Uporabniški pogovor:HenrikBaun

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, HenrikBaun!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --ModriDirkac (pogovor) 13:33, 24. marec 2019 (CET)

O otokih[uredi kodo]

Poozdravljen. Jaz se te dni ukvarjam s člankom o Hrvaški in tvoji otoki so odlično dopolnilo. Manjkajo viri... Ali jih znaš uporabljati? Če ne, te lahko naučim. LP --ModriDirkac (pogovor) 13:33, 24. marec 2019 (CET)

Otoki[uredi kodo]

Pozdravljen, moj namen je, da bi ustvaril informativne okvirje o približno 20 največjih otokih. Večino podatkov za tabele pridobivam s Hrvaškega geodetskega portala in Statističnega urada RH, tako da sta praktično enoten vir. Žal nisem tak poznavalec, tako da ne vem, kako naj te vire navedem (kot opombo za vsakim podatkom?). Zelo bi bil vesel, če bi mi to tematiko nekoliko predstavil. Kar se tiče ostale vsebine člankov, nameravam vsebinsko dopolniti predvsem članek o Rabu in ostalih otokih Kvarnerja. Marsikateri viri so tudi pisne narave, nekateri podatki pa so tudi del mojega vedenja, saj namreč prihajam z Raba. Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav. HenrikBaun (pogovor) 13:42, 24. marec 2019 (CET)

Priporočam ti, da za resno delo uporabljaš računalnik in urejaš kodo; med urejanjem imaš spodaj predloge za citiranje, ki se ob kliku razprejo. Če vir navedeš enkratno, prvi del, če pa v ćlanku vir uporabiš večkratno, pa drugi. Navedbo vira uporabiš vedno, ko zaključiš en del iz enega vira. To, da imaš vedenje, ni problem - samo poišči verodostojen vir, ki podkrepljuje tvojo trditev, in je stvar ok. Iz glave brez podkrepitve pa tu ne pišemo. Mogoče primeri: Dežela kozolcev; Letalo (poglej, kolikokrat sem citiral Darinko Kladnik) in še Viganj. Še to: o otokih lahko pišeš tudi kritično, ne samo kot turistični prospekt - celovitost informacije. Kot domačinu ti mimogrede ta del mogoče ni pomemben. lp --ModriDirkac (pogovor) 18:36, 24. marec 2019 (CET)

Še droben napotek glede infopolj: koda za infopolje naj bi bila na začetku članka, pred uvodnim odstavkom. Tako se bo poravnala z vrhom besedila. Namesto kode za okvirček slike izpade bisveno lepše, če izpolniš ustrezen parameter v infopolju za velikost slike in napis pod njo. Za zgled je lahko moj popravek v članku Pag. — Yerpo Ha? 18:57, 24. marec 2019 (CET)

Kategorije[uredi kodo]

Hoj, še en manjši napotek. Ko ustvariš nov članek, ga umesti še v primerne kategorije, kar storiš tako, da jih dodaš na dno: takole sem kategoriziral članek Vojak (Učka), članku Kamenjak (Rab) pa lahko na primer dodaš [[Kategorija:Rab]] in [[Kategorija:Geografija Hrvaške]]. Primerne kategorije najenostavneje izbereš tako, da pogledaš v kak soroden članek. —Upwinxp (pogovor) 19:05, 31. januar 2020 (CET)

Hvala za informacijo. HenrikBaun (pogovor) 21:50, 31. januar 2020 (CET)

Wikimedia CEE Pomlad 2020[uredi kodo]

Vabljen, da se vpišeš med udeležence akcije Wikimedia CEE Pomlad 2020, tvoj novi članek Katedrala Marijinega vnebovzetja, Rab lepo spada v njen okvir. Če se ti ne ljubi komplicirati, lahko tudi jaz poskrbim za predloge idr., samo sporoči, če želiš sodelovati. — Yerpo Ha? 19:48, 23. marec 2020 (CET)

Z veseljem bi sodeloval, vendar ne vem, kako naj to storim. Bi bil hvaležen za pomoč. Lep pozdrav. HenrikBaun (pogovor) 21:06, 23. marec 2020 (CET)

Zdi se mi, da sem ugotovil. Hvala za povabilo in lep pozdrav. HenrikBaun (pogovor) 22:02, 23. marec 2020 (CET)

Kandidatura[uredi kodo]

V Wikipediji je navada, da ne prepisujemo in spreminjamo arhivskih strani. Če želiš kandidirati znova, lahko odpreš novo podstran, recimo Wikipedija:Prošnje za administratorstvo/HenrikBaun (druga kandidatura). Dodaj tudi link do prve. — Yerpo Ha? 12:57, 15. december 2020 (CET)

Pozdravljen, pred objavo kandidature sem pregledal arhivirana glasovanja, vendar žal nisem našel nobenega ponovljenega postopka. Stran sem zato uredil v skladu z navodili na vrhu. Bom popravil urejanje in odprl novo stran v skladu s tvojim predlogom. Opravičujem se za nevšečnosti. HenrikBaun (pogovor) 13:52, 15. december 2020 (CET)

II. gimnazija Maribor[uredi kodo]

Pozdravljen, na strani II. gimnazija Maribor si dodal opozorilo, da je odstavek napisan "kot oglas", da gre za "promocijsko vsebino" z "vidika nepristranskosti" in da je treba odstraniti "neprimerne zunanje povezave". Odstavek sem pregledal in ne vidim neprimerne zunanje povezave: vse povezave so s časopisov Dnevnik, Večer in RTVSLO. Tudi ne vidim promocijske vsebine. Le dejstva. Tudi ne vidim pristranskosti. Morda si prehitro dodal opozorilo. Kateri stavek se ti zdi pristranski in katera zunanja povezava neprimerna? Topjur01 (pogovor) 10:33, 4. januar 2021 (CET)

Še dodatek: informacije v odstavku Profil na II. gimnazija Maribor so primerljive z informacijami na angleški (ali drugih tujih) Wikipedijah o šolah in univerzah. Topjur01 (pogovor) 10:38, 4. januar 2021 (CET)

Pozdravljen, sem preveril vire in ugotovil, da gre za ustrezne članke priznanih medijskih hiš. Najbrž me je zmotilo pretirano vključevanje imen dijakov, kar v takem članku deluje nekoliko nenavadno. Sam bi morda izpustil odstavek, ki našteva dosežke (zaenkrat) nepoznanih dijakov gimnazije. Lep pozdrav HenrikBaun (pogovor) 14:13, 4. januar 2021 (CET)

Hvala ti. Sem odstranil nekaj imen, združil dva stavka v enega in odstranil opozorilo. Lp --Topjur01 (pogovor) 15:27, 4. januar 2021 (CET)
Odlično. Hvala HenrikBaun (pogovor) 15:34, 4. januar 2021 (CET)

Predloga Vandalizem[uredi kodo]

Sem opazil, da si zelo aktiven pri opozarjanju vandalov. Če ti smem predlagati: V {{Vandalizem}} je parameter podpis, ki nadomesti podpis na dnu strani. Dokumentacija je na Predloga:Vandalizem P.S: Ni kritika, že tako ogromno narediš, le tako naprej. LP, --A09090091 (pogovor) 22:01, 23. januar 2021 (CET)

Hvala za opozorilo.--HenrikBaun (pogovor) 22:07, 23. januar 2021 (CET)