Dassault Mirage III: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
Brez spremembe velikosti ,  pred 10 meseci
Popravljena tiskarska napaka
(Popravljena tiskarska napaka)
Oznaki: mobilno urejanje mobilno spletno urejanje
Načrtovanje družine letal Mirage III se je začelo leta 1952. [[Francoska vlada]] je hotela lahko, vsevremensko prestrezniško lovsko letalo, ki bi doseglo višino 18000 metrov v šestih minutah in bi doseglo hitrost [[Mach]] 1,3.
 
Dassault je na razpis odgovoril z [[Dassault Mystère|Mystère-Delta 550]], ki sta ga poganjala dva turboreaktivna [[Armstrong Siddeley Viper|Armstrong Siddeley MD30R Viper]] z dodatnim zgorevanjem. Imel je tudi [[raketni motor na tekoče gorivo]] SEPR, ki je proizvajal dodatnih 3300 funtov potiska. Letalo je imelo [[delta krilo]] brez repa. Ta konfiguracija je imela številne omejitve, odsotost horizontalnega stabilizatorja je pomenila, da ni mogoče uporabiti zakrilc. Zato je bil vzletna in pristajalna hitrost visoka, kar je pomenilo uporabo dolge steze. Imelo je tudi omejeno manevrirnost, je pa bilo rabustnorobustno in je lahko doseglo visoke hitrosti.
 
Mystère-Delta je prvič poletel 25. junija 1955. Potem so letalo predelali, spremenil rep, dodali dodatno zgorevanje in raketni motor in spremenili oznako v '''Mirage I'''. Leta 1955 je dosegel Mach 1,3 v horizontalnem letu in z raketnimi motorji Mach 1,6. Mirage I je imel zelo majhen bojni tovor.
Brezimni uporabnik

Navigacijski meni