Wikipedija:Glasovanja/Zm05gamer

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Mnenje uporabnikov

za proti
vzdržan neveljaven
vzdržana komentar
info
Vprašalniki
da ne
Srečanja
pridem ne pridem
ne vem še vprašanje
Glasovanje je končano.

V podlipju je potekalo glasovanje in razprava o trdem topic banu, mehkem topic banu, 2-tedenski in trajni blokadi uporabnika Zm05gamerja.

Glasovanje je končano. Potekalo je od 10. septembra 2022 do 24. septembra 2022. Za sprejem predloga je bilo potrebnih več kot 50 % glasov.

Uvod in namen

Pozdravljeni, ta predlog začenjam zaradi dolgotrajnega, dvoletnega, uničevanja slovenske Wikipedije, ki ga z dodajanjem izrazito subjektivnih in včasih celo izmišljenih podatkov (beseda "podatki" tukaj zajema besede/besedne zveze/povedi/odstavke) v z marksizmom, komunizmom, socializmom, leninizmom in stalinizmom povezane članke izvaja uporabnik Zm05gamer.

V preteklosti smo se administratorji o njegovem problemu pristranskosti že ničkolikokrat pogovarjali, mu dajali opozorila in nasvete, brez večjega uspeha. Sam sem v decembru 2021 začel celo projekt Wikipedija:Nepristranskost/Uporabnik Zm05gamer, a kljub temu uporabnik ni bil nikoli blokiran in je s svojim smetenjem nadaljeval. Menim, da je tega dovolj in želim, da se končno kaj ukrene.

V nadaljevanju bom v poglavju "Opis" na kratko opisal uporabnika in njegove urejevalske tematike, v poglavju "Dokazi" pa podrobno opisal zgodovino urejanj uporabnika. Med drugim bom omenil kdaj smo se administratorji z njim o pristranskosti že pogovarjali, predstavil njegova prikrita, pristranska načrtna urejanja, uporabnikovo neprestano izogibanje opozoril administratorjev ter podal nekaj odmevnejših primerov zlorabe. Pri tem naj opomnim, da bodo to le zlorabe do sedaj pregledanih člankov, zaradi česar posledično obstaja možnost, da jih je pri uporabnikov 1255 člankih in 4949 urejanjih (podatki števca dne 13/08/2022 19:47) še več. Za konec pa bom v poglavju "Prepoved urejanja" predlagal kaj naj z uporabnikom storimo, nakar vse, tako urejevalce kot administratorje, vabim k debati in glasovanju.

Opis

Uporabnik @Zm05gamer na slovenski Wikipediji aktivno sodeluje okoli 2 leti. Za njegove članke je značilno, da so po večini google translate prevodi uvoda ali celega članka iz angleške ali hrvaške Wikipedije. Večina njegovih začetnih člankov je bilo brez kakršnih koli virov, pojavljali pa so se tudi razni pravopisni nesmisli. V člankih zadnjih nekaj mesecev do enega leta je uporabnik vire začel dodajati, pravopisni nesmisli pa ostajajo.

Sledi časovnica uporabnikovih člankov, ki se deli na zgodnje, zrelo in pozno obdobje. V zgodnjem obdobju, v začetku leta 2020, je začel pisati o popularni kulturi (raperji, pevci, igralci) in pisanju o Titaniku ter drugih pomembnih zgodovinskih plovilih in mornarjih. Zatem se je začel ukvarjati z 11. septembrom in povezanimi temami/osebami. Že v tem obdobju je imel kakor je razvidno iz Uporabniški pogovor:Zm05gamer/Arhiv#Slovnica veliko problemov z google translate prevodi, saj je imel težave ne samo z razumevanjem tem o katerih je pisal, temveč tudi s samim poznavanjem angleščine. V zrelem obdobju se je začel dotikati razno raznih tematik, tudi političnih, a še zmeraj so prevladovali članki o katastrofah, letalskih nesrečah, potopih ladij ter mnogih hrvaških otokih. Pozno obdobje zaznamuje uporabnikov propad, kajti zašel je v pisanje o političnih ter ideoloških temah. Predvsem se je osredotočil na obdobje 20. stoletja in sicer na "vse kar je kakorkoli povezano s komunizmom/socializmom/raznimi 'diktatorji'". V to so vključeni članki o vzponu, rasti in padcu Sovjetske zveze ter Jugoslavije, komunističnih voditeljih (od Kube do Romunije), genocidih (od Kambodže do Kitajske in SZ), ogromno člankov prevedenih iz hrvaške Wiki o pobojih domobrancev s strani partizanov ter navsezadnje tudi članki o sami marksistični/komunistični ideologiji vključno s člankom o Karlu Marxu. Teh člankov je na stotine.

