Uporabniški pogovor:ZimskoSonce

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, ZimskoSonce!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — — Yerpo Ha? 20:53, 16. oktober 2018 (CEST)[odgovori]

Obvestilo[uredi kodo]

Pozdravljen. Želel bi vas vprašati, kaj bi bilo treba "čistiti", kar se tiče wiki strani Luke Repanška. Dodal bi le, da sem z bibliografijo izkoristil en način citiranja ter le tega ga rabil (vsi načini navajanja virov so na wikipediji dovoljeni, le s pogojem, da je rabljen le en način na eni strani). Poleg tega, sem opazil napako (odvečna ratica: str.) in jo odstranil. Za priznanja pa povem, da sem vključil dve štipendiji, saj malo oseb lahko prejme te štipendije ter Repanšek sam mi ju je naštel, ko sem se z njim pogovarjal. Prosim, da mi odgovorite, saj mi ni problem dodatno urejati stran. Hvala za razumevanje in lep pozdrav. --Lukember 14:43, 16. 12. 2020 (CET)

Izpad glede Gazibare[uredi kodo]

Pozdravljena. Samo sporočam, da obstaja predloga »v delu«, pa ti ne bo nihče hodil v zelje ;) Kako naj sicer kdo drug ve, da ravno ti ustvarjaš določeno temo? Pa vse dobro, s čim manj izpadi ;) Lp, --Marko3 (pogovor) 09:53, 14. avgust 2020 (CEST)[odgovori]

Predlogi za brisanje[uredi kodo]

Prosim, da podstrani s predlogi kreiraš s {{subst:pzb2 | stran=ImeStrani | besedilo=Razlog, zakaj bi bilo treba stran izbrisati}} ~~~~, da bo pregledno. Pa ko boš končal s serijo, vključiš vse na Wikipedija:Predlogi za brisanje, če ne se bodo izgubili. — Yerpo Ha? 07:46, 26. november 2020 (CET)[odgovori]

Zdravo, ZimskoSonce! Opazil sem, da si si vzel čas in predlagal precej člankov za brisanje. Za to se ti zahvaljujem, prosim pa te, da pri predlogih ostaneš spoštljiv in se vzdržiš pristranskosti ter vrednostnih sodb. Npr. tole je korektno utemeljen predlog za brisanje, ta predlog pa je neokusen in po nepotrebnem žaljiv. Prepričan sem, da znaš tudi lepše utemeljiti svoje mnenje. Prosim, popravi tudi obstoječe predloge. --romanm (pogovor) 08:41, 26. november 2020 (CET)[odgovori]

Bruno Urh[uredi kodo]

Spoštovani vandalizatorji moje strani in dobrega imena “M. Zaplotnik”, “”Zimsko sonce”, “Melaleuca alternifolia”, “Upwinxp”, “A09090091” in ostali sodelujoči redaktorji Wikipedije!

Čeprav sem do 18. leta res živel v Kočevju in imam kraj in ljudi rad, pa menim, da si ne morete lastiti pravice zamenjati moje celovite biografije in bibliografije ter z referencami podprte podatke o mojem dokumentiranem, mednarodnem in nasploh širokem arhitekturnem, dramskem, literarnem in ostalem delu ter alpinizmu — le s 25 let starimi balastnimi natolcevanji navedenimi kar v prvem naslovu pod “Kritika” in le s 25 let starimi lokalnimi projekti kot referencami. Jaz sem še živ in dejaven.

Nisem noben jugoslovanski arhitekt, saj sem diplomiral po razpadu Jugoslavije, sem pa pooblaščeni slovenski in avstrijski arhitekt.

Izbrisali ste vse o mednarodni arhitekturni smeri “Holotecture” katere utemeljitelj sem (ki sem jo bil pred leti celo patentiral, z vsemi publikacijami vred, tudi mednarodnimi znanstvenimi itd.). Izbrisali ste vse moje izdane strokovne knjige, članke, dela itd.

Če bi imeli iskrene namene dopolniti in urediti stran, je ne bi v celoti izbrisali. Upam, da takšna redakcija ni v skladu s standardi Wikipedije.

Prosim, da do ponedeljka, dne 28.12.2020 namestite nazaj podatke kakršni so bili pred vašim izbrisom in vašo namestitvijo škodljivih in namernih ter pristranskih klevet (na kar nedvoumno nakazuje “Kritika” kot prvo poglavje sicer brez repa in glave in z napačnimi ter pomanjkljivimi navedbami), ki sem jih skušal izbrisati, a jih skriti za šiframi vztrajno nameščate nazaj v roku parih minut. Jaz identitete ne skrivam.

