Uporabniški pogovor:ZimskoSonce

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, ZimskoSonce!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — — Yerpo Ha? 20:53, 16. oktober 2018 (CEST)

Obvestilo[uredi kodo]

Pozdravljen. Želel bi vas vprašati, kaj bi bilo treba "čistiti", kar se tiče wiki strani Luke Repanška. Dodal bi le, da sem z bibliografijo izkoristil en način citiranja ter le tega ga rabil (vsi načini navajanja virov so na wikipediji dovoljeni, le s pogojem, da je rabljen le en način na eni strani). Poleg tega, sem opazil napako (odvečna ratica: str.) in jo odstranil. Za priznanja pa povem, da sem vključil dve štipendiji, saj malo oseb lahko prejme te štipendije ter Repanšek sam mi ju je naštel, ko sem se z njim pogovarjal. Prosim, da mi odgovorite, saj mi ni problem dodatno urejati stran. Hvala za razumevanje in lep pozdrav. --Lukember 14:43, 16. 12. 2020 (CET)

Izpad glede Gazibare[uredi kodo]

Pozdravljena. Samo sporočam, da obstaja predloga »v delu«, pa ti ne bo nihče hodil v zelje ;) Kako naj sicer kdo drug ve, da ravno ti ustvarjaš določeno temo? Pa vse dobro, s čim manj izpadi ;) Lp, --Marko3 (pogovor) 09:53, 14. avgust 2020 (CEST)

Predlogi za brisanje[uredi kodo]

Prosim, da podstrani s predlogi kreiraš s {{subst:pzb2 | stran=ImeStrani | besedilo=Razlog, zakaj bi bilo treba stran izbrisati}} ~~~~, da bo pregledno. Pa ko boš končal s serijo, vključiš vse na Wikipedija:Predlogi za brisanje, če ne se bodo izgubili. — Yerpo Ha? 07:46, 26. november 2020 (CET)

Zdravo, ZimskoSonce! Opazil sem, da si si vzel čas in predlagal precej člankov za brisanje. Za to se ti zahvaljujem, prosim pa te, da pri predlogih ostaneš spoštljiv in se vzdržiš pristranskosti ter vrednostnih sodb. Npr. tole je korektno utemeljen predlog za brisanje, ta predlog pa je neokusen in po nepotrebnem žaljiv. Prepričan sem, da znaš tudi lepše utemeljiti svoje mnenje. Prosim, popravi tudi obstoječe predloge. --romanm (pogovor) 08:41, 26. november 2020 (CET)

Bruno Urh[uredi kodo]

Spoštovani vandalizatorji moje strani in dobrega imena “M. Zaplotnik”, “”Zimsko sonce”, “Melaleuca alternifolia”, “Upwinxp”, “A09090091” in ostali sodelujoči redaktorji Wikipedije!

Čeprav sem do 18. leta res živel v Kočevju in imam kraj in ljudi rad, pa menim, da si ne morete lastiti pravice zamenjati moje celovite biografije in bibliografije ter z referencami podprte podatke o mojem dokumentiranem, mednarodnem in nasploh širokem arhitekturnem, dramskem, literarnem in ostalem delu ter alpinizmu — le s 25 let starimi balastnimi natolcevanji navedenimi kar v prvem naslovu pod “Kritika” in le s 25 let starimi lokalnimi projekti kot referencami. Jaz sem še živ in dejaven.

Nisem noben jugoslovanski arhitekt, saj sem diplomiral po razpadu Jugoslavije, sem pa pooblaščeni slovenski in avstrijski arhitekt.

Izbrisali ste vse o mednarodni arhitekturni smeri “Holotecture” katere utemeljitelj sem (ki sem jo bil pred leti celo patentiral, z vsemi publikacijami vred, tudi mednarodnimi znanstvenimi itd.). Izbrisali ste vse moje izdane strokovne knjige, članke, dela itd.

Če bi imeli iskrene namene dopolniti in urediti stran, je ne bi v celoti izbrisali. Upam, da takšna redakcija ni v skladu s standardi Wikipedije.

Prosim, da do ponedeljka, dne 28.12.2020 namestite nazaj podatke kakršni so bili pred vašim izbrisom in vašo namestitvijo škodljivih in namernih ter pristranskih klevet (na kar nedvoumno nakazuje “Kritika” kot prvo poglavje sicer brez repa in glave in z napačnimi ter pomanjkljivimi navedbami), ki sem jih skušal izbrisati, a jih skriti za šiframi vztrajno nameščate nazaj v roku parih minut. Jaz identitete ne skrivam.

