Wikipedija:Nori navedki Wikipedistov

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Opomba! Stran vsebuje gradivo, ki ga hranimo, ker naj bi bilo smešno. To gradivo ni namenjeno in naj se ne uporablja v raziskovalne ali druge resne namene (razen če je predmet raziskovanja sama Wikipedija).

Nori in domiselni navedki wikipedistov in drugih[uredi | uredi kodo]

  • Moj namen ni oglaševanje, hotel sem samo predstaviti podjetje XY. Praktično vsak samopromotor, ko je opozorjen na WP:Smetenje ali WP:KOI.
  • »VNUK: Dedi kako nastane polarni sin?
    DEDEK: Polarni sij nastane, ko električno nabiti delci magnetosfere, v glavnem so to elektroni, lahko tudi protoni (Sončev veter) in nekateri težki ioni (kisik in dušik), pridejo v stik z Zemljino atmosfero in tam reagirajo ter posledično zasvetijo. Trk delca sproži pri molekulah/atomih vzbujeno stanje, ki je primerno spremenjeni konfiguraciji elektronov... Najbolj razgibani so nagubani pasovi, ki spominjajo na ogromne svetleče zavese, ki se gibljejo po nebu.
    VNUK: Ne razumem... Preveč zakomplicirano.
    DEDI: Sonce bruhne, Zemlja sveti!!!
    VNUK: A res dedi?
    DEDEK: Ne vem... « Literarno nadarjeni anonim v članku Polarni sij (celotna verzija je tukaj).
  • »Hrani se z planktonom in algami, občasno pa na vrsto pridejo tudi otroci.« – dopolnilo članka o malem leščurju.
  • »LJUDJE NM JE TU DALA UČITELCA ZA SLOVENŠČINO PREPISAT A SE V ZAVEDATE DA SM TO JST TRI URE PREPISVALA KER NISMO SMEL NAPISAT NA RAČUNALNIK.« Dodatek v Seznam prejemnikov Prešernove nagrade. Pedagoška uporaba Wikipedije ali sadizem?
  • »NITI POMISLITI NOČETE NA TO (od F6 do F10)« Nova najvišja stopnja na lestvici moči tornadov po anonimu.
  • »Nekega dne je atlas kadil in je ponesreči zagrabil to galaksijo. od takrat je v njej samo še CO2 in se v njej ne da živeti.« Anonim na Pogovor:Cigara (galaksija).
  • »V času vojne so se republikanski vojaki prehranjevali predvsem s sirovim burekom, ki so ga dobili kot pomoč s strani balkanskih držav. Ob večjih zmagah so jim balkanci priskrbeli tudi mesni burek ali pa "kebab to go." « Anonim v članku Španska državljanska vojna.
  • »Dejstvo, da nihče ne poroča o društvu, je dokaz njihove neodvisnosti in profesionalizma.« Anonimni promotor (takrat) marginalnega društva v razpravi o izbrisu na :enwiki. Podobno izvirni so bili argumenti v lokalni razpravi.
  • »Zanoga je obred, podoben zaroki, opravi pa ga par, ki se zaradi kakršnegakoli razloga ne more zaročiti. Tako kot si pri zaroki par svečano zaobljubi, da se bo poročil, pomeni zanoga svečano zaobljubo, da se bo ponožil. Ob tej priliki zanoženec namesto zaročnega prstana zanoženki izroči zanožni prstan, ta pa ga namesto na prstancu leve roke nosi na kazalcu desne noge. Par se po zanogi skupaj s pričo odpravi na zanožno kosilo. Prva in doslej edina znana in dokumentirana zanoga se je zgodila 17. 5. 2011, ko je med poletom z balonom z Bleda do Radovljice balonarski Baron Iztok plemeniti Radovljiški zaprosil za nogo Baronico Mo plemenito Radovljiško. Ali je do ponoge že prišlo, zaenkrat še ni znano.« Prvi članek uporabnika Iztoka.
  • »Ali bi lahko kdo se kaj napisal od nje? Delam namrec seminarsko nalogo, in rabim malo vec gradiva. Lepo prosim in se ze vnaprej zahvaljujem.« Anonim na pogovorni strani članka o Marie Curie.