Seveda verjetno smete dodati tudi balast — vse 25 let stare podatke, tudi napade name (in predvsem na takratnega župana) oziroma kot jih vi imenujete “Kritika”, saj bodo le potrdili kako dejaven in predan sem bil tisto leto ali dve tudi v Kočevju. Menim pa, da je takšna postavitev nekih travm neke novinarke na prvo mesto in v prevladujočem obsegu in celo na račun izbrisa vseh ostalih referenc zlobna, neprofesionalna in namerno škodljiva. (Pred 25 leti sem jo tožil, a je imela na razpolago odvetnika Dela, jaz pa sem bil brez denarja. Na prvi stopnji sem bil tožbo kljub temu dobil, kasneje pa v boju s časopisno hišo finančno omagal in se umaknil.) Danes se ne bom, saj mi poleg moralne (spet) nastaja tudi velika finančna škoda. (Sem že dobil pripombo stranke, ki kupuje eno mojo hišo za 400.000,00 € iz naslova teh vaših klevet.) V kolikor torej ne odstranite klevet in ne vzpostavite prvotno stanje podatkov na strani Bruno Urh, bom predal zadevo vsaj dvem, velikim, najboljšim, z nami poslujočim pooblaščenim odvetniškim družbam — specializiranim za avtorsko pravo in za odškodninsko pravo v Sloveniji in v svetu. Preverili bosta zakonitost vašega početja in ocenili ali obstaja podlaga za kazenski in odškodninski postopek proti vam kot posameznikom in instituciji po sodni poti.

Ali si bi po razkritju identitete v morebitnem postopku in po morebitnem zaključku postopka tudi tako solidarno znali razdeliti te velike stroške v stotisočih kot si sedaj delite čas in voljo v minutah za napad name, pa boste sami ocenili, saj se verjetno dobro poznate med seboj. Jaz upam na vašo razumnost in na profesionalnost ter poslanstvo vaše institucije, predvsem pa si želim miru, da lahko opravljam svoj poklic.

Lep pozdrav, nešifrirani Bruno Urh

V vednost: Odvetniški pisarni in gospodarskemu atašeju, pooblaščenemu ministru v Washington-u, USA LucasLevjesrcni (pogovor) 16:40, 23. december 2020 (CET)[odgovori]

Članki o živečih ljudeh[uredi kodo]

Zdravo. Ne vem, če spremljaš, a moram ti povedati, da se zadnje mesece kar množijo grožnje s tožbami zaradi tvojih prispevkov o raznih ljudeh. Zgornje obvestilo je samo prvo, ki je prišlo direktno do tebe. Nič zelo novega, vsake toliko časa se je vedno našel kdo, ki mu ni bilo všeč, kaj piše o njemu in je poskušal izsiliti svojo verzijo zgodovine. In če je članek soliden, seveda stopimo ostali v bran wiki principom. Ampak kar se dogaja zadnje čase ni samo zaradi muh vase zaverovanih "pomembnežev", zato te prosim, da pri pisanju o še živečih ljudeh uporabiš malo več takta, če ne že konzervativnosti (kot nalaga tudi pravilo Wikipedija:Biografije živečih oseb) in bolje raziščeš vire. Zgoraj omenjeni Bruno Urh je dober primer - trije stavčiči vsebine in potem obširno poglavje o neki pol-aferi ni ničemur podobno, daje nezasluženo težo (več o tem: WP:TEŽA) in izpostavlja trivialnosti. V takem primeru je bolje manj kot več in če se strinjaš, bom poglavje odstranil. Drug primer, pri Romanu Vodebu si zapisala, da ga je ekipa Ilke Štuhec zamenjala zaradi nezadovoljstva z njegovim delom, kar iz navedenega vira ne izhaja. In človek je eksplodiral (ni edini, je pa en od razlogov). Pa še par primerov je bilo, predvsem v povezavi z osebnimi podatki, ki si jih dobila iz objav na družbenih omrežjih in podobnih slabših virov, kar tudi ni ok. Tako da še enkrat, bi prosil za malo bolj premišljeno delovanje; vsi tu smo prostovoljci brez budgeta in si težko privoščimo vlačenje po sodiščih ali podobne kontroverznosti, sploh tisti, ki smo manj anonimni od tebe. Za začetek bi pomagalo tudi, če bi spremljala, kaj se dogaja s tvojimi prispevki in se odzivala na pripombe. Velja? — Yerpo Ha? 09:12, 24. december 2020 (CET)[odgovori]

PS: tvojo predelavo članka o Katji Fašink sem izbrisal iz malo drugačnega razloga. Če želiš, ti lahko pojasnim na privat, ker je občutljiva zadeva.

