Pojdi na vsebino

Wikipedija:Wikimedia CEE Pomlad 2024/Pravila in udeleženci

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Spremljajte nas na Facebooku
Wikimedia CEE Pomlad 2024
21. marec – 31. maj 2024


Ideja Pravila in udeleženci Seznami člankov Statistika Pogovor

Pravila

[uredi | uredi kodo]
 1. Sodeluje lahko kdorkoli.
  Registracija: Vpišite ime v tabelo v razdelku Udeleženci.
 2. Ustvarite ali razširite članek o čemerkoli v zvezi s katero od držav oz. ozemelj iz regije razen Slovenije (štejejo pa čezmejne teme). Tematika je prosta, za navdih lahko uporabite sezname člankov.
  1. Uporabite predlogo – na pogovorno stran vsakega članka vstavite predlogo {{CEE Pomlad 2024 |uporabnik= |tema= |država= }} in na ta način omogočite točkovanje člankov. Navodila so v dokumentaciji predloge. Organizatorja bosta poskušala sproti preverjati prispevke, a za neoznačene ne moreta jamčiti upoštevanja.
  2. Spremenjeni ali ustvarjeni članki morajo izpolnjevati smernice in merila ustreznosti slovenske Wikipedije, najpomembneje preverljivost/navajanje virov, nepristranskost in spoštovanje avtorskih pravic.
  3. Prispevki naj bi bili tudi slovnično ustrezni in opremljeni z wikipovezavami, kategorijami, naslovi poglavij idr. (»wikificirani«).
 3. Štejejo prispevki, objavljeni od 21. marca 2024 ob 0:00 do 31. maja 2024 ob 23:59 po slovenskem času.
 4. Točkovanje: točkuje se število besed v prispevku (novem ali znatno razširjenem članku), po spodnji tabeli.
  1. Prispevki za natečaj, ki bodo prejeli status izbranega, bodo nagrajeni z dodatnimi 25 točkami (s točkovanjem bomo počakali do konca postopka, če bo predlog za izbrani članek oddan pred 1. junijem).
  2. Prispevki za natečaj v dolžini nad 200 besed, ki bodo hkrati prispevali k WikiProjektu 10000 nujnih, bodo nagrajeni z dodatnimi 3 točkami. To velja za nove članke s presečnega seznama in članke na matičnem seznamu, ki bodo izboljšali rezultat na lestvici Wikipedij – torej razširili obstoječe članke s kratkih na navadne ali navadnih na dolge članke.
  3. Prispevki za natečaj v dolžini nad 200 besed, ki bodo hkrati izboljšali rezultat na lestvici Wikipedij v WikiProjektu 1000 nujnih, bodo nagrajeni z dodatnimi 3 točkami (samo razširitve, ker so vsi članki s tega seznama nujnih že napisani).
  4. Organizatorja bosta po lastni presoji označevala posebej neurejene prispevke s standardnimi vzdrževalnimi oznakami. Prispevki, ki bodo do konca natečaja ostali neurejeni, bodo dobili polovične točke (po upoštevanju vseh bonusov).
Točkovanje po dolžini prispevkov
Ustvarjanje člankov: 1 točka nad 200 besed
Razširitev člankov: 1 točka nad 200 dodanih besed
Ustvarjanje člankov: 5 točk nad 500 besed
Razširitev člankov: 5 točk nad 500 dodanih besed
5 točk za vsakih nadaljnjih 500 besed vsebine.
Op.: za »besede« štejejo vse besede z vsebino, razen bibliografskih podatkov o sklicih in virih, poglavja »Glej tudi« in zunanjih povezav. Šteje vsebina infopolj ter ostalih vsebinskih predlog, ne pa navigacijskih predlog na koncu članka. Besede so preštete s kopiranjem strani v urejevalnik besedila, nato brisana poglavja z viri in morebitno kazalo. Kadar manjka le nekaj besed (5 ali manj) do višjega razreda, se rezultat zaokroži navzgor.

Če imate kakršnakoli vprašanja, uporabite pogovorno stran.

Nagrade

[uredi | uredi kodo]

Najproduktivnejši udeleženci bodo prejeli knjižne nagrade, ki jih donira uporabniška skupina Wikimedia Srednje in Vzhodne Evrope.

 • 1. mesto po točkah: nagrada v vrednosti 100 €
 • 2. mesto po točkah: nagrada v vrednosti 80 €
 • 3. mesto po točkah: nagrada v vrednosti 50 €
 • Nagrada v vrednosti 50 € za vsakega, ki razširi ali ustvari vsaj po en članek (nad 200 besed) o vsaki od sodelujočih držav oz. ozemelj (seznam). Ta nagrada se lahko kombinira s katero od prvih treh, če bo prejemnik eden od treh najproduktivnejših. Vsak članek lahko šteje največ za eno od njih, tudi če govori o dveh, treh ali več.

Za prejem nagrade mora biti razglašeni odziven na pogovorni strani ali po e-pošti. Če organizatorja ne bosta mogla izvedeti želja in naslova za pošiljanje, bo nagrado prejel naslednji po točkah.

Organizatorja nista upravičena do nagrad.

Udeleženci

[uredi | uredi kodo]

Vabljeni, da dodate svoje uporabniško ime v seznam spodaj, tako, da vpišete # ~~~ na dnu seznama. Vsak, ki bo prispeval, bo dobil značko na svojo uporabniško stran. Zaželeno je tudi, da svoje prispevke redno vnašate v tabelo na podstrani Statistika.

 1. Yerpo (organizator)
 2. Upwinxp (soorganizator)
 3. Octopus
 4. Ljuba brank
 5. SirFranzPaul
 6. Blueginger2
 7. 97E
 8. Pinky sl
 9. Globokivisoki
 10. Sporti
 11. Mudroslov
 12. Rude
 13. GeographieMan
 14. Shabicht
 15. Smihael
 16. TadejM
 17. Doradoszpot
 18. xJaM
 19. P̲̳l̳eo
 20. Pv21