Uporabniški pogovor:Rude/arhiv1

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Slika

Tvoja slika "Ironcross". Ti križci so bili različnih stopenj, bolj znani so kot Eisenkreutz. Prosim dodaj opis stopnje in PREDVEM naloži to sliko v zbirko. Če ne znaš, ti bom pomagal. Na primer tako, da dopolniš opis jaz pa bom potem dal sliko (seveda s tabo kot avtorjem - le predstavi se prej na uporabniški strani) v zbirko. V Zbirki sem iskal to odlikovanje pa ga nimajo (ali pa ga nisem našel). Če imaš večjo zbirko odlikovanj in podobnih predmetov jih čim preje spravi v zbirko. Če imaš vprašanja, me kontaktiraj na moji pogovorni strani. Veliko uspehov in lep pozdrav! --Janez Novak 11:56, 29 september 2005 (CEST)

Seznami

Če nisi opazil obstajata dva članka polavtomatskih pušk, tako da te prosil da vse PAP po drugi svetovni vojni prestaviš na seznam sodobnih polavtomatskih pušk in popraviš opis seznama, kot je bil prej. LP, --Klemen Kocjančič 17:11, 29 september 2005 (CEST)

Poleg tega imajo ostrostrelne puške svoje sezname. MMG Kakšna krajša predstavitev na uporabniški strani bi bila zelo dobrodošla. LP, --Klemen Kocjančič 18:08, 29 september 2005 (CEST)


Se opravičujem za kiks. Zadeva popravljena.

Na pogovornih straneh (kot je ta) je zelo zaželjeno, da se uporabljajo avtomatizirani podpisi, tako da se ve, kdo je kdaj kaj napisal. To storiš tako, da na koncu komentarja dodaš --~~~~ (lažji način pa je, da v zgornji urejevalni vrstici pritisneš drugi gumb iz desne oz. v spodnjem urejevalnem okencu ukaz Podpis v prvi vrstici). Za začetek ti tudi predlagam, da si ogledaš Wikipedija:Uvod. Če imaš kakšna vprašanja,.. lP, --Klemen Kocjančič 18:35, 29 september 2005 (CEST)

Kategorizacija

Ena od sestavin člankov na WP so tudi kategorija. Kako se jih uporablja, izveš na Wikipedija:Kategorizacija. lP, --Klemen Kocjančič 09:51, 30 september 2005 (CEST)

Še enkrat bi te rad opozoril na dejstvo, da naj bo vsak članek kategoriziran. LP, --Klemen Kocjančič 12:45, 7 oktober 2005 (CEST)

Sem opazil, pa si ga že ti kategoriziral. Hiter si, ni kaj. --Rude 12:49, 7 oktober 2005 (CEST)

Novi članki

Ko ustvarjaš nove članke, je dobro, da prej preveriš, če že obstaja članek, ki obravnava isto temo (a ima drugačen naslov). Npr. boksar (orožje). LP, --Klemen Kocjančič 11:32, 30 september 2005 (CEST)

Dogovori

Tu imamo dogovor, da za »pred našim štetjem« uporabljamo kratico »pr. n. št.« in ne »p.n.š.«. LP, --Klemen Kocjančič 12:55, 30 september 2005 (CEST)

Ne vem, od kje ti podatek o delitvi brzostrelk na eno- in dvoročne. Vse brzostrelke imajo sprednji držalo (grip), brez katerega bi bolj težko regulirali premikanje cevi navzgor med streljanjem. Tudi škorpijon, ki je v bistvo prava avtomatska pištola. Seveda je pa v filmih vse mogoče. lP, --Klemen Kocjančič 20:07, 30 september 2005 (CEST)