1 – Prosim pokaži napake v »pravopisu, vrstnem redu besed, tonu in slogu«, ker jih ne najdem. Sicer pa je članek dovolj kratek, da to lahko sam popraviš brez dodajanja raznih predlog, Silno enostavno je dodajati predloge brez najmanjše odgovornosti za popravke.

2 – Članek se NE »opira na sekundarne vire namesto da bi se skliceval na neodvisne avtorje«. Viri, ki te motijo, so v skladu z Wikipedija:Navajanje virov#Sprotni navedki, kjer piše, da »je na ta način možno pripisati posamezno trditev nekemu viru«. Misliš, da bi neki vir, ki ni Ferrero, podajal na primer podatke o sestavu Nutelle? Ali da bi recimo Enciclopedia Britannica poročala o vzrokih za nastanek nekega podjetja oziroma o namenih zadevnega podjetnika?

Vsekakor, če vztrajaš pri svojih trditvah, bodi koerenten in enostavno odstrani vse neprimerne sklice, tako da lahko pripopaš predlogo »brez virov«. Še najboljša rešitev problema bi bila seveda odstranitev celotnega članka, ker gre (po tvojem vzvišenem mnenju) le za reklamo nekega proizvoda. Osebno bi mi to najbolj ustrezalo.

--Radek (pogovor) 11:37, 3. februar 2021 (CET)[odgovori]

Se popolnoma strinjam z Radek, saj se članek ne bere kot reklama (PS: Nutelle ne jem). Ne vem kaj vidiš spornega, niti deklaracija niti razdelek hranilne vrednosti. Če v primarnih virih (npr.: Ferrero) ločiš zrnje od plevela, je potem tole (PMM) čisto zadosten vir. Prosim za komentar. Lep dan želim, --A09090091|(pogovor) 18:35, 3. februar 2021 (CET)[odgovori]

Način izražanja[uredi kodo]

ZimskoSonce, prosim, da o svojem načinu komunikacije premisliš, saj je kontraproduktiven. Pompozno in bombastično označuješ ljudi in tako samo povečuješ količino smetenja, proti kateremu se boriš. Wikipedija:Seznam_pravil je v pomoč pri odločanju. Če ne bo izboljšanja, sledi blokada. --Ježofska (pogovor) 20:47, 27. februar 2021 (CET)[odgovori]

Označevanje pomanjkljivosti v člankih[uredi kodo]

Besedilo govori samo zase. Kako naj ima aktivno stran portal, ki ga ni več?

--Ježofska (pogovor) 19:50, 16. marec 2021 (CET)[odgovori]

Blokada[uredi kodo]

Blokada za 1 mesec. Delovanje in spletno obnašanje uporabnika se kljub več opozorilom ni izboljšalo.

ZimskoSonce, za teboj je več čiščenja in umirjanja strasti kot za naključnimi, zdolgočasenimi vandali. Menim, da boš svoja stališča lažje izražalo tukaj: https://en.uncyclopedia.co/wiki/Main_Page. --Ježofska (pogovor) 15:02, 17. marec 2021 (CET)[odgovori]

Odblokirana s strani MZaplotnik, ki prav tako kot jaz, upa, da pridemo do konsenza o tvojem obnašanju in kritikah. --A09090091|(pogovor) 15:14, 17. marec 2021 (CET)[odgovori]

Živjo, zadnje čase si dejavna pri čiščenju raznovrstnih člankov in dodajanju nekaterih predlog. Kot pridnemu wikignomu ti priporočam dodajanje parametra |razlog= k predlogi {{popravi}} oziroma {{slog}}, s čimer pojasniš, zakaj nekemu članku pripada "metla". Na primer {{slog|razlog=članek nima urejenih kategorij ter notranjih in zunanjih povezav|datum=marec 2021}}. Člankov z metlo in brez navedenega razloga je prek 2000, glej Kategorija:Članki, ki so potrebni čiščenja brez parametra razlog, z nekaterimi izmed njih na prvi pogled ni nič narobe; če določiš razlog, je več možnosti, da se bo nekdo lotil popravljanja. Splošna predloga k izboljšanju članka tudi nekako nima smisla, ker je itak vso vsebino wikija mogoče izboljšati. Še to: članek naj bi imel eno specifično predlogo z opozorilom na pomanjkljivosti, prosim, ne dodajaj dveh kot tuali tu, če ni res nujno, stran z več predlogami hitro postane nepregledna. --MZaplotnik(sporočilo) 15:30, 17. marec 2021 (CET)[odgovori]

