Wikipedija:Peskovnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search


Dobrodošli v Peskovniku Wikipedije! Na tej strani lahko po mili volji vadite in preizkušate urejanje. Za urejanje kliknite tukaj ali zavihek uredi kodo zgoraj (oziroma uredi za urejanje v VisualEditorju), vnesite spremembe in, ko ste končali, kliknite gumb Shrani stran. Vsebina tu ne bo ostala trajno. Stran na vsake toliko izpraznimo.

Prosimo vas, da v peskovnik(-e) ne dodajate avtorsko zavarovane, žaljive ali profane vsebine. Če imate glede Wikipedije kakršna koli vprašanja, jih postavite pod lipo. Hvala!

Če ste se registrirali in ste trenutno prijavljeni, lahko tukaj poiščete ali ustvarite svoj lastni peskovnik. Za lažji dostop do osebnega peskovnika kliknite na povezavo "Peskovnik" na vrhu strani (v menuju pod vašim imenom). Če povezave ne vidite, v vaših nastavitvah obkljukajte v razdelku Uporabniški vmesnik vrstico »Moj peskovnik«.

Za eksperimentiranje lahko uporabljate tudi predloge X1, X2, X3, X4, X5 in X6.

Bližnjice:
WP:PK
WP:PESEK


DASHCAM[uredi kodo]

Kamera na armaturni plošči, avtomobilski DVR, snemalnik vožnje ali snemalnik podatkov o dogodkih - vgrajena kamera, ki nenehno beleži pogled skozi sprednje vetrobransko steklo. Lahko pa je pozicionirana tudi na zadnjem ali drugih vetrobranskih steklih. Vsebuje kamero za sneamnje notranjosti avtomobila v 360 stopinjah, običajno v obliki kroglice in lahko, z uporabo omrežja 4G, samodejno pošilja slike in videe.

EDRji in nekateri Dashcami lahko beležijo pospešek, hitrost, volanski kot, GPS podatke, itd.

Širokokotna kamera (170 stopinj in več) je lahko pritrjena na notranjem vetrobranskem steklu, vzvratnem vetrobranskem steklu ali na vrh armaturne plošče. Zadnja kamera v oknu ali ma ohišju registerske tablice, ter z RCA video izhodom vezana na prikazovalnik zaslona.

Ločljivost določa splošno kakovost posnetka. Full HD ali 1080p (1920*1080) je srandard za Dash HD cams. Ločljivosti za sprednjo kamero so lahko 1080p, 1296p, 1440p ali več, za zadnjo pa 720p.

V primeru prometne nesreče nam Dascam lahko služi kot videodokaz. Če je zaznan vandalizem, lahko Dashcam s svojimi 360 stopinjskimi kamerami lastniku pošlje video dokaz preko omrežja 4G - tudi, če gre za vandalizem na parkiriščih.