Uporabniški pogovor:Pv21

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Pv21!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — — Yerpo Ha? 13:14, 17. september 2016 (CEST)

Seznami evroposlancev iz Slovenije[uredi kodo]

Živijo. Pri seznamih evroposlancev iz Slovenije se sedaj podvaja navigacija s sorodnimi seznami po letnicah. Po wikipedijskih standardih naj bi bila navigacija samo na dnu, kjer se že nahaja Predloga:Seznami evroposlancev iz Slovenije. --  Janezdrilc 00:08, 9. julij 2019 (CEST)

Reference[uredi kodo]

Wikipedij v drugih jezikih (angleške, nemške ipd.) ne smemo navajati kot vir, saj ne veljajo za zanesljive po pravilih o preverljivosti. Če prevedeš trditev iz kakšne od Wikipedij, prosim namesto tega skopiraj isti vir, ki je naveden v izvirnem članku (če je). — Yerpo Ha? 09:33, 19. julij 2019 (CEST)

Hvala za opozorilo.

Janez (Ivan) Kranjc[uredi kodo]

V naslovih člankov naj bi bila samo ena različica imena, v uvodni vrstici pa so pravilno napisane obe. --  Janezdrilc 21:21, 25. avgust 2019 (CEST)

Prečrkovanje[uredi kodo]

Pozdravljen, ne razumem tvoje spremembe naslova Kiriakos Micotakis v "Kyriakos Mitsotakis"? Nelatinična imena se v slovenščino prečrkujejo v skladu s slovensko fonetiko in angleška varianta (ali v kateremkoli drugem jeziku) naj ne bi igrala nobene vloge. —Upwinxp (pogovor) 18:24, 8. oktober 2019 (CEST)

Evropske stranke[uredi kodo]

Vse stranke ki so na wiki niso le skupine v evropskem parlamentu, skupina v evropskem parlamentu se lahko tudi drugače imenuje, kot je ime stranke. Primer: Največja evropska stranka znotraj skupine Renew je Stranka zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo. V skupini sodelujejo tudi ljudje iz Macronove stranke, čeprav Macronova stranka ni članica Stranke zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo.

Članice evropske ljudske stranke sodelujejo tudi v Svetu Evrope (ni povezano z EU). Moč takih zavezništev je vidna tudi ob ravnanju Evropske komisije v primeru Arbitraže med Slovenijo in Hrvaško. Globokivisoki (pogovor) 23:42, 17. november 2019 (CET)

Wikimedia CEE Pomlad[uredi kodo]

Si nameraval članek Edi Rama šteti kot prispevek za natečaj, ki trenutno poteka (glej Wikipedija:Wikimedia CEE Pomlad 2020)? Če boš še pisal o Albaniji in soseščini v naslednjih dveh mesecih, si vabljen, da se vpišeš med sodelujoče in dodajaš predlogo {{CEE Spring 2020}} na pogovorne strani - za najbolj produktivne bodo knjižne nagrade, ampak štejejo samo članki, daljši od 200 besed. Če ti je prezapleteno, lahko predloge dodajava s Pinky, samo med sodelujoče se vpiši. — Yerpo Ha? 11:07, 21. marec 2020 (CET)

Prekomerna raba oznake za manjše urejanje[uredi kodo]

Pozdravljen,

Opazil sem, da svoja urejanja pogosto označuješ kot "manjše urejanje". Ta oznaka naj bi se načeloma uporabljala ob urejanjih, pri katerih ne pride do spremembe pomena besedila oz. dodajanja ali odstranjevanja informacij. Manjše urejanje je tako npr. slovnično ali stilistično urejanje, premikanje slik ali poglavji, popravljanje očitnih "typo"-jev, vandalizma itn., nikakor pa ne dodajanje besedila in virov. Neprimerna raba oznake otežuje preglednost in uredniški nadzor nad spremembami. Za dodatne informacije glej Pomoč:Manjše_urejanje (za natančnejšo obrazložitev pa tudi Help:Minor_edit na angleški Wikipediji).

Hvala za razumevanje in lep pozdrav, -J Jay Hodec (pogovor) 23:24, 27. junij 2020 (CEST)