Temu, kar počneš, v angleški Wikipediji rečejo drive-by tagging in ne velja za preveč koristno. Poleg tega dodajaš {{wikificiraj}} tudi v članke, ki jim glede strukture nič ne manjka (primer), zato tudi jaz prosim za malo bolj premišljen in konstruktiven pristop. — Yerpo Ha? 18:46, 17. marec 2021 (CET)[odgovori]
--A09090091|(pogovor) 08:32, 4. april 2021 (CEST)[odgovori]

Naslednjič prosim sledi navodilom na Wikipedija:Predlogi za brisanje, če ne, povzročaš zmešnjavo. Ko odpreš razpravo iz predloge {{pzb}}, glave ne brišeš, marveč samo dodaš razlog. Prav tako kasneje ni treba dodajati naslovov za vsak predlog. A09090091|(pogovor) 17:11, 30. maj 2021 (CEST)[odgovori]

Napadi[uredi kodo]

Opozoril je bilo sedaj že precej. Tvoje delo na slovenski wikipediji je zelo koristno, še vedno pa si žaljiva na pogovornih straneh, kjer je vse mogoče izraziti vljudno in konstruktivno. Spet glej Brez napadov.

--Melaleuca alternifolia | pogovor 08:04, 18. julij 2021 (CEST)[odgovori]

Prvi glas Gorenjske[uredi kodo]

Živijo. V kateri smeri misliš, bi bilo za urediti tabele? Ben-Picc (pogovor) 20:49, 17. november 2021 (CET)[odgovori]

@Ben-Picc: Tabela je tako ali tako označena kot nepopolna, zato sem oznako odstranil. A09090091|(pogovor) 20:55, 17. november 2021 (CET)[odgovori]

Rojstni datum[uredi kodo]

Pozdravljen. Zanima me, zakaj si izbrisal datum rojstvu v članku Tomaž Hostnik. Je napačen? lp,--Kozmos (pogovor) 19:08, 13. december 2021 (CET)[odgovori]

Datumi[uredi kodo]

V člankih o osebah dosledno brišeš podatke o rojstvu in smrti, kar se mi zdi najmanj nepotrebno, čeprav je očitno povezano z wikipodatki. Problematiko vidim v tem, da v wikipodatkih niso kraji prevedeni oziroma eksonimi in bi jih bilo treba tam popravit. Ljuba brank (pogovor) 13:06, 9. marec 2023 (CET)[odgovori]

Zdravo. Zakaj dodajaš na strani morda živečih oseb "smrt: datum neznan"? --TadejM pogovor 10:46, 14. marec 2023 (CET)[odgovori]

Belo se pere na devetdeset[uredi kodo]

Živijo, zimsko sonce. Želela bi, da odstraniš zaznamek, da je članek preveč pogovoren in reklamen in ne dovolj formalen in da nič ne pove. Gre za seminarsko delo, ki smo ga naredili na univerzi, pod vodstvom profesorice in projektom Romani, ki ga vodimo knjižničarji slovenskih splošnih knjižnic. Pod vsebino pišemo anotacije, ki imajo določene lastnosti in ki se jih uporablja pri opisovanju leposlovja. ElizabetaP (pogovor) 16:23, 21. april 2023 (CEST)[odgovori]

Razvrščanje po datumu[uredi kodo]

Živjo, ZimskoSonce. Pri označevanju člankov za popravo je priporočljivo navesti datum, da se ve, koliko časa je že preteklo, odkar so bili označeni. Uporabiš parameter |datum = mesec LLLL. (takole) Hvala. --TadejM pogovor 11:06, 25. maj 2023 (CEST)[odgovori]

Jože Mirtič[uredi kodo]

Hvala za urejanje prispevka. imam še eno vprašanje. To geslo sem prevedel in prilagodil iz gesla v WIKI SRB, kjer pa je geslo napačno poimenovano kot Jože Mitrič. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88%D0%BE%D0%B6%D0%B5_%D0%9C%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87 Sem avtorja gesla že opozoril na to. Torej kako se to lahko v srb popravi? Ker sedaj se gesli tudi ne da povezati v smislu istega naslova. lp BojanB (pogovor) 12:51, 13. junij 2023 (CEST)[odgovori]

