CET)

Ok. — Yerpo Ha? 18:00, 4. december 2012 (CET)

Ste vedeli ..

Face-smile.svg Hvala .. --Pinky sl (pogovor) 16:30, 4. december 2012 (CET)

Štefan Brezočnik datum smrti.

Sem njegova nečakinja, Valerija Pekušek Cvikl. Štefan je umrl 3. 12. 2012 0b 5:30. Objavljeno bo jutri v Večeru.

izbris prispevka

Zaradi domnevne kršitve avtorskih pravic je bil izbrisan prispevek Matej Facij. Ker sem avtor ijn urednik spletne strani Župnija Polhov Gradec, ponovitve svojega dela v Wikipediji ne smatram za kršitev in prosim če lahko izbris razveljaviš

l.p Marjan Malovrh

Administratorstvo

Prosim, podeli adm. pravice Triglavu 2000 glede na njegovo izvolitev. Tnx, MZaplotnik prispevki 06:16, 11. december 2012 (CET)

Yerpo, hvala. --Triglav 2000 (pogovor) 13:46, 11. december 2012 (CET)

Ali sta dva PIČa hkrati dovoljena

Da vem za vsak slučaj, če bom slučajno hotel nominirati kakšen članek pred zaključkom nominacije za Broken Sword 1. :) Lp, --KhanassassinKvaj hočiš? 17:07, 14. december 2012 (CET)

Nobenih pravil glede tega nimamo. — Yerpo Ha? 17:36, 14. december 2012 (CET)
OK, vem da je na angleški Wikipediji tako, zato sem preveril. :) Lp, --KhanassassinKvaj hočiš? 17:40, 14. december 2012 (CET)
Pa hvala za "Za" glas! :) --KhanassassinKvaj hočiš? 21:43, 14. december 2012 (CET)

WikiHvala WikiHvala za vso pomoč. :) Lp, --KhanassassinKvaj hočiš? 09:12, 18. december 2012 (CET)

Beli lotos

Pozdravljeni!

Ker sem dokaj nov na Wikipediji me zanima kaj je bilo narobe s člankom Beli lotos? Objavljene povezave so pristne. Prav tako slika. Danes sem zadevo nameraval še dodatno urediti sploh na področju citiranja, ker mi je ta del precej nepoznan. Zato sem bil neprijetno presenečen, da je bilo izbrisano vse, vključno s sliko. Če je članek napisan narobe, kaj za vraga ima s tem slika? Ker za vse trditve, ki so napisane, obstajajo povezave, članki, uradne objave itd. Če je kaj za popraviti bi to lahko lepo napisali, ne pa da se vse izbriše.

Lp,

Liberalec123 (pogovor) 11:25, 18. december 2012 (CET)

Članek je bil izbrisan z obrazložitvijo Wikipedija:Nepomembnost - samo vnosi v poslovnih imenikih in podobne trivialosti niso dovolj za zadostitev kriteriju, ampak bi moral biti subjekt predstavljen obširneje v neodvisnih virih. Tega pa ni najti nič, z delno izjemo članka v Slovenskih novicah o oni maserki, ki je šefa obtožila spolnega nadlegovanja (tega), kar je tudi čista trivialnost, če smo natančni. Wikipedija ni poslovni imenik, ampak enciklopedija. V tem primeru domnevam, da je relevantna tudi smernica Wikipedija:Konflikt interesov.
Slika je bila naložena po načelih poštene uporabe (kot je prav za logotipe), ampak če ni članka, tudi za objavo slike po tem načelu ni osnove. — Yerpo Ha? 13:09, 18. december 2012 (CET)

Ko uporabljam angleško Wikipedio za skoraj vsako posamezno besedo obstaja razlaga, zato sem pomislil, da bi bilo dobro, če bi bil zapis o Belem lotosu prisoten tudi na Wikipediji. Po kriteriju nepomembnosti, ki ga uporabljate, bi lahko veliko pojasnil dal ven. No, po drugi strani mi je sedaj bolj jasno, zakaj je na slovenski verziji tako malo člankov, ali pa so tako kratki, da so praktično neuporabni. V članek sem dodal spletno stran, socialna omrežja kot so Google+,Facebook in Twitter. Prav tako Telefonski imenik Slovenije in Google maps.

Hotel sem dodati tudi Zemljevid Najdi.si ter članke v reviji Kranjčanka, časopisu Gorenjski glas, reviji Simply Clever itd. Prav tako podatke iz Ajpesa, ki je uradna spletna stran za objavo letnih poročil itd.

Meni se je navedba tolikšnega števila raznih virov zdela dovolj, a če bi jih zahtevali več, bi jih več tudi dobili. Kar se objektivnosti tiče, ste pa tukaj administratorji, da zadeve preverite in opozorite, če je zadeva pristranska, navijaška, neobjektivna, neustrezna itd. in dali tudi kakšen namig kako te pomanjkljivosti odpraviti. Ampak vi ste tukaj zato, da določate kaj je pomembno in kaj ne. Pač na to temo ne bo vnosa.

