Uporabniški pogovor:Sporti

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
POZDRAVLJENI NA MOJI POGOVORNI STRANI!
Pustite sporočilo


Popravek[uredi kodo]

Pozdravljeni, hvala za info o dr. Susmanu. Toda ena velika napaka v besedilu je, da se je zavzemal za vecjo vlogo Petra in nikakor ne Pavla. Hvala za popravek. Lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:176.76.242.29 (pogovorprispevki) 12:39, 31. januar 2017‎.

Sicer članka nisem napisal jaz, sem pa popravil, dobro pa bi bilo dodati kakšen vir za to. --Sporti (pogovor) 12:52, 31. januar 2017 (CET)

Infopolje in Wikipodatki[uredi kodo]

Pozdravljen! Jaz nikako ne uspem pogruntati infopolja. Pa sem brala navodila. Če napišem samo - infopolje oseba - se ne napolni samo, ce izpolnim podatke, tudi ocitno ni prav, me vedno kdo popravi. A mi lahko, prosim, na kratko razlozis, kaj moram napisati, ko naredim nov zapis? Ne znajdem se ... Hvala! — FortunaB (pogovor) 09:23, 2. februar 2017 (CET)

FortunaB: Verjamem, da je sprva videti zapleteno. Na strani članka je levo v meniju pod orodji povezava »Objekt Wikipodatki« (če je članek že povezan z Wikipodatki, drugače je treba ustvariti nov objekt). Spodaj na tej strani je gumb dodaj, nato v prvo okno vpišeš oz. izbereš npr. »država državljanstva« in v drugo »Slovenija« (pomoč). Nekateri podatki (Predloga:Infopolje Oseba#Integracija infopolj z Wikipodatki), tudi država se avtomatsko prikažejo v infopolju, ko so dodani na Wikipodatkih. --Sporti (pogovor) 09:34, 2. februar 2017 (CET)
Uf, vseeno je zapleteno. Sploh če podatkov še ni v Wikipodatkih. Danes poskusim. Najlepša hvala! Verjetno je za normativno kontrolo enako, ali ne? Ali moram vedno sama iskati povezave? — FortunaB (pogovor) 09:40, 2. februar 2017 (CET)
Wikipodatki znajo biti za začetnika zapleteni, ja. Če je preveč, lahko prepustiš drugim in v biografijo vključiš samo prazno infopolje. Drugače pa obstaja priročen trik, ki olajša prvi korak pri novih člankih, ki še nimajo pripadajočega objekta v Wikipodatkih: če na povezavo "Dodaj povezave" v levem stolpcu klikneš s srednjim miškinim gumbom (dvojni klik), se odpre obrazec za kreiranje novega objekta, v katerem je že vnešena povezava s slovensko Wikipedijo. Treba je izpolniti samo ime. — Yerpo Ha? 10:13, 2. februar 2017 (CET)
Wikipodatka mi ni uspelo narediti korektno, verjetno bi morala najprej shraniti stran in šele nato narediti Wikipodatek. A lahko kdo reši situacijo, prosim? A lahko zapis brišem in ga naredim še enkrat? Se sploh naredi sam ali podatke vpišem sama, res ne vem več, kako in kaj. Bi se pa seveda rada naučila to delati tudi sama. — FortunaB (pogovor) 14:26, 2. februar 2017 (CET)
Najprej brez panike. Vseeno je če narediš objekt na Wikipodatkih prej ali potem. Ko ga ustvariš zgoraj desno povežeš objekt s člankom tukaj (kjer je Wikipedija daš uredi, izbereš slovenščina in ime članka tukaj). Potem se bo tudi v infopolju tukaj poznalo kaj tam dodajaš. --Sporti (pogovor) 14:30, 2. februar 2017 (CET)
Hvala za odgovor! Upelo mi je članek povezati, vpisala sem tudi nekaj osnovnih podatkov, dovolj za Infopolje. Sedaj me pa zanima - vse moramo vpisati sami, ročno? Sem mislila, da se kaj z Wikipedijskega članka prenese avtomatsko. Pa še ta problem imam, ne znam dodati polja (Identifikatorji) za normativno kontrolo v Wikipodatkih. Kako to storim? — FortunaB (pogovor) 15:28, 2. februar 2017 (CET)
