Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč/Arhiv/2010

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Brisanje članka

Preklopil sem na beta različico. Naletel sem na članek, ki je čist čustveni izliv (Most na Krk). Iskal sem (sem administrator) kje ga lahko zradiram pa nisem našel. Ali sem neroden ali neumen ali pa moram dobiti za novo verzijo ponovno status?. --Janez Novak 10:19, 12. januar 2010 (CET)

Na vrhu je poleg gumbov Preberi | Uredi | Zgodovina zvezdica za uvrstit stran v spisek nadzorov, takoj desno od nje pa puščica dol. Če zapelješ miško na tisto puščico dobiš dodatne možnosti. — Yerpo Ha? 10:25, 12. januar 2010 (CET)

Družmirko jezero

Lep pozdrav,

jaz bi vas prosil če lahko popravite podatke o Družmirkem jezeru v Šoštanju. In sicer njegova globina je 85,4m, povprečna globina je 26,4m in njegova površina je 71,6 hektarja. Kako to vse vem? Zato ker sem jaz v podjetju izmeril vse 3 jezera Družmirsko, Velenjsko in škalsko jezero...

Upam da boste popravili članek.

Hvala že v naprej,

Lep dan želim, Rok.

Žal ne moremo upoštevati podatkov, ki niso že kje drugje objavljeni. Glej Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja. — Yerpo Ha? 08:41, 14. januar 2010 (CET)

Če so to novi uradni podatki, potrjeni s strani za to zadolžene institucije, jih je seveda potrebno spremeniti. Seveda pri tem navedi vir. LP. --JakobZ 09:05, 14. januar 2010 (CET)

Ubogi Galileo, Eninstein in Darwin. Ni upanja da bi na Wikipediji objavili svoje dosežke!. --Janez Novak 10:01, 14. januar 2010 (CET)

Oh Janez, to je že od nekdaj eno od osnovnih pravil Wikipedije. Ne mi rečt da tega nisi vedel. — Yerpo Ha? 10:39, 14. januar 2010 (CET)

Nalaganje slik

Pozdravljen

Sem Dejan Balažič (tudi uporabniško ime imam tako) in me zanima zakaj ne moram nalagati slik? Članek sem že napisal, ko pa grem na urejanje in kliknem na opcijo "Za nalaganje slik uporabite obrazec naloži datoteko" mi javi "Izvajanje želenega dejanja je omejeno na uporabnike v eni od skupin Samodejno potrjeni uporabniki, Administratorji, Potrjeni uporabniki". Bil pa sem že samodejno potrjen z vaše strani. Prosim za rešitev problema oziroma odgovor.

hvala


Lep pozdrav

Svetujem, da za slik ne nalagaš po svoje, ampak pobrskaš po Zbirki v kategoriji Ozone layer (domnevam, da rabiš za članek ozonosfera). Potem samo v članek vključiš ustrezno datoteke po navodilih v vadnici in slika se bo pojavila. Nalagaš jih lahko mimogrede po desetih dneh od registracije, ko postaneš "samodejno potrjeni uporabnik". — Yerpo Ha? 14:23, 26. januar 2010 (CET)

Acta neophilologica

Pozdravljeni,

pravkar sem na Wikipedijo postavila članek o Acti Neophilologici (reviji). Vse je tako kot treba (vsaj mislim) vendar ne znam "narediti vsebine". Kako to naredim???

Iwa, kazalo vsebine se ti naredi avtomatsko, ko v članku narediš več kot štiri poglavja. MMG, pri sliki naslovnice, ki si jo naložila, sem ti popravil licenco. M۞Zaplotnik(prispevki) 17:26, 26. februar 2010 (CET)

iskanje google

Hvala prof., za poseg v moj članek (Acta Neophilologica) in za odgovor glede kazala vsebine. Zdaj me pa zanima še, zakaj mi na googlu, ko vtipkam Acta... ven ne vrže zadetka z wikipedije?! Pokažen pa ćlanka o M. Juraku in J. Stanoniku, kjer je Acta le omenjena? Hvala! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Iwa (pogovorprispevki) 11:04, 28. februar 2010.