@Bb63lj: možnost za prestavljanje člankov imaš na desni strani pod "Orodja". Pri nas je to "preimenuj", na srbski wiki pa Премести. Članek sem sedaj prestavil že jaz, si pa vabljen, da na njihovi wiki dopolniš še ostale manjkajoče podatke. — GeographieMan[~MSG~] 13:09, 13. junij 2023 (CEST)[odgovori]
Hvala BojanB (pogovor) 13:11, 13. junij 2023 (CEST)[odgovori]
Hvala, še nekaj je težava, anmreč pri geslu kaže, da je samo v enem jeziku. Sem že v Wikidata popravil pri srbščini zatipek priimka, pa ne pomaga. lp BojanB (pogovor) 13:36, 13. junij 2023 (CEST)[odgovori]
Meni se povezava do srbskega članka prikazuje, tudi v Wikipodatkih kaže, da je vse pravilno; glej Q104713732 čisto spodaj. Včasih samo traja nekaj časa, da se stran na Wikipediji posodobi; morda ti bo pomagalo CTRL + SHIFT + R (s tem osveziš predpomnilnik svojega brskalnika), ali pa si v Nastavitvah pod Pripomočki -> Videz obkljukaj "Na vrhu strani doda v zavihku Več ▼ možnost »Osveži«, ki omogoča osvežitev predpomnilnika." ter nato shrani spremembe. Povezavo lahko drugače urediš tudi kar preko Wikipedije, brez da bi posebej šel na Wikipodatke. Na desni oz. levi strani (odvisno kje imaš naštimano) poišči zavihek "Orodja" in nato klikni "uredi medjezikovne povezave". Lp, — GeographieMan[~MSG~] 14:17, 13. junij 2023 (CEST)[odgovori]
Še ping: @Bb63lj. — GeographieMan[~MSG~] 14:18, 13. junij 2023 (CEST)[odgovori]

Komentar[uredi kodo]

Pozdravljena. Ta komentar je v nasprotju z WP:BŽO in WP:BON, zato sem ga odstranil. Prosim, ne dodajaj tu več takih komentarjev. Hvala. --TadejM pogovor 17:48, 29. avgust 2023 (CEST)[odgovori]

Zdravo še enkrat. V zvezi s tem komentarjem: v Wikipediji velja pravilo WP:Predpostavimo dobronamernost. Tvoje urejanje sem razveljavil, ker žal ne vem, kako se oblikujejo sklici v Wikipodatkih in ker je bilo treba obnoviti uporabno vsebino, ki si jo odstranila. Me veseli, da je zdaj to urejeno. Bi te pa prosil za naprej, da ne odstranjuješ brez premisleka sklicev, ki jih dodamo drugi urejevalci. Tudi za to je namreč potrebnega nekaj razmeroma zahtevnega dela. --TadejM pogovor 15:35, 28. september 2023 (CEST)[odgovori]

Brisanje in sprememba skoraj celotne strani[uredi kodo]

Pozdravljena. Hvala za pregled strani, ampak se mi zdi popolna sprememba profila, neutemeljena in tudi nespoštljiva do mojega dela.

'brisanje turističnega pofla' - napisane so res osnovne znamenitosti

'prenapihnjen seznam športnikov' - na srečo ali na žalost niso zajeti še številni, ki bi si omembo kot znani kranjski športniki zaslužili

'dodatek: transport, nekaj geografije' - to lahko vključite nazaj, zaželene dodatne informacije, ki verjetno še manjkajo

Ne vem, ali je poanta na Wikipediji da so stare in zastarele fotografije. Takoj, ko so lepe in nove, je že označeno kot neustrezno.

Hvala. 2023EDEN (pogovor) 08:58, 19. oktober 2023 (CEST)[odgovori]

Metlica[uredi kodo]

Spoštovani ZimskoSonce,

hvala za opozorilo na pravila Slogovnega priročnika. Mislim, da so bile narejene potrebne spremembe in da metlico lahko črtate s strani Wikipedije.

Najlepša hvala in lep pozdrav Симпатизер (pogovor) 21:42, 6. november 2023 (CET)[odgovori]

Sem še malo izpilil slog, metlica odstranjena. A09|(pogovor) 21:53, 6. november 2023 (CET)[odgovori]
Še enkrat najlepša hvala in lep pozdrav Симпатизер (pogovor) 22:30, 6. november 2023 (CET)[odgovori]

Ton tvojih pripomb[uredi kodo]

Mi je zelo žal, da ti moram pisati taka opozorila, ker so tvoja urejanja povečini koristna - ampak če ne boš umirila tona na pogovornih straneh in se navadila komunicirati z manj cinizma in osebnega žaljenja, si boš prislužila daljšo blokado. Tole opazko sem izbrisal in če hočeš, jo izvoli objaviti še enkrat, ko se ohladiš. —Upwinxp 18:20, 14. november 2023 (CET)[odgovori]