Identifikatorje dodaš na povsem enak način kot ostale podatke. Glede avtomatskega prenašanja podatkov pa obstajajo sicer nekatera orodja in roboti za prenos, toda podatke najlažje preberejo npr. iz infopolja, ki ga zdaj tako ne izpolniš. --Sporti (pogovor) 15:34, 2. februar 2017 (CET)
Joj, res ja. Sem očitno slepa. Nisem si mislila, da sam kreira nadnaslov Identifikatorji. Hvala za pomoč in lep pozdrav! — FortunaB (pogovor) 15:49, 2. februar 2017 (CET)
Slovenski avtoritativni viri na žalost nimajo programsko dostopnih vmesnikov (API), ki bi omogočali avtomatski vnos podatkov, ali vsaj ne vemo zanje. Tudi če bi, ni pri nas nikogar, ki bi znal sprogramirati program za vnos (razen mogoče Sportija). Identifikatorjev CONOR smo recimo do zdaj vnesli slabih 3000 za cca. 50.000 biografskih gesel, vse ročno. V tujini to bolje funkcionira. — Yerpo Ha? 16:00, 2. februar 2017 (CET)
Morda bi se dalo kaj narediti, sem našel boljši vmesnik na [1], samo večina ima le ime in priimek, kar se lahko nanaša tudi na drugo osebo z enakim imenom. Pa še meni jih najde cca 10.000 z [2]. --Sporti (pogovor) 12:41, 3. februar 2017 (CET)
Ja, CONOR mogoče ni najboljši primer. Mislil sem recimo nekaj takega kot Slovenska biografija, ki ima osnovne biografske podatke tudi v XML zapisu in bi se dalo z botom izpolnjevati datume rojstva/smrti ipd., če bi lahko programsko prišel do tega XML-ja za vsak vnos. — Yerpo Ha? 12:46, 3. februar 2017 (CET)
PS: V CONOR niso samo Slovenci. — Yerpo Ha? 12:49, 3. februar 2017 (CET)
Ja ampak že Slovencev najde 336.308[3]. --Sporti (pogovor) 12:57, 3. februar 2017 (CET)
V bazi CONOR so načeloma vsi avtorji, ki so avtorji gradiva v naših knjižnicah. Pri avtomatizaciji podatkov sem bolj mislila na to, da bi se lahko izpisali podatki, kot so ime, datum in kraj rojstva, poklic, narodnost, saj to vedno nastopa na istem mestu. Glede normativne kontrole: Worldcat vidim, da se doda avtomatsko. Torej se da. Za CONOR bi se morda dalo tudi kaj dogovoriti z razvijalci našega instituta (IZUM), kjer sem zaposlena, saj je to naša baza podatkov. Mi pa ni čisto jasno, kako. — FortunaB (pogovor) 16:29, 3. februar 2017 (CET)
Kolikor vem obstaja le orodje harvesttemplates za zajem podatkov s predlog. --Sporti (pogovor) 10:53, 4. februar 2017 (CET)

Kar veliko oseb je še brez datuma rojstva na Wikidata. Z botom ne morem urejati tam, tako da bi lahko npr. dodal datum v infopolje, nato z orodjem harvesttemplates v Wikidata, samo tako rabiš tri korake (če po koncu še izbrišeš iz infopolja). Druga varianta je Wikidata:Wikidata:Bot requests. --Sporti (pogovor) 10:06, 5. februar 2017 (CET)

Konec koncev ni tak problem poiskati in vpisati. Samo razmišljala sem na glas.-Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:FortunaB (pogovorprispevki) 15:57, 6. februar 2017.
No iz ok. 4000 biografij (ki imajo biovrstico po PS) sem prenesel datum rojstva in/ali smrti v Wikipodatke. Dopolnil sem tudi poklice glede na kategorije. --Sporti (pogovor) 12:46, 12. februar 2017 (CET)
Super! FortunaB (pogovor) 15:37, 14. februar 2017 (CET)

A lahko samo še eno vprašanje? A se sme skenirati fotografije iz kakšnih knjig (npr. albumi avtorjev, kdo je kdo ipd.), če navedeš vir in posebej še avtorja, ali to nikakor ni možno? A ni to neke vrste javna last, če je javno objavljeno? --- FortunaB (pogovor) 15:57, 14. februar 2017 (CET)