Potrpi malo. Tudi Google rabi nekaj časa da najde tvoj članek. — Yerpo Ha? 16:28, 28. februar 2010 (CET)

Prepis spletne strani

Prispeval bi članek, ki je prepis neke spletne strani (ni reklama, ni spam). Avtor mi je prepis dovolil po e-pošti. Kako naj postopam? --IzTrsta 12:53, 8. marec 2010 (CET)

Zaenkrat verjamemo ljudem na besedo, tako da objavi in na pogovorno stran članka skopiraj vsebino dovoljenja, iz katere je razvidno, da se avtor strinja z objavo pod določili Wikipedijinih licenc (samo "dovoljujem uporabo v Wikipediji" ni dovolj). — Yerpo Ha? 13:05, 8. marec 2010 (CET)

MediaWiki:Sharedupload-desc-here

Lepo bi blo, če bi kdo to prevedu, na :en ima zadeva tudi okvirček. --Sporti 16:05, 10. marec 2010 (CET)

Uf, že nekaj časa to iščem, hvala. Urejeno. Kje si našel? — Yerpo Ha? 17:40, 10. marec 2010 (CET)
Ne glih enostavno. --Sporti 18:20, 10. marec 2010 (CET)

Slovanska osamosvojena narečja

K članku prosim pomoč od administratorov, ker Andrejj hoče brisati s tistim vzrokom, da neslovensko. Dončecpogovor 14:17, 18. marec 2010 (CET)

Zakaj tekst o Primorskih novicah-reklama?

Pozdravljeni sem nov uporabnik s Primorske in sem želel, tudi po vzoru iz tujih časopisov na Wikipediji, napisati nekaj o našem Primorskem časopisu. Mi lahko pomagate z nasvetom zakaj je označen kot reklama? Članku bom dodal še nekaj slik in tabel a, se moram najprejto zvadit. Hvala za pojasnilo, Primorske novice

Celotno poglavje "Naravnanost in uredniška usmerjenost" je izrazito reklamno in kot tako ne sodi v enciklopedijo. Tudi v preostanek besedila je mestoma pretirano poetičen. Poleg tega ne navaja niti enega neodvisnega vira za svoje trditve (po pravilih za navajanje virov) in je sodeč po vzdevku avtorja delo uredništva, kar ni v skladu z načelom nepristranskosti, ki je eno temeljnih načel Wikipedije. Na kratko: Wikipedija ni oglasnik. V imenu drugih sodelavcev te enciklopedije prosim avtorja oz. uredništvo, da se drži tega in preoblikuje članek. — Yerpo Ha? 10:23, 29. marec 2010 (CEST)

Prekmurščina

Želim pomoč k članku Prekmurščina, da bi ga ne brisali. Ampak prosim, ne originalnega članka gledajta, marveč to pod stran. Tudi se trudim s člankom, zdaj ravno sem pregledal poglavja Predgovor, Nazivi, Prekmurska abeceda, Narečja. Dončecpogovor 10:09, 31. marec 2010 (CEST)

Pinky pa je pregeldal še enkrat predgovor, za pa zdaj jezikovne posebnosti, sintaksa, glasolovje, ampak prosim tiste še enkrat pogledajte. Dončecpogovor 13:14, 31. marec 2010 (CEST)


Problem z navigacijo

Pozdravljeni. Pred leti mi je prijatelj izdelal int. stran na podlagi mediawiki. Pred dnevi mi je nekdo po nekaj letih naložil novo verzijo. Sedaj se mi je pojavil problem, ker ne morem več spremeniti navigacije, tako kot sem jo v prejšnji verziji. Na strani pa imam sedaj navigacijo z leta 2006 in seveda nič ne dela. Gre za int. stran www.ekogea.si Res se ne spoznam na računalništvo pa sprašujem če mi lahko kdo pomaga? Hvala

Mih

Mih, kontaktiraj me na moji pogovorni strani, pa se bova dogovorila za pomoč pri administraciji. -- Prunk 20:59, 11. april 2010 (CEST)

Uporabnik:Yerqo

Prosim, da ga nekdo blokira za nedoločen čas, ker krši pravila o uporabniških imenih. Jaz tu nisem nepristranski. Poleg tega je marioneta (glej današnje dogajanje okrog članka Martin Mastnak). — Yerpo Ha? 14:38, 3. april 2010 (CEST)

Hvala. — Yerpo Ha? 14:43, 3. april 2010 (CEST)

Andrejj, jaz in wikipedija

Želim prositi pomoč tistih administratorjev, ki sposobni razumeti, da jaz nočem spremeniti slovenske wikipedije na prekmursko. Protižim se na Andrejjom, ker kaj dela, to je sovraštvena kampanja proti meni.