  • »Kako ste kaj?? tukaj Jan Cidom pogrešamo vas !!!«, anonim v komentarju s srce parajočim naslovom »Zakaj???« na pogovorni strani članka o Lojzetu Slaku nekaj dni po njegovi smrti. Wikipedija je po novem uporabna tudi kot direktna zveza z onstranstvom...
  • »Prve dilde so našli v jamah na območju Sostrega v Sloveniji. Predstavniki obeh spolov v tej regiji še vedno uporabljajo dilde, ki so izdelani iz različnih materialov, od lesa do kamna. Starost čudovitega falusa iz žada, ki je bil verjetno uporabljen tudi kot dildo, kuratorji ocenjujejo na 4000 let, trenutno je na ogled v Muzeju starodavne spolne kulture sostrskih neandertalcev v bližini Podlipoglava.« - "popravek" anonimnega šaljivca leta 2006 v angleškem članku o tem pripomočku in živahnih Sostrčanih, ki je bil po naključju preveden in vključen v norveški članek ter ostal tam skoraj štiri leta.
  • »Jaz menim da ste mal preveč napisali« - anonim v članku človeška ribica, prva pohvala po dolgem času
  • Kaj, ko bi uvedli še kategorijo »ljudje, ki so se za časa življenja kar dobro upirali, da bi bili kategorizirani, pa so umrli in zdaj nam ne morejo nič, ha, ha, ha«. --romanm, o marginalnem kategoriziranju; januar 2006
  • »Kao što znate glavni grad Hrvatske [Zagreb] ima problema sa parkiranjem automobila i prometom, tako da je pokrenuta inicijativa asfaltiranja Slovenije da napravimo dostojan parking za Zagrebčane.« Anonim ob urejanju hr:Slovenija.
  • »Ja, tudi tekst je prepisan iz slikanice. Ali tudi ne bi smel biti?« študentka Leaaa, po tistem ko je izvedela, da ni prav če skopira vse ilustracije iz slikanice in jih objavi tukaj.
  • ma jebte se!!! gdo neke za šolo iščeš te na nobeni strone nega čist nič... npr. tüde na tote strone ne!!! ma ite fsi sküper v en veke k****!!! prleški anonim ob urejanju wikt:acacia
  • ... upam, da se bom znašel; zmešnjava navodil ima res enciklopedične razsežnosti. Blmesec, avgust 2008
  • Postavi Nemca v Sibirijo in bo ali znorel ali umrl. Obersachse na kanalu IRC #wikipedia-ru
  • wikipedija ali wiki krema se uporablja tako da jo namažemo na kruh in pojemo!!! haha joke ne to je en program "ta pametn" k ve čist use ma večji IQ od einsteina al kr kol je že biv tle lahk najdemo čist use od žuželk do naj slavnejših oseb saj mislm jest to stran obiskujem že 5 let pa mi je ful kul pa nwm zaka pa sej dobra sam ush podatkov pa tut ne najdem npr: rastje v tuniziji!!!! pa u tork mam referat u tuniziji pa pojma nimam kej u tuniziji tle gor so pa sami zakomplicirani pojmi:( no ja dost mam blefiranja ajde
    modrovanje, ki je pol leta obstalo v Wikislovarju
  • pozdravljeni! sem študentka ter delam seminarsko nalogo.(študiram glasbo). narediti moram seminarsko nalogo o mozartu. prosila bi vas, da če bi mi lahko poslali še kaj virov o njem.prosila bi vas za: - slike iz njegovega otroštva, - kakšne fotokopije njegovih skladb, - še kaj več o njegovem življenepisu, - kaj vse prirejajo njemu v čast, in če najdete še kaj mi prosim priliožite. rada bi dobila čim lepšo oceno iz seminarse naloge.že v naprej se vam lepo zahvaljujem --nastja
  • O Odkritje južne amerike: LP. Jaz bi rad sporocil, da ne najdem nič o prodorih južne amerike. --Anonim
  • zakon men je wikipedia ql k itak zmeri grem sm gor iskat use k rabm sam ne vrjamm zmeri č je res unu k je napisanu kle al so lohk tut napačne informacije napisane. A vm lohk vrjamm? --Anonim
  • Ker tuki nc ne pise o zoologiji bom zdele znorela. oziroma o zebrah. --Anonimna uporabnica z živci pri koncu o zoologiji.