Če je fotografija objavljena v knjigi ali albumu pred letom 1970 v Sloveniji je javna last po {{PD-Slovenia}}, drugače je načeloma vsaka objava avtorsko zavarovana. --Sporti (pogovor) 16:00, 14. februar 2017 (CET)
Aha, torej nič. Škoda. No, če pa najdem kako starejšo knjigo, pa mogoče res uporabim. Vsaj to. Hvala! -- FortunaB (pogovor) 16:16, 14. februar 2017 (CET)
Že objavljene slike drugih avtorjev lahko uporabimo, če so jim avtorske pravice že pretekle (70 let po smrti avtorja oz. če so objavljene pred letom 1970 za dela t.i. "uporabne umetnosti"). Še zaščitene slike lahko uporabimo le izjemoma, po načelu poštene uporabe (glej Wikipedija:Oznaka avtorskih pravic slike). Če je delo objavljeno, to pomeni, da si ga lahko vsakdo ogleda, ne sme pa ga vsak reproducirati (isto velja za tekst). — Yerpo Ha? 16:01, 14. februar 2017 (CET)
To mi je jasno, ja. Sem imela pa še kako trohico upanja, da je lahko izjemoma kaj drugače. Hvala za odgovor! -- FortunaB (pogovor) 16:16, 14. februar 2017 (CET)

Predloga:JanuaryCalendar‎[uredi kodo]

Lahko prosim malo pogledaš {{JanuaryCalendar‎}}? Rad bi naredil enotno predlogo za vse mesece, vendar je treba en if ustrezno popraviti. Se pravi, če je {{LOCALMONTHNAME}} enak mesecu v naslovu strani, potem naredi display:all. --Janezdrilc (pogovor) 14:44, 2. februar 2017 (CET)

Saj se odpre februar, kot bi se moral. Moral si se odpreti mesec glede na ime strani? --Sporti (pogovor) 14:48, 2. februar 2017 (CET)

Tako, ja. Sedaj če odpreš januarski datum, je odprt februar, mora pa biti januar. --Janezdrilc (pogovor) 14:52, 2. februar 2017 (CET)

Zdaj bi moralo delati za datume in mesece. --Sporti (pogovor) 15:03, 2. februar 2017 (CET)

Dela brezhibno. Hvala za pomoč. Ime {{Koledar}} je že zasedeno, zato sem prestavil na Gregorijanski koledar. Slogovni popravki pa so seveda vedno dobrodošli. --Janezdrilc (pogovor) 15:22, 2. februar 2017 (CET)

Sprememba naslova članka[uredi kodo]

Pozdravljen! A mi lahko še enkrat pomagaš? Naredila sem članek za Danijela Demšarja v formo Daniel Demšar (to obliko sem našla v nekaterih seznamih na Wikipediji). Potem sem videla, da se v svojih delih pojavlja v obeh oblikah in se odločila za obliko s črko J (Danijel), kot je obstajal že zapis v angleški Wikipediji. Sedaj pa ne morem spremeniti naslova članka iz Daniel v Danijel. Kako se to stori oz. ali lahko narediš ti? Treba bi bilo popraviti tudi v vseh povezavah na slovenski Wikipediji, saj je sedaj nekonsistentno. -- FortunaB (pogovor) 15:31, 15. februar 2017 (CET)

Gumb za prestavljanje je zgoraj desno od gumba zgodovina pod več (Pomoč:Prestavljanje strani). --Sporti (pogovor) 15:34, 15. februar 2017 (CET)
Hvala za hitro pomoč! -- FortunaB (pogovor) 15:41, 15. februar 2017 (CET)

Request[uredi kodo]

Hello.

Could you create the article en:Sport in Azerbaijan in Slovene Wikipedia, just like the article Šport v Sloveniji which you created?

Thank you.