Dokazi

Prvič je njegova pristranskost pritegnila mojo pozornost v članku Smrt in pogreb Josifa Stalina, kjer je "In the public's efforts to pay their respects to Stalin, a number of people were crushed and trampled to death." prevedel v "V prizadevanjih javnosti, da bi se poklonila stalinovi skrinjici, je bilo več tisoč ljudi aretiranih in usmrčenih" namesto "poteptanih do smrti" ali kaj podobnega. VIR#1 Takrat temu nisem posvečal preveč pozornosti, saj sem predvideval, da gre za google translate napako, vse dokler se ni zgodilo naslednje.

V začetku novembra 2021 je ustvaril članek Seznam diktatorjev in režimov po številu žrtev. Za opis tega članka bom uporabil @Yerpove besede pri sprejetem predlogu za izbris: "Hujše kršitve WP:NPOV; površen, ideološko motiviran in izredno slabo referenciran prispevek o občutljivi temi /../". Za celoten kontekst in za nadaljevanje nujno preberite pogovorno stran. V nadaljni razpravi na pogovorni strani izbrisanega članka je uporabnik povedal "/../ Tega režima ne maram samo zato, ker se ve kakšni zločini so se dogajali, ampak tudi zato, ker je bil v povojnih pobojih med žrtvami tudi stric mojega starega očeta, ki je bil član slovenskega domobranstva. Podatek o 100 milijonih žrtev izvira iz črne knjige komunizma. /../" Iz tega izseka lahko ugotovimo naslednje: 1.) uporabnik je v izrazito pristranskem položaju in tudi sam prizna svoje subjektivno mnenje do teme in 2.) uporabnik uporablja kot enega izmed glavnih virov Črno knjigo komunizma, ki ni znana kot najbolj nepristranska publikacija (glej angleški članek). Razprava je prinesla do natančnega pregleda člankov, ki jih je uporabnik pisal o teh temah in naredil sem stran Wikipedija:Nepristranskost/Uporabnik Zm05gamer, katere ogled priporočam.

Zatem smo skoraj vsi admini iz nekega razloga kar pozabili nanj razen @Melaleuca alternifolia, ki mu je 29. decembra 2021 pustil sporočilo, v katerem je napisal, da so se "/../ težave z nepristranskostjo v majhni meri izboljšale /../", a "/../ velik problem predstavlja zelo okorno prevajanje, ki je zagotovo posledica nerazumevanja (da ne bo pomote, ne gre zgolj za drobne napakice, ki se pojavljajo pri vsakomur). Morda si pomaga z avtomatskimi prevajalniki, kar bi pojasnilo nekatere popolnoma zgrešene prevode. Masovna produkcija več člankov v enem večeru/noči celotno situacijo gotovo še poslabša. Ne verjamem, da jih pred objavo sploh dodobra prebere. Jaz preprosto nimam energije in volje, pa tudi zanimanja za take tematike, da bi za njim vsako serijo člankov poskušal vsaj malo izboljšati. Ni mi jasno, kaj se sploh lahko še naredi, glede na to, da vsi nasveti, opazke in podobno ne pomagajo."