Gre za dejstvo, da so določene brzostrelke narejene tako, da gre pri njih okvir, ki ga tukaj vsi imenujete nabojnik, (kar je MMG napačno, ker je nabojnik škatla v katero se zloži veriga z naboji pri mitraljezih) v ležišče skozi ročaj brzostrelke, pri dvoročnih pa pred ročaj. Gre preprosto za to, da so enoročne brzostrelke prav zaradi položaja zaklepa, ki se nahaja nad zapestjem (za razliko od dvoročnih, kjer se nahaja precej bolj spredaj) veliko lažje obvladljive. Ponavadi imajo brzostrelke za obvladovanje odsuna dodana improvizirana kopita iz jeklenih palic ali plastike, drži pa, da jih strelec, če ima prosti obe roki lahko prime tudi pod cevjo, kjer je praviloma res držalo oz. kopišček ali "grip". Res pa je tudi, da je škorpijon klasificiran kot avtomatska pištola vendar tja spada samo po načinu delovanja zaklepa. Kar pa se tiče opazke o filmih bi rekel, da je neumestna, saj se z orožjem in strelstvom ukvarjam že toliko časa in sem sam preizkusil toliko različnih vrst orožja, da dobro vem kaj je možno in kaj ne. S tem odgovorom ne želim nikomur "soliti pameti", samo poskušam se pojasniti. --Rude 23:16, 30 september 2005 (CEST)

V nobeni literaturi še nisem zasledil izraza eno- in dvoročna brzostrelka. Ali lahko predlagaš kakšno literaturo? LP, --Klemen Kocjančič 23:22, 30 september 2005 (CEST)


V angleški literaturi (preglej tudi internet) se predvsem pri mini in micro uziju piše da sta namenjena "one-handed" uporabi. Od tod sem pač napisal da se delijo na enoročne in dvoročne. Če ti izraza nista všeč ali se ti zdita neprimerna (morda nestrokovna) ju lahko tudi izbrišeš, ali pa popravim članek, da bo zadeva drugače pojasnjena. --Rude 23:34, 30 september 2005 (CEST)

V Enciklopediji orožja, Revijah Obrambah,... ni nikjer zapisane take delitev. Zapisana je le delitev glede na način vstavitve okvira (pred sprožilcem, v ročaju, ob strani in na vrhu). LP, --Klemen Kocjančič 23:46, 30 september 2005 (CEST)

Slog

Tu velja dogovor, da ne uporabljamo teh "" narekovajev, ampak »te« (najdeš jih v spodnjem urejevalnem okencu). Tako, da veš za drugič. ;-) LP, --Klemen Kocjančič 00:22, 3 oktober 2005 (CEST)

Biografski članki naj ustrezajo dogovorom o slogovnem oblikovanju. Za več si poglej Wikipedija:Biografski članek. Tako, da veš za drugič. ;-) LP, --Klemen Kocjančič 11:47, 3 oktober 2005 (CEST)

Poglej si tudi članek o narekovajih. Tudi sam sem pred delom v Wikipediji uporabljal največ narekovaja "" - sedaj pa ne več. --xJaM 19:15, 3 oktober 2005 (CEST)

Pri osebnih imenih, ki imajo notri tudi rimske številke, ne pozabi dodati tudi piko (.). Poleg tega poglej, če že obstaja članek, kamor misliš povezati (npr. ne Herman II, ampak Herman II. Celjski). Tako, da veš za drugič. ;-) LP, --Klemen Kocjančič 15:00, 5 oktober 2005 (CEST)

Pri naslovih člankov pazi, da ne vsebujejo kratice oz. okrajšave, če poznamo polno ime (ne GrW, ampak Granatenwerfer). Pri teh povezah pazi tudi, da ne povezuješ na že obstoječe razločitvene strani (npr. M1 je razločitvena stran, medtem ko je M1 (minomet) stran o minometu). lP, --Klemen Kocjančič 12:48, 7 oktober 2005 (CEST)

Pri dodajanju poglavij v članku začnemo z == in ne z === . lP, --Klemen Kocjančič 13:55, 10 oktober 2005 (CEST)

Članke začni v slogu: Geslo je nekaj, kar je tisto,... (glej Urbano bojevanje). Še enkrat bi te opozoril, da preglej članke, če že obstaja članek z drugačnim naslovom in le-tega nato uporabi kot povezavo. MMG USMC se ne prevaja kot Zbor marincev, ampak Korpus mornariške pehote Združenih držav Amerike. lP, --Klemen Kocjančič 16:45, 11 oktober 2005 (CEST)

V člankih, ko dodajaš notranje povezave, dodaj np takrat, ko se geslo prvič pojavi v besedilu in ne v tretji ponovitvi (glej to urejanje). LP, --Klemen Kocjančič 09:28, 12 oktober 2005 (CEST)

Ko dodajaš povezave na desetletja, ne pozabi na piko, saj brez pike poveže na leto (1980 vs. 1980.). Poleg tega po desetletih dodaj še katerega stoletja. LP, --Klemen Kocjančič 22:21, 17 oktober 2005 (CEST)

