Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč/Arhiv/2014–2016

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Predloga Convert

Bi kdo sodeloval v pogovoru Uporabnik:Johnuniq/translate#Unit names, ki mi pomaga pri prenosu. Vsi možni primeri so na Predloga:Convert/testniprimeri#Testniprimeri po tipu, kjer lahko vidite kako slabo deluje sedanja in kako se pripravlja nova. Pripravlja se namreč posodobitev. Moj predlog je namreč ta, da bi Predloga Covert za nas izpisovala le kratice enot, ker bomo drugače posiveli, da bi uredili vse sklanjatve, dvojino, množino ... za pravilno izpisovanje celih imen enot. npr. 25 kilometrov na uro ali 0 molov ali .... 2 kilograma v različnih sklonih. --Pinky sl (pogovor) 19:09, 16. januar 2014 (CET)

Convert sedaj deluje in predlogo se lahko uporablja. --Pinky sl (pogovor) 20:44, 9. februar 2014 (CET)

Ste vedeli

Bi lahko kdo tole danes uredil namesto mene? --Pinky sl (pogovor) 20:44, 9. februar 2014 (CET)

Bomo. — Yerpo Ha? 20:46, 9. februar 2014 (CET)

Tipkarska napaka v "Ali ste vedeli da..."

Kje popravim? Za leto 2013 sem znal priti preko arhiva, za 2014 pa ne več... lp --ModriDirkac (pogovor) 12:16, 4. marec 2014 (CET)

Gumbe za urejanje razdelkov na glavni strani je možno vklopit v Nastavitvah (zavihek "Vtičniki", postavka "Gumb, ki doda povezave [uredi] ob naslovih na glavni strani."). Potem jih prikažeš z ukazom "Uredi predloge" v meniju s posebnimi ukazi (tam, kjer je tudi recimo ukaz za prestavljanje). Nisem pa siguren, da to kot neadministrator lahko narediš. Alternativna pot je Kategorija:Predloge za ste vedeli 2014. — Yerpo Ha? 13:04, 4. marec 2014 (CET)

Prestavitev: Avtocesta Bratstvo in Enotnost

Naj prosim nekdo zaključi predlog na Pogovor:Avtocesta Bratstvo in enotnost za prestavitev na Cesta bratstva in enotnosti. Hvala, lp. --Eleassar pogovor 11:38, 19. marec 2014 (CET)

Več uporabniških računov

Za hec sem si hotel narediti uporabniške račune, vsakega z imenom kemijskega elementa ( ime elementa+filatelist). Nisem še vedel, da to ni zaželjeno. Si jih lahko kako zbrišem? Uporabnik:Zlatifilatelist

Uporabniških računov ni možno brisati, samo uporabljaj jih ne in bo vse ok. — Yerpo Ha? 17:48, 20. marec 2014 (CET)

Postonjska jama

Pozdravljeni!

Že 11. februarja 2014 sem podal predlog, da se iz slovenske Wikipedije zbriše neustrezno geslo Postonjska jama, pa se v skoraj treh mesecih ni nič zgodilo. Mi lahko, prosim, poveste, kaj sem naredil narobe pri predlogu, da ni upoštevan. Hvala in lep pozdrav!

Savinjc (pogovor) 23:44, 6. april 2014 (CEST)

Izbris niti ni potreben, saj je - glede na Google - napačen zapis še vedno precej pogost (40.000 zadetkov), zato sem naredil samo preusmeritev. --Janezdrilc (pogovor) 02:35, 7. april 2014 (CEST)

Z drugimi besedami: "Postonjska jama" ni geslo, pač pa en tak nežen dregljaj na pravo mesto. Kot pravi Janezdrilc, napaka je še vedno pogosta in na ta način bo bralec prišel do gesla s pravilno črkovanim naslovom ter se tako podučil, sicer bi se samo praskal po glavi, češ, kako to da nimamo članka o tako pomembni jami. — Yerpo Ha? 07:06, 7. april 2014 (CEST)

Pojmi pod Psihologijo dela in Organizacijska psihologija

Pozdravljeni! S študenti že drugo leto zapored sistematično dopolnjujemo slovensko Wikipedijo s pojmi in avtorji s področja psihologije dela. Ali imate za nas kakšne skupne napotke, kako naše obstoječe članke ali članke, ki ravnokar nastajajo, urediti, kakšna priporočila, navodila. Hvala, Eva

Obstajajo navodila Wikipedija:Šolski projekti. Se pa lahko tudi slišiva (031505401), ker sem (in ostali sodelavci tukaj) popravljal članke in vem, kje so njihovi manjki. lp --ModriDirkac (pogovor) 17:07, 15. april 2014 (CEST)

Brisanje po pomoti

Živjo! Pri popravljanju svojega prispevka sem ponesreči izbrisala prispevek na angleški wikipediji, želela pa sem ga samo izbrisati iz seznama sopomenskih člankov v tujem jeziku in ga dodati pod rubriko "Glej tudi", ker v resnici ni šlo za sopomenko. Vse skupaj me je zelo neprijetno presenetilo, saj sem imela informacijo, da navadni uporabniki prispevkov ne moremo izbrisati - da lahko to naredijo samo administratorji. Upam, da se bo dalo rešiti... --Tjasa.o (pogovor) 16:09, 22. april 2014 (CEST)

Misliš na povezavo "professional identification" v članku poklicna samopodoba? Povezava je rdeča zato, ker ne vodi do angleške Wikipedije, ampak je lokalna, pri nas pa članka s tem naslovom seveda nimamo. Tako da brez skrbi, ničesar nisi brisala. Povezavo do angleške Wikipedije se oblikuje s par znaki dodatne kode - takole: [[:en:Professional identification]], ampak takih povezav v razdelek "Glej tudi" niti ne uvrščamo. Po standardu gredo tja samo lokalne. — Yerpo Ha? 16:19, 22. april 2014 (CEST)
O relaciji angleška:slovenska wp ima sedaj več informacij tvoja mentorica. Medjezikovne povezave se urejajo na levi, ne več v kodi članka. lp --ModriDirkac (pogovor) 16:22, 22. april 2014 (CEST)
Tjaša govori o sorodnem, ne ekvivalentnem pojmu, tistih ne povezujemo na levi. — Yerpo Ha? 16:24, 22. april 2014 (CEST)
To je res, predlagam, da naredimo za pojem pod Glej tudi vsaj en ali dva slovenska odstavka v novem članku...--ModriDirkac (pogovor) 16:40, 22. april 2014 (CEST)

Še dobro, ker me je že malo zgrabila panika. To temo sem na kratko že omenila v svojem prispevku, ne bi je pa želela "polinkati" z angleškim člankom, zato se mi je zdela uvrstitev pod "glej tudi" boljša varianta. Najlepša hvala za tako hiter odziv! :) --Tjasa.o (pogovor) 16:48, 22. april 2014 (CEST)


Nova kategorija: Psihologija potrošnika

Ali vas lahko prosim, da pod kategorijo PSIHOLOGIJA ustvarite novo kategorijo - PSIHOLOGIJA POTROŠNIKA. V tem trenutku je namreč v delu kar nekaj prispevkov, ki bi lahko začeli sistematično polniti področje psihologije potrošnika na Wikipediji. Hvala, --ManuAve (pogovor) 13:28, 23. april 2014 (CEST)

Imamo že Kategorija:Vedenje potrošnika, bo ta ok? Na angleški Wikipediji ta dva izraza obravnavajo kot sinonima. — Yerpo Ha? 13:38, 23. april 2014 (CEST)

Bo, hvala. --ManuAve (pogovor) 13:53, 23. april 2014 (CEST)

Prošnja za izbris strani

Prestavljeno iz Wikipedija:OrakeljYerpo Ha? 07:00, 24. april 2014 (CEST)

Živjo,

na vas se obračam, ke rabim pomoč. Sama sem namreč naredila napako: naredila sem novo stran z imenom Starost in delovna učinkovitost, nato pa ugotovila, da to ni primerna koda in sem jo hotela zamenjati samo z Delovna učinkovitost. Ker nikjer nisem našla možnosti za izbris stare strani, sem naredila novo. Sedaj pa mislim, da sem naredila napako s tem. A mi lahko prosim pomagate naprej? Bi šlo izbrisati stran Starost in delovna učinkovitost?

