Uporabniški pogovor:Pv21

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Pv21!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — — Yerpo Ha? 13:14, 17. september 2016 (CEST)

Seznami evroposlancev iz Slovenije[uredi kodo]

Živijo. Pri seznamih evroposlancev iz Slovenije se sedaj podvaja navigacija s sorodnimi seznami po letnicah. Po wikipedijskih standardih naj bi bila navigacija samo na dnu, kjer se že nahaja Predloga:Seznami evroposlancev iz Slovenije. --  Janezdrilc 00:08, 9. julij 2019 (CEST)

Reference[uredi kodo]

Wikipedij v drugih jezikih (angleške, nemške ipd.) ne smemo navajati kot vir, saj ne veljajo za zanesljive po pravilih o preverljivosti. Če prevedeš trditev iz kakšne od Wikipedij, prosim namesto tega skopiraj isti vir, ki je naveden v izvirnem članku (če je). — Yerpo Ha? 09:33, 19. julij 2019 (CEST)

Hvala za opozorilo.

Janez (Ivan) Kranjc[uredi kodo]

V naslovih člankov naj bi bila samo ena različica imena, v uvodni vrstici pa so pravilno napisane obe. --  Janezdrilc 21:21, 25. avgust 2019 (CEST)

Prečrkovanje[uredi kodo]

Pozdravljen, ne razumem tvoje spremembe naslova Kiriakos Micotakis v "Kyriakos Mitsotakis"? Nelatinična imena se v slovenščino prečrkujejo v skladu s slovensko fonetiko in angleška varianta (ali v kateremkoli drugem jeziku) naj ne bi igrala nobene vloge. —Upwinxp (pogovor) 18:24, 8. oktober 2019 (CEST)