31.200.14.26 22:38, 15. februar 2017 (CET)

Kopica (potok)[uredi kodo]

Pozdravljen! Pri vodotokih po mojem mnenju ne moremo dodajati občine kot kategorije na konec članka, saj vodotoki praviloma tečejo skozi več občin (tale Kopica je majhen potok in glede tega izjema), zato predlagam, da tako ravnamo tudi naprej. Pri naseljih je to smiselno, medtem ko pri vodah res ni. Lep pozdrav! Savinjc (pogovor) 18:20, 6. marec 2017 (CET)

-ič vs. -ić[uredi kodo]

Hi Sporti. I noticed that the family names of many Slovenian football players in de.wikipedia (and other Wikipedias/Wikidata) are spelled with -ič, while here in the home Wikipedia of these persons, they are spelled with -ić. See for example de:Fußball-Weltmeisterschaft 2010/Slowenien#Slowenisches Aufgebot or de:Kategorie:Fußballnationalspieler (Slowenien):

May I assume that all names in Kategorija:Slovenski nogometni reprezentanti are correctly spelled? --Leyo (pogovor) 23:34, 10. julij 2017 (CEST)

Leyo: I believe so, although some names are spelled inconsistently even in Slovenian press. --Sporti (pogovor) 08:49, 11. julij 2017 (CEST)
Is there an external reference that is trustful concerning the spelling? What about nzs.si (see example)? --Leyo (pogovor) 09:43, 11. julij 2017 (CEST)
Leyo: Even NZS is inconsistent, here is his national team jersey [4] for example or his cousin Jasmin spelled with ić [5]. --Sporti (pogovor) 09:54, 11. julij 2017 (CEST)
Well, have you got a better reference then? --Leyo (pogovor) 11:19, 11. julij 2017 (CEST)
Leyo: policy for article titles is to follow most common usage in the Slovenian press/publications. --Sporti (pogovor) 13:05, 11. julij 2017 (CEST)
Okay, I haven't assumed that it would get that complicated. :-( For Swiss, German, French etc. names, there is usually no ambiguity. --Leyo (pogovor) 17:42, 11. julij 2017 (CEST)
Is there really no "best reference"? Maybe a website with pictures of jerseys? --Leyo (pogovor) 23:55, 12. julij 2017 (CEST)
Leyo: Well probably best reference is [6], but as already mentioned I don't think it is 100% correct. --Sporti (pogovor) 07:53, 13. julij 2017 (CEST)

Skica[uredi kodo]

Probably vandalized.Xx236 (pogovor) 12:46, 22. avgust 2017 (CEST)

Reverted. --Sporti (pogovor) 12:55, 22. avgust 2017 (CEST)

Članek o GSŠRM Kamnik[uredi kodo]

Pri pregledu si pustil okvirček, da ni notranjih povezav. Te sem dodal, zato prosim, če okvirček zbrišeš. --Nekdopac (pogovor) 14:33, 24. avgust 2017 (CEST)Nekdopac

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 1950[uredi kodo]

Dear Mr. Sporti, with reference to the 50km event I would like to inform that Mr. Nils Karlsson also was a Swedish sportsman - Sweden could thake the first four places! I would like to suggest that you may modify the flag (not Norway but Sweden). Nils Karlsson had the nick name "Mora Nisse" because he was an inhabitant of the Swedish village (town?) Mora. Nice regards! --Skiscout (pogovor) 21:48, 7. november 2017 (CET).

DaD Opravljeno. --Sporti (pogovor) 08:38, 8. november 2017 (CET)

Ljudevit Gaj[uredi kodo]

Prosim da popravite za Ljudevita Gaja da je slavonski pisatelj ker ni,ter ocitno ne veste da je rojen v Krapini,ki je na meji s Slovenijo in sodi med Zagorje a Osijek,Slavonski Brod je Slavonija in je 400 km dalec od Krapine.Tako da se ne smesite v nepoznavanju geografije.Hvala In lep pozdrav -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:82.149.23.136 (pogovorprispevki) 19:14, 7. januar 2018.

