Uporabniški pogovor:Nekdopac

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Nekdopac!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

GSŠRM Kamnik[uredi kodo]

Spletna stran in facebook profil šole nista ok kot vira, sploh ne kot edina. Po Wikipedija:Preverljivost morajo biti viri neodvisni, torej kaj so o šoli napisali drugi, v uglednih medijih. Posebej je važno, da so res dobro podprte izjemne trditve, kot tista, da je GSŠRM celo boljši od "elitnih" ljubljanskih gimnazij - če ni referenc, izpade kot reklama, kar v enciklopediji res nima kaj početi. — Yerpo Ha? 12:56, 24. avgust 2017 (CEST)

Mogoče ni bilo dovolj jasno, ampak obskurni lokalni portali kot je kamnik.info ne štejejo med ugledne medije, zato niso zadostni za referenciranje člankov. Prav tako se ne smemo sklicevati na druge članke v slovenski ali drugih Wikipedijah. — Yerpo Ha? 14:58, 24. avgust 2017 (CEST)
PS: Na slovenski Wikipediji velja, da se vsebin na pogovornih strani ne briše, saj tako zgodovina urejanj ostane čim bolj transparentna. Če te vsebina Yerpovega opozorila tako moti, ga lahko kako zakrijemo. Ϻ Zaplotnik prispevki 18:47, 17. september 2017 (CEST)