Wikipedija:Težave z avtorskimi pravicami/Uporabnik Feniks

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Prispevki uporabnika oz. skupine Feniks, po vsej verjetnosti prepisani od kje - glej Wikipedija:Pod lipo - Uporabnik:Feniks. To velja tudi za tiste, kjer na spletu ni mogoče najti originala, saj so sodeč po izjavah kršiteljev lahko prepisani iz knjig ali revij.

Po dogovoru se članke "škrbinizira", ker so infopolja in druge neproblematične zadeve še uporabne. Ko je članek predelan, ga prečrtajte na spodnjem seznamu da bo manj zmede.

Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Nespremenjen, ker je direkten prevod angleškega članka
  2. Izjemoma brisan zaradi pomanjkanja virov
  3. V skladu s soglasjem (glej tukaj) je bil članku odvzet status IČ, sporna vsebina je bila v celoti izbrisana, uvod pa preurejen.
  4. Izjemoma brisan zaradi popolnega pomanjkanja virov, poleg tega omenjeni upor ni omenjen niti na spletu niti v zgod. virih, razen morda Enciklopedije Slovenije ter Male enciklopedije, katere pa so sicer nasplošno služile kot krinka avtorsko spornih vsebin; edini upor v Idriji je bil leta 1627, pa še ta ni bil v zvezi z rudarji. V primeru, da nekdo kljub temu najde primeren vir, v katerem je omenjen upor, pa se lahko članek naredi na novo.