(Obdobje od decembra do junija je neraziskano, kajti takrat na uporabnika nisem bil pozoren)

Težave se nažalost niso izboljšale, kajti 17. junija 2022 sem ga zalotil pri urejanju strani Che Guevare ter Fidela Castra. V obeh člankih je namreč dodal odstavka o kritikah voditeljev. Nič posebnega boste rekli? Imeli bi prav, če nebi razdelka poimenoval "Zločini proti človeštvu" dodal poved "Levičarski skrajneži danes predvsem častijo Che Guevaro, kar je ohranila tudi Kuba." ter seveda klasično v informativnem okvirčku Fidela Castra na vrhu strani (Ime, poklic, poklic....) dodal še "diktator". Vabim k ogledu zgodovine strani Fidela Castra in Che Guevare.

Naslednjo stvar, ki sem jo o uporabniku razkril se je zgodila 16. julija 2022, ko sem ugotovil, da je zadnje leto uporabnik na skrivaj brisal opozorilna obvestila adminov na svoji uporabniški strani. (več o tem tukaj), kar je privedlo do ustanovitve Arhiva uporabniškega pogovora uporabnika dostopnega tukaj. Uporabnik je sporočila brisal na skrivaj tako, da je v okvirček povzetka urejanja napisal nekaj v smislu: "popravki" v resnici pa zbrisal cele odstavke. Na vprašanje o tem je odgovoril: "Zdaj sem ugotovil kaj je narobe. S kurzerjem sem po nesreči, ko sem odgovarjal na prejšnja sporočila, in ko sem urejal uvod, označil sporočila in so se pobrisala. To se je zgodilo, ampak sem žau komaj zdaj opazil." kar je naravnost absurdno.

Najnovejša opažena pristranskost se je ponovno pojavila včeraj 13. avgusta 2022, ko je na skrivaj dodajal pristranske besedne zveze v s Stalinom povezane članke. Z "na skrivaj" mislim da je v povzetek urejanja napisal "pravopis in slog" potem pa v članku spremenil iz "Ocene števila smrtnih žrtev, ki jih je mogoče pripisati Josifu Stalinu, se zelo razlikujejo." v "Ocene števila smrtnih žrtev, ki jih je mogoče pripisati sovjetskemu diktatorju Josifu Stalinu, se zelo razlikujejo" kar je naredil v 2 člankih (tukaj in tukaj).

Prepričan sem, da je takih primerov še več, potrebno jih je le najti, saj so verjetno zakamuflirani na način kot je prikazano v zgornjem paragrafu.

Prepoved urejanja

Z začetka sem hotel uporabnika predlagati le za trajno blokado na slovenski Wikipediji, saj je povzročil nepopisno škodo, za več sto ur dela, a bom po Yerpovi pobudi ponudil še eno alternativo: prepoved urejanja vseh političnih tem. Pod to prepoved bi padli vsi članki v katerih lahko uporabnik doda svoje pristranskosti: biografije (politikov, filozofov, generalov...), pokoli, vojne in druga grozodejstva, ideološki in drugi filozofski članki (marksizem...), zgodovini in drugih.

Možnosti:
1.) Trajna blokada - neomejeno dolgo
2.) Prepoved urejanja političnih tem - 5 let z opombo, da se lahko prepoved podaljša, če se v tem obdobju uporabnik ne rehabilitira
3.) ? - bo dodano naknadno, če bo predlagano kaj drugega

