Wikipedija:Predlogi za izbrane slike

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Wikipedija:Izbrane slike/Predlogi)
Jump to navigation Jump to search
Izbrane vsebine

Izbrane slike v Wikipediji
Izbrane slike je občestvo slovenske Wikipedije prepoznalo kot najboljše fotografije, informativne sheme, zemljevide in ilustracije, uporabljene v člankih na slovenski Wikipediji. Trenutno imamo 410 izbranih slik [osveži].

Večina izbranih slik je predstavljenih na Glavni strani v rubriki Slika tedna, ki jo lahko vključite na svojo uporabniško stran s predlogo {{Slika tedna v okvirju}}. Če želite na Glavni strani predstaviti še ne prepoznano slikovno gradivo podobne kakovosti, ga z ustrezno prosto licenco naložite na Zbirko (Commons), dodajte v ustrezen članek na slovenski Wikipediji in ga predlagajte v glasovanje.

Bližnjice:
WP:IS
Orodja za izbrane slike
Navodila
Trenutni kandidati

Za Izbrane slike lahko predlagate dobre slike in fotografije, ki zadostujejo vsem kriterijem. Za stara glasovanja glejte dnevnik. Če nobena slika ni izglasovana, lahko uporabite eno izmed izbranih slik v Wikimedijini Zbirki.

Navodila

Dodajanje novih slik

Če želite dodati nov predlog, skopirajte ime datoteke s sliko v spodnje okence in sledite navodilom na vrhu podstrani za predlog, ki se odpre. Preden dodate nov predlog, se prepričajte, da slika ne krši avtorskih pravic.


Nato ročno dodajte pravkar ustvarjeno stran v poglavje Predlogi.

Glasovanje

Za glasovanje je potrebno biti registriran, v nasprotnem primeru se glas ne šteje. Obvezna je tudi vsaj 2-mesečna prisotnost ter 50 urejanj v tem obdobju na tem ali katerem izmed sorodnih projektov.

 1. Če se s predlogom strinjate, na konec razdelka dodajte:
  * {{za}} --~~~~
 2. Če se s predlogom ne strinjate, na konec razdelka dodajte:
  * {{proti}} --~~~~
 3. Če pa se s predlogom strinjate le delno, na konec razdelka dodajte:
  * {{vzdržan}} --~~~~
 4. Če bi radi dodali komentar, na konec razdelka dodajte:
  * {{komentar}} --~~~~
 5. Če bi radi dodali informacijo o sliki, na konec razdelka dodajte:
  * {{info}} --~~~~

Če se vaš glas še ni pojavil, poskusite osvežiti predpomnjenje strani.

Navodila za ustvarjanje predloge

 • Predlogo za naslednji teden v letu 2020 se ustvari tako:
 • Urednik to stori najmanj dan pred menjavo (začetek novega tedna je ponedeljek)
 • Glej tudi podrobna pravila.

Predlogi

Slika:Portoroz Tunnel Valeta-8033.jpg

Slika:Portoroz Tunnel Valeta-8033.jpg

Slika:Hrastovlje Dreifaltigkeitskirche 01.JPG

Slika:Hrastovlje Dreifaltigkeitskirche 01.JPG

Slika:Matej Sternen - Rdeči parazol.jpg

Slika:Matej Sternen - Rdeči parazol.jpg

Slika:Ivan Žabota - Deček s konjičem.jpg

Slika:Ivan Žabota - Deček s konjičem.jpg

Symbol comment vote.svg Komentar: kar težko verjamem, da bi se slikar odločil za tak obrez / konjiček pada ven iz platna, dečkovi čevlji čisto na robu, itd. verjetno gre za neroden scan; glede tega sem proti objavi - razen, če ni to edina slika, s katero lahko opozorimo na slikarjevo delo (in je pač samo informativnega značaja) lp., Žiga 08:51, 12. december 2019 (CET)

Mislim, da je to kar cela slika. Težko verjetno, da bi Narodna galerija Slovaške kar odrezala del slike v sicer visoko kvalitetnem skenu. Našel sem jo še tukaj in na nekaj komercialnih straneh, povsod iste velikosti. --Sporti (pogovor) 10:26, 12. december 2019 (CET)
Žabota ima v commonscat kar precej materiala.. Vkolikor s predstavitvijo te slike na naslovni strani bolj ciljamo na omembo slovenskega slikarja in na spomin nanj, potem imamo še kar nekaj drugih možnosti slik za pokazat. Po daljšem razmisleku :) pa ravno takle neposrečen izrez pri otroški sliki izraža neposreden stik z otrokom, ki mu je malo mar za izreze. lp., Žiga 20:29, 26. december 2019 (CET)