Uporabniški pogovor:Nadaja

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Nadaja!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — Pinky sl (pogovor) 17:08, 27. april 2013 (CEST)

Infopolje Park[uredi kodo]

Pripravila sem {{Infopolje Park}}. Vse o infopolju je napisano v dokumentaciji (nisem je še čisto zaključila). Če prenašaš infopolje iz angleške Wikipedije naj se celotno infopolje enostavno prekopira od tam - popraviti je potrebno le ime parka, če je to drugačno od angleškega in površino saj pri nas uporabljamo le decimalni metrični sistem. Za kakršnekoli težava ali nejasnosti s predlogo vprašaj kar tule. Nekaj testnih primerov je tule: {{Infopolje Park/testniprimeri}} --Pinky sl (pogovor) 17:08, 27. april 2013 (CEST)

Predlogo sem dodala v članek Park Tivoli, Ljubljana, ki jo seveda lahko še dopolneš s podatki. --Pinky sl (pogovor) 20:15, 27. april 2013 (CEST)

Seznam[uredi kodo]

Tukaj so našteti, oz. dopolni!--Andrejj (pogovor) 17:50, 21. maj 2013 (CEST)

Kolega ni bil ravno zgovoren, pravi pa, da je seznam že v krovnem članku, kar je po njegovem mnenju (in tudi mojem) dovolj. Seznam je bolj kratek, zato ni treba da se takole drobi vsebina po straneh. Najbolje bi bilo kar v članek Botanični vrt Univerze v Ljubljani dodati enak seznam kot si ga objavila ločeno. Zgled podobne ureditve je članek Nobelov sklad in seznami v njem. Kar se kategorije tiče, bi bila mogoče smiselna, ampak samo z dovolj specifičnim naslovom. "Kategorija:Vodje Botaničnega vrta" je bistveno premalo, ker ljubljanski ni edini na svetu. Najbolje uporabiti kar poln naziv - "Kategorija:Vodje Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani". — Yerpo Ha? 18:26, 21. maj 2013 (CEST)

PS: stran Wikipedija:Orakelj je za enciklopedična vprašanja, o tehničnih stvareh debatiramo na Wikipedija:Pod lipo ali Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč. — Yerpo Ha? 18:28, 21. maj 2013 (CEST)


Sem dodal seznam v članek Botanični vrt Univerze v Ljubljani. — Yerpo Ha? 13:50, 22. maj 2013 (CEST)

Slog[uredi kodo]

Prosim upoštevaj, da čustveno obarvane izjave kot so "Sredi Sežane domuje prekrasen botaničen park..." ne spadajo v enciklopedijo, še posebej ne v uvodni stavek. Če velja park za lepega, potem se navede priznanja za ureditev, ki jih je dobil, recenzije ipd., objektiven ton pa je nuja. — Yerpo Ha? 11:55, 18. avgust 2013 (CEST)

Aleksander Šiftar[uredi kodo]

Opazil sem, da je biografija skoraj dobesedno skopirana s spletne strani Šiftarjeve fundacije. Ali imamo dovoljenje lastnika avtorskih pravic za objavo pod prosto licenco in kje je to dovoljenje? Ko bo vprašanje z dovoljenjem razčiščeno, bi bilo nujno članek tudi podpreti s kakšnim neodvisnim virom. Dvomljiva je recimo njegova nagrada iz Kidričevega sklada, ki je ni na seznamu Nagrada Sklada Borisa Kidriča. — Yerpo Ha? 08:55, 29. avgust 2016 (CEST)

Živjo, imate prav. Zavedam se, da je besedilo na "šibkih nogah". Trenutno iščem kaj več konkretnih podatkov, da bom zadevo popravila v skladu s pravili. Lahko umaknete, ali pa počakate kakšen dober teden, da to uredim. Nadaja (pogovor) 09:06, 29. avgust 2016 (CEST)