Lep pozdrav in hvala že vnaprej!

Tara Klun

DaD UrejenoYerpo Ha? 07:00, 24. april 2014 (CEST)

Sprememba naslova članka.

Pozdravljeni, danes sem objavila članek dr. Roman Lesnika in bi želela izbrisati dr., da bi se članek imenoval samo Roman Lesnika, zaradi boljših zadetkov pri iskanju. Lahko prosim to storite. Hvala. Lp.

DaD Opravljeno --Pinky sl (pogovor) 13:18, 24. april 2014 (CEST)

Članki - sirote

Na EN Wiki je predloga, pri nas pa je nisem našel. Ali jo imamo? LP--ModriDirkac (pogovor) 17:13, 8. maj 2014 (CEST)

Katera predloga? Osirote članke lahko vidiš tudi na Posebno:OsiroteleStrani. --Pinky sl (pogovor) 17:22, 8. maj 2014 (CEST)
Misliš en:Template:Orphan? Nimamo in nisem siguren, da bi bila sploh uporabna. Naši osiroteli članki so ponavadi z zelo specializiranih področij, s katerimi se (praktično) noben ne ukvarja, zato lepljenje predlog ne bo dosti pomagalo. — Yerpo Ha? 19:21, 8. maj 2014 (CEST)
Hja, ravno zaradi takih člankov sem hotel vzpodbuditi mentorje/študente, da premislijo o umestitvi člankov s tako značko... (re organizacijska psihologija)--ModriDirkac (pogovor) 21:12, 8. maj 2014 (CEST)

Prevod More in še kaj

Kje se lahko poravi prevod zavihkov za urejanje strani (Preberi, Uredi kodo, Zgodovina ... More). Pa še to ... če bi lahko na Wikiknjigah nekdo dodal zavihek za osveževanje strani. --Pinky sl (pogovor) 22:46, 15. junij 2014 (CEST)

Zadnjič sem ga našel v Translatewikiju, vendar se ga ni dalo urejati, zdaj ga niti najdem ne več... — Yerpo Ha? 19:27, 17. junij 2014 (CEST)

Medjezikovne hiperpovezave

Pri urejanju članka intertekstualnost, ki ga postavljam na Wikipedijo, sem naletel na težavo: Določena imena in dela (npr. imena revij) bi želel povezati z isto stranjo v drugem jeziku. Gre za gesla, ki sicer niso relevantna za razumevanje članka in obstajajo zaenkrat samo v tem jeziku. Uporabil sem ill predlogo (npr. bg (Parlichevo)), vendar ta ne deluje. Prosim za asistenco :D Hvala! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Gregorv1987 (pogovorprispevki) 17:33, 17. junij 2014‎.

Zdravo, takih povezav po standardu ne vključujemo v članke. Kar naj bodo navadne - ker članki še ne obstajajo, bodo pač rdeče, kar bo delovalo kot poziv bralcem, naj jih ustvarijo. — Yerpo Ha? 19:26, 17. junij 2014 (CEST)

Hvala za odgovor. A to je po standardih slovenske Wikipedije? Sicer ti predlogi omogočajo ravno to, da se ohrani rdeče obarvan napis, ki opozori, da ni slovenske verzije članka in se poleg pojavi hiperpovezava na tuj članek. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Gregorv1987 (pogovorprispevki) 20:28, 17. junij 2014‎.

Ja, naši standardi so taki, da interwikijev ne vstavljamo v tekst. Na angleški Wikipediji je dvojna povezava malo bolj smiselna, ker je rdečih povezav zelo malo, pri nas bi bilo pa pol članka povezanega drugam, kar bi po mojem mnenju delovalo malo zmedeno. — Yerpo Ha? 20:53, 17. junij 2014 (CEST)
Zaenkrat se tega izogibamo (glej WP:RDEČA POVEZAVA), je pa stvar dogovora. Predloga naj bi delovala tako, da bi bil omenjeni članek prikazan v obliki Parlichevo (bg) - dokler ni ustvarjen članek Parlichevo; ko nekdo članek ustvari (bg) izgine. Tudi jaz velikega smisla ne vidim, bi pa mogoče lahko bila ta dodatna informacija za koga zanimiva, čeprav dvomim, da bi kdo od Slovencev šel brati članek v bolgarščini. --Pinky sl (pogovor) 21:06, 17. junij 2014 (CEST)

Neuporaba predloge Sklici

Mogoče je kdo že opazil, ampak sedaj v člankih, če ne vključiš predloge {{sklici}}, sedaj ne izpisuje več napake (Pomoč:Napake v navajanju/Cite error refs without references) in članki se ne umeščajo več v Kategorija:Strani z manjkajočim seznamom sklicev (če je kakšna stran slučajno še tam, je to zato, ker refresh še ni bil izveden). Sklici pa se samostojno izpišejo na koncu članka (npr. Svetovni dan mladih). A ima kdo kakšno pojasnilo? --Pinky sl (pogovor) 18:15, 17. avgust 2014 (CEST)

Sem opazil, najbrž je sprememba v programju MediaWiki na globalni ravni, vsaj v angleški Wikipediji je isto. — Yerpo Ha? 18:18, 17. avgust 2014 (CEST)

Ste vedeli

Bi lahko nekdo ta vikend poskrbel za »Ste vedeli«? Bom odsotna. --Pinky sl (pogovor) 17:22, 12. september 2014 (CEST)

Uporabnik:Miran77

Uporabnika sem prejšnji teden blokiral zaradi vztrajnega objavljanja ponaredkov v Wikipediji in neodzivnosti na pripombe ter opozorila. Danes je, kot kaže po njegovih prispevkih, ustvaril marioneto z vzdevkom ‎Chupacabra, kar je spet v direktnem nasprotju z našimi pravili (posebej v luči dejstva, da ima jasno izpostavljeno možnost pritožbe nad blokado). Lahko prosim kdo drug od administratorjev po svoji presoji obravnava to njegovo inkarnacijo? Nočem dati vtisa, da gre za mojo osebno križarsko vojno proti njemu, saj ni vreden tega. Hvala. — Yerpo Ha? 14:05, 28. oktober 2014 (CET)

Infopolje Oseba z Wikipodatki

Prva varianta Infopolja Oseba z Wikipodatki je narejena za testiranje. Če v članku o osebi na vrh vnesete le {{Infopolje Oseba/peskovnik}}, mora predloga že vrniti nekatere podatke iz Wikidata. Dokumentacijo moram še dopolniti, da se bo vedelo kateri podatki se znajo sami napolniti (ustrezno se napolni tudi kategorija Umrli ..., Rojeni ...). Trenutno so to |image=, |birth_name=, |birth_date=, |birth_place=, |death_date=, |death_place=, |citizenship=, |occupation=, |signature=, |website=.

Dokumentacija za infopolje bo še nadgrajena (preden jo dam v dejansko uporabo).So pa vsi moduli in določene predloge povzete od ruskih wikipedistov, ker imajo tam bolje narejeno in že prilagojeno za naše lokalne zadeve (sklanjanje, štetje, datumi). Če boste v izpisih infopolj našli kakšne ruske črke, se v naprej opravičujem in obljubljam, da bom popravila.

- Dodatna kategorizacija po dnevu in mesecu se mi zdi zanimiva in bi jo lahko uvedli tudi pri nas.
- Katera mesta se bodo kategorizirala je navedeno v posebnih modulih, zaenkrat sem tja vnesla le Ljubljano - glej Modul:Wikidata:Dictionary/P1464 in Modul:Wikidata:Dictionary/P1465. Če bi bila vnesena Idrija v Modul:Wikidata:Dictionary/P1464, bi se pojavila tudi kategorija Kategorija:Rojeni v Idriji

Seveda se avtomatska kategorizacija izvede le, če so podatki pobrani iz Wikipodatkov.

