Wikipedija:Vključitev

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Vključitev (tudi transkluzija) pomeni vključevanje vsebine enega dokumenta v drug dokument s sklicevanjem. Pri Wikipedijinem vključevanju se programska oprema MediaWiki sklicuje na vsebino ene strani, na predlogo, ki jo vključi v vsebino katere koli druge strani, ciljne strani. Podobno kot lahko katero koli ime strani postane povezava, če svoje ime postavite v dvojne oglate oklepaje, lahko katero koli ime strani postane predloga, če ga postavite v dvojne zavite oklepaje, {{Namespace:Imestrani}} . Spremembe narejene v predlogi se nato samodejno odražajo na vseh straneh, v katere je ta stran vključena (čeprav je včasih morda potrebo izvesti osvežitev strani).

Če se ime strani predloge ne začne z imenskim prostorom, se domneva, da je v imenskem prostoru Predloga. Če se želite sklicati na stran v imenskem prostoru "Glavni" (članek), ji je treba dodati predpono z dvopičjem (:). Zgledi:

Kaj bo vključeno s strani, je mogoče nadzorovati z oznakami <noinclude>, <onlyinclude> in <includeonly>, ki so umeščene v wikibesedilo izvorne strani. (Glejte Wikipedija:Vključitev#Oznake spodaj.) Uporaba oznak predlogi omogoča delno vključitev, sicer bodo dvojne zaviti oklepaji vedno vključili vso vsebino.

Oznake[uredi | uredi kodo]

Wikitekst Kaj je izpisano tukaj (izvorna stran) Kaj je tam vključeno (ciljna stran)
<noinclude>text1</noinclude> text2 text1 text2 text2
<onlyinclude>text1</onlyinclude> text2 text1 text2 text1
<includeonly>text1</includeonly> text2 text2 text1 text2

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Transkluzija MediaWiki[uredi | uredi kodo]

Predloge[uredi | uredi kodo]

Drugo[uredi | uredi kodo]