  • »V naravoslovnem spisu Mravlja se pojavljajo besede in opisi, neprimerni za mlajše otroke, tj. "ta ga pa začne s tipalnicami tipati in božati", "korenjaki", "po vsem životu se jih drží ozka srajčica iz tenke bele mrénice in starejše mravlje jim slačijo to srajčico počasi in skrbljivo, da bi mehkih udov ne ranile", "ošabni in veselja pijani zmagovavci", "strašni boj, ne boj, mesarsko klanje" itd. Ti predstavljajo otrokom pijančevanje, nasilje, spolnost in celo pedofilijo. Pojavlja se tudi diskriminacija žensk, in sicer "moški sploh ne hodijo iz mravljišča, ampak so le domá in navadne mravlje jim strežejo, jim donašajo jed, zidajo tudi pohištva itd. z eno besedo, oné skrbé za vso naselbino".« Zelo svobodna interpretacija naravoslovnega spisa o biologiji mravelj.
  • Formalna etimologija domneva, da beseda kalkulirati prihaja iz "kalkulare", latinskega izraza za računati. Nepotrjena balkanska panslavistična razlaga pa se opira na praktično eksemplifikacijo dvogovora: "kaj imaš v roki?
    "ah, nič, kalkulator"
    "hm, meni se zdi bolj kot nož"
    "no saj je, ampak z nekom moram poravnati neke račune, pa bo prav tako dober"
    Balkanska razlaga je bolj privlačna, vendar zanemarja dejstvo, da ne razloži geneanologije kalkulatorja, niti na lingvistični osnovi. Predvidevamo, da ni napačna, ker je empirično dokazano, da na nekaterih kalkulatorjih piše "SHARP", torej ang. "oster".
Kalkulatorje tako lahko delimo v dve skupini:
1. skupina ki omogoča računske operacije vrste:
2. vrsta pa ureja medčloveške operacije globinske narave, tipa:
a) direktne funkcije (čreva na plot)
b) linearne funkcije ("na pol sem ga presekal, pa je reklo...")
c) kvadratne funkcije ("na košček te bom...")
b) zahrbtne funkcije ("jaz sem si samo čistil nohte z nožem, ko je prišel mimo pa se je nabodel... in to petkrat... hrbtno...)
c) drugo
GOŁOB o etimologiji besede kalkulator v enem od peskovnikov (možno sicer da je to iz kakšne Mladine)
  • A bi lahko ta članek prevedli iz angleščine še ta tedn?
  • pa lahka bi dal MAL VEČ O BIZONU GOR, KR TAKI KO MAMO REFERATE O NJIH NE NAJDEMO NIKJER NIČ!!!!!!!!!! Anonim
  • Kepler je bil čudovit človek, kaji je za nas ludeke napravil zelo veliko. Samo pri fiziki moram narediti fererat pa ne najdem nič čednega. In to me zelo moti. Anonim o Keplerjevi domnevi
  • hello my name is Dejan. My surname is Žohar. I am 30 yearsw old. I want to by your friend. I like wach your game and you are the best. you have mybi msn? plis give me tanks Anonim v Pogovor:Cristiano Ronaldo
  • Castiglioncello (Italijanski Toscana) zastoj naprej a štrlina sežaj jasno v Tyrrhenian morje , obkrožati z pinewoods ter napraviti hribčke to padec popoln v morje mravljinčji alpinist , neznaten majhen zaliv , majhen zaliv ter kratica za Alexander plaža. borov oaks ter kamnit alpinist pokrit z življenje in rast rastlin izdelovanje to predel a edin nedoločni zaimek. zelen ton prevladovati , do konca pokajen tobak s beljak sanjarski vila. izpostaviti vremenu je zelo mil vsi leto okrogel ter plaža ste šele a malo meter zunaj lopovski. accommodation oferirati je zelo mešan , zbirka s hotel v neznaten parlament. lepota od to area did ne teči nezapažen v retoromanski ter Etruscan , prav tako kot v zdravilen v Renaissance. do od this days , narod všeč biti Pirandello Mastroianni , nesnažen Visconti , uplinjen Zeffirelli ali Spadolini življati zidava svoj rezidenca vsepovsod. artistical tok od XIX vek , " jaz Macchiaioli črka e poglej Scuola di Castiglioncello ", s slikar všeč biti pitan Sernesi , zapuščina Signorini Borrani Corcos , ali Cabianca chose to lopovski , zaradi svoj lepota , kot zanosen izvor zakaj svoj opus. Anonim s četrtavtomatskim strojnim prevajanjem (kje je dobil ANG-SLO prevajalnik?) na temo Castiglioncello (glej vir en:Castiglioncello).