 1. Andrejj ožigosa tiste članke, kateri ni mojih del. To so Porabski Slovenci, Ferenc Ivanoci, pa ne vem koliko člankov je ožigosal.
 2. Andrejj sistematično se roga kot pod lipo: Želim opozoriti slovensko wikipedijo na tisti problem, kot napr. Doncsecz. Če se ne bomo borili proti temu, potem res Wikipedija res kmalu postane prekmürska ... pa v pogovoru porabskih Slovencev: Samo en Madžar-ski Slovenc ... Pod lipo hotel sem samo opozoriti slovensko wikipedijo, da v slovenski temi komaj članek je, napr. ni članka o Dalmatinovi Bibliji, ampak o Nouvem Zákonu je.
 3. Andrejjeva morala pri nekaterih članekih je tudi zanimiva, ker nekoč sem pisal članek o Baranjskih Bosancih, ki ga je takoj brisal.
 4. Verjetno, da pri Ferencu Ivanociju samo to je gledal, da v zgodovini strani je večkrat moje ime, ampak nisem avtor članka, temveč Grejo! Mislim Grejo je dobro napisal članek v slovenščini, jaz pa samo kozmetična popravila sem delal.
 5. Andrejj tam tudi važnega se dela, kjer ni treba, še več nepotrebno. Kot na podstrani Uporabnik:Doncsecz/nazaj/Prekmurščina. Saj to je podstran! Ni članka. Če pripravljena bo, takrat brišemo. Ampak ne samo tukaj, temveč tudi v uporabniškem pogovoru.
 6. Andrejj nima virov, tako samovoljno razveljavi podatke, kot v preglogi slovenskih zgodovinskih pokrajin. Tam samo v pogovoru lahko napišem vire.
 7. Drugi administratorji me ni nadlegovali kot Andrejj. Veste da trudim korigirati moje članke, čeprav še treba pomoč.

Tako tri rešitve so:

 • Ali wikipedija ugotovi Andrejja, ker kaj dela, to ne pomaga izboljšanja kakovosti člankov.
 • Ali ne Andrejj, temveč drugi administrator ali uporabnik se ukvarja s prekmurskimi članki.
 • Ali jaz odidem, ker na madžarski wikipediji samo sovražniki so, zato tisto wikipedijo tudi sem zapustil.

Dončecpogovor 10:59, 13. april 2010 (CEST)

Pomoč pri članku

Pozdravljeni!

Pišem Vam zaradi manjše težave, ki se mi je pripetila med pisanjem članka. To je moja prva objava, zato se opravičujem, če splošnih pravil še ne poznam dovolj dobro, čeprav sem vsa navodila podrobno prebrala. Pišem članek o doktorici Meliti Pivec Stele, članek je v večji meri že napisan, težavo imam le z drugim odstavkom, kjer se mi okoli datuma in kraja rojstva ain smrti izriše črtkan okvir modre barve. Zanima me, sem morda napačno napisala kakšno ločilo, ali pa je napaka kje drugje?

Za pomoč se Vam že naprej iskreno zahvaljujem.

Lep pozdrav, Miisa

Črtkan okvirček nastane, če imaš na začetku vrstice presledek (gl. Wikipedija:Urejanje strani). Sem popravil (in obenem članku pridal še tri kategorije). Če se ti še kje zatakne, kar pogumno vprašaj. LP, — M۞Zaplotnik(prispevki) 17:25, 17. april 2010 (CEST)

Urejanje Svetlana Makarovič - Vrtirepov koledar

Spoštovani!

Sem študentka razrednega pouka in sodelujem v projektu Slovenska mladinska knjiženost. V prejšnjem tednu sem objavila analizo knjige Vrtirepov koledar, ki je sestavljena iz 12 posamičnih pravljic. Iz glavne strani sem naredila linke na vsako izmed pravljic, a so mi te linke izbrisali. Sem narobe navedla linke, te linki ne smejo biti ali je kakšen drug problem? Zdi se mi bolj pregledno, če ti linki so. Poleg tega mi je nekdo zbrisal celotno vsebino teh pravljic, tam kjer je pisalo ˝Članek ima pomankljiv slog˝. Slog sem popravila, upam pa ni narobe ker sem morala razveljaviti administratorjevo delo (kjer je delo izbrisal, na ˝Zgodovina strani˝), da sem članek lahko ponovno objavila. Zahvaljujem se za odgovor.

Lep pozdrav.

