Wikipedija:Predlogi za izbrane slike

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrane vsebine

Izbrane slike v Wikipediji
Izbrane slike je skupnost slovenske Wikipedije prepoznala kot najboljše fotografije, informativne sheme, zemljevide in ilustracije, uporabljene v člankih na slovenski Wikipediji. Trenutno imamo 453 izbranih slik [osveži].

Večina izbranih slik je predstavljenih na Glavni strani v rubriki Slika tedna, ki jo lahko vključite na svojo uporabniško stran s predlogo {{Slika tedna v okvirju}}. Če želite na Glavni strani predstaviti še ne prepoznano slikovno gradivo podobne kakovosti, ga z ustrezno prosto licenco naložite na Zbirko (Commons), dodajte v ustrezen članek v slovenski Wikipediji in ga predlagajte v glasovanje.

Orodja za izbrane slike
Navodila
Trenutni kandidati

Za Izbrane slike lahko predlagate dobre slike in fotografije, ki zadostujejo vsem kriterijem. Za stara glasovanja glejte dnevnik. Če nobena slika ni izglasovana, lahko uporabite eno izmed izbranih slik v Wikimedijini zbirki.

Navodila

Dodajanje novih slik

Če želite dodati nov predlog, skopirajte ime datoteke s sliko v spodnje okence in sledite navodilom na vrhu podstrani za predlog, ki se odpre. Preden dodate nov predlog, se prepričajte, da slika ne krši avtorskih pravic.


Nato ročno dodajte pravkar ustvarjeno stran v poglavje Predlogi.

Glasovanje

Za glasovanje je potrebno biti registriran, v nasprotnem primeru se glas ne šteje. Obvezna je tudi vsaj 2-mesečna prisotnost ter 50 urejanj v tem obdobju na tem ali katerem izmed sorodnih projektov.

 1. Če se s predlogom strinjate, na konec razdelka dodajte:
  * {{za}} --~~~~
 2. Če se s predlogom ne strinjate, na konec razdelka dodajte:
  * {{proti}} --~~~~
 3. Če pa se s predlogom strinjate le delno, na konec razdelka dodajte:
  * {{vzdržan}} --~~~~
 4. Če bi radi dodali komentar, na konec razdelka dodajte:
  * {{komentar}} --~~~~
 5. Če bi radi dodali informacijo o sliki, na konec razdelka dodajte:
  * {{info}} --~~~~

Če se vaš glas še ni pojavil, poskusite osvežiti predpomnjenje strani.

Navodila za ustvarjanje predloge

 • Predlogo za naslednji teden v letu 2022 se ustvari tako:
 • Urednik to stori najmanj dan pred menjavo (začetek novega tedna je ponedeljek)
 • Glej tudi podrobna pravila.

Predlogi

Slika:Krvavec šestseda.webm

 • Information icon.svg Info: Aktualni video posnetek z razgledom z vrha Krvavca, mislim, da je posnetek lepo uspel; vsekakor jih imamo pa malo, foto Uporabnik:ModriDirkac
 • Symbol support vote.svg Za --ModriDirkac (pogovor) 10:58, 23. november 2022 (CET)Odgovori[odgovori]
 • Symbol comment vote.svg Komentar: Posnetek bi bilo potrebno nekoliko obdelati. Vsekakor je treba izklopiti zvok, saj ne nosi nikakršne informacije oz je celo moteč. Vprašanje je kaj posnetek predstavlja, še najbolj informativno bi ga bilo vključiti v članek o smučanju. Osebno bi naredil tudi rez in posnetek začel kazati šele od trenutka, ko se oseba postavi na smučke do momenta, ko se ustavi in začne kazati razgled. Razgled je sicer lep, vendar bi se ga lepše pokazalo s panoramo ali 360° posnetkom, in ne videom. --Miha 22:49, 24. november 2022 (CET)Odgovori[odgovori]
 • Symbol comment vote.svg Komentar: posnetek je res namenjen h Krvavcu, ker je reprezentativen glede tega, kakšen pogled se odpre, ko sestopiš. Kakšen namig glede zvoka, kako se ga znebim? --ModriDirkac (pogovor) 21:54, 30. november 2022 (CET)Odgovori[odgovori]

Slika:Railway Viaduct Pesnica 24022022.jpg

Slika:Railway Viaduct Pesnica 24022022.jpg

Slika:Ptuj, Slovenia (52204435801).jpg

Slika:Ptuj, Slovenia (52204435801).jpg

Slika:Odbojka na mivki - trening (52247049015).jpg

Slika:Odbojka na mivki - trening (52247049015).jpg

Glej tudi