Razprava

Zaenkrat bo to tukaj, da opazi več ljudi. — GeographieMan[~MSG~] 10:22, 14. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
@GeographieMan: Možete samo obavijestiti tu. Dušan Kreheľ (pogovor) 20:22, 15. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
  • Vsekakor se strinjam z zgoraj napisanim. Vsekakor se mi zdi opcija 1) pretirana. Z blokado bi povzročili le ustavitev ustvarjanja vsebine, problema pa ne bi rešili. Še vedno bi tu bili potrebni drugi urejevalci. Vsekakor nad maličnimi urejanji in zakamufliranih povzetkih urejanj ne bom izgubljal besed. Vseeno pa ostaja dilema, kdo bi to popravil? Predlagam slednje: Zm05gamerju se da mehki TBAN na ustvarjanje strani. To pomeni, da se bo za neko časovno obdobje zavezal k neustvarjanju strani. V temu času pa bo moral popraviti vse svoje članke in jih očistiti NPOV in RS/NV virov. Če mu damo popolno izključitev iz Kategorija:Politiki, bo breme urejanja padlo na druge; če ne pa na njega. Veliko večino strani ter njihovih problemov že ima v zgoraj omenjenemu Wikiprojektu. Vsekakor pa bo kršenje (npr. da se sprejme moj predlog) dogovorjenega prineslo hude posledice.--A09|(pogovor) 11:33, 14. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
    @A09: hvala za komentar. V vsakem primeru bo to breme padlo na druge, ravno zato želim njegovo početje zaustaviti zdaj in za vselej. Nekdo bi v tvojem primeru namreč kljub vsemu moral preverjati za Zm05gamerjem, če je vse popravil, če je pravilno popravil, kar je še težje kot če bi se lotil sam. Sploh pa kaj pa potem ko bo "vse popravil"? Bo lahko ponovno ustvarjal politične vsebine, nekdo pa ga bo moral ves čas nadzorovati? Ne vem zate, ampak jaz mu popolnoma nič ne zaupam, tudi ti dobro veš kolikokrat smo ga opozarjali na sklice, nepristranskost, avtomatske prevode, itn. in ali je kaj od tega upošteval? Ni. — GeographieMan[~MSG~] 18:53, 23. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
  • Mehko ali trdo, osebno dvomim, da bo Zm05gamer kaj popravil. Kot je GeographieMan izpostavil, ima velik problem s pristranskostjo, poleg tega je že do zdaj ignoriral napotke in lastne obljube. Zato se bolj nagibam k striktni področni prepovedi (topic banu) kot je praksa na večjih Wikipedijah, hkrati bi pmm koristilo zadnje opozorilo pred ustvarjanjem nezadostno prevedenih strani. Bi me pa zanimalo, kaj še drugi mislijo. — Yerpo Ha? 18:05, 15. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
  • Mene spravljajo ob živce avtomatski prevajalniki, kjer se človek ne potrudi, da zadeve ne pripelje do konca. Sem za začasno popolno blokado (2 tedna). Ampak mislim, da se s tem problem ne bo rešil, avtomatskega prevajanja in pristranskosti. Lahko ga potem opazujemo nekaj časa, potem pa popolnoma blokiramo, če se zadeve ne umirijo. --Pinky sl (pogovor) 19:26, 15. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
    @Pinky sl: Hvala za komentar. Uporabnik je bil opozorjen že tolikokrat (glej Uporabniški pogovor:Zm05gamer/Arhiv), da je pmm nesmiselno pričakovati, da bo s tem tudi po 2-tedenski blokadi prenehal. Ravno iz tega se mi zdi topic ban verjetno še najboljši (če hočemo biti milostljivi), saj ga popolnoma odsekamo od vsebine kjer je lahko pristranski. — GeographieMan[~MSG~] 18:46, 23. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
  • Na žalost Zm05gamer kljub dolgemu stažu in številnim nasvetom še vedno ne dojema osnovnih konceptov enciklopedije Wikipedije. Vnašanje napačnih in izmišljenih podatkov ([1], [2], [3], [4]) se je sicer na srečo nehalo, nadaljuje pa se vnašanje subjektivizmov in pavšalnih etiket v članke, ki bi morali biti enciklopedično "suhoparni" in objektivni ([5], [6], [7], [8], [9]). Tudi pri manj kontroverznih temah je velik problem, da uporabnik vneto ustvarja in ureja vsebino, ki je preprosto ne razume – o političnih temah pač ne more tako množično pisati nekdo, ki na primer ne ve, da lahko volivci bojkotirajo referendum in ne referendum volivcev. Uporabnikova nekritičnost do avtomatskih prevodov je obupna; tudi kadar ga kdo opozori o konkretnih nesmislih, ki jih je objavil, se mu jih velikokrat ne ljubi popraviti. Nekateri se objavljena skropucala trudimo sproti popravljati (v svojem prostem času in tudi če nas teme ne zanimajo), toda pri stalnem nastajanju novih je to sizifovo delo.
Da smo si na jasnem: na Wikipediji ne zahtevamo popolnosti, niti politične brezbarvnosti. Zm05gamerjeva odkrita protikomunistična usmerjenost ni noben razlog za prepoved urejanja političnih tem – razlog za to razpravo je vztrajno neupoštevanje vsebinskih standardov in nepoboljšljiva površnost. Ostali urejevalci smo uporabnika ob neprimernih urejanjih opozarjali, mu svetovali in poskušali pomagati, toda on ni pokazal volje, da bi nasvete upošteval – ponavadi nas je "skenslal" s kratkim in splošnim odgovorom, potem pa isto počel naprej.