Alenka Klemenc

Drugim in meni pa se zdi bolj primerno da so opisi v enem "članku". --Andrejj 23:06, 27. maj 2010 (CEST)

Kateri so ti drugi? --Janezdrilc 01:29, 28. maj 2010 (CEST)

V redu potem bom dala vse na eno stran. Ostali članki so: Vrtirepov koledar(prvo poglavje), Pasji in mačji, Teloh za babico, Lisinski se zaljubi, Premraženo sonce, Zelenjavna zgodba za zaljubljeno zelenjavo in sloh za vse, Ledena sveča, Učena buča, Kužek išče dom, Nori veter, Miška nese v mlin in Kako se je opica spremenila? . Pa prosila bi, če bi lahko nekdo pogledal kaj je narobe z slogom, ker nimam pojma kaj se še narobe. Verjetno je pri vseh isto ker so napisani na isti princip. Hvala, lp

Vsebino iz Vrtirepov koledar (prvo poglavje), ki jo je Andrejj medtem že izbrisal, sem h glavnemu članku prilepil že jaz. Pozorna bodi na ukaze za oblikovanje in hierarhijo poglavij. Vsaka pravljica naj bo svoje poglavje, označeno z dvena enačajema (==), znotraj poglavij pa so potem podpoglavja s tremi enačaji (===). M۞Zaplotnik(prispevki) 08:19, 28. maj 2010 (CEST)

Hvala lepa :).

.

Pomoč pri predlogi

V peskovniku za predloge sem izpolnil predlogo:X3, sedaj pa ne znam naprej. Je treba stran preimenovati ali kako drugače? --IzTrsta 20:23, 14. junij 2010 (CEST)

Skopiraj vsebino na naslov Predloga:Željenoimepredloge, potem jo boš lahko vključil v članek po standardni poti z dvema paroma zavitih oklepajev. Če se zatakne pa povej. — Yerpo Ha? 20:37, 14. junij 2010 (CEST)
Najlepša hvala. --IzTrsta 09:31, 15. junij 2010 (CEST)

EKO velikan

Pozdravljeni!

Na wikipediji sem objavila članek EKO velikan za katerega mi javi, da ima članek pomanjkljiv slog. Ali mi lahko prosim poveste kaj je še narobe oziroma kaj še manjka, ker jaz ne vem kaj naj še popravim oziroma izboljšam? Hvala že v naprej!

Lep pozdrav IRR1

Za začetek zelo pretirana količina notranjih povezav in krepkega besedila - glej Wikipedija:Slogovni priročnik. Povezani naj bi bili sorodni pojmi, ki utegnejo bralca tega članka zanimati (npr. revija), pa še to samo prvikrat, ko se v besedilu beseda pojavi. Podobno naj bi bila uporaba krepkega besedila omejena na naslovno geslo, pa še to samo prvič ko se pojavi na začetku članka. Mimogrede, oklicati revijo za »ekološko« je napačna raba besede ekologija. Ekologija je znanstvena veda o odnosih med živimi bitji ter živim in neživim okoljem; okolje-/naravovarstvo je zelo zelo majhen vidik tega in niti ne nujno znanstven. Res da ogromno slovenskih medijev (vključno z vladnimi) uporablja besedo ekologija v tem kontekstu, a ni takšna raba zaradi tega nič manj napačna. — Yerpo Ha? 13:55, 15. junij 2010 (CEST)

Sedaj sem že popravila navedeno vendar imam še vedno metlico pa me zanima kaj še ni vredu. Pa še to, ali naj dodam tudi infobox?

Kokoš velikanka

Pozdravljeni, na Wikipediji sem objavila članek o Kokoši velikanki. Že nekaj časa imam oznako pomanjkljiv slog. Enostavno ne vem več kaj naj še popravim. Lepo prosim za pomoč. Ali mi lahko poveste kaj moram še spremeniti oz. če je članek zdaj vredu in mi metlico zbrišete?

Najlepša hvala, Maja

Opombe

Rad bi isto opombo dodal na več mestih istega članka. Kje najdem navodila za ta postopek? --IzTrsta 12:43, 17. junij 2010 (CEST)

Prvo opombo napišeš kot <ref name="nekoime">Opomba</ref>, ostale pa samo kot <ref name="nekoime" />. --Domen 19:41, 17. junij 2010 (CEST)
Hvala lepa! --IzTrsta 08:52, 18. junij 2010 (CEST)
Hvala, Domen. Jaz sem hotel odgovoriti Tržačanu, pa nisem točno vedel v čem je problem. Jaz pri navedkih običajno napišem: <ref name="priimek_letnica">Opomba</ref> --xJaM 12:01, 18. junij 2010 (CEST)

Ste vedeli

Bi lahko nekdo uredil za naslednji teden (Ste vedeli/26. teden 2010), ker juhuhu moj dopust je tu.--Pinky 11:58, 21. junij 2010 (CEST)

Karel Gržan in Ali si upaš?

Pozdravljeni!