Ko se bomo zedinili o Infopolju Oseba, lahko enostavno nadgradim tudi ostala Infopolja, ki se navezujejo na biografije (športnik, umetnik, ...).

Kaj menite o teh dodatnih kategorijah? Jaz sem za to, da se jih uporabi. Kakšno mnenje, pripombe, kritike? --Pinky sl (pogovor) 19:36, 6. november 2014 (CET)

  1. Jaz sem za to, da se jih uporabi. Kakšno mnenje, pripombe, kritike? --Pinky sl (pogovor) 19:36, 6. november 2014 (CET)
  2. Jaz sem tudi za nove kategorije. S temi moduli in to nisem sicer nič kaj domač, podpiram pa uvedbo in poenotenje infopolj in vse kar zraven spada. --Janezdrilc (pogovor) 21:40, 6. november 2014 (CET)

Sam sem za uporabo, ker bomo imeli tako manj zastarelih podatkov, tudi slike bodo hitreje prišle do člankov. Zaenkrat sem z botom zamenjal predlogo {{Bioslika}} z {{Infopolje Oseba}} in ga dodal tudi biografijam brez drugega inofopolja in s sliko. Ostalim pa, ko bo v uporabi. Malo je treba še popraviti, npr. ob uporabi v članku Buda prikaže 2 sliki, v članku Barack Obama pa je ruska beseda pri kraju rojstva (или). --Sporti (pogovor) 10:06, 8. november 2014 (CET)

2 sliki? Meni v Budi prikaže le eno. Besedico (или) sem tudi popravila, napaka je bila v Predloga:Wikidata/p19. Sporti kaj pa meniš o novih dodatnih kategorijah? --Pinky sl (pogovor) 20:42, 8. november 2014 (CET)
Pri Budi se meni prikažeta dve sliki (na Wikidata ima pod sliko 2 vnosa). Namesto rojeni v Ljubljani bi lahko uporabili kar Kategorija:Ljubljančani, kategorije tipa Kategorija:Rojeni 11. februarja pa ne vem, za kaj bi lahko bile uporabne. --Sporti (pogovor) 07:39, 9. november 2014 (CET)
2 sliki, ja, vidim ... enako deluje tudi na ruski strani, ne vem pa zakaj sta v Wikidata dve sliki? Jih bom povprašala, zakaj tako deluje in če je to smiselno - po moje je dovolj le ena slika. V kategorijah Rojeni dd.mm. in Umrli dd.mm bi bile pač zbrane vse osebe, ki so rojene na določeni dan (v slogu tega dneva so se rodili oz. umrli ...) ali rojeni/umrli v določenem kraju. --Pinky sl (pogovor) 12:47, 9. november 2014 (CET)


Začasno sem ukinila nove kategorizacije (Umrli/rojeni po datumu in kraju) - če se dogovorimo drugače jih lahko vrnem, kako popraviti 2 sliki pa še ne vem. Predlagam, da se Infopolje Oseba posodobi iz peskovnika ... tole z dvema slikama bom pa še raziskala. --Pinky sl (pogovor) 12:16, 13. november 2014 (CET)

Se strinjam z zamenjavo in mislim, da je tisto z dvema slikama vseeno izjema. Na Wikidata piše, da naj bi imela slika praviloma 1 vnos - Wikidata:Property talk:P18. Tam je tudi seznam infopolj, ki črpajo sliko iz Wikidata. --Sporti (pogovor) 12:25, 13. november 2014 (CET)

PMSM postaja kategorizacija po takih "sekundarnih" lastnostih počasi odveč. Ne vidim smisla da se Pinky trudi s predlogami in da ustvarjamo množico kategorij, če lahko najdem (primer) ljudi, ki so se rodili v Celju, s kratkim ukazom claim[19:1012] v AutoListu. Predvidevam, da je v načrtu integracija tovrstnih poizvedb v MediaWiki, potem ne bo treba niti kode pisat. Spet PMSM bi se bilo bolje skoncentrirati na prenos podatkov, ki smo jih zbrali v teh 12 letih, v Wikipodatke - ravno v ta namen obstajajo. — Yerpo Ha? 14:37, 13. november 2014 (CET)

DaD Opravljeno - predloga posodobljena. --Pinky sl (pogovor) 15:27, 13. november 2014 (CET)

kategorizacija po stoletjih

Nek bug se pojavi, če je kot datum rojstva le stoletje - Gary Hug. --Sporti (pogovor) 12:28, 15. november 2014 (CET)

Še ena ... mi je že Yerpo dal lekcijo na to temo ... če uganeš kaj je narobe dobiš za kavo. Rabiš pa samo dobra očala. --Pinky sl (pogovor) 14:08, 15. november 2014 (CET)
Ah vidim ja К, ampak še vedno bi bilo za kategorizacijo treba pretvorit iz rimskih št., za povezavo lahko naredimo preusmeritve. --Sporti (pogovor) 14:40, 15. november 2014 (CET)
Bom pogledala tole z rimskimi številkami, mislim da lahko popravim (bom poskusila). --Pinky sl (pogovor) 15:09, 15. november 2014 (CET)
Verjetno je treba (le) na pravo mesto dati en switch stavek. --Sporti (pogovor) 15:15, 15. november 2014 (CET)
DaD Opravljeno, v Modul:Wikidata/date je bilo treba izključiti rusko interpretacijo stoletij. --Pinky sl (pogovor) 15:30, 15. november 2014 (CET)

Astronomi ?

Kaj naj z astronomi s seznamom asteroidov npr. Auguste Honoré Charlois, verjetno se jih ne da kar prestavit v infopolje? --Sporti (pogovor) 18:35, 13. november 2014 (CET)

Direktno ne bo šlo ... lahko bi vključili v parameter |known_for=, pa ne bo šlo, ker infopolje zmoti wikitabela. Lahko pa bi popravil wikitabelo, da ne bo v razširjeni obliki in jo takšno prestavil v poglavje nižje od naslova (glej moje spremembe v https://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Auguste_Honor%C3%A9_Charlois&diff=4291763&oldid=4289028). --Pinky sl (pogovor) 21:24, 13. november 2014 (CET)
Sem poskusil dati tabelo levo, ker prej ni bila pod infopoljem, ampak zamaknjena proti sredini. --Sporti (pogovor) 08:43, 14. november 2014 (CET)
Zelo podpiram varianto z zloženo tabelo pod infopoljem na desni. — Yerpo Ha? 08:44, 14. november 2014 (CET)
Pomik na desni strani je odvisen od širine okna oz. od dolžine besedila pred wikitabelo in dolžine infopolja. Wikitabela se bo postavila na desno, ko bo infopolje krajše od besedila nad wikitabelo. Upam, da tole nisem preveč zapletla. --Pinky sl (pogovor) 10:35, 14. november 2014 (CET)
Z <br clear="right" /> pade tabela pod infopolje, vseeno pa malo vpliva na besedilo - pojavi se nekaj praznega prostora. --Sporti (pogovor) 11:18, 14. november 2014 (CET)
Vseeno ni najboljša rešitev: Vladimir Aleksandrovič Albicki. Prazen prostor je odvisen od položaja tabele in besedila. --Sporti (pogovor) 11:47, 15. november 2014 (CET)

Lahko tudi nekaj takšnega (vendar boš imel precej dela):

{{Navpolje stolpci
|name = <!-- tole rabiš, če je navbar vključen -->
|state = collapsed
| navbar = off
|style = <!--width:auto-->width:22em;float:right;margin:0em 0em 0em 1em;
|title = Odkriti asteroidi: 10

|col1header = Ime asteroida
|col2header = Datum odkritja
|col1 = [[1002 Olbersija]]<br>[[1007 Pavlovija]]
|col2 = 15. avgust 1923<br>5. oktober 1923
}}

--Pinky sl (pogovor) 16:07, 15. november 2014 (CET)