Ker se je tale predlog prepovedi urejanja pojavil – glede na vrsto predhodnih opozoril ne zares z jasnega, ampak brez predhodnega pogovora z uporabnikom – mi je težko pri srcu glasovati za trajno blokado; prav tako nisem navdušen nad izmišljanjem delnih prepovedi, ki bodo dvoumne in težko uresničljive. Tudi če blokada ne bo izglasovana, pa je Zm05gamer prestopil toliko mej, da dobronamernosti pri najboljši volji ne moremo več predpostaviti. Slabe prevode nameravam od zdaj naprej brisati brez dodatnih pojasnil, zamaskirano spreminjanje kontroverznih podatkov (kot je bilo [10]) in odstranjevanje opozorilnih predlog (kot [11]) pa bom razumel kot vandalizem in se tako nanj tudi odzival. —Upwinxp 22:22, 15. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
Komentar: @Upwinxp hvala za mnenje. Glede nato, da se ne strinjaš s ponujenimi rešitvami (trajna blokada in topic blokada), bi te prosil za mnenje o ukrepih, ki bi se tebi zdeli primerni. — GeographieMan[~MSG~] 18:42, 23. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
Glede blokade recimo, da sem zaenkrat Vzdržan, bom pa ob morebitnih nadaljnjih "zdrsih" glede pristranskega urejanja ali kamufliranja velikih urejanj v mala zelo hitro spremenil glas. Primeren ukrep za ohranjanje berljivosti in kredibilnosti naše Wikipedije se mi zdi hitro brisanje vsake nove vsebine, ki bo očitno nekvalitetna. Zadnje opozorilo je bilo izrečeno že zdavnaj. —Upwinxp 17:01, 26. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
  • Glede na dejanja opisana v uvodu in razpravi, menim, da uporabnik ni primeren za urejevalca Wikipedije. Predstavil bom enega od svojih interakcij z njim: V članku Luka Mesec je odstranil dva sklica na dva članka iz Mladine (ki sta bila uporabljena faktografsko) z opisom urejanja pp. Ko sem ga glede tega povprašal, je napisal: "Pozdravljen, očitno sem odstranil napačni povezavi in sem to spregledal. Hvala da si me obvestil, lahko povrneš moje spremembe." Podpiram popolno blokado, od ostalih predlogov se mi zdi najbolj primerna prepoved urejanja političnih tem. Globokivisoki (pogovor) 20:23, 24. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
  • Glede na to, da uporabnik še vedno ustvarja slabo prevedene in z namerno pristranskostjo začinjene zelo obsežne članke (danes sem popravil en del Državnega ateizma), je PMM čas za glasovanje in ukrepanje.--Globokivisoki (pogovor) 20:22, 10. september 2022 (CEST)[odgovori]
    @A09@Pinky sl@Yerpo Globokivisoki (pogovor) 00:46, 16. september 2022 (CEST)[odgovori]
    Sem oddal svoje glasove in upam, da jih bodo oddali še drugi. Mislim, da moramo nekako ukrepati, ker glasovanje in mnenja v tej razpravi kažejo, da uporabnik nima več zaupanja skupnosti in dvotedenska blokada tega ne bi spremenila. (Še posebej, ker je medtem verjetno pridobil kakšnega pomagača z njemu podobnim vzorcem prispevanja.) Kot sta napisala Yerpo in predlagatelj ukrepov, najprimernejši ukrep je nekajmesečna (ali trajna) prepoved urejanja in dodajanja določenih tem. Uporabnika bi obvestili, da se mora, če želi ostati del skupnosti, izogniti vsem člankom, ki so povezani s politiko ali zgodovino, in ga opozorili, da kršitev prepovedi pomeni blokado brez predhodnega opozorila. Urejanja, kot je npr. tole, mene in še nekatere druge ne prepričajo, da mu lahko zaupamo popravljanje obstoječe vsebine, tega se bo treba lotiti brez njega. --MZaplotnik(sporočilo) 15:19, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
    Sem oddal glas. Če si drznem komentirati še @MZaplotnikov komentar bom rekel samo tole: upam da @Zm05gamer ne dela marionetnih računov, ker posledice bodo samo negativne zanj. Ne bi nič tožaril, ampak @Matjevse vsekakor ponavlja nekatere vzorce. Upam, da se motim. A09|(pogovor) 15:27, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
  • Glede pristranskosti in navajanja virov se Zm05gamer opazno popravlja, vendar težava ostaja njegovo množično dodajanje vsebine, ki je ne razume in zato trpi točnost njegovih člankov oz. prevodov. Glasujem za prepoved urejanja političnih in drugih potencialno kontroverznih tem, ker želim ustaviti padanje standardov in kredibilnosti slovenske Wikipedije. Še enkrat poudarjam, da nikakor ne poskušam izključevati urejevalcev z nasprotnimi prepričanji od mojih – težava je slaba kvaliteta prispevkov in nesodelovanje s skupnostjo. —Upwinxp 19:09, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
    @Upwinxp: Te popolnoma podpiram pri tovrstnem trudu. Me pa zanima, kaj bi štel kot kontroverzno? Ne da bi dlakocepil, vendar če se že gremo TBan, naj bodo jasne vsaj prepovedane teme. Hvala za odgovor, da se bomo tudi drugi lahko ravnali po tem. A09|(pogovor) 19:49, 24. september 2022 (CEST