Sem študentka in sodelujem pri projektu Slovenska mladinska književnost. Na Wikipediji sem objavila dva članka (Karel Gržan in Ali si upaš?); pri njima imam že nekaj časa oznako za pomnjkljiv slog. Popravila in dodala sem stvari katere mi je svetovala tudi mentorica projekta, a imata članka še vedno metlico. Prosila bi vas za pomoč oz. svetovanje kaj naj popravim, da ne bom imela več metlice. Hvala in lep pozdrav.

Anavcelje

Bilo je le nekaj detajlov. V zgodovini urejanja si lahko pogledaš spremembe. --Janezdrilc 00:27, 26. junij 2010 (CEST)

Hvala!

Judita Rajnar - Vikin čarobni kaktus

Pozdravljeni!

Sem Dora Martinc in sem pri projektu Slovenska mladinska književnosti napisala dva članka: o pisateljici in o knjigi. Zaradi metlice sem popravila nekaj stvari (odstranila sem nekaj notranjih povezav, dodala kategorije, dodala infobox). Zdaj bi samo prosila, če mi lahko kdo svetuje, kaj bi lahko še popravila za boljši članek. Hvala.

Dora

Branka Hubman - Snežna deklica

Pozdravljeni!

Sem študentka 1. letnika in sodelujem pri projektu Slovenska mladinska književnost. Na Wikipediji sem objavila delo in analizo dela Snežna deklica ( Snežna deklica) pisateljice Branke Hubman. Imam oznako za pomanjkljiv slog. Popravila in uredila sem članek, dodala sem tudi nekaj stvari, kot mi je svetovala mentorica projekta. Prosila bi vas za pomoč ali nasvet, kaj lahko popravim, da bo metlica izginila. Hvala in lep pozdrav.

Monika Marinko

vandalizem

Pozdrav

En k... jw vandaliziral stran http://sl.wikipedia.org/wiki/Preska,_Medvode. Ali jo lahko spravite v prejšnje stanje, unga pa mal za ušesa.

lp, Matjaž Rebolj

Je urejeno.--Archangel 12:25, 7. julij 2010 (CEST)

Vpis

Preneseno iz Uporabniški pogovor:Tone‎‎:

Lepo pozdravljeni, nisem vedel na koga bi se obrnil z mojim problemom. Nameraval sem pod lipo ampak nevem, če bi bilo ustrezno. Zato sem se na vas ker vem da ste dolgotrajni uporabnik Wikipedije in ste mi pomagali pri mojih začetkih. Stvar je takšna: pred leti sem ustvaril svoj uporabniški račun, nato pa zaradi pomanjkanja časa prenehal z delovanjem. Napočil, je čas ko bi spet rad pomagal naši Wikipediji (s svojim starim uporabniškim računom) ampak sem na žalost pozabil geslo za dostop do mojega računa. Poizkusil sem tudi z gumbom "Pošlji mi novo geslo" vendar mi nato javi "Napaka ob prijavi Napaka pri pošiljanju pošte: Elektronska pošta uporabnika »LFCSpionKop« ni zapisana.". Je kakšna možnost da ponovno dobim dostop do mojega računa ali moram začeti z novim uporabniškim računom? Hvala v naprej,

--"nekdanji" LFCSpionKop 14:25, 28. julij 2010 (CEST)

Ste vedeli

Bi lahko nekdo uredil za neslednji teden Ste vedeli ... {{Ste vedeli/31. teden 2010}}? Še malo zasluženega dopusta, ... --Pinky 18:08, 29. julij 2010 (CEST)

... poleg tega bi še jaz prosil, da nekdo prevzame vajeti za izbrane članke za vsaj 2 tedna, obenem pa še, da se glasuje za preostale predloge in se jih zaključi.--Archangel 19:01, 29. julij 2010 (CEST)

Chris Chelios

Bug? Npr. v Kategorija:Ameriški hokejisti obstaja. --Sporti 16:45, 7. avgust 2010 (CEST)

