Uporabniški pogovor:Pac4Act

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, Pac4Act. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Ana Struna Bregar - zaradi tega si mogoče v navzkrižju interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. — Yerpo Ha? 18:50, 14. maj 2023 (CEST)[odgovori]

Hvala, kje najdem navodila za opis še živeče osebe in ureditev strani. Hvala! Pac4Act (pogovor) 19:00, 14. maj 2023 (CEST)[odgovori]
Resno, prosim nehaj objavljati promo material v Wikipediji. Nekaj napotkov podaja Wikipedija:Čarovnik za članke, ampak glede na to, da si verjetno tesno povezan(a) s subjektom, prosim, da se vzdržiš večjih vsebinskih urejanj o njej. Več, kot rečeno, na Wikipedija:Navzkrižje interesov. — Yerpo Ha? 20:19, 14. maj 2023 (CEST)[odgovori]
Kje je poanta objave iste neprimerne vsebine kot osnutek? — Yerpo Ha? 22:53, 14. maj 2023 (CEST)[odgovori]
Prosim za primere dobrih referenc še živečih oseb, ki so predstavljene na Wikipediji. Hvala Pac4Act (pogovor) 23:27, 14. maj 2023 (CEST)[odgovori]
Poskusi poiskati kaj primernega v Wikipedija:Izbrani članki. Glej tudi Wikipedija:Slogovni priročnik/Biografije. Ampak, kot rečeno, članki o povezanih osebah so sporni in so lahko deležni ustreznega ukrepanja (prestavitve med osnutke, izbrisa idr.). --TadejM pogovor 23:32, 14. maj 2023 (CEST)[odgovori]

Sprememba stanja vaše predložitve: Ana Struna Bregar (20. maj)[uredi kodo]

Članek, ki ste ga pred kratkim predlagali v pregled, je bil pregledan! Žal tokrat ni bil sprejet. Razlogi so naslednji: Prosimo, preverite predložitev glede dodatnih komentarjev, ki jih je pustil pregledovalec. Vabimo vas, da uredite predložitev in odpravite pomanjkljivosti, po popravi pa članek znova predložite v pregled.
GeographieMan[~MSG~] 16:10, 20. maj 2023 (CEST)[odgovori]