Navodila

Sedaj odpiram razpravo in glasovanje in k nje vabim vse urejevalce in administratorje. Svoje mnenje prosim podajte pod zavihkom "Razprava", kjer lahko tudi predlagate druge alternative, v kolikor vam zgornji dve možnosti prepovedi urejanja nista zadostljivi (zavihek ni namenjen glasovanju). Glasujete lahko pod zavihkom "Glasovanje" z Za, Proti ali Vzdržan ter pri tem za željeno možnost (napisano zgoraj pod "Možnosti") navedete vaš glas. Primer: 1.) Za 2.) Proti 3.) Proti. Glasove lahko naknadno spreminjate, a svoje prejšnje nato prečrtajte. Spreminjanje glasov ni možno po zaključku glasovanja. — GeographieMan[~MSG~] 01:10, 14. avgust 2022 (CEST)[odgovori]

Glasovanje

Za sprejem predloga je potrebnih več kot 50 % glasov. Glasovanje bo na že pretekli čas potekalo 14 dni, do 24.09.2022 21:00.

Trdi TopicBan (neomejeno dolgo)

  1. Za --Globokivisoki (pogovor) 20:33, 10. september 2022 (CEST)[odgovori]
  2. ZaGeographieMan[~MSG~] 20:41, 10. september 2022 (CEST)[odgovori]
  3. Za --MZaplotnik(sporočilo) 15:18, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
  4. Proti--A09|(pogovor) 15:25, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

# Proti --Matjevse (pogovor) 11:57, 24. september 2022 (CEST) Brez pravice glasovanja glede na smernico WP:GLAS (manj kot 2 meseca registriran, manj kot 50 urejanj). MZaplotnik(sporočilo) 15:10, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