Članek govori o pravnikih. --Domen 22:27, 7. avgust 2010 (CEST)
Ja, po kakšni uri se je članek spremenil v kopijo članka Pravnik. --Sporti 23:01, 7. avgust 2010 (CEST)
Izbrišem? --Domen 23:03, 7. avgust 2010 (CEST)
Probaj izbrisat in povrnit. --Sporti 23:06, 7. avgust 2010 (CEST)
Nič. Kot kaže, se je članek žal izgubil v mrežah spleta. --Domen 23:18, 7. avgust 2010 (CEST)
Ja verjetno je povezano z izpadom strežnikov nekaj pred tem, je pa zelo čudno, ker je bilo že shranjeno (morda je še vedno nekje). --Sporti 23:24, 7. avgust 2010 (CEST)
Meni je takoj, ko si shranil članek, prikazalo članek o pravniku. Ampak sem mislil, da je pač prišlo do napake iz tvoje strani in boš vsebino kmalu zamenjal. Glede članka pa pobrskaj po zgodovini brskalnika (predpomnilnik, cache, začasne datoteke), morda se še kje skriva. (Firefoxa ne poznam, tako da ne vem, kje in kako se to da storiti.) --Domen 23:28, 7. avgust 2010 (CEST)
Sam sem videl članek popoldne, ko si ti, Sporti, tule opozoril nanj. Članek je bil še nekaj ur uvrščen v kategoriji Ameriški hokejisti, čeprav je bil članek takrat čisto pravniški in ni bilo v njem in njegovi zgodovini nobene sledi od kakšnih hokejskih kategorij. Skratka, med članki v kategoriji je bil naveden članek, čeprav ta ni vseboval te kategorije... Sem tudi sam iskal izvirno obliko članka, če se je skrila kam med izbrisane, pa brez uspeha. Razen umestitve v kategorijo Ameriški hokejisti ni bilo sledu o tem, da je bilo v članku kdaj kaj o hokeju. :-( M۞Zaplotnik(prispevki) 23:35, 7. avgust 2010 (CEST)
Ja, ampak v članku Chelios je Pravnik že brez vandalizma... --Sporti 23:56, 7. avgust 2010 (CEST)
Ja nč, če se ne zgodi še kakšen čudež do jutri, ga bo treba še enkrat narest. Je pa zanimivo, da je zgodovina članka pa prava: (tren | prej) 14:11, 7. avgust 2010 Sporti (Pogovor | prispevki) (9.329 zlogov) (n) --Sporti 23:42, 7. avgust 2010 (CEST)

Sporti, članek Chris Chelios si ustvaril eno minutko pred temle Domnovim posegom v geslo Pravnik. Zgleda, kot da je ravno v tej minuti strežniku za hip zmanjkalo sape, prvotna vsebina Chrisa Cheliosa se je izgubila v kiberprostoru, strežnik pa je praznino zapolnil s prvim geslom, ki mu je prišel mimo, torej s pravnikom. Taka je moja domneva. M۞Zaplotnik(prispevki) 23:45, 7. avgust 2010 (CEST)

Ne ne. :-) Jaz sem najprej videl Sportijev članek (z vsebino o pravniku), zato sem si šel ogledat pravi članek o pravniku. Kjer pa sem videl vandalizem in ga pač razveljavil. --Domen 23:48, 7. avgust 2010 (CEST)
Hm, to je pa vedno bolj zanimivo.;-) Pa Sportijev članek (o pravniku), ko so ga prvič videl, ni imel cirilice? M۞Zaplotnik(prispevki) 23:54, 7. avgust 2010 (CEST)
Ne. Očitno je pobralo članek pred vandalizmom. --Domen 23:55, 7. avgust 2010 (CEST)
Meni je najbolj zanimivo to, da kaže zgodovina strani velikost nekaj čez 9 kB, v članku pa ni nič drugega kot kopija strani pravnik, ki je velika 844 bajtov. Tako da se je izgleda res strežniku kolcnilo; najbrž bi kakšen razvijalec na Meti lahko prišel do teksta o Cheliosu če bi kdo napisal prošnjo na ustrezno mesto. — Yerpo Ha? 08:45, 8. avgust 2010 (CEST)
Velikost strani se zapiše posebej od vsebine strani, MediaWiki pa vedno prikaže tisto prvo velikost, ne dejanske (čeprav naj bi bili enaki). --Domen 10:12, 8. avgust 2010 (CEST)
In ustrezno mesto bi bilo? Bugzilla? --Sporti 10:08, 8. avgust 2010 (CEST)

Novica o dogajanju tega dne je tule. Glavnemu wiki-serverju je začelo primanjkovati prostora, kar je prizadelo skoraj vse wikipedije (le največje tri se bohotijo na ločenih klusterjih in niso imele motenj v delovanju). V komentarjih piše, da so podoben incident kot pri nas zaznali na srbski wikipediji. M۞Zaplotnik(prispevki) 18:42, 12. avgust 2010 (CEST)

Oh, poglej, poglej. --Domen 10:12, 18. avgust 2010 (CEST)

Kako lepo (in nekoristo), da so poštimal zdaj... --Sporti 10:28, 18. avgust 2010 (CEST)
Hehe, no zaradi takih »incidentov« je PMM vedno najprej koristno shraniti celotno izvorno kodo članka npr. na Microsoft Word ... --Archangel 10:32, 18. avgust 2010 (CEST)

Sveto pismo - Amplified Bible

Spoštovani administratorji,

prejšnji teden sem skoraj popolnoma prevedel spletno stran http://en.wikipedia.org/wiki/Amplified_Bible in dodal odstavek o slovenskem prevodu dveh od 66 knjig. Nastala je stran »Sveto pismo - Amplified Bible«.

