Wikipedija:Članki za ustvaritev/Pregledovalci

Dodatno zaščiten/a stran
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Glavna stranPogovorna stranOcenjevanjePregledovalci
Pogovor
Navodila za pregledovanje
Skripta za pomoč
Forum
za pomoč

Obvestilo bodočim pregledovalcem Člankov za ustvaritev

Urejevalci, ki želijo sodelovati v procesu ČU kot pregledovalci in izpolnjujejo spodaj navedena merila, morajo na pogovorni strani vložiti zahtevo za urejanje, saj bodo samo tako lahko dodani na seznam pregledovalcev. Administratorjem se sicer ni treba dodati, ampak je vseeno zaželeno, da so aktivni administratorji navedeni na seznamu zaradi preglednosti. Ko ste enkrat dodani na seznamu poskrbite, da imate v Nastavitvah pod Pripomočki obkljukano polje "Pomoč za ČU (AfC) pregledovanje", drugače vam pripomoček za pregledovanje ne bo deloval.

Kriterij:

Pregledovalci ČU morajo:

  • imeti vsaj 90 dni star uporabniški račun.
  • imeti najmanj 500 neizbrisanih urejanj člankov (to ni enako celotnemu številu urejanj).
  • temeljito prebrati in razumeti navodila za pregledovanje.
  • dobro razumeti smernice in pravila omenjena v navodilih za pregledovanje, vključno z različnimi različicami pravila o odmevnosti.
  • dobro razumeti pravila za brisanje člankov (med drugim merila za hitri izbris ter proces PZB).
  • imeti pripravljenost in sposobnost odgovoriti na vprašanja o njihovem pregledu nekega osnutka v doslednem času.

OPOZORILO: urejevalci, katerih uporabniška imena niso na seznamu, naj ne pregledujejo predložitev ČU.

Samo administratorji ter uporabniki katerih uporabniško ime je zapisano na tem seznamu bodo lahko uporabljali pripomoček za pregledovanje ČU.

Če želite postati pregledovalec ČU, vendar še ne izpolnjujete meril, se ne prijavite zdaj, ampak se vrnite pozneje, ko boste izpolnjevali vse pogoje. Medtem vas vabimo, da se seznanite s postopkom pregledovanja tako, da brskate po straneh predložitev (recimo Osnutek:) in drugih strani za pomoč ter opazujete delo pregledovalcev. Pregledovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja, tako pred kot po prijavi.

Če želite sodelovati v tem WikiProjektu, prosimo podajte prošnjo na pogovorni strani in eden izmed administratorjev bo ocenil ali izpolnjujete zgoraj napisane pogoje. Pregledovalci, ki v več kot enem letu niso opravili nobenega pregleda ali v zadnjih šestih mesecih sploh niso urejali, se štejejo za neaktivne in se lahko premaknejo na seznam neaktivnih pregledovalcev-

Pregledovalci

Administratorji

Ostali pregledovalci