Zgleda boljše (Vladimir Aleksandrovič Albicki), toda zna bit problem, če je kakšen vnos daljši in zasede več kot eno vrstico. --Sporti (pogovor) 16:21, 15. november 2014 (CET)
Več kot eno vrstico? --Pinky sl (pogovor) 16:23, 15. november 2014 (CET)
Poskusi ime enega od asteroidov podaljšat za 3X. Nekatera imena so precej dolga npr. '1286 Banachiewicza' (malo pregledal Pomeni imen asteroidov: 1001–1500), če je odkrit npr. 20 septembra, je tabela na meji - podre se, če bi bilo ime le 1 črko daljše. --Sporti (pogovor) 16:25, 15. november 2014 (CET)

Možnost je tudi tale. Če je kakšno ime daljše lahko povečaš širino v parametru style. Lahko pa uporabiš tisto možnost width:auto in določiš širino le za datume (|liststyle=). Če te moti vijolična barva lahko popraviš tudi to:

{{Navpolje podaljšani <!--omogoča do 38 skupin; navpolje pa le 20 (drugače pa sta enaka) -->
|name = <!-- tole rabiš le, če je navbar vključen -->
|state = collapsed
| navbar = off
|style = <!--width:auto-->width:22em;float:right;margin:0em 0em 0em 1em;
|title = Odkriti asteroidi: 10
|groupstyle=text-align:left;font-weight: normal;

|group1 = '''Ime asteroida'''
|list1 = '''Datum odkritja'''
|group2 = [[1002 Olbersija]]
|list2 = 15. avgust 1923
|group3 = [[1007 Pavlovija]]
|list3 = 5. oktober 1923
}}

Aha na width pa nism pomislil, glede barve pa zaradi mene lahko ostane, ne vem katera je bolj astronomska. --Sporti (pogovor) 16:56, 15. november 2014 (CET)

Še nekaj - opombe sem dal pod below, toda ne prikaže pravilno (Jeff Thomas Alu). --Sporti (pogovor) 20:19, 15. november 2014 (CET)

Sedaj dela bolje, glej omenjeni članek. Tudi {{note label}} je bilo potrebno posodobiti. --Pinky sl (pogovor) 20:38, 15. november 2014 (CET)
Pa Paul Wild? Popravljeno (dokler bo članek škrbina). Navpolje in predloga za portal se očitno ne razumeta najbolje (ostane prazen prostor v velikosti razširjene predloge) --Sporti (pogovor) 17:19, 16. november 2014 (CET)
Meni izgleda v obeh primerih dobro, s škrbinsko oznako ali brez. --Pinky sl (pogovor) 19:45, 16. november 2014 (CET)

Hej, tega nisem prej videl. Zgleda odlično - je bil res križ s temi predlogami. Vsaka čast! Datume odkritij bi pmsm bilo treba nekam povezovati. Za same letnice je konsenz, za LETO v znanosti je (še vedno) presplošno. Najbolje bi bilo nekaj v zvezi z astronomijo (ali pa še naprej), to pa je verjetno pregloboko. Sicer sedaj datume razvezujemo, potem, pa bi jih nekdo spet rad povezoval nekam. Saj verjetno WP ni tisočletni koledar tudi za astronomske dogodke. --xJaM (pogovor) 12:41, 12. januar 2015 (CET)

Ban

Hello, can anyone block the following IP: 77.38.74.156? Thank you in adance. Einsbor (pogovor) 13:58, 13. november 2014 (CET)

DaD Opravljeno, thanks ✉•Zaplotnik•✎ 14:02, 13. november 2014 (CET)

Geografske koordinate ne delujejo več

Vprašanje prestavljeno iz Wikipedija:OrakeljYerpo Ha? 07:08, 12. december 2014 (CET)

Opazil sem, da so geografske koordinate (npr. krajev), ki so na začetku člankov (v slovenščini), ne delujejo več, delujejo pa npr. na straneh tujih Wikipedij (prim. Maribor, Celje). Pokaže se naslednje besedilo: "We've moved. We're sorry, but The user-supported tool you have attempted to reach did not leave a forwarding URL where we could automatically redirect you."

Prosim za nasvet, kaj storiti, da bodo koordinate na slovenskih člankih spet delovale kot delujejo na tujih straneh Wikipedije.

Hvala za odgovor

Savinjc (pogovor) 23:31, 11. december 2014 (CET)

DaD Opravljeno, hvala. Orodje, ki obdeluje povezave do koordinat, se je res pravkar preselilo, tako da je bilo treba posodobiti povezavo. Če te zanima tehnično, tukaj: Predloga:Koordinate URL. — Yerpo Ha? 07:08, 12. december 2014 (CET)

Moj peskovnik - MediaWiki:Gadget-mySandbox.js

Sem pripravila MediaWiki:Gadget-mySandbox.js in MediaWiki:Gadget-mySandbox, ki doda povezavo na lastni peskovnik v osebni spustni menu uporabnika (pod Spisek nadzorov)? To naj bi se vključilo v nastavitvah Vtičnikov (Uporabniški vmesnik) z besedilom "Doda povezavo "Moj peskovnik" v osebni menu.". Ker tole delam prvič, bi mi lahko kdo potrdil, da sem postorila vse kar je potrebno.

Če kliknete na povezavo, se ustvari stran za [[Uporabnik:xxx/peskovnik]]. Ker že zgodovinsko imam lastni peskovnik, sem naredila preusmeritev na svojega in ga dopolnila s predlogo {{Uporabnikov peskovnik}} (glej Uporabnik:Pinky sl/Peskovnik6). Na ta način je stran peskovnika lažje dostopna in bi bilo dobro, da bi se že prednastavljeno pojavilo v menuju, brez potrebnih dodatnih kljukanj v nastavitvah. --Pinky sl (pogovor) 22:09, 2. januar 2015 (CET)

Lifetime

Večino člankom v Kategorija:Članki, ki uporabljajo predlogo Lifetime sem z botom zamenjal lifetime z DEFAULTSORT (ostalo jih je še nekaj z napačno ali redko uporabo predloge), je pa gumb {{lifetime|||}} še vedno med predlogami v spodnjem urejevalskem oknu. --Sporti (pogovor) 14:58, 5. januar 2015 (CET)

DaD Opravljeno--✉•Zaplotnik•✎ 06:44, 6. januar 2015 (CET)
Morda bi lahko dodali tam gumb za DEFAULTSORT? --Sporti (pogovor) 08:06, 6. januar 2015 (CET)
Dodal DS in še dve uporabni kategoriji, je O.K.? --✉•Zaplotnik•✎ 16:57, 6. januar 2015 (CET)
Meni sta tisti kategoriji odveč (zgoraj imamo že [[Kategorija:]]), saj sta namenjeni izključno biografskim člankom živečih oseb. Tudi povezave (navpolje · splošne predloge · škrbine · uredi) so mi odveč, saj te vržejo iz urejevalnega polja. --Pinky sl (pogovor) 19:45, 6. januar 2015 (CET)
Nista obe za žive osebe, prva je za umrle in urejevalca ob kliku napeljuje k temu, a vnese letnico smrti. Mislim, da bosta zdaj, ko smo očitno tudi "uradno" ukinili zelo prikladno in poenostavljeno predlogo Lifetime, v veliko pomoč tako začetnim kot izkušenejšim urejevalcem, zatu ju pmm ne bi smeli brisati iz okvirčka pod urejevalskim oknom, če želimo, da bodo biografski članki v redu kategorizirani.
Povezave, ki jih navajaš, so za izkušene uporabnike morda res odveč, novemu uporabniku, ki mu je cel kup predlog in ostalih oznak nepoznan in težko dostopen, pa so lahko v pomoč.✉•Zaplotnik•✎ 20:08, 6. januar 2015 (CET)
Če komu kaj pomaga, jaz tole spodaj močno uporabljam in tudi nove urejevalce privajam k njihovi uporabi. Meni mogoče manjka še gallery/gallery in pa Kategorija v Zbirki... --ModriDirkac (pogovor) 11:29, 7. januar 2015 (CET)
Dobro, če se vam zdi uporabno ... potem pa bi jih bilo treba malo popredalčkati (dati »Kategorija:« (vse tri)) v wikioznačavanje, navodila (navpolje · splošne predloge · škrbine · uredi) pa v čisto svoj naslov Navodila (pod posebnimi znaki). Sicer pa je nove uporabnike bolje navajati na VisualEditor, ki je sedaj že zelo uporaben tudi glede predlog in sklicevanja, kategorij .... --Pinky sl (pogovor) 13:10, 7. januar 2015 (CET)

