Uporabnik:Yerpo/Osebno

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kfig.svg Nuvola search person.png Featured Article Star.svg Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Icon tools.svg Nuvola apps edu languages.svg
DELO O MENI VITRINA KNJIŽNICA RUMPLKAMRA POGOVOR
We are all liable to error, but we love the truth, and speak only what at the time we think to be the truth; and ought not take offence when proved to be in error, since the error is not intentional, but be a little humbled, and so turn the correction of the error to good account.
Življenje v škatlah
Coat of Arms of Slovenia.svg Ta uporabnik je iz Slovenije. European stars.svg
P biology yellow.png Uporabnik je entomolog.
Firefox Uporabnik prispeva z Mozillo Firefox.
Desktop computer clipart - Yellow theme.svg Ta uporabnik uporablja osebni računalnik.
wi-3 Uporabnik je zelo aktiven na Wikipediji.
Books-aj.svg aj ashton 01c.svg Ta uporabnik je knjigoljub.
Artist’s view of an exoplanet inspired by the discovery of Gliese 876 d.jpg Uporabnik obožuje znanstveno fantastiko.
Open book 01.png Ta uporabnik se boji ljudi, ki niso prebrali nobene knjige, še bolj pa tistih, ki so prebrali samo eno.
Camera-photo.svg Uporabnik se ukvarja s fotografijo.
Univerza Ljubljana.jpg Uporabnik je doktoriral na Univerzi v Ljubljani

Dr. Jernej, biolog, specializiran za vibracijsko komunikacijo žuželk. Na slovenski Wikipediji registriran od 9. marca 2007, administrator od 16. maja 2008, birokrat od 10. septembra 2009. Enkrat maja 2015 presegel število 100.000 urejanj na tem projektu (vključno z izbrisanimi urejanji).

Iz seznama mojih prispevkov najbrž kaj dosti ni možno ugotovit o meni, vsaj ne neposredno (razen seveda, da sem Wikiholik). Včasih se tematika mojih urejanj menja iz minute v minuto. Med vrsticami pa je moja motivacija precej... naključna zadeva. Nekaj zanimanj poleg mojega osnovnega je navedenih spodaj, na teh področjih največ urejam. Poleg tega imam rad, da so stvari urejene, zato dostikrat klikam po seznamu zadnjih sprememb in vzdrževalnih kategorijah - z neurejenimi, zelo kratkimi, nujnimi ipd. članki ter urejam/razširjam, kar mi pade pod kurzor. Nenazadnje pa mi je v teh letih projekt prirasel k srcu, zato po svojih močeh pomagam, da ostane čist in uporaben (posebej alergičen na oglaševanje press). Moje sodelovanje je seveda prostovoljno in brez plačila, a sem mnenja, da čisti altruizem ne obstaja, samo različna vrednotenja, kaj je to povračilo. Teh je mnogo, čeprav niso materialna ali neposredna. S prispevanjem treniram pisanje v poljudnem slogu, kar mi koristi pri poklicu. Z iskanjem literature in posredovanjem znanja se učim tudi sam in dobim motivacijo, da berem o stvareh, o katerih sicer ne bi. Odkar sem začel s sodelovanjem se je posledično precej povečala moja knjižnica in resneje sem se lotil fotografije. Nimam tudi nič proti, če mi kdo pokaže, da je opazil moje delo in da mu je všeč.

Interesi[uredi | uredi kodo]

Videl države:
  • Živel v: Italija Slovenija SFR Jugoslavija
  • En teden ali več: Črna Gora Grčija Hrvaška Nemčija Nizozemska Portugalska Švedska ZDA Združeno kraljestvo
  • Nekaj dni: Avstrija Francija Litva Madžarska Poljska Srbija Švica Tunizija
  • Nekaj ur: Bosna in Hercegovina Češka Danska Liechtenstein Vatikan

  • V planu/želje: Japonska Nova Zelandija Tajska

Splet razen Wikipedije[uredi | uredi kodo]