Uporabniški pogovor:Janezdrilc

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Nuvola apps filetypes orange.svg Uporabniški pogovor
 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015

Veronika Deseniška[uredi kodo]

Od Tebe sem dobil vprašanje, če imam kaj v zvezi z Enejem Pikolominijem in Veroniko Deseniško. Jaz tega nimam in tudi nisem ničesar našel. Če kaj imaš, kar daj gor, saj je še prostora v poglavju "Pij II. in Slovenci".

Če imaš kaj v zvezi z Veroniko Deseniško in Enejem Pikolominijem, postavi gor. Jaz sem to zastonj iskal. Če bom šel v to smer, bodo papeži zapostavljeni.--Stebunik 19:37, 2. januar 2016 (CET)

O.k.[uredi kodo]

hvala za informacijo.--Rethymno (pogovor) 00:55, 25. februar 2016 (CET)

Jože Zupan[uredi kodo]

Če prestavljaš strani, moraš popraviti tudi povezave, ki sicer kažejo na razločitev... --Sporti (pogovor) 07:53, 6. avgust 2016 (CEST)

DaD Opravljeno. --Janezdrilc (pogovor) 13:25, 6. avgust 2016 (CEST)

Info polja in narodnozabavna glasba[uredi kodo]

Pozdravljeni,

najprej najlepša hvala za dodajanje info polj na moje članke, saj jih sama še ne znam ustvarjati. Glede seznama narodnozabavnih ansamblov: seznam sem uredila po abecedi (ponekod je bil pomešan) in dodala ansamble, ki so bili nagrajeni na katerem izmed festivalov. Ugotovila pa sem, da je na seznamu tudi precej ansamblov, za katere mislim, da bi se jih lahko odstranilo iz seznama in se na njem pustilo

  1. stare ansamble, ki so "orali ledino" v tej zvrsti
  2. nagrajene ansamble
  3. ansamble, ki ne spadajo v prvi dve kategoriji, vendar so zelo prepoznavni zaradi pogostih nastopov doma in v tujini (tipa Ansambel Saša Avsenika, Mladi korenjaki, Okrogli muzikanti).

Predlagam, da se zato izbriše stran (sama je menda ne morem), ki sem jo takrat brez predhodnih raziskovanj ustvarila (Ansambel Razum), saj ta zasedba ne spada v nobeno izmed teh treh kategorij, hkrati pa se tudi izbriše iz seznama, kamor je bil verjetno uvrščen zaradi lastne promocije, sicer bi lahko nanj uvrstili na tisoče zasedb, kar se mi pa zdi popolnoma nesmiselno.

Florentina Veršič (pogovor) 12:57, 13. september 2016 (CEST)

Seveda, z veseljem. Z infopolji je tako, da niti ni treba kakšnega posebnega znanja. Iz že obstoječega članka o ansamblu ali festivalu samo skopiraš infopolje v svoj novi članek in spremeniš vnesene podatke. Za seznam ansamblov se strinjam, da ga je treba prezračiti – tvoji kriteriji se mi zdijo zelo smiselni. Ansambel Razum sem pa tudi izbrisal. Še to: uporabniki na Wikipediji se praviloma tikamo. --Janezdrilc (pogovor) 13:10, 13. september 2016 (CEST)

Tokrat imam novo vprašanje: kako je s slikami naslovnic albumov? Ustvarila sem stran o albumu Ansambla Modrijani Moja, ampak mi manjka slika naslovnice ... Tudi tega verjetno ne smem vzeti npr. s strani založbe, ki je album izdala, ali pač? Podatke o piscih posameznih skladb in dolžini bom dodala naknadno. Florentina Veršič (pogovor) 11:03, 16. september 2016 (CEST)

Naslovnice lahko objavljaš v člankih o albumih po načelu poštene uporabe, ampak naložiti jo je treba lokalno v slovensko Wikipedijo, ne v Zbirko, in ni za uporabo v drugih člankih (recimo v članku o skupini, kjer je samo seznam albumov). Zgled za opremo: Slika:Siddharta-album-nord.jpg. — Yerpo Ha? 11:19, 16. september 2016 (CEST)

Torej če prav razumem: te slike se lahko uporabi samo za članek o samem albumu, drugje pa ne? Kje točno pa jih naložim? Florentina Veršič (pogovor) 13:00, 16. september 2016 (CEST)

Tako je. Uporabi kar povezavo "Naloži datoteko" v meniju na levi strani in ignoriraj poziv za nalaganje v Zbirko. — Yerpo Ha? 13:02, 16. september 2016 (CEST)

Če se ne motim, sem naredila prav, vseeno pa prosim, da preveriš, da nisem kaj spregledala in bi bilo nalaganje zato sporno. Florentina Veršič (pogovor) 15:35, 16. september 2016 (CEST)

Drugače je vredu, edino slika je zelo majhna (praktično ikona), zato ni preveč uporabna. Morda raje naložiš to: http://euromidi.eu/modrijani-moja-cd-zgoscenka.html. Sliki lahko seveda dodaš tudi Kategorija:Albumi Ansambla Modrijani. --Janezdrilc (pogovor) 16:31, 16. september 2016 (CEST)
PMM je velikost ok, itak nima smisla da je bistveno večja kot prikaz v infopolju. — Yerpo Ha? 17:26, 16. september 2016 (CEST)