Uporabniški pogovor:Žiga/do 13.3.2012

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Marijan Dermastja

V Enciklopediji Slovenije (knjiga 2, str.237) je zapis o M. Dermastii tako sklepam, da je to pravo ime in priimek za dotičnega tovariša o katerem si napisal članek. Menim, da bi bilo potrebno nekako to stvar urediti. Lep pozdrav.--Grejo 11:40, 5. januar 2010 (CET)

Bržkone je oseba ista, tule je pač priimek zapisan z J. Bo treba združiti članka in redirectati geslo. Samo treba je vedeti, kateri zapis je bolj pravilen. Če Enciklopedija Slovenije piše, da je Dermastia, potem vzemimo po njej. Samo, da se ne bo spet našel kakšen manijak in začel 100 strani dolgo nacionalistično razpravo o deslovenizaciji priimka. Lahko urediš kar ti, jaz sem samo našteval lj. župane. lp., Ziga 11:50, 5. januar 2010 (CET)

OK članka sem združil in le upava lahko, da se ne bo našel kakšen zagretež. Preveril sem tudi v Mali splošni enciklopediji, ki prav tako navaja geslo: Dermastia Marjan-Urban. lp --Grejo 14:12, 5. januar 2010 (CET

Svetlana Makarovič

"Umetnica in Slovenceljni.

Svetlana Makarovič je tudi avtorica satiričnih pesmi in zgodb namenjenih odraslim. V njih je obilje jedkih izjav in komentarjev. Med drugim ošvrkne tudi pogost eksistenčni vzorec sonarodnjakov z novorekom: Slovencelj Slovenceljni)."

Živijo!

Članka o Makarovičevi menda ne smemo urejati kar vsi, zato na tem mestu predlagam, da "vzorec sonarodnjakov" popravimo na vzorec rojakov, v "... pesmi in zgodb namenjenih odraslim" pa vstavimo vejico, torej "pesmi in zgodb, namenjenih odraslim". Tudi slovencelj bi bilo treba sicer pisati z malo začetnico, toda če ona to (res vedno) piše z veliko, moramo tako ravnati seveda tudi mi. LP --Duxborut 15:15, 12. januar 2010 (CET)

Da, da, tisti ki ne smejo o njej pisati, lahko šepetajo. Sem in tja pade od Svetlane kakšna lepa skonvanka: Slovenceljni in Kosovirji... Ziga 