Še eno vprašanje (gotovo je bilo že odgovorjeno kje). Kam se sedaj spravljajo podatki, da se spodaj izpisuje prava kategorija, o rojstvu, smrti in živosti? Je treba kaj posebej dodajati v WD? Upam tudi, da je sedaj lifetime 'ubit' do konca. --xJaM (pogovor) 12:44, 12. januar 2015 (CET)

Če Infopolje podpira Wikipodatke za datum rojstva/smrti (v bodočnosti bodo to vsi) in so ti podatki tam tudi vneseni, je kategorizacija avtomatska, za živost pa je treba vpisati na roko. Katera infopolja so že podprta se vidi tukaj Kategorija:Predloge s podatki iz Wikipodatkov. --Pinky sl (pogovor) 20:49, 13. januar 2015 (CET)

Pasica - vabilo za torek

Vabilo na predavanje: "Kako nastaja (slovenska) Wikipedija in kako morebiti lahko pomagam?", ki bo v torek, 27. januarja 2015, ob 18. uri v Knjižnici Črnomelj (Ulica Otona Župančiča 7, Črnomelj). Vstop je prost.

Če mi lahko prosim to nekdo objavi....--ModriDirkac (pogovor) 11:59, 24. januar 2015 (CET)

DaD Opravljeno. Sporoči, če je treba kaj popraviti. ✉•Zaplotnik•✎ 13:03, 24. januar 2015 (CET)
Zaenkrat je v redu, lepo si dodal Face-smile.svg--ModriDirkac (pogovor) 16:46, 24. januar 2015 (CET)

Pozdravljeni. Ali v prihodnjih mesecih načrtujete podobno predavanje tudi v Ljubljani? Hvala za odgovor.

Tudi v Ljubljani smo že bili, prav posebej pa ne načrtujem, razen če kam izrecno povabijo. Si imel/a kaj v mislih? LP--ModriDirkac (pogovor) 08:10, 27. januar 2015 (CET)
Nič konkretnega, bi se pa takega predavanja z veseljem udeležil. Dozdeva se mi, da sem nekaj podobnega zamudil pred kakšnima dvema letoma, ker sem imel že druge obveznosti. Kasnejših terminov v Ljubljani nisem zasledil. Upam, da ste imeli v Črnomlju velik obisk. LP.
Če bi želeli urejati, se lahko dogovoriva (tudi na daljavo). Pokličite na 031505401 lp --ModriDirkac (pogovor) 10:46, 29. januar 2015 (CET)
Takole, zdaj sem isti človek s čisto svežim Wiki vzdevkom. Da, rad bi kaj malega prispeval. Danes sem že našel prvo nalogo, ki bi se je lotil. To je ureditev članka o IMV in novih člankov o kasneje osamosvojenih vejah IMV. Na škrbino sem opozoril pri članku, Yerpo pa me je prijazno povabil v akcijo. Zdi se mi, da bomo zaradi moje prijave lažje na zvezi, jaz pa bom gotovo rabil kakšno pomoč. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Občasnik (pogovorprispevki).

Populizem in Uporabnik:Hervard123

Kot sem rekel, ne bom uporabil svojih administratorskih pooblastil kjer imam vsebinski konflikt, ampak a lahko prosim nekdo posreduje vsaj z mnenjem na Pogovor:Populizem? Tole jaz osebno razumem kot grožnjo. Hvala. — Yerpo Ha? 20:16, 2. februar 2015 (CET)

Odgovor na tole prestrašenost je na strani https://sl.wikipedia.org/wiki/Pogovor:Populizem

Prestrašenost? Precej narobe si razumel. Samo izpostavil sem, da si prekršil še tista pravila obnašanja v Wikipediji, ki jih do tega trenutka še nisi. — Yerpo Ha? 21:28, 2. februar 2015 (CET)

Zaznal sem, da si je nekdo (ga ne bom omenjal, ker to že sam ve) dovolil preveč in pregledoval kdo sem jaz preko mojega IP naslova. Ko bom dobil dodatne informacije, se bom odločil kako ukrepati naprej. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Hervard123 (pogovorprispevki) 11:41, 3. februar 2015‎.

A zdaj pa še lažne obtožbe? Lahko si prepričan, da z njimi ne boš izsilil svojega prav. — Yerpo Ha? 11:45, 3. februar 2015 (CET)

Hervard123, Yerpo želi le vključiti druge administratorje, ker je stvar šla predaleč. To je standardni postopek v takih primerih. Na srečo jih tukaj ni veliko. Nihče te noče blokirati (tudi Yerpo ne) ... dokler ne pride do žalitev. Mislim, da ti je Yerpo obširno in brez žalitev odgovarjal na pogovorni strani omenjenega članka. Blokado je omenil le v smislu, da ne bo izkoristil administratorskih pravic, ker to ne bi bilo prav, ker sta imela vsebinsko nesoglasje. Yerpo ni politični strokovnjak in tudi jaz nisem, kar je za uveljavljanje pravila nepristranskosti in uravnoteženosti članka celo prednost. Izjava Mirana Hladnika: »Wikipedija izrablja pamet množice in je tako oblika proizvodnega procesa, ki se mu v angleščini pravi crowdsourcing, v slovenščini bi mu ustrezal neologizem množičenje, pri kateri množica posameznikov, vsak s svojim drobnim prispevkom, deluje v korist skupnosti.« V tej smeri poskušamo delovati. --Pinky sl (pogovor) 16:49, 3. februar 2015 (CET)

No, Hervard123, izrekel si zelo resno obtožbo (tukaj se ne šalimo s pravico do anonimnosti), le glej, da je ne boš pustil obviseti v zraku. — Yerpo Ha? 15:27, 6. februar 2015 (CET)

Smatramo = pojmujemo

Ali bi mogoče kdo lahko napisal bot, ki bi vse besede smatramo zamenjal s pojmujemo ali čim podobnim? lp --ModriDirkac (pogovor) 00:42, 19. marec 2015 (CET)

Nisem prepričan, da je pametno it z avtomatiko čez tako jezikovno podrobnost - včasih bo mogoče v kontekst bolj spadal kak drug izraz. Raje uporabi AWB. Kdo ve, mogoče postaneš tako slaven kot Bryan Henderson... ;) — Yerpo Ha? 07:26, 19. marec 2015 (CET)

Ste vedeli ... danes

Bi kdo danes uredil Ste vedeli da .... pomanjkanje časa. --Pinky sl (pogovor) 20:23, 22. marec 2015 (CET)

DaD OpravljenoYerpo Ha? 21:03, 22. marec 2015 (CET)

Dve tabeli druga ob drugi?

V članku Dunaj bi rad dve tabeli pod demografijo dal drugo poleg druge... Kako to naredim, da jih vgnezdim v tretjo z dvema celicama ali....? LP--ModriDirkac (pogovor) 10:08, 7. april 2015 (CEST)

Če ukažeš tabeli z manjšinami float:left namesto float:center, bo ena ob levem robu in druga ob desnem. — Yerpo Ha? 11:36, 7. april 2015 (CEST)

Esma Redžepova

Slovenske wiki strani google nikakor ne vrne med zadetki; ali je možno, da gre kaj narobe za nove članke? LP --ModriDirkac (pogovor) 10:59, 13. april 2015 (CEST)

Meni tudi z nizom "esma redžepova wiki" ne vrne nobene druge kot angleške in italijanske, pa potem na drugi strani zadetkov še kategorijo v Zbirki. Googlove muhe, se mi zdi. — Yerpo Ha? 11:46, 13. april 2015 (CEST)
Mogoče je pa kdo poskrbel za to, da se ne vidi. --romanm (pogovor) 12:22, 13. april 2015 (CEST)
Za čisto nov članek dvomim, to načeloma naredijo na zahtevo, za obstoječe zadetke. — Yerpo Ha? 12:56, 13. april 2015 (CEST)
Če omejiš iskanje na zadnji mesec pa najde [1].--Sporti (pogovor) 13:24, 13. april 2015 (CEST)