Ko na seznam spominskih znakov SV dodajaš nove znake, jih ne pozabi uvrstiti tudi na ustrezno predlogo in to tudi uporabi v novih člankih (glej npr. Spominski znak Dravograd 1991). MMG Tu imamo dogovor, da imena orožij pišemo z veliko (npr. F-16 Falcon in ne F-16 falcon); poleg tega pazi na samo poimenovanje (npr. FN MAG in ne FN mag). V primeru, če nisi prepričan, kako se stvar pravilno zapiše, poglej na :en ali pa na proizvajalčevo stran (če obstaja). Poleg tega imamo dogovor, da zmeraj uporabljamo množinsko obliko pri določenih podpoglavjih (»Viri« in »Zunanje povezave«). LP, --Klemen Kocjančič 10:59, 19 oktober 2005 (CEST)

Kako popravim predlogo? --Rude 11:15, 19 oktober 2005 (CEST)

Poglavje »Glej tudi« je namenjen naštetju pojmov, ki so pomembni za dotično temo članka, a se sam pojem ne pojavi v besedilu članka; povezava v besedilu zadostuje in ni potrebno ponovno dodati v Glej tudi (glej to urejanje). MMG Ko dodajaš svoj komentar na že obstoječi komentar (odgovarjaš), uporabi dvopičje (zamakne začetek) in ne množico presledkov (zamakne začetek in ustvari obrobje). LP, --Klemen Kocjančič 11:12, 21 oktober 2005 (CEST)

Ko dodajaš sezname, naj imajo imena povezave na članke in tudi ustrezno slogovno zapisano (Ime Srednje ime Priimek),... lP,

V člankih namesto vojske uporabljaj oborožene sile (ko se nanaša na celotni obrambni sistem) oz. kopenska vojska (ko se nanaša le na kopensko vejo oboroženih sil), da ne prihaja do nepotrebnih zamenjav. MMG Katero vojno misliš s finsko-ruska vojna: zimsko ali nadaljevalno vojno? LP, --Klemen Kocjančič 15:24, 28 oktober 2005 (CEST)

Slovenska WP ima drugačen slog biografskih člankov kot :en. Za več si poglej Wikipedija:Biografski članek. LP, --Klemen Kocjančič 09:39, 2 november 2005 (CET)

Namesto, da povezuješ filozofa na filozofijo, ga poveži kar na filozofa. lP, --Klemen Kocjančič 23:22, 3 november 2005 (CET)

Samo opomba: s tem se strinjam, ne glede na to, da bi sam naredil filozof preusmeritev na filozofijo. Povezava sama naj bo čimbolj natančna, ne glede na ciljni članek. --romanm (pogovor) 23:51, 3 november 2005 (CET)

Slike

Zdravo, Rude! Gledam tvoje zanimive slike: škoda samo, da je na njih zapečen datum. Pri digitalnih fotoaparatih ti tega ni treba shraniti na samo sliko, ker ima že sam aparat podatek o datumu nastanka slike, glej npr. Slika:Ostanki gozdne železnice Kočevski Rog.JPG, kjer boš v podatkih opazil tudi »Datum in čas ustvaritve podatkov«. Če se ti zdi, da je slika zanimiva za širše občestvo (tj. ves svet), jo prosim naloži kar neposredno v Zbirko - na ta način jo bodo lahko takoj uporabili v vseh wikipedijah. --romanm (pogovor) 01:29, 11 oktober 2005 (CEST)

Slika:Pehotni jurišni znak.jpg nima označene licence; poleg tega bolj jasno opredeli avtorstvo za ne-slovensko govoreče obiskovalce. LP, --Klemen Kocjančič 23:32, 3 november 2005 (CET)

Ali lahko naložiš Slika:Shutzwall.jpg brez ozadja iz bankovcev in brez avtomatskega datuma? lP, --Klemen Kocjančič 13:14, 4 november 2005 (CET)

Drakov preliv

Zdravo, Rude! Ravno predavam v Kopru. Opazil sem, da si popravil članek Drakov preliv. Hvala, ampak tule imam publiko. :-) Mi lahko, prosim, pustiš sporočilo na moji pogovorni strani, da pokažem še to? --romanm (pogovor) 19:01, 21 oktober 2005 (CEST)

