Pomoč:Pogovorna stran

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Wikipedija:Pogovorna stran)
Jump to navigation Jump to search

Pogovorna stran spremlja vsako stran Wikipedije. Namenjene so pogovoru med uporabniki. Prek njih lahko povprašamo za različne informacije o strani, ki jo urejamo. Če želite na pogovorno stran posamezne strani, kliknite na zavihek pogovor, ki je nameščen v orodni vrstici na vrhu strani. Nazaj na stran z besedilom lahko pridete s klikom na jeziček članek v isti orodni vrstici.

Za odgovor na komentar sogovornika pred vašim odgovorom dodajte dvopičje (:), ki bo besedilo zamaknilo za par znakov v desno. Za odgovor na odgovor napišite dvojno dvopičje (::). Ob koncu komentarja se je vljudno podpisati, kar lahko dosežete s klikom na ikono Signature icon.png. Podpišete se lahko tudi ročno z uporabo --~~~~. Vse naj bi na koncu izgledalo nekako takole:

:::: Hvala za to informacijo! lp, --~~~~.

Če odpirate novo temo, je priporočljivo, da jo navedete kot novo poglavje z naslovom, saj to poveča preglednost Wikipedije. Naslov dosežete s klikom na ikono Headline icon.png in vpišeš željen naslov. Wikipedija pa ima tudi možnost »dodajanja novega poglavja« na pogovornih straneh tako, da samo kliknete na zavihek +, po naložitvi strani v za to pripravljeno polje vpišete naslov teme, v spodnje polje pa vaš komentar, pripombo ali vprašanje.

Zapomni si tudi, da se na Wikipediji na pogovornih straneh tikamo!

Glej tudi[uredi | uredi kodo]


Nenja