Liberalec123 (pogovor) 14:20, 18. december 2012 (CET)

Kot vidim, gre za bodisi trivialne omembe, bodisi oglasna sporočila (slednja ne veljajo za neodvisen vir, zato niso relevantna). Jaz osebno sem še vedno mnenja, da subjekt ne zadostuje kriterijem pomembnosti (in sumim tudi, da gre za konflikt interesov), ampak kot administrator moje mnenje nima več teže od mnenja drugih urejevalcev, tako da lahko vprašaš za mnenje ostalo skupnost na Wikipedija:Pod lipo. Če bo konsenz, da članek obdržimo, potem ga bom brez problemov obnovil.
Mimogrede, če nekateri obstoječi članki ne zadostujejo kriterijem, to jasno ni argument za vnos še enega, ampak brisanje tistih. Noben posameznik nima pregleda nad vso vsebino projekta. Tako da vabljen, da pomagaš - navodila so na Wikipedija:Predlogi za brisanje. — Yerpo Ha? 15:30, 18. december 2012 (CET)

Ne vidim pointa, da sedaj s to zadevo izgubljam preveč časa. Sem mislil, da bi bilo dobro to objaviti. Da bom glede sloga in vsebine dobil kakšen nasvet, priporočilo, zahtevo po dopolnitvi itd., glede na to, da sem na Wikipediji še začetnik. A da se bom z nekom pregovarjal o zadevah, ki se mu zdijo trivialne, je pa škoda mojega in tvojega časa. Ker ne bova nikoli skupaj prišla. Da bi potem v diskusijo še več ljudi vlekli in izgubljali še njihov čas, je pa še bolj nesmiselno.

Imate pač svoj pogled na zadeve in se tega držite. Enim je to všeč, enim pa ne.

Liberalec123 (pogovor) 16:58, 18. december 2012 (CET)

Dodajanje teksta

Pozdravljeni,

Pišem vam z Javnega zavoda KTRC Radeče. Pri objavi zapisa pri Wikipediji ne gre za prepisovanje tekstov, saj so to naši teksti.

Lep pozdrav!

Duška Kalin Svetovalka za turizem

JZ KTRC Radeče Ulica Milana Majcna 1 1433 Radeče tel: 03 56 87 941 E-pošta: duska.kalin@ktrc.si

OK

V redu. Hvala za nasvet in ga bom upošteval. LP Football Boy

Kdo sme odstraniti pripombo administratorja ?

Pozdravljen Yerpo! Sprašujem, ker se mi zdi, da so nekateri popravki spregledani. Pripombe ostajajo tudi potem, ko so članki popravljeni. Primeri: 8. novembra 2010 si pri članku 'Friderik Viljem I. Pruski' upravičeno dal opombo o neupoštevanju sloga. Po obširnem popravku 9. marca 2011 ne vidim razloga zanjo. Enako velja za članek o njegovem dedu (Friderik Viljem, Veliki volilni knez). Članku 'Investiturni boj' opomba očita, da nima uvoda. Sedaj uvod ima, opomba pa je ostala ista. Kdo sme odstraniti uvrstitev članka med škrbine ? (Kappov puč, Vestfalski mir). Hvala za odgovor! lp, --Pandrej (pogovor) 19:30, 26. december 2012 (CET)

Vsak, ki presodi, da ni več potrebna. Ne dajemo jih le administratorji - vsak, ki presodi, da članek potrebuje popravek, sme to napisati. Isto je z odstranjevanjem oznake po opravljenenm delu.--IrEnA 20:06, 26. december 2012 (CET)

Wikipedia

Hvala, sem že zbrisal "CV". Imam seveda 1000 vprašanj, ampak najbolj me zanima ali lahko npr. z znanjem in poznavanjem problematike prometne varnosti ter vpliva na njo, uredim "svojo" stran (npr. z imenom Prometna varnost - oz. malo drugače, ker ta že obstaja) v katerih bi bile povezave raznih prezentacij, člankov in drugih spletnih strani, da dobi človek na eni strani kar se da širok pogled z kvalitetnimi informacijami ... ali lahko kako drugače sodelujem na že imenovani strani http://sl.wikipedia.org/wiki/Prometna_varnost? lp Uroš Uroš Brumec 15:19, 28. december 2012 (CET)

Članek Fran Korun Koželjski

Spoštovani, Dne 26. tm. ste izbrisali moj članek o mojem pradedeu. Navedli ste stran na velenje.si v kateri se nahaja članek, ki ga je napisal moj dedek. Članek sma skupaj z očetom malce modernizirala in objavila na wikipediji.

Za kar imama seveda vso pravico, članek bom ponovno objavil in prilepil tudi slikovni material. LP -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:109.182.139.41 (pogovorprispevki) 12:49, 29. december 2012‎.

Na Uporabniški pogovor:BatistaMcCool sem objavil obvestilo o tem, kjer lepo piše, kam je treba napisati pojasnilo glede avtorskih pravic. Tukaj ga ne bo našel nihče, ki bo morebiti v prihodnosti preverjal vsebino. — Yerpo Ha? 12:54, 29. december 2012 (CET)