Nič hudega. Še fascinirani so bili, kako gre to vse hitro pri wikipediji, da smo komaj začeli pisati članek, pa ga že nekdo popravlja. :-) --romanm (pogovor) 23:49, 21 oktober 2005 (CEST)
  • ... pištola v kalibru .40 S&W ali
  • ... pištola kalibra .40 S&W

Bolje (pravilneje) mi zveni drugo. --AndrejJ 09:37, 25 oktober 2005 (CEST)

Oboje je pravilno. Pri prvem je s tem mišljeno, da se lahko tip pištole izdeluje tudi v drugih kalibrih, pri drugem pa da se izdeluje izključno v tem kalibru. --Rude 09:40, 25 oktober 2005 (CEST)


Etnografski predmeti

Oprosti ne vem kaj si mislil z opombo pri kategoriji Etnografski predmeti iz Slovenije (da manjkajo iz Dolenjske:

Ali je kategorizacije "prefina"
Sedaj so trije članki, bo pa sigurno prišel če kakšen
ali pa da ni nič iz Dolenjske.
Če imač kakšne slike in podatke prispevaj!
Pa prosim ne mislim nič slabega! --Janez Novak 13:58, 14 november 2005 (CET)

Jaz sem pisal na tvoji strani, ti pa na pogovoru o kategoriji. Se pač zgodi. :: Menim, da člankov o posameznih predmetih ne bo ne vem koliko. Treba je dobiti (poleg slike) še nekaj podatkov, to pa je večji problem. Praviloma dajem take slike kar v članek o objektu kjer sem jih posnel, če pa bom ali bo kdo drug napisal članek o nečem bomo že dodali še slike (seveda če jih imamo). Za slike tega področja je Zbirka (razumljivo) pravi obup. --Janez Novak 14:05, 14 november 2005 (CET)

Dogodki

Opazil sem, da si dodal več dogodkov iz druge svetovne vojne. Prosil bi te, če bi te dogodke uvrstil tudi na strani o posameznem letu (ala 1944) in na kronologijo druge svetovne vojne. TIA. LP, --Klemen Kocjančič 22:49, 23 november 2005 (CET)

Poimenovanje

V primeru, če je ime predmeta/osebe/pojma/... edinstveno, zapiši le ime (brez Raketa/Izstrelek ...); v primeru, če ima to geslo več pomenov (npr. Atlas), pa dodaj oznako na koncu (npr. Atlas (družina raket)). Za več glej Wikipedija:Dogovori o poimenovanjih in Wikipedija:Razločitev. LP, --Klemen Kocjančič 10:52, 28 november 2005 (CET)

Ali si že kje zasledil slovenski izraz za Order of Battle? Do zdaj sem uporabljal le :en izraz. Če se ne motim, je :sh izraz red borbenog poretka. Ali bi bil lahko prevod bojni razpored? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 11:46, 16 december 2005 (CET)
Klemen! Predlagam ti da se ne sklicuješ na RDEČE članke! --Janez Novak 11:57, 16 december 2005 (CET)

Klemen, izraz sem že zasledil, pa ti po pravici povem, da sem ga tudi že pozabil. Nekako se mi sicer zdi da sem slišal nek drug izraz, vemdar je po mojem tudi Bojni razpored v redu. Se bom pa malce zakopal v knjige in izbrskal tistega, ki ga imam nekje v malih možganih.--Rude 12:07, 16 december 2005 (CET)

Manjša urejanja

Zdravo! Kot manjša urejanja označujemo samo takšna, ki ne spremenijo vsebine članka: to so popravki tipkarskih napak, wikifikacija, interwiki, ipd. Tvoj prispevek k članku o Dedalu po pomembnosti presega ta okvir, zato naj bi ga ne označil kot manjše urejanje. --romanm (pogovor) 10:26, 19 december 2005 (CET)

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Morda pogledaš Pogovor:Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, oziroma vprašanje: je ZZZS zavarovalnica? --AndrejJ (pog., prisp.) 10:33, 19 december 2005 (CET)

Velike začetnice

Prosil bi te, da pri kategorizaciji uporabljaš velike začetnice, saj to vpliva na razvrstitev člankov v sami kategoriji (glej). LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 13:54, 20 december 2005 (CET)

