Wikipedija:Wikimedia CEE Pomlad 2023/Pravila in udeleženci

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Spremljajte nas na Facebooku
Wikimedia CEE Pomlad 2023
21. marec – 31. maj 2023


Ideja Pravila in udeleženci Seznami člankov Statistika Pogovor


Pravila[uredi | uredi kodo]

  1. Sodeluje lahko kdorkoli
    Registracija: Vpišite ime v tabelo v razdelku udeleženci.
  2. Ustvarite ali razširite članek o čemerkoli v zvezi s katero od držav oz. ozemelj iz regije razen Slovenije (štejejo pa čezmejne teme razen slovensko-italijanskih). Tematika je prosta, za navdih lahko uporabite sezname člankov.
    1. Uporabite predlogo - na pogovorno stran vsakega članka vstavite predlogo {{CEE Spring 2023 | uporabnik = ime | tema = | država =}} in na ta način omogočite točkovanje člankov. Navodila so v dokumentaciji predloge. Organizatorja bosta poskušala sproti preverjati prispevke, a za neoznačene ne moreta jamčiti upoštevanja.
    2. Spremenjeni ali ustvarjeni članki morajo izpolnjevati lokalne smernice in merila ustreznosti, najpomembneje preverljivost/navajanje virov, nepristranskost in spoštovanje avtorskih pravic.
    3. Prispevki naj bi bili tudi slovnično ustrezni in opremljeni z wikipovezavami, kategorijami, naslovi poglavij idr. (»wikificirani«). Organizatorja bosta po lastni presoji zmanjšala število točk za posebej neurejene prispevke.
  3. Štejejo prispevki, objavljeni od 21. marca 2023 ob 0:00 do 31. maja 2023 ob 23:59 po slovenskem času.
Točkovanje
Ustvarjanje člankov: 1 točka nad 200 besed
Razširitev člankov: 1 točka nad 200 dodanih besed
Ustvarjanje člankov: 5 točk nad 500 besed
Razširitev člankov: 5 točk nad 500 dodanih besed
5 točk za vsakih nadaljnjih 500 besed vsebine.
Op.: za »besede« štejejo vse besede z vsebino, razen bibliografskih podatkov o sklicih in virih, poglavja "Glej tudi" in zunanjih povezav. Šteje vsebina infopolj ter ostalih vsebinskih predlog, ne pa navigacijskih predlog na koncu članka. Besede so preštete s kopiranjem strani v urejevalnik besedila, nato brisana poglavja z viri in morebitno kazalo. Kadar manjka le nekaj besed (5 ali manj) do višjega razreda, se rezultat zaokroži navzgor.

Če imate kakršnakoli vprašanja, uporabite pogovorno stran.

Nagrade[uredi | uredi kodo]

Najproduktivnejši udeleženci bodo prejeli knjižne nagrade, ki jih donira uporabniška skupina Wikimedia Srednje in Vzhodne Evrope.

  • 1. mesto po točkah: nagrada v vrednosti 100 €
  • 2. mesto po točkah: nagrada v vrednosti 80 €
  • 3. mesto po točkah: nagrada v vrednosti 50 €
  • Nagrada v vrednosti 50 € za vsakega, ki razširi ali ustvari vsaj po en članek (nad 200 besed) o vsaki od sodelujočih držav oz. ozemelj. Ta nagrada se lahko kombinira s katero od prvih treh, če bo prejemnik eden od treh najproduktivnejših.

Za prejem nagrade mora biti razglašeni odziven na pogovorni strani ali na e-mail naslovu. Če organizatorja ne bosta mogla izvedeti želja in naslova za pošiljanje, bo nagrado prejel naslednji po točkah.

Organizatorja nista upravičena do nagrad.

Udeleženci[uredi | uredi kodo]

Vabljeni, da dodate svoje uporabniško ime v seznam spodaj, tako, da vpišete # ~~~ na dnu seznama. Vsak, ki bo prispeval, bo dobil značko na svojo uporabniško stran. Zaželeno je tudi, da svoje prispevke redno vnašate v tabelo na podstrani Statistika.

  1. Yerpo
  2. Pinky sl
  3. Upwinxp
  4. A09
  5. Ljuba brank
  6. Sporti
  7. xJaM
  8. Miggie H
  9. Octopus
  10. Pv21
  11. Zelena lučka. (pogovor)
  12. SirFranzPaul (pogovor)
  13. Rude
  14. ModriDirkac
  15. Shabicht
  16. TadejM
  17. marko3
  18. jurius1991