Seveda verjetno smete dodati tudi balast — vse 25 let stare podatke, tudi napade name (in predvsem na takratnega župana) oziroma kot jih vi imenujete “Kritika”, saj bodo le potrdili kako dejaven in predan sem bil tisto leto ali dve tudi v Kočevju. Menim pa, da je takšna postavitev nekih travm neke novinarke na prvo mesto in v prevladujočem obsegu in celo na račun izbrisa vseh ostalih referenc zlobna, neprofesionalna in namerno škodljiva. (Pred 25 leti sem jo tožil, a je imela na razpolago odvetnika Dela, jaz pa sem bil brez denarja. Na prvi stopnji sem bil tožbo kljub temu dobil, kasneje pa v boju s časopisno hišo finančno omagal in se umaknil.) Danes se ne bom, saj mi poleg moralne (spet) nastaja tudi velika finančna škoda. (Sem že dobil pripombo stranke, ki kupuje eno mojo hišo za 400.000,00 € iz naslova teh vaših klevet.) V kolikor torej ne odstranite klevet in ne vzpostavite prvotno stanje podatkov na strani Bruno Urh, bom predal zadevo vsaj dvem, velikim, najboljšim, z nami poslujočim pooblaščenim odvetniškim družbam — specializiranim za avtorsko pravo in za odškodninsko pravo v Sloveniji in v svetu. Preverili bosta zakonitost vašega početja in ocenili ali obstaja podlaga za kazenski in odškodninski postopek proti vam kot posameznikom in instituciji po sodni poti.

Ali si bi po razkritju identitete v morebitnem postopku in po morebitnem zaključku postopka tudi tako solidarno znali razdeliti te velike stroške v stotisočih kot si sedaj delite čas in voljo v minutah za napad name, pa boste sami ocenili, saj se verjetno dobro poznate med seboj. Jaz upam na vašo razumnost in na profesionalnost ter poslanstvo vaše institucije, predvsem pa si želim miru, da lahko opravljam svoj poklic.

Lep pozdrav, nešifrirani Bruno Urh

V vednost: Odvetniški pisarni in gospodarskemu atašeju, pooblaščenemu ministru v Washington-u, USA LucasLevjesrcni (pogovor) 16:40, 23. december 2020 (CET)

Članki o živečih ljudeh[uredi kodo]

Zdravo. Ne vem, če spremljaš, a moram ti povedati, da se zadnje mesece kar množijo grožnje s tožbami zaradi tvojih prispevkov o raznih ljudeh. Zgornje obvestilo je samo prvo, ki je prišlo direktno do tebe. Nič zelo novega, vsake toliko časa se je vedno našel kdo, ki mu ni bilo všeč, kaj piše o njemu in je poskušal izsiliti svojo verzijo zgodovine. In če je članek soliden, seveda stopimo ostali v bran wiki principom. Ampak kar se dogaja zadnje čase ni samo zaradi muh vase zaverovanih "pomembnežev", zato te prosim, da pri pisanju o še živečih ljudeh uporabiš malo več takta, če ne že konzervativnosti (kot nalaga tudi pravilo Wikipedija:Biografije živečih oseb) in bolje raziščeš vire. Zgoraj omenjeni Bruno Urh je dober primer - trije stavčiči vsebine in potem obširno poglavje o neki pol-aferi ni ničemur podobno, daje nezasluženo težo (več o tem: WP:TEŽA) in izpostavlja trivialnosti. V takem primeru je bolje manj kot več in če se strinjaš, bom poglavje odstranil. Drug primer, pri Romanu Vodebu si zapisala, da ga je ekipa Ilke Štuhec zamenjala zaradi nezadovoljstva z njegovim delom, kar iz navedenega vira ne izhaja. In človek je eksplodiral (ni edini, je pa en od razlogov). Pa še par primerov je bilo, predvsem v povezavi z osebnimi podatki, ki si jih dobila iz objav na družbenih omrežjih in podobnih slabših virov, kar tudi ni ok. Tako da še enkrat, bi prosil za malo bolj premišljeno delovanje; vsi tu smo prostovoljci brez budgeta in si težko privoščimo vlačenje po sodiščih ali podobne kontroverznosti, sploh tisti, ki smo manj anonimni od tebe. Za začetek bi pomagalo tudi, če bi spremljala, kaj se dogaja s tvojimi prispevki in se odzivala na pripombe. Velja? — Yerpo Ha? 09:12, 24. december 2020 (CET)

PS: tvojo predelavo članka o Katji Fašink sem izbrisal iz malo drugačnega razloga. Če želiš, ti lahko pojasnim na privat, ker je občutljiva zadeva.