Taksonomija

Pozdravljen, glede na tvoje številne članke o ribah te prosim, da vanje dodajaš tudi ti. taksonomske škatle, kot je navada za članke o enotah naravnega sistema. Kar potrebuješ, je razloženo na strani Wikipedija:WikiProjekt Taksonomija, v primeru, da ti kaj ni jasno, pa me kar povprašaj. LP in hvala, --matijap | pogovor 22:36, 28 december 2005 (CET)

Predlog za administratorja

Predlagal sem te za administratorja. Prosim, da napišeš svoje mnenje tukaj: Wikipedija:Prošnje za administratorstvo/Rude. LP --Tone 15:46, 29 december 2005 (CET)

Čestitke, promoviran si! --AndrejJ (pog., prisp.) 19:01, 5 januar 2006 (CET)
Čestitke. Nič bati. Načeloma ti bo delo na WP le lažje. Janez sicer velikokrat poudarja, da imajo/mo administratorji kar veliko dolžnosti in odgovornosti, vendar moramo vsi vedeti, da je to odprt projekt, in da ga spravlja 'gor' le naše (večinoma) prostovoljno delo. Škoda tudi, da Janez ni sprejel kandidature za skrbnika. Tudi ti si bil malo v dvomih, pa mislim da ni potrebe po dvomih. --xJaM 20:21, 5 januar 2006 (CET)

Sloop-of-war

Ker sam nisem najbolj pomorski tip, ali veš, kakšen je ustrezen slovenski prevod za ta tip ladje en:Sloop-of-war? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 18:14, 14 januar 2006 (CET)

Poznam izraz in ladjo na katero se nanaša. Ne vem pa natančno kako se prevede. Tako kot ne vem kako bi se prevedlo schooner. Morda karavela? verjetno pa to ni to. V pomorstvu je tako ali tako ladja z minimalno spremembo že povsem neka druga klasa. Mogoče bi našel ustrezen izraz v vojaškem slovarju, ki ga imajo v knjižnici na MORSu.--Rude 23:01, 14 januar 2006 (CET)

Hvala za dobrodošlicu! Ali zbilja ne razumijem zašto se odreći pomoći banera na ekranu koji dobiješ kada ti netko piše. Ovako, svako toliko trebaš lutati po svim stranicama onih kojima si pisao i provjeravati, da li su ti odgovorili. Stvarno, mislim da je to jedan dosta besmislen običaj. Sorry, nisam namjeravala "soliti pamet", i to tek što sam došla na sl.wiki, i uz to još i na hrvatskom, ali ovo je neka navika koja me stvarno iznenađuje. Prije svega jer je - nepraktična. A kao što, vjerojatno, znaš, Slovence "bije glas" da su praktični. Ovo ne razumi narobe, prosim, ker je tudi moj priimek, Francé, popolnoma slovenski. Branka France 13:37, 17 januar 2006 (CET)


Sem spet tukaj. Brskala sem malo po želenih straneh. In - najdem Heer. Ker izključno prevajam iz nemščine, se ve da vem kaj pomeni, ne razumem pa, da se beseda v sl. wiki tako množično porablja. Zakaj se ne prevaja? Zakaj v originalu? res ne razumem. Saj to ni problem, lahko prevedem (v polslovenščino, mojo), ampak res mi nije jasno zakaj se pojavlja v tej obliki tako veliko krat?? Mi lahko negdo pojasni??Branka France 15:31, 17 januar 2006 (CET)

Jaz nimam pojma kaj to pomeni. Morda ti lahko to pojasni Klemen, ki tukaj na veliko želi trositi vojaško terminologijo. Mene sicer do sedaj ni prepričal... Čeprav niti ne vem na kaj se ta izraz nanaša, vendar verjetno so redki izrazi zunaj VT (vojaške terminologije), ki so neposredno v nemščini. Enim se morda pač ne ljubi prevajati, ali pa je morda zanje superiorna nad drugimi jeziki, kakor je hrvaščina nadjezik nad srbščino - kot so se oni dan hecali na srbskem kanalu IRC. - Ja, imel sem prav. Kratek pregled povezav na 'Heer' kaže, da gre za vojaški izraz. --xJaM 15:57, 17 januar 2006 (CET)

Mandarina

Lepa hvala, da si tako hitro dodal taksonomsko škatlo in galerijo. Imam majhen pomislek, mandarine v taks. škatli se mi ne zdijo iz vrste satsuma, pa ne vem, kako bi to preveril. Lahko, prosim, pogledaš v original? Sam sem zelo okoren pri teh poiskih. Hvala. --IzTrsta 13:53, 25 januar 2006 (CET)