DaD Opravljeno, čeprav nisem tega napisal jaz. --Sporti (pogovor) 08:17, 13. januar 2018 (CET)

Tatjana Doma[uredi kodo]

Naložila sem fotografijo Tatjane Doma, jo lahko povežeš z wikipodatki? --Katjamihurko (pogovor) 13:53, 12. januar 2018 (CET)

DaD Opravljeno. --Sporti (pogovor) 13:57, 12. januar 2018 (CET)

OVL[uredi kodo]

V predlogi {{OVL}} pošiljanje omembe uporabnika očitno ne deluje. Na en:Wikipedia:Notifications#Triggering events nekaj piše (nižje spodaj s krepko), da mora hkrati biti narejena in notranja povezava na uporabniško stran in lastni podpis, da omembo pošlje. Meni ni uspelo tega vredu izpeljat. Lahko še ti poskusiš? --  Janezdrilc 23:43, 12. januar 2018 (CET)

Možno, da sam sebe ne moreš pingat, sem dal test na Slika:ElenaSofiaSenicar.jpeg. --Sporti (pogovor) 08:17, 13. januar 2018 (CET)

Sedaj je uspelo. Shranil sem {{OVL|Elena Sofia Seničar}} --~~~~ in takoj prejel obvestilo, da je bila omemba Elene Sofie Seničar uspešno poslana. Očitno mora biti podpis res nujno zraven, da program prepozna to kot sporočilo (pogovor). Včeraj sem hotel podpis vgraditi v predlogo, pa ni hotelo zagrabit: {{OVL|Elena Sofia Seničar|--~~~~}}. --  Janezdrilc 14:55, 13. januar 2018 (CET)

Na mw:Manual:Echo sedaj vidim, da piše, da ime uporabnika je lahko vgrajeno v predlogo, podpis pa mora biti prost. --  Janezdrilc 15:12, 13. januar 2018 (CET)

@Janezdrilc: Sem dodal nekajkrat OVL s podpisom, pa bodo videli, če bo bolj učinkovito kot prej. --Sporti (pogovor) 07:26, 7. marec 2018 (CET)

Ok, fino, več možnosti bo vsekakor – prej je bilo 0,0 % :) --  Janezdrilc 14:29, 7. marec 2018 (CET)

Nerodne povezave - delo za bota[uredi kodo]

Ojla, ko boš imel čas ... imamo dobrih 700 povezav na neobstoječo stran 88 mm Schiffskanone, kar je malo nerodno poimenovanje, glede na to, da gre za generičen izraz v nemščini, ki ne označuje konkretnega modela topa. Z malo googlanja sem ugotovil, da je verjetno mišljen en:8.8 cm SK C/35 naval gun, ta je bil standardna oprema na podmornicah tega tipa, ki jih je naštancal Klemen. Predlagam torej, da bot popravi vse inštance [[88 mm Schiffskanone|88]] v [[8,8 cm SK C/35|88]]. — Yerpo Ha? 13:20, 1. februar 2018 (CET)

DaD Opravljeno. Verjetno je takih še kar nekaj... --Sporti (pogovor) 13:40, 1. februar 2018 (CET)
Hvala :) Sodeč po Posebno:ŽeleneStrani je bil ta primer najbolj očiten, ampak ja, bom verjetno še kakšno opravilo našel. Sicer že dlje časa razmišljam, da bi sam naštudiral upravljajne z boti, pa še ni bilo časa/volje. — Yerpo Ha? 13:53, 1. februar 2018 (CET)

Še ena iz iste serije člankov: [[TMA]] (povezava na razločitveno stran) bi morala biti [[TMA (morska mina)|TMA]]. Lahko uporabiš kar Posebno:KajSePovezujeSem/TMA. — Yerpo Ha? 19:15, 1. februar 2018 (CET)

tudi DaD Opravljeno. Je pa zdaj že kar lepa izbira (na en:Wikipedia:Creating a bot#Programming languages and libraries). --Sporti (pogovor) 19:41, 1. februar 2018 (CET)
To že vem, da bo Pywikibot (poklicna deformacija). — Yerpo Ha? 19:47, 1. februar 2018 (CET)

Do takrat še par:

  • [[10,5 cm SK C/32|105]] namesto [[105 mm Schiffskanone‏‎|105]]
  • [[TMC (morska mina)|TMC]] namesto [[TMC]]
  • [[konjska moč|SHP]] namesto [[SHP]] (samo v člankih o ladjah)

Yerpo Ha? 21:31, 3. februar 2018 (CET)

tudi DaD Opravljeno. MMG lahko dodaš predlogo {{normativna kontrola}} na Aleksander Cepuš#Zunanje povezave? --Sporti (pogovor) 07:34, 4. februar 2018 (CET)
Ok. — Yerpo Ha? 07:47, 4. februar 2018 (CET)

Zakaj objavljaš napačne slike?[uredi kodo]

Živjo

Zanima me, zakaj kar naprej, na strani posvečeni Jožetu Karlovšku objavljaš sliko njegovega strica Josipa?

