Wikipedija:Orakelj

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Obvestila Pod lipo (piši) Orakelj (piši) Administratorska pomoč (piši) International (write)
Rubens old man dsc01655.jpg
Pozdravljeni v Oraklju,
kjer bomo poskušali odgovoriti na vprašanja enciklopedične narave.

Eksoplaneti[uredi]

Kaj so eksoplaneti? Ali so astronomi že našli kakšnega? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.143.52.123 (pogovorprispevki) 18:34, 20. januar 2015‎.

Članek eksoplanet ni dovolj? — Yerpo Ha? 18:36, 20. januar 2015 (CET)

Prošnja[uredi]

prosim če popravite napačno napisano vrsto italijanskega sira fiore sadro, pravilno fiore sardo -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a [[Uporabnik:]] ([[Uporabniški pogovor:|pogovor]] • prispevki) 46.150.46.90.

Wikipedija:Bodite pogumni. — Yerpo Ha? 18:00, 24. maj 2015 (CEST)

Članek Organizacijska shema[uredi]

Pozdravljeni,

prejšnji teden sem napisala članek Organizacijska shema (https://sl.wikipedia.org/wiki/Organizacijska_shema). V roku enega dne sta se pojavili naslednji dve opombi: - Da bo dosegal kakovostna merila Wikipedije, je treba v članek dodati notranje povezave. Prosimo, pomagajte izboljšati članek z dodatnimi koristnimi notranjimi povezavami ali pa z izboljšanjem njegove notranje zgradbe. - Ta članek potrebuje čiščenje. Pri urejanju upoštevaj pravila slogovnega priročnika. Razlog za to je: napačen slog citiranja. Prosimo, da nam pomagaš izboljšati ta članek. Notranje povezave sem dodala, prav tako sem popravila slog citiranja. Po nekaj manj kot enem tednu sta opombi še vedno prisotni. Zanima me, kaj je treba v članku še popraviti.

Hvala za prijaznost in odgovor. Jerca

Živjo, oznake niso avtomatske in jih lahko doda tisti, ki opazi pomanjkljivost, prav tako jih lahko kdorkoli odstrani, če presodi, da je razlog odpravljen - vključno z avtorjem. To pravim zato, ker aktivnejši uporabniki (ki največkrat dodajamo te oznake) ne uspemo vedno slediti vsem spremembam.
Kar se konkretnega primera tiče, je seveda zdaj dosti bolje, le oni stavek "Brinton [5] je poudaril,..." še vedno potegne bolj na strokovni članek kot na enciklopedično geslo in bi ga bilo bolje preoblikovati. Razen mogoče če se poudari, kdo je ta Brinton in zakaj je pomemben za zgodovino organizacijskih shem. Pri povezavah pa je v splošnem standard, da so vključene v besedilu namesto v ločenem poglavju "Glej tudi". Slednje je samo za res povezane teme, ki niso nikjer posebej omenjene. Recimo povezava organizacijska struktura je že v uvodu in ni treba da je tam ponovljena, organizacijo pa je bolje povezati v tretjem stavku uvoda kot v "Glej tudi". Če je še kaj nejasnega pa kar vprašaj (na pogovornih straneh se tikamo). — Yerpo Ha? 20:17, 8. junij 2015 (CEST)

Živjo, hvala ta hiter odgovor. Sem malo bolj pojasnila, kdo je to Brinton, poleg tega pa dodala povezavo v tretji stavek uvoda in iz "Glej tudi" izbrisala "Organizacijo" in "Organizacijsko strukturo". Tako sem odpravila tudi opombi. Hvala za pomoč!

Živali v multimediji[uredi]

Pozdravljeni,

za raziskavo potrebujem dva podatka. Iz otroštva (1995-1999) se spomnim rumenega ptička na reklami za neko podjetje (verjetno gradbeno, saj je imel rdečo čelado) ter risanke ne prvem programu RTV Slovenija, kjer so nastopale žuželke (prave, ne narisane). Če se kdo spomni, naj mi prosim zaupa ime podjetja, ki je uporabljalo tega ptička ali ime risanke.

Hvala za pomoč

Abram