Dne 20. avgusta 2010 pa jo je administrator Andrejj pobrisal.

 • (Dnevnik brisanja); 15:56 . . Andrejj (Pogovor | prispevki) je izbrisal(-a) »Sveto pismo - Amplified Bible« (nepomembnost: vsebina: ''Amplified Bible (AMP)


Obrazložitev:

To je Sveto pismo v angleščini. Pri nas res nima veliko bralcev. Je pa to vrsta Svetega pisma ki ima več izrazov za eno izvorno besedo da se čimbolj ujame pomen izvorne besede. Namen tega prevoda angleške strani v slovenski jezik ni bil samo ta da je to samo še en prevod ki si ga sicer lahko vsak sam naredi z Google translate.

Priznam tudi da sem 'kriv' dodanega odstavka ki na kratko govori o tem da sva z ženo prevedla dve knjigi izmed 66 svetopisemskih knjig (ca 380Kb txt besedila). Kar sem tudi napisal in dodal da se besedilo Svetega pisma AMP prevedeno v slovenščino nahaja pri Zondervan ker ga zaradi njihovih avtorskih pravic ne smem objaviti četudi sva ga prevedla. To lahko koristi nekomu drugemu ki bo kdaj drugič lahko nadaljeval s prevajalskim delom ali se bo želel povezati z založnikom in to z njihovim dovoljenjem prebral in morebiti nekoč celo izdal.

Razumel bi da je moteč naziv "Sveto pismo " v naslovu in da administrator predlaga preimenovanje.

Če pač administratorji ocenite da nova stran na Wikipediji ki se dotika verske vsebine ni pomembna bom to sicer z obžalovanjem tudi sprejel.

Hvala pa vam tudi ker moja sicer skromna in mnogokrat tehnično nedovršena urejanja kdaj pa kdaj (vedno) pogledate in dopolnite.


Lep pozdrav,

uporabnik: Marjansavli

"Pomembnost" teme v Wikipediji pomeni, da obstajajo ugledni neodvisni viri, ki pišejo o tej temi da je možno podatke preverit - recimo kakšen znan časopis ali knjiga. Celotno pravilo je na voljo na strani Wikipedija:Pomembnost. Lahko so viri v angleščini, samo morajo biti neodvisni - torej da ne gre za promocijsko besedilo založbe ali kaj podobnega. Stran je Andrej verjetno izbrisal zato, ker ni bil naveden niti en ustrezen vir (lahko pa še sam pojasni, zakaj se je odločil za izbris). — Yerpo Ha? 14:27, 23. avgust 2010 (CEST)

dateformat

Zakaj funkcija dateformat pri nas ne dela? npr. {{#dateformat:2009-01-21|dmy}} => 21 januar 2009 (ne naredi nič). Na en pa izvrže 21 January 2009. Bi kr olajšalo pri referencah, če bi blo to v predlogah za citiranje in ne bi blo treba datumov spreminjat v slovensko obliko. --Sporti 13:49, 15. september 2010 (CEST)

uporabnik strojnik

rad bi imel ime Uporabnik:Strojnik pa ne gre?? kaj se da naredit? strojnik

Na seznamu uporabnikov lahko vidiš, da je ta račun že ustvarjen (8. december 2008 ob 17:14). Sicer ni ravno aktiven. Poskusi z drugim uporabniškim imenom. --xJaM 11:26, 5. oktober 2010 (CEST)

DEXi

Ime računalniškega programa, ki ga opisuje stran, je DEXi in ne Dexi, kakor navaja naslov strani. Lahko to kdo popravi?

urejeno --Pinky 13:47, 6. oktober 2010 (CEST)

Onesnaženost reke Lahinje

Prosil bi za pomoč pri razreševanju spora. Za kaj gre? Na strani Lahinja so bile objavljene slike, ki naj bi dokazovale onesnaženost te reke (škatlica cigaretov, plastenka v vodi...). Problem je bil, ker so te slike izredno slabe kakovosti, nikakor pa ne dokazujejo, da je res tako, ker ni drugih dokazov, da gre res za reko Lahinjo. Dejansko bi lahko takšne slike poslikal tudi v Soči. Zaradi mogoče nepristranskosti sem te slike izbrisal, teksta o onesnaženju(ki sicer ni ravno cvetka) se pa nisem dotaknil. Mislim, da je uporabnik Andrejj sodeloval v debati in je potrdil moje mnenje. Potem pa se je zadeva začela zelo zapletati.