  • ej ***** kaj je napsanega na angleškem tuki na slovenskem pa ni nič sramota, anonim o članku George Washington
  • drobne dopolnitve: 2 minuti; wikifikacija: 3 minute; odstranitev oznake {{cleanup}}: neprecenljivo (Roman ob ureditvi članka)
  • Grega, wem da ti ne boš nikol som prišu ampak jas te lovam 4 ever. next year te ne bo več. joj kaj bom te jas takrat delala. Ljubim te ze vedno. Ljubim ljubim ljubim te. LP. (če bo kdo sem prišu naj mu pove. ). st. LuC
Izliv anonimke na Machine Head (album).
  • »For Christmas 2003, Santa brought a 20-volume Oxford English Dictionary! Fear me. :-)«
  • Za božič 2003 je Božiček prinesel Oxfordski angleški slovar v 20 knjigah! Bojte se me. :-)«) --Stan Shebs
  • »fuck this IRC thing. if it's not email i'm lost.«
    Jebeš ta IRC. Če ni elektronska pošta, sem izgubljen.«) --bradfitz
  • »I don't see how the autofellatio image can be fair use, for example.«
    Ne razumem, kako bi lahko bila poštena uporaba na primer slika avtofelacije.«) --Ausir
  • »Janez, mislim da se (že zelo) ponavljam! Spremeni, dodaj, briši - to je Wikipedija! In ne boj se nobenega administrativca!« --Andrej
  • »...te dežele nikdar niso napravili spet nemške (pa tudi nobenega drugega naroda ne)« --Matija
  • »Azteki so znani po tem, da so radi žrtvovali ljudi.«  --Anonim
  • »Ha, dva dni brez Wikipedije! Resnični sneg, hribi in živi ljudje!« --AndrejJ 31. jan. 2005 (CET)
    »To je pravi pogled! Ukinimo Wikipedijo! Takoj! Z velikim pokom!« --Janez Novak 07:29, 2 feb. 2005 (CET)
    »Eh Janez, sem že nazaj...« --AndrejJ 10:21, 2 feb. 2005 (CET)
    »Sem opazil, da si intenzivno prisoten. Ampak Slovenec je zapisal: »Nazaj, nazaj v planinski raj,« neki Francoz pa (sicer v lepi francoščini) »Retur k natur!«. Veliki možje preteklosti niso nič govorili o Wikiju. Ga že niso posebno cenili.« --Janez Novak 10:30, 2 feb. 2005 (CET)
  • »IMELA BI ENO PRIPOMBO NA WIKIPEDIJO! V NEKATERIH ČLANKIH SPLOH NI KAKŠNIH PODATKOV KI JIH NUJNO RABIM! PROSIM ČE TO UREDITE!!« --MICI iz Pogovor:Janko Kersnik
  • »Županova Micka je najbolj nezanimiva knjiga, kar sem jih kdaj prebrala. Hvala bogu, da nimate članka o tej knjigi, da ga lahko jaz sama napišem.« --86.61.46.138
printf("\n_kmalu") ; xJaM
Does not compute (članka dobra tri leta in pol kasneje še ni)
  • »Zgodovino pišejo zmagovalci, Wikipedijo pa tisti, ki imajo internet.« --Roman na predavanju v Kopru kot odgovor na vprašanje kdo ima (naj)večji vpliv na vsebino Wikipedije.