Ste vedeli .... danes

Bi kdo danes uredil Ste vedeli da ..... --Pinky sl (pogovor) 19:44, 26. april 2015 (CEST)

GeoData ne dela kot je treba

Zapisnik iz #mediawiki na freenode:

<Artificial> i have a problem with mediawiki API geolocation - i am trying to get wikipedia articles around a specific location
<Artificial> when i use "en" wikipedia, it works
<Artificial> but if i try some other wikipedias it doesn't
<Artificial> example: https://en.wikipedia.org/w/api.php?action=query&list=geosearch&gsradius=5000&gscoord=46.0609689%7C14.484381430000001
<Artificial> https://sl.wikipedia.org/w/api.php?action=query&list=geosearch&gsradius=5000&gscoord=46.0609689%7C14.484381430000001
<Artificial> that is an example in Ljubljana (capital in Slovenia) where english gets a lot of results, but slovene (official language that has multiple geo-tagged pages around the location) returns nothing
<Artificial> i get results in german, french, czech, italian, ... but nothing in slovene or croatian (neighboring country)
<valhallasw> Artificial: I'm not entirely sure, but I think it had something to do with the templates in use on a certain wiki
<Artificial> so i have to speak to sl.wikipedia administrators?
<valhallasw> Yeah, https://sl.wikipedia.org/wiki/Predloga:Koord should probably use #coordinates
<valhallasw> I think it's https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:GeoData that's in use
<Nemo_bis> Just 2 years since I told them :P https://sl.wikipedia.org/wiki/Pogovor_o_predlogi:Koord
-Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:81.189.30.51 (pogovorprispevki).

Hvala za obvestilo, sem uredil. --Miha 17:14, 15. maj 2015 (CEST)

Kaj le je lahko tu narobe...

Glucose-insulin-release-SL.svg

Že iz zgodovine prenosov za sliko na desni je videti, da sem se boril ko lev s črno odetim besedilnim poljem nad spodnjim robom, pa ni nič pomagalo. Za prevod sem uporabil inkscape, kjer se to polje čisto lepo vidi in vede. Polje seveda lahko brez večje zgube zbrišem, veliko škode ne bo; me pa firbec martra, kaj le bi lahko bilo. hvala vnaprej za pomoč!

PS: Še en članek več za diabetes!? Hja, oba članka od lani - o sladkorni bolezni tipa 1 in sladkorni bolezni tipa 2 - ne štejeta očitno za 1000 važnih, članek diabetes, ki po mojem šteje (Yerpo?), je pa škrbina (g). Pa sem si rekel "nabrusimo kose, že klas dozoreva..."

SmozBleda (pogovor) 11:39, 26. maj 2015 (CEST)

Enak problem sem imel s shemo sinapse iz članka Velika depresivna motnja, pa je takrat eden od znalcev rešil. Bom pogledal, ko pridem za svoj računalnik, če bi delala enaka rešitev. Diabetes drugače ni eden od nujnih, sladkorna bolezen je. Ali je ali ni lahko vidiš iz seznama in iz oznake na pogovorni strani članka (so vse opremljene). — Yerpo Ha? 12:04, 26. maj 2015 (CEST)
v vsakem primeru je članek Sladkorna bolezen a) škrbina in b) sl zastopnica med 1000 nujnimi (!), tako da bo članek v mojem peskovniku (prevod uradnega en članka Diabetes) to škrbino, ko ga bom končal, zaplombiral. S pravilnim imenom etc, comme il faut. LP SmozBleda (pogovor)
Na žalost ne obvladam formata SVG dovolj za popraviti tole sliko. Vem samo, da je Inkscape kriv. Pobaraj na commons:Commons:Graphic Lab, meni so zadnjič pomagali. Samo moraš dati link do lokalne datoteke, ker je nisi naložil v Zbirko. — Yerpo Ha? 22:06, 28. maj 2015 (CEST)
Včasih je zadevo najbolje prevesti kar v beležnici (odpreš SVG z Notepad++ in zamenjaš angleški tekst s slovenskim). Problem je znan in se ga reši tako, da se odstrani prazne XML node flowRoot. Sem naložil novo verzijo ;) In tako mimogrede, slike se nalaga na Zbirko ;) --Miha 11:11, 29. maj 2015 (CEST)

Ste vedeli

Bi lahko kdo danes zaključil Ste vedeli? --Pinky sl (pogovor) 18:38, 31. maj 2015 (CEST)

Bom probal jaz naredit.--Archangel 19:32, 31. maj 2015 (CEST)
Sorry, sem že jaz postavil preden sem videl, da nameravaš ti. — Yerpo Ha? 19:35, 31. maj 2015 (CEST)
:-) Nič hudega, še bolje.--Archangel 21:03, 31. maj 2015 (CEST)

HotCat

Očitno je potrebno nekaj posodobit, ker je nehalo delat. --Sporti (pogovor) 10:30, 8. avgust 2015 (CEST)

Tudi JavaScript funkcija "osveži" ne dela, tako da najbrž ni HotCat kriv. — Yerpo Ha? 12:05, 9. avgust 2015 (CEST)
Krivec je tale posodobitev, ampak bo treba posodobiti vsa stara JS orodja. Se naša posodabljajo centralno ali je treba na roke? — Yerpo Ha? 09:08, 11. avgust 2015 (CEST)
HotCat meni sedaj dela. --Pinky sl (pogovor) 11:59, 11. avgust 2015 (CEST)
Jap, tukaj tudi, hvala Pinky. — Yerpo Ha? 12:04, 11. avgust 2015 (CEST)
Pa »osveži« tudi. Izgleda, da bo potrebno eno pa po eno (MediaWiki:Gadgets-definition, in MediaWiki:Gadget-.....) ... po vzorcu iz :en. Pa, da zadeva prime, je potrebno še ročno osvežiti omejeni strani. --Pinky sl (pogovor) 12:07, 11. avgust 2015 (CEST)

Isto ime, različna človeka

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč: rad bi ustvaril stran slovenskega sociologa Ivana Bernika, vendar na Wikipedii že obstaja stran z naslovom Ivan Bernik, le da gre v tem primeru za filozofa iz 19. stoletja. Gre torej za dva različna človeka z istim imenom. Kaj lahko storim v tem primeru? Hvala za odgovor. Roman -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Romzy26 (pogovorprispevki) 10:17, 24. avgust 2015‎.

Standardna praksa v tem primeru je, da se naslovu gesla doda razločevalna značilnost v oklepaju. V konkretnem primeru bi bila biografija sociologa na naslovu Ivan Bernik (sociolog). Če en ni veliko bolj znan od drugega (ali je?), potem se filozofa prestavi na naslov Ivan Bernik (filozof), na naslovu Ivan Bernik pa se ustvari razločitev, kjer sta našteta oba. Za začetek torej predlagam, da kar ustvari članek na naslovu Ivan Bernik (sociolog), potem bomo pa uredili dalje. — Yerpo Ha? 10:35, 24. avgust 2015 (CEST)

Hvala - bom zdajle postavil.

Extension:SandboxLink

A bi lahko mi dodali Extension:SandboxLink (https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:SandboxLink), ker vtičnik "Moj peskovnik" (MediaWiki:Gadget-mySandbox.js) ne deluje več. --Pinky sl (pogovor) 18:48, 3. september 2015 (CEST)

Vandalizem

Prosil bi da nekdo dokončno izbriše članek, ki sem ga sam napisal in s tem užalil svojo prijateljico in njeno družino. Hvala za razumevanje

Brin Soko

Tisti članek je že davno brisan iz Wikipedije. Nad drugimi stranmi, kjer so se pojavile kopije, pa na žalost nimamo kontrole. Je dobro dvakrat premislit o posledicah svojih dejanj na internetu (za v bodoče). — Yerpo Ha? 13:30, 15. september 2015 (CEST)

Nedelujoča obnova gesla

Pozdravljeni, po dolgem času sem se hotel logirati v svoj račun, a sem pozabil geslo. Preko obrazca sem vnesel mail naslov za obnovo, ampak nisem dobil potrditvenega maila. Ni ga v nobenem predalu niti v spamu. Mi lahko pomagate, prosim? Vnaprej hvala!