Uporabnik Hythlodot je šel tako daleč, da me je obtožil cenzure..., zagrozil je tudi s pismi in zagovori v časopisih. Zaradi pomirjanja sem vse slike naložil nazaj, ker mi je vse skupaj postalo zelo smešno.

Prosim administratorja, da pregleda slike onesnaženja in mi sporoči njegovo mnenje. Ali so to slike, ki so vredne Wikipedije in dejansko dokazujejo onesnaženje te konkretne Lahinje reke, ali jih je potrebno izbrisati iz konkretne strani Lahinja

Ker delam pošteno in nimam nikakršnega namena ovirati wikipedijo s "cenzuro", bi me vaša "razsodba" zelo razveselila. Sam bom še naprej poizkušal prispevati del svojega znanja v to zakladnico skupnega znanja, neglede na ta zaplet. --Nejc 19:02, 7. oktober 2010 (CEST)

Prošnja za pomoč

Spoštovani,


že nekaj časa se mučim, da bi BTPS postal članek brez slogovne neustreznosti. Ne vem kaj "bot" prepozna kot slogovno neustrezno saj sem uporabil vodnik za pisanje.

Na vas se obračam s prošnjo če lahko na hitro pogledate prispevek (http://sl.wikipedia.org/wiki/BTPS) in mi kot izkušen avtor Wikipedie poveste kje je napaka.

Gre za enostaven članek, ki opisuje neprofitni projekt, ki je bil nagrajen s strani UN WTO in EU za inovativnost v letu 2009.

Najlepša hvala za vaš čas.

Lep pozdrav,

Uporabnik:Mitjapetelin

Andrejj ni (še) bot ... ;-)
Poleg vodnika za pisanje bi bilo potrebno prebrati morda še kaj, kar je na tvoji pozdravni strani. Sicer pa: predvsem manjka objektiven opis, slika nima primerne licence, manjkajo kategorije, smiselne notranje povezave, odveč je naštevanje vsakega posameznika v projektu in pa zelo manjka potrditev zunanjih virov, da je zadeva sploh dovolj pomembna ... --Andrejj 20:13, 14. november 2010 (CET)

avtorske pravice

Pozdravljeni.

Nameravam posneti prvo brezplačno zvočno knjigo v slovenskem jeziku (kolikor sem preveril, le ta še ne obstaja). Zvočnica bo določen čas na voljo preko spleta, naložena na strežniku. Posnel bi rad delo Skavt Peter F. Milčinskega. Delo je objavljeno na wikiviru. Ima oznako c torej razumem, da je avtorsko zaščitena. Kako od tu naprej? Ali bo dovolj da navedem vir, ali pa moram narediti še kaj?

Lep pozdrav. Dominik Hudoklin dominik.hudoklin@amis.net

ps mogoče veste za razumljivo interpretacijo avtorskih pravic. spraševal sem že na dveh avtorskih agencijah, pa so odgovori megleni in tisti ki vse to ve je ravno na dopustu... zanimajo me predvsem pravice prevajalcev in založnikov. Dominik Hudoklin 6/12-2010--Dominik100 09:43, 6. december 2010 (CET)

Avtor Skavta Petra je umrl leta 1932, kar pomeni, da so avtorske pravice njegovim delom potekle in so v javni lasti. Gradivo na Wikiviru (kot tudi vsebina drugih wikimedijinih projektov) se sme uporabiti v komercialne namene — z navedbo vira in pod pogojem, da je gradivo pod enako licenco dostopno tudi naprej.
Posebej za Skavta Petra pa bi bilo dobro preveriti, ali je avtor delo že sam kje objavil. Objava na wikiviru se namreč naslanja le na objavo iz Zbranega dela (1960) in če je bil Skavt Peter takrat prvikrat objavljen, zna biti to težava, saj ima avtorske pravice zanj morda še vedno Državna založba Slovenije. M۞Zaplotnik(prispevki) 11:04, 6. december 2010 (CET)


hvala za hiter in jasen odgovor. doma imam tudi knjigo iz leta 196 od MK pa bom preveril še pri njih. lp dominik100

Slika

Zanima me kako dodam k besedilu sliko, konkretno N2O3?

Lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Brigita.dremelj (pogovorprispevki) 11:39, 6. december 2010.

Glej navodila na Wikipedija:Slike. — Yerpo Ha? 11:56, 6. december 2010 (CET)