  • »mene zanima glede da vicijevih del....pohvalit vas moram, da imate zelo zanime teme in informacije samo glede da vincija bi vas pa prosila, da date več njegovi del z opisom gor!!! HVALA!!!!Meta«
  • »besedo totalitarizem bi bilo pametno vkjuciti v vaso zbirko!saj je ta stran zelo uporabna za dijake in zato vas lepo prosimo da jo vkljucite«
  • »et tu, Andreus?« --Roman pri komentiranju urejanja [1].
  • Romanm je izbrisal(-a) »MAFIJA« (za to stran ta mesec niso plačali varščine ...)
  • »Japonci so za obrambo Tihega oceana uporabljali ogromne robote, ki so jih imeli skrite pod vodo, in so kot strašne pošasti iz nje ustali ter s svojimi mogočnimi udarci uničili celotne legije ameriških letalonosilk. Šele ko so Američani pričeli uporabljati svoje zorde in kasneje megazorde, se je vojna sreča obrnila na stran zavezniških sil. V tej vojni so se proglasili nekateri piloti teh zordov kot veliki junaki, in njihovo ime se še danes izgovarja s spoštovanjem. Primer takšnega junaka je Rdeči Power Ranger, kasneje pa je kot največji borec obveljal Zeleni Power Ranger.«
  • --Fuzzy_Wuzzy.bmp
  • »članek brez seznamov je kot riba brez holesterola!« --Andrej pri komentiranju urejanja [2].
  • »Jimbo, Jimbo. Older you are getting, more like führer you act.«
    Jimbo, Jimbo. Starejši ko postajaš, bolj podobno firerju ravnaš.«) -- Darwinek [3]
  • »Slovenska Wikipedija je škrbina. Ima pa zgledno urejene sezname :Đ« --Janez Pregrad 11:11, 27 februar 2006 (CET) [4]
  • »trikotne pomaranče so eksotično sadje ki raste pri ljudeh doma na vrtu za hišo so zelo redke in jih je zelo težko najti v naravi.So zelo dobre.Češe niste ugotovili so trikotne oblike. Prav zaradi tega so tako posebne.So oranžne barve.Okus imajo kot navadne pomaranče s dodanim trikotnikom.Kupiti se da sadika za drevesa.Sadeži zrastejo štirikrat letno.Sadike je zelo težko dobiti ampak ko jih dobite vam ni žal.Njihovo jedro(užitni del) je rumene barve kot banane.Obstajajo tudi ponaredki ki jih naredijo tako da pomarančo dajo v kalup« – 77.38.33.3

Gromska strela in katoda
reaktor je strupena posoda
lučka, žarnica in halogen,
vodik, ogljik, smodnik, benzen.
— brezimni uporabnik na strani o reaktorju

  • »OD IRANA DO PIRANA SWE JE TO ZEMLJA MUSLIMANA!!!!« -- anonimni uporabnik med pogovorom o bošnjaškem jeziku.
  • »En članek kategorija, dva Slovenca stranka, trije Slovenci občina.« --Janez Novak na [5]
  • »Tezej, ki osvaja Kentavra« – izgubljeno s prevodom italijanske strani Teseo vincitore del Centauro oziroma »Tezej, zmagovalec nad Kentavrom«
  • »Ker ne spada v članek, bom prepisal kar sem: Wikipedija je nekaj najboljšega!, je dejal nek neprijavljen urejevalec. To mi kar ogreje srce. :)« (Burek, decembra 2006)[6]
  • »Bil je ucitelj plavanja v srednji afriki.« - anonimnež o Alariku I., kralju Vizigotov
  • Sta šla Britney Spears pa Shagy v disko pa naročita drinko.
Čez neki časa ju natakar vpraša kdo je prdnu?
Pa reče Shagy: It wasn’t me. Pol pa Britney: Oops, i did it again - anonim na Pogovor:Oops!... I Did It Again[7]

Glej tudi[uredi | uredi kodo]