Uporabniški pogovor:Katjamihurko

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Dobrodošel v Wikipediji, Katjamihurko. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Katja Mihurko Poniž - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. — Yerpo Ha? 14:14, 9. november 2017 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[uredi kodo]

WMF Surveys, 20:20, 29. marec 2018 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[uredi kodo]

WMF Surveys, 03:18, 13. april 2018 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[uredi kodo]

WMF Surveys, 02:28, 20. april 2018 (CEST)

Vanda Vremšak Richter[uredi kodo]

Je kak konkreten razlog za izbris vsebine ali je pomota? — Yerpo Ha? 12:23, 3. marec 2020 (CET) Gospa ne želi imeti Wikipedija strani. Me je klicala in želela, da izbrišem. KatjamihurkoKatjamihurko (pogovor) 13:07, 3. marec 2020 (CET)