Lep pozdrav, Matjaž Karlovšek -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MKarlovsek (pogovorprispevki) 17:54, 14. februar 2018.

Digitalna knjižnica Slovenije ima ob tej sliki [7] napis: Jože Karlovšek (1900-1963), lahko pa je prišlo do napake, verjetno zaradi podobnosti imena. Problem s portretom Jakca je, da ni v javni lasti, zato ga ne smemo objaviti. --Sporti (pogovor) 19:28, 14. februar 2018 (CET)
Hvala za pojasnitev. So že popravili napako. Ob priliki naložim tudi novo sliko.

Članek o Yulii Roschini[uredi kodo]

Pozdravljeni,

letos januarja sem v sodelovanju z gospo Yulio Roschino pisala in tudi objavila članek o njej. Prišlo pa je do določenih sprememb članka z Vaše strani, s katerimi se obravnavana režiserka ne strinja in me je nanje tudi opozorila. Torej, gospa Roschina ima le eno državljanstvo - slovensko. Vljudno Vas naprošam, da te informacije v samem tekstu in v info polju popravite na željo ge. Roschine.

Že vnaprej se Vam zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,

Mija H. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Mijahorvat (pogovorprispevki) 14:26, 29. marec 2018‎.

Sem odstranil rusko drž. (tako se razume glede na zapis v članku »ima tudi slovensko državljanstvo«), mišljena so tudi nekdanja, tako da sem pustil sovjetsko. --Sporti (pogovor) 15:12, 29. marec 2018 (CEST)

Ledeno kraljestvo[uredi kodo]

Hi. The article Ledeno kraljestvo needs to be improved. Is it possible for you to complete it or do you know a Slovenian user who can and that I would contact right after ? Let me know. Regards. — Hypuxylun pogovor 23:05, 29. marec 2018 (CET)

Dokumentarni roman[uredi kodo]

Matram se s popravljanjem napačnih interwikijev in wikipodatkov v članku Dokumentarni roman, ki vodijo k dokumentarnemu teatru namesto k nem. de:Dokumentarroman itd. Na pomoč. --Hladnikm (pogovor) 10:59, 20. april 2018 (CEST)

Mislim, da ti je uspelo, včasih le traja, da se posodobi predpomnilnik. Eden od načinov za posodobitev predpomnilnika je, da narediš prazno urejanje v članku (nič ne spremeniš in daš objavi, kar se tudi ne pozna v zgodovini) --Sporti (pogovor) 11:10, 20. april 2018 (CEST)

Dodajanje v wikidata[uredi kodo]

Včeraj si dodal dva vnosa člankov, ki sem ju ustvaril v wikidato. Včasih sem to znal, zdaj pa sem pozabil kako se to naredi. Mi lahko na hitro osvežiš spomin? TIA --Rude (pogovor) 13:40, 17. maj 2018 (CEST)

Za ustvarit nov objekt greš na Wikidata:Special:NewItem, oz. če na članku brez WD klikneš s srednjim gumbom miške na dodaj povezave v meniju levo prideš na [8] - isti obrazec, le da je link na sl že dodan. --Sporti (pogovor) 14:02, 17. maj 2018 (CEST)

Hvala!!!--Rude (pogovor) 14:21, 17. maj 2018 (CEST)

@Rude:: pa prej poglej, če morda že obstaja, kot npr. [9]. --Sporti (pogovor) 11:57, 13. junij 2018 (CEST)

Izbrane obletnice[uredi kodo]

Pri posameznih dnevih izbranih obletnic bi moral dodati navpolje in kategorijo, kot sem dodal za 1. januar. Ali je kaka varianta, da se to naredi z botom, pač če ni preveč dela s programiranjem? --  Janezdrilc 17:30, 12. junij 2018 (CEST)