Mehki TopicBan (omejeno - predlagano je 5 let)

  1. Za --Globokivisoki (pogovor) 20:33, 10. september 2022 (CEST)[odgovori]
  2. Za --Miha 12:11, 22. september 2022 (CEST)[odgovori]
  3. ZaGeographieMan[~MSG~] 20:41, 22. september 2022 (CEST)[odgovori]
  4. Za --MZaplotnik(sporočilo) 15:18, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
  5. Za--A09|(pogovor) 15:24, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
  6. ZaUpwinxp 19:01, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

# Proti --Matjevse (pogovor) 11:57, 24. september 2022 (CEST) Brez pravice glasovanja glede na smernico WP:GLAS (manj kot 2 meseca registriran, manj kot 50 urejanj). MZaplotnik(sporočilo) 15:10, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

Trajna blokada

  1. Za --Globokivisoki (pogovor) 20:33, 10. september 2022 (CEST)[odgovori]
  2. ZaGeographieMan[~MSG~] 20:41, 10. september 2022 (CEST) VzdržanGeographieMan[~MSG~] 20:54, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
  3. Proti--A09|(pogovor) 15:25, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

# Proti --Matjevse (pogovor) 11:57, 24. september 2022 (CEST) Brez pravice glasovanja glede na smernico WP:GLAS (manj kot 2 meseca registriran, manj kot 50 urejanj). MZaplotnik(sporočilo) 15:10, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

Blokada za dva tedna (predlagala Pinky)

  1. Za --Globokivisoki (pogovor) 20:33, 10. september 2022 (CEST)[odgovori]
  2. Za --Miha 12:11, 22. september 2022 (CEST)[odgovori]
  3. Za --Pinky sl (pogovor) 20:14, 22. september 2022 (CEST)[odgovori]
  4. ZaGeographieMan[~MSG~] 20:41, 22. september 2022 (CEST)[odgovori]
  5. Za--A09|(pogovor) 15:16, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]
  6. Proti: nisem pristaš odmerjanja blokad kot kazni za prekrške. Da bo dvotedenska blokada uporabnika kakorkoli spremenila, dvomim. —Upwinxp 19:01, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

# Proti --Matjevse (pogovor) 11:57, 24. september 2022 (CEST) Brez pravice glasovanja glede na smernico WP:GLAS (manj kot 2 meseca registriran, manj kot 50 urejanj). MZaplotnik(sporočilo) 15:10, 24. september 2022 (CEST)[odgovori]

Rezultati glasovanja

Trdi TopicBan (neomejeno dolgo)

  • Glasov skupaj 4
  • Za 3
  • Proti 1

S tremi (3) glasovi ZA trdi TopicBan od skupno 4 glasov (kar je 75 %, potrebna meja je bila 50 %), se uporabniku Zm05gamer za nedoločen čas odvzame pravica urejanja političnih in z njo povezanih tem.

Mehki TopicBan (omejeno - 5 let)

  • Glasov skupaj 6
  • Za 6
  • Proti 0

S šestimi (6) glasovi ZA mehki TopicBan od skupno 6 glasov (kar je 100 %, potrebna meja je bila 50 %), se uporabniku Zm05gamer za omejen čas 5 let odvzame pravica urejanja političnih in z njo povezanih tem.

Trajna blokada

  • Glasov skupaj 3
  • Za 1
  • Proti 1
  • Vzdržan 1

Z enim (1) glasom ZA trajno blokado od skupno 3 glasov (kar je 33.33 %, potrebna meja je bila 50 %), se uporabniku Zm05gamer ne odvzame pravica do urejanja oz. predlog za trajno blokado ni sprejet.

Blokada za dva tedna

  • Glasov skupaj 6
  • Za 5
  • Proti 1

S petimi (5) glasovi ZA 2-tedensko blokado od skupno 6 glasov (kar je 83.33%, potrebna meja je bila 50 %), se uporabniku Zm05gamer odvzame pravica do urejanja za 2 tedna oz. predlog za 2-tedensko blokado je sprejet.