Uporabniški pogovor:HenrikBaun

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, HenrikBaun!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --ModriDirkac (pogovor) 13:33, 24. marec 2019 (CET)

O otokih[uredi kodo]

Poozdravljen. Jaz se te dni ukvarjam s člankom o Hrvaški in tvoji otoki so odlično dopolnilo. Manjkajo viri... Ali jih znaš uporabljati? Če ne, te lahko naučim. LP --ModriDirkac (pogovor) 13:33, 24. marec 2019 (CET)

Otoki[uredi kodo]

Pozdravljen, moj namen je, da bi ustvaril informativne okvirje o približno 20 največjih otokih. Večino podatkov za tabele pridobivam s Hrvaškega geodetskega portala in Statističnega urada RH, tako da sta praktično enoten vir. Žal nisem tak poznavalec, tako da ne vem, kako naj te vire navedem (kot opombo za vsakim podatkom?). Zelo bi bil vesel, če bi mi to tematiko nekoliko predstavil. Kar se tiče ostale vsebine člankov, nameravam vsebinsko dopolniti predvsem članek o Rabu in ostalih otokih Kvarnerja. Marsikateri viri so tudi pisne narave, nekateri podatki pa so tudi del mojega vedenja, saj namreč prihajam z Raba. Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav. HenrikBaun (pogovor) 13:42, 24. marec 2019 (CET)

Priporočam ti, da za resno delo uporabljaš računalnik in urejaš kodo; med urejanjem imaš spodaj predloge za citiranje, ki se ob kliku razprejo. Če vir navedeš enkratno, prvi del, če pa v ćlanku vir uporabiš večkratno, pa drugi. Navedbo vira uporabiš vedno, ko zaključiš en del iz enega vira. To, da imaš vedenje, ni problem - samo poišči verodostojen vir, ki podkrepljuje tvojo trditev, in je stvar ok. Iz glave brez podkrepitve pa tu ne pišemo. Mogoče primeri: Dežela kozolcev; Letalo (poglej, kolikokrat sem citiral Darinko Kladnik) in še Viganj. Še to: o otokih lahko pišeš tudi kritično, ne samo kot turistični prospekt - celovitost informacije. Kot domačinu ti mimogrede ta del mogoče ni pomemben. lp --ModriDirkac (pogovor) 18:36, 24. marec 2019 (CET)

Še droben napotek glede infopolj: koda za infopolje naj bi bila na začetku članka, pred uvodnim odstavkom. Tako se bo poravnala z vrhom besedila. Namesto kode za okvirček slike izpade bisveno lepše, če izpolniš ustrezen parameter v infopolju za velikost slike in napis pod njo. Za zgled je lahko moj popravek v članku Pag. — Yerpo Ha? 18:57, 24. marec 2019 (CET)