Ja bo. Zaenkrat sem januar, če nimaš pripomb bom še ostale mesece. --Sporti (pogovor) 17:59, 12. junij 2018 (CEST)

Vredu, ja, le daj. Samo da ni treba peš. --  Janezdrilc 18:42, 12. junij 2018 (CEST)

DaD Opravljeno. --Sporti (pogovor) 18:54, 12. junij 2018 (CEST)

Vau, super. Hvala ti. --  Janezdrilc 19:00, 12. junij 2018 (CEST)

Novost pri prenosu slik v Zbirko[uredi kodo]

Tole te bo verjetno zanimalo. Zaenkrat preskusno, obeta pa se kmalu povsod. — Yerpo Ha? 19:53, 25. junij 2018 (CEST)

Bo še malo trajalo, če so začeli testiranje na nekaj wikijih, bo pa kar koristno upajmo... --Sporti (pogovor) 10:19, 26. junij 2018 (CEST)

Če sem prav našel, je sedaj v slovenščini: [10] in [11]. Kakšni popravki prevoda so seveda več kot dobrodošli. Na MediaWikiju sem videl med Preizkusnimi funkcijami v Nastavitvah, da je na voljo. --  Janezdrilc 13:06, 17. julij 2018 (CEST)

Talmud[uredi kodo]

Prosim te, da preglednico Šest delov Mišne (ששה סדרי משנה) v članku Talmud preoblikuješ v predlogo z naslovom Mišna, ki bo imela tako obliko kot v angleški verziji. Besedilo naj ostane tako, kot je. Hvala! --Octopus (pogovor) 08:09, 27. junij 2018 (CEST)

Urejeno, sicer je urejanje predloge enako kot urejanje članka, le naslov se začne s Predloga:. Glede razlike v obliki tabele z angleško pa je bolj zapleteno in morda lahko pomaga @Pinky sl:. --Sporti (pogovor) 08:37, 27. junij 2018 (CEST)
Hvala!--Octopus (pogovor) 12:36, 27. junij 2018 (CEST)

Guverner banke Slovenije[uredi kodo]

Lahko dodam ime na seznam guvernerjev banke Slovenije na stran O guvernerjih banke Slovenije saj se bo v kratkem spremenil guverner . Naj me popravi kdo če ne bom znal to narediti . Hvala Dej-zzz3 (pogovor) 23:31, 5. november 2018 (CET)

Sem posodobil članek o Banki Slovenije, verjetno je bilo to mišljeno. --Sporti (pogovor) 09:59, 6. november 2018 (CET)

Vprašanje[uredi kodo]

Pozdravljeni, samo iz radovednosti me zanima kje ste dobili informacije za vaš prispevek o Afriškem gozdnem slonu? Doma imam namreč Veliko ilustrirano enciklopedijo živali, ki jo je izdala Mladinska knjiga leta 2014. V knjigi je opisan Afriški gozdni slon z zelo podobnimi besedami in stavki kot ste jih uporabili pri vašem članku.

Lep pozdrav 93.103.38.159 14:00, 24. november 2018 (CET)

Članek je začel nek anonimni uporabnik leta 2007 [12], verjetno je bil kasneje istega leta popravljen po angleškem članku [13]. Tako da je bolj ali manj nespremenjen 11 let. --Sporti (pogovor) 14:17, 24. november 2018 (CET)

Kopiranje[uredi kodo]

Pozdravljeni,

vidim, da ste izbrisali nekaj strani, ki sem jih danes postavila na Wikipedijo zaradi seminarskega dela pri magistrskem seminarju na fakulteti, ki ga jutri predstavljam. Članke ste mi izbrisali prej, kot sem uspela navesti še vire. To sem pri tistih, kjer sem uspela, že dodala, tako da prosim da obnovite strani, če je to možno.

Hvala in lp. Maja

Odg.: Članek Ludvik Vrečič sem izbrisal ker je šlo za popolno kopiranje od drugod in s tem je šlo za kršenje avtorskih pravic. --Nokturno (pogovor) 21:14, 27. november 2018 (CET)

Enako velja tudi za ostale članke: Mirko Lenaršič, Hans Pascher in Janko Kleibencetl. --Sporti (pogovor) 08:27, 28. november 2018 (CET)