Hvala za sodelovanje, bom še kam pogledal! --IzTrsta 16:52, 25 januar 2006 (CET)

Kandidature

Prosil bi te, da si ogledaš trenutno prošnje za administratorstvo in podaš svoj glas. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 15:01, 26 januar 2006 (CET)

Imaš pravico do svojega mnenja, ki ga jaz tudi spoštujem. Vendarle bi te nekaj vprašal. Kaj nadrediti, če je nek članek dober, možno pa mu je dodati notranje povezave, ki že obstajajo (modre)?--Bojan PLOJ 14:46, 28 januar 2006 (CET)

Zelo enostavno: dodaš jih. Za dodajanje povezav (po mojem mneju preveč intenzivno na naši Wikipediji, pa to je stvar okusa) te nihče ne bo kritiziral, če dodaš predvsem modre povezave. Pri dodajanju preveč rdečih pa se bi ti lahko jaz oglasil. --Janez Novak 15:00, 28 januar 2006 (CET)

Bojan. Brez zamere, hotel sem le nakazati, da so morda drugi popravki ali ustvarjanje novih (dobrih seveda) člankov, bolj pomembni od dodajanja notranjih povezav. Še posebej če so rdeče, kot je dejal že Janez. Upam, da mojega glasu nisi vzel preveč osebno. --Rude 22:10, 29 januar 2006 (CET)


Banana

Hvala za slike banan. Banana ni drevo niti grm, saj ne oleseni. --Bojan PLOJ 16:26, 3 februar 2006 (CET)

Slika za Navajo šifro

Dodal sem že marsikatero sliko v tuje članke in povezave na Zbirko, za svoj članek pa jo nisem našel. Najlepša hvala! --Janez Novak 17:46, 4 februar 2006 (CET)

Vidiš to pa je tisto "Vsi ljudje vse vedo" ali vsaj najdejo. --Janez Novak 17:55, 4 februar 2006 (CET)

Brisanje

Wikipedija:Predlogi za brisanje/Katarina Rajgelj naj le ostane, saj vsebuje razpravo o članku, ne članka. --AndrejJ (pog., prisp.) 11:53, 15 februar 2006 (CET)


Postojna

Če bi dobro pogledal, bi videl da sem izbrisal Postojna (kraj) in ne tistega ptiča. Ga ne poznam, če pa ga nekdo pozna in je prej ali slej pripravljen napisati članek o njem naj vsekakor ostane. Kot vse mogoče vojaške osebnosti, razne raperske in ne vem kakšne še glasbene skupine, ....

Sicer pa je moje mneje o takih preusmeritvah, da naj nastanejo takrat ko bo nastal članek o ptiču. --Janez Novak 13:01, 16 februar 2006 (CET) Ali lahko prenesm sliko od tu: http://www.pef.uni-lj.si/markor/mocnikslo.htm--Y=sin(x) 09:07, 20 februar 2006 (CET)

Škarjek

Zanima me po katerem viru si tvoril članka o črnem in rjavem škarjeku (škarnik, škarnjek). Po mojih virih (predvsem John Gooders (1998), Ptiči Slovenije in Evrope, Janez Gregori) je 'privzeto' ime škarjek in ne škarnjek. SSKJ recimo ne pozna nobenega od obeh imen in navaja škarnik. MMG, tudi Avibase za Slovenijo navaja škarjek. Saj razlika je zelo majhna, vendar je dobro da se držimo dogovora o poimenovanjih tudi pri pticah. Če se prav spomnim, sem Denisu Lepageu pred časom poslal seznam slovenskih imen, pa nisem dobil nobenega odgovora. Morda je upošteval ta seznam, ker je sedaj naveden in navaja 373 vrst. Hm, morda si je pomagal tudi s člankom iz naše Wikipedije, v kar pa dvomim.

Tudi za postojno isti viri navajajo ime belorepec, tako da velja vprašanje tudi zanjo. --xJaM 15:59, 21 april 2006 (CEST)

Pravzaprav sem narobe zapisal. Zgoraj omenjeni viri navajajo za ime škarnik tako kot SSKJ. V tem smislu bi tudi potem prestavil oba članka. --xJaM 19:29, 22 april 2006 (CEST)