Živijo. Izgubljeno geslo je možno dobiti le, če si predhodno shranil e-poštni naslov v nastavitvah svojega računa (sicer bi lahko kdorkoli v obrazec vnesel tvoje uporabniško ime in svoj e-poštni naslov, ter tako prejel tvoje geslo; glej Pomoč:Geslo). Spotoma predlagam, da "za vsak slučaj" preveriš še v nastavitvah svojega brskalnika, če imaš tam morda shranjena kakšna gesla - morda se po kakem naključju nahaja med njimi. Bom pa vprašal še globalne administratorje, če je kakšna možnost glede pridobitve gesla, tako da se še javim. --Janezdrilc (pogovor) 01:19, 18. september 2015 (CEST)

Je uspelo, sem našel shranjeno geslo v enem od brskalnikov, ki sem jih včasih uporabljal. Hvala za namig! :) miha sinkovec

O, to pa je dobra novica. Pozdravljen in dobrodošel med živimi Face-smile.svg. Na Meti mi je stevard odgovoril, da bi rabil nekakšen dokaz, da si res lastnik računa. Vprašal sem ga, ali bi se vsaj dalo tako urediti, da bi si ustvaril nov račun, stevard pa ti starega z vsemi prispevki vred združi z novim, vendar pravi, da kljub vsemu potrebuješ nek dokaz. No, to je sedaj tako ali tako rešeno. Dobro, v zahvalo za srečno rešitev pa lahko prevedeš iz angleščine kakšen obupno dolg članek (hec, da ne boš resno mislil Face-wink.svg). Vso srečo pri delu z Wikipedijo. Morda še en namig: sedaj si lahko shraniš e-poštni naslov v nastavitve. --Janezdrilc (pogovor) 00:14, 19. september 2015 (CEST)

Bi kdo danes uredil Ste vedeli?

Bi kdo danes uredil Ste vedeli ... ni časa ... ni časa ... --Pinky sl (pogovor) 17:53, 20. september 2015 (CEST)

DaD OpravljenoYerpo Ha? 11:03, 21. september 2015 (CEST)

Interwikiji

Zakaj v angleško geslo Brestanica noče sprejeti interwikijev na drugojezična gesla? --Hladnikm (pogovor) 19:33, 2. november 2015 (CET)

V ustreznem objektu Brestanica (Q2117325) je povezan in tudi v angleškem članku povezave so, sem pa moral počistiti predpomnilnik, da so se pokazale. — Yerpo Ha? 20:07, 2. november 2015 (CET)

Tortni diagram

Prosil bi za pomoč glede predloge {{Tortni diagram}}, ker nikakor ne želi prikazati pravih deležev. Enostavno ne najdem napake niti v sami predlogi niti v podstrani {{Tortni diagram}}.-Archangel 23:14, 2. november 2015 (CET)

Ali lahko daš kakšen zgled rabe te predloge? Meni še ni znana. --xJaM (pogovor) 03:36, 3. november 2015 (CET)
Glej Uporabnik:Yerpo/Rumplkamra#Razno. Da ni kriv neposodobljen matični CSS (predloga se recimo sklicuje na class "transborder") ali kakšna taka neumnost? — Yerpo Ha? 08:38, 3. november 2015 (CET)
Mislim, da je sedaj, ok. Glej diff. --Pinky sl (pogovor) 11:26, 3. november 2015 (CET)
Hvala vsem za pomoč. @XJam: Zgled uporabe si lahko ogledaš v članku Italija. Sicer imam še eno prošnjo: ali bi se dalo nadomestiti decimalne pike z vejicami?--Archangel 13:42, 3. november 2015 (CET)
Ja, seveda ... bom pogledala. Pinky sl (pogovor) 09:45, 4. november 2015 (CET)
DaD Opravljeno ... evo, zdaj pa bo, tudi barve nise bile prave, pa še legenda je dobila okvirčke okoli barve. --Pinky sl (pogovor) 12:08, 4. november 2015 (CET)
Fantastično, najlepša hvala. :-)--Archangel 12:19, 4. november 2015 (CET)
Hmm, zdaj je pa tisti zgled na moji podstrani podrlo, pa ne vem zakaj. Plus številka za "other" se ne prikaže z decimalno vejico. — Yerpo Ha? 13:04, 4. november 2015 (CET)
Sem pri tvojem primeru izbrisal parameter color, pa se je diagram pravilno prikazal (čeprav bi se PMM moral ne glede na to, ali ga pustiš praznega ...).--Archangel 13:25, 4. november 2015 (CET)
Ah, to je bilo, hvala. — Yerpo Ha? 13:29, 4. november 2015 (CET)
Evo Yerpo, še tvoj problem je rešen ... Predloga:Tortni diagram/testniprimeri. --Pinky sl (pogovor) 15:26, 4. november 2015 (CET)
Hvala, bo manj zmede pri uporabe v bodoče. — Yerpo Ha? 15:27, 4. november 2015 (CET)

Ste vedeli

Bi lahko kdo danes uredil Ste vedeli? Če slučajno kdo ne more spati. --Pinky sl (pogovor) 21:46, 15. november 2015 (CET)

Sem postavil, po spancu. — Yerpo Ha? 11:50, 16. november 2015 (CET)

Trajna blokada IP-ja

Samo v vednost ostalim administratorjem, pravkar sem, v nasprotju s standardno prakso ravnanja z neprijavljenimi uporabniki, trajno blokiral IP 93.103.204.7 (pogovor prispevki), brez možnosti urejanja kot prijavljen uporabnik. Po vzorcu aktivnosti je jasno, da je ta IP za poplavo osnovnošolskih žaljivk in marionetnih računov, ki smo je (predvsem jaz) deležni zadnja dva meseca. To je potrdil tudi checkuser na Meti. Trajna blokada pa zato, ker gre za našega starega znanca - ne bom mu delal reklame, je jasno iz seznama njegovih starejših urejanj. — Yerpo Ha? 07:06, 22. januar 2016 (CET)

Naj prosim nekdo blokira še IP 31.15.131.193, prek katerega je začel z izsiljevanjem. Ne bi se rad še bolj spuščal v gnojnico njegovega osebnega nivoja, ker tole ni med nama. — Yerpo Ha? 09:59, 22. januar 2016 (CET)
Sem ga blokiral za 1 teden, razen če si tudi za ta IP naslov mislil trajno blokado.--Archangel 11:48, 22. januar 2016 (CET)
Bomo videli po potrebi. Hvala. — Yerpo Ha? 11:58, 22. januar 2016 (CET)

Wiki v docx

Lepo prosim za pomoč pri pretvorbi Nove pisarije v docx za potrebe natisa. Ponujeni pdf ne pride v poštev, ker je treba končne opombe spremeniti v sprotne, pretvorba v odt pa opombe samovoljno izpušča ali se na sredi ustavi. Slike bom v docx že vstavil ročno. --Hladnikm (pogovor) 12:15, 24. februar 2016 (CET)

Prošnja za sliko

  • naslov:

Slika, Logotip Evrovizije 2016.

  • vprašanje:

Kako zaprosim za sliko logotipa za spletno stran Wikipedije Slovenija na Pesmi Eurovizije? Ker sem nov uporabnik sem poskusil najti sliko a je bila odstranjena, kako legalno pridem do nje? Ne razumem kako zaprosti ko berem spletno stran: https://sl.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:%C5%BDelene_slike, vesel bi bil razumljivega primera. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.212.194.16 (pogovorprispevki) 12:48, 10. marec 2016‎.

Logotip se že nahaja na Angleški Wikipediji, vendar ga je v našo treba naložiti posebej, ker gre za avtorsko zaščitene znake/simbole. Paziti je treba edino, da po naložitvi shraniš tudi ostale opisne podatke (spletno stran, iz katere je bil vzet, dovoljenje za objavo). Sliki lahko dodaš tudi ustrezne kategorije. --Janezdrilc (pogovor) 13:19, 10. marec 2016 (CET)

Ne razumem popolnoma vprašanja, ampak bom poskusil na splošno. Logotipi so zaščiteni, zato ga lahko naložiš le na slovensko Wikipedijo (glej Naloži datoteko na levi tukaj) z ustrezno izbiro licence, ki upošteva pošteno rabo. Vzameš ga pač od kjerkoli.... Primer: Žlahtna štorija. --ModriDirkac (pogovor) 13:27, 10. marec 2016 (CET)

Lahko vzamem kar iz Angleške Wikipedije in navedem vir - Wikipedija s stranjo povezave? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.212.194.16 (pogovorprispevki) 14:31, 10. marec 2016‎.

Lahko vzameš z angleške Wikipedije, kot vir pa moraš navesti izvorni vir - v tem primeru stran http://www.eurovision.tv/page/press . Za dovoljenje navedeš {{logo|Logotipi Pesmi Evrovizije|članek=Pesem Evrovizije 2016}}Yerpo Ha?

Source ? Author(s) ? Se opravičujem da sem tečen, a so mi prej odstranili, ke nisem niti neznam, pa se bi rad naučil, a obstaja kak video za slike ki niso moje delo?..Kaj in kako moram navesti -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MixXfactor (pogovorprispevki) 16:33, 10. marec 2016‎.

Mislim, da poskušaš naložiti v Zbirko (Commons), kar za tuja zaščitena dela ni primerno. Namesto tega uporabi lokalni obrazec Posebno:Nalaganje (ta je precej bolj preprost), in vpiši osnovne podatke (logo česa je in URL vira) ter kodo, ki sem jo napisal zgoraj, če kaj ne bo ok, pa bomo popravili. Edino nisem prepričan, da lahko kot nov uporabnik že nalagaš slike. Če javi kako napako, počakaj nekaj dni da boš dobil samodejno potrjen status. — Yerpo Ha? 16:51, 10. marec 2016 (CET)

Hvala za vašo pomoč, s pomočjo katere sem uspel dodati želeno sliko. K sliki sem dodal opis slike in vir, od kod je bila dobljena.

Split oz. naselje na Hrvaškem

Split uporablja infopolje Naselje na Hrvaškem, večina drugih mest pa splošno Naselje. Ko sem hotel dodati karto s pozicijo Splita, ga vztrajno pomika proti Hvaru. Novigrad, za razliko, se pojavi približno pravilno. V čem je hec? --ModriDirkac (pogovor) 12:04, 29. marec 2016 (CEST)

Kako si hotel dodati karto? Lahko napišeš? Sicer pa je {{Infopolje Naselje na Hrvaškem}} zelo zastarela in bi jo bilo potrebno posodobiti in naj bi vključevalo tudi vgrajen zemljevid (bilo naj bi podobno Infopolju Naselje v Sloveniji). Ampak trenutno nimam časa za to posodabljanje, ker bi bilo potrebno popraviti tudi same članke. --Pinky sl (pogovor) 22:02, 29. marec 2016 (CEST)
Tako sem hotel dodati, kot je Novigrad.--ModriDirkac (pogovor) 00:30, 30. marec 2016 (CEST)
Sem dodala in mi izgleda ok, ampak mi še vedno ni jasno kako se na Hrvaškem lahko Split pomika proti Hvaru ;) --Pinky sl (pogovor) 21:10, 2. april 2016 (CEST)
Ja ne vem, kako je tebi ratalo; pri meni je bil vedno piko ali dve južneje :( Thx. --ModriDirkac (pogovor) 23:54, 3. april 2016 (CEST)

V drugih projektih

Levo nad orodji se je pred časom pojavil seznam povezav na druge projekte npr. Zbirko, toda potrebno bi ga bilo prevesti. Zdaj je v članku Prepelica npr. V drugih projektih: Wikimedia Commons in Wikispecies. Morda so s tem tudi povezave na sorodne projekte v besedilu postale odveč. --Sporti (pogovor) 08:33, 9. april 2016 (CEST)

Izbrana slika

Mislim, da smo ta teden pozabili nastaviti sliko tedna; Ljubina je od lani ;) --ModriDirkac (pogovor) 10:18, 14. april 2016 (CEST)

Lani je bila izbrana za izbrano sliko tega tedna (pred tem tednom še ni bila na glavni strani ali kje drugje med izbrano vsebino). Lp, 178.172.26.215 10:56, 14. april 2016 (CEST)

Sprememba naslova članka

Pozdravljeni,danes sem objavila članek z naslovom Ugrabljeni otroci med frankovo diktaturo. Rada bi da bi bilo frankovo napisano z veliko začetnico, torej Ugrabljeni otroci med Frankovo diktaturo. Hvala lepa za pomoč, lp. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MCestnik2 (pogovorprispevki) 01:05, 18. maj 2016‎.

Kolikor vem, se je španski diktator pisal Franco. Torej bi bilo najbrž prav Med Francovo diktaturo ugrabljeni otroci, drži? — Yerpo Ha? 06:43, 18. maj 2016 (CEST)

Mogoče boljše Ugrabljanje otrok med Francovo diktaturo? --Janezdrilc (pogovor) 13:47, 18. maj 2016 (CEST)

nominacija strani za brisanje

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč...kolega, s katerim sodelujemo in soustvarjamo wiki stran, je javil, da je prejel obvestilo, da je stran prijvljena za brisanje. Ugibamo, zakaj se to zgodi ter kdo oziroma kdaj lahko stran izbriše? Pripenjam obvestilo, ki ga je avtor članka prejel.

Obvestilo.png

--Regional stat (pogovor) 08:19, 28. september 2016 (CEST) Tina, 28.09.2016

Za kateri članek konkretno pa gre? Glede na obvestilo je verjetno na Angleški Wikipediji. --Janezdrilc (pogovor) 11:13, 28. september 2016 (CEST)
Če klikneš na povezavo, kjer s krepko piše "this article's entry", se bo odprla podstran z razpravo. Članek izbriše administrator, če je dosežen konsenz. — Yerpo Ha? 11:50, 28. september 2016 (CEST)

Pomoč z infopoljem

Pozdravljeni, na Wikipedijo sem naložila članek o neprofitni organizaciji s katero sodelujem (https://sl.wikipedia.org/wiki/Interpret_Europe). Iz nekega razloga se info polje ne prikaže. Iz navodila za pisanje člankov nisem uspela razbrati v čem je težava. Mi lahko pomagate?

Kodo angleškega infopolja je drugače potrebno ročno skopirat v našo predlogo. To je sedaj opravljeno, le prevod je še pomanjkljiv. --Janezdrilc (pogovor) 19:57, 5. oktober 2016 (CEST)

(Pisanje člankov v drugih jezikih)

Pozdravljeni, za organizacijo s katero sodelujem sem na Wikipedijo naložila članek v slovenskem jeziku. Ko sem hotela naložiti še portugalsko verzijo istega članka in ustvariti povezavo, je bil članek takoj izbrisan. Mi lahko pojasnite zakaj je prišlo do tega? Hvala.-Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:DIJANA PC (pogovorprispevki).

  • Portugalščina pač ne more sodi na slovensko Wikipedijo. Stran v portugalščini objavi na tamkajšnji Wikipediji in nato dodaj povezavo v okencu na levi spodaj (jeziki).--Rude (pogovor) 11:17, 5. oktober 2016 (CEST)

Prošnja za spremembo logotipa

Pri navedbi za Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani bi rada spremenila logotip, ker je sedanji zastarel. Kako lahko to naredim? -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:PolonaMo (pogovorprispevki) 12:31, 9. november 2016‎.

Povsem novi uporabniki nimajo možnosti nalaganja datotek, tako da sem uredil. Le trajalo bo nekaj časa, da sistem posodobi predpomnilnik. Ko smo ravno pri temi FF, bi opozoril še na slogovne smernice, po katerih v besedilo ne vrivamo povezav do drugih spletnih strani (mislim seveda na to serijo urejanj). Dovolj je povezava do uradne strani v temu namenjenem poglavju na koncu. — Yerpo Ha? 12:43, 9. november 2016 (CET)