Uporabniški pogovor:Ježofska

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Ta pogovorna stran je namenjena pogovoru z uporabnikom Ježofska.

Stari pogovori so v Arhivu.

Pogovori se začnejo pod spodnjo črto.


Rodbina Pangerc[uredi kodo]

Could you tell me pls who originated the WP lemma https://sl.wikipedia.org/wiki/Rodbina_Pangerc in 2012 ? Just found your name there at the very beginning so I'm asking you as an administrator. Thx for any hint. Hommageur (pogovor) 09:44, 14. julij 2015 (CEST)

Hello! I created that article from Josip Pangerc - I excluded the text about the family and created a new article. The authors of the lemma Josip Pangerc are a bit confusing. It started with Uporabnik:PangercJoseph, then it was Uporabnik:Pangerc, Uporabnik:Rodbina Pangerc, and finally, it represents as Uporabnik:Rodbinski arhiv Pangerc. Best regards, Irena 11:24, 14. julij 2015 (CEST)

Mohamed in Mohamedanci[uredi kodo]

Živjo Irena! Kaj mi je pa tokrat uspelo? Delati v kapitlu Mohamedanci namesto v lastnem peskovniku? Hvala vnaprej za pojasnilo!

Malo ozadja zate, da bo moje delo prav razumeti: nisem specialist za islam, še za krščanstvo ne, vendar menim, da naša Wikipedija in njeni uporabniki zaslužijo pico bello informacije ne samo o Kristusu, temveč tudi - recimo - Mohamedu, pa o Budhi, Konfuciju; da je v temu smislu angl. inačica referenca, je upam samo po sebi umevno. In ker sem predvsem prevajalec, manj ustvarjalec, se lotevam naloge s tega konca.

Držim se peskovnika, ker bi želel kasneje povabiti ljudi iz slovenske islamske skupnosti, da spravijo članek, po svojem najboljšem znanju in izkušnjah, na nivo, ki bi ga vsi želeli, konkretno

  • citati iz korana - mogoče pa je koran v slovenščini že na spletu?
  • transkripcija imen (je recimo sura f ali m ali n v slovenščini?)
  • ... pa še kaj - kot recimo, kaj recimo črtati (imam podpoglavja, posebno kasnejša, ki so na listi za odstrel)

Tudi imam zaenkrat neurejeno v glavi, ali pisati Bog ali bog, Islam ali islam, Mohamedanec ali mohamedanec etc etc - moram spet prebrati poglavje o lastnih imenih v SP. Pa lep pozdrav in hvala vnaprej za odgovor in za tvoje mnenje SmozBleda (pogovor) 19:20, 6. april 2014 (CEST)

Servus!
Včasih je kaj totalno nelogičnega. Zadnjič sem razveljavila neko urejanje in sploh ne vem, kdaj ...
Da, vsebina je bila o Mohamedu in sem mislila, da si jo pač napačno prilepil in da je članek končan, saj je bilo več kot 140.000 znakov. Razveljavila sem tudi vsebino v članku Mohamed, kamor sem jo prestavila.
Tvoje razmišljanje se mi zdi vse pohvale vredno. Mohamed je eden od zadnjih člankov, ki bi se jih lotila prevajati - preprosto zato, ker ne znam arabsko in ne poznam Korana - ne znam ga niti pravilno navesti. Ravno danes sem razmišljala, koga prositi, da pomaga obdelati teme o islamu, zato se mi zdi tvoja ideja odlična!
Če je Koran na spletu, ne vem. Malo sem sedaj brskala in sem prišla samo do čudnih reklam.
O prečrkovanju nimam pojma.
Kako pisati B(b)og, ne vem. Vem pa, da je islam in da so muslimani.
Korajža velja!--Irena 22:33, 6. april 2014 (CEST)

Živjo Irena! Da te držim na tekočem: prevod angl. Mohameda bo v kratkem pri meni končan - gl. Mohamed v mojem peskovniku. Pustil bom material, da se malo "ohladi" in po prvi lastni redakciji se bom, kot sem že rekel, obrnil na slovensko islamsko skupnost za nasvete in pomoč. Srečne praznike ti želi SmozBleda (pogovor) 12:55, 20. april 2014 (CEST)

Ok. Face-smile.svg Hvala.--Irena 16:40, 23. april 2014 (CEST)

Slika:Skoromati hrusica.jpg[uredi kodo]

Ojla, glede tega urejanja me zanima... sodeč po imenih uporabnik, ki je sliko naložil, ni avtor. Si to dovoljenje videla kje drugje? — Yerpo Ha? 12:02, 2. maj 2014 (CEST)

Hu, to je že tako daleč, da se ne spomnim, kaj in kako je bilo ... --Irena 22:28, 4. maj 2014 (CEST)

ziveli[uredi kodo]

ja ne spamim.