Wikipedija:Prošnje za preverbo uporabnika

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Admin mop.PNG Administratorji so wikipedisti s pravicami sistemskega operaterja, kar pomeni, da lahko brišejo ali zaščitijo članke, razveljavljajo vandalizme in blokirajo uporabnike, ki povzročajo škodo.

Prošnje za preverbo uporabnika obravnavajo preverjevalci uporabnikov. Prošnjo lahko podate spodaj tako, da izpolnite sledeči obrazec.

Obrazec[uredi kodo]

=== {{u|}} ===

{{Prošnja za preverbo uporabnika
| prošnjik = 
| utemeljitev = 
| preverjevalec = 
| rezultat = 
}}

Prošnje[uredi kodo]

Y-FI[uredi kodo]

Prošnjik: --  Janezdrilc 12:59, 13. maj 2017 (CEST)
Utemeljitev: Podobnost prispevkov z uporabniki Hribolazec, LLegend in TLeegnd. Težava je predvsem pritožba globalnega preimenovalca zaradi pogostih prošenj za preimenovanje računa/računov.
Preverjevalec:
Rezultat:

Jaz imam vse profile, priznam, sem bil opozorjen, ampak uporabljam samo najnovejšega. Hočem samo imeti tako ime in starih računov se ne bom dotaknil več, TLeegnd тalĸ 13:29, 13. maj 2017 (CET)

V tem primeru preverjanje ni potrebno. Dobro, če si se odločil za TLeegnd, naj bo TLeegnd, samo res potem ostalih računov ne uporabljaj. Sicer je pa dobro imeti pred očmi, da ime je samo ime in ne takšno ne drugačno ne bo vplivalo na kvaliteto ali kvantiteto tvojih prispevkov. --  Janezdrilc 16:08, 13. maj 2017 (CEST)

Hvala! TLeegnd тalĸ 22:09, 16. maj 2017 (CET)

Alexbass[uredi kodo]

Prošnjik: Yerpo
Utemeljitev: Serijski lutkar in vandal Alexbass je očitno spet aktiven, v zadnjih par tednih se, po enakem vzorcu aktivnosti kot že pred predhodnimi blokadami, vsak dan pojavi par uporabniških imen, ki počnejo bedastoče (običajno posnemajo kakšno dejanje s seznama zadnjih sprememb, pogoste so otročje zbadljivke, namenjene meni). Zaznal sem naslednje:

Trajna blokada deluje samo en dan, ker ima dinamičen IP. Nazadnje je učinkovalo, ko je eden od stevardov/checkuserjev preveril, iz katerih IP-jev so delale marionete, in blokiral celoten razpon za eno leto (glej na Meti). Predlagam torej enako proceduro, če bo preverjanje potrdilo sume - manj ukvarjanja s temi otročarijami, bolje bo.

Dodatek od malo prej (isti vzorec, vsi štirje računi odprti hkrati):

Yerpo Ha? 21:27, 26. maj 2018 (CEST)

Preverjevalec: Se javim za tole opravilo. MZaplotnik(sporočilo) 21:51, 26. maj 2018 (CEST)
Rezultat: Potrjujem, kar nam je itak jasno: vsi registrirani uporabniki izvirajo z istega naslova in od istega uporabnika. Sem blokiral preostale marionete in blokiral razpon dinamičnih IP-jev (upam, da pravega). Ker je v tem razponu poleg vandalizma kar precej prometa, sem blokado omejil na pol leta in omogočil urejanje z dosedaj registriranih naslovov. Drugačni predlogi so dobrodošli. MZaplotnik(sporočilo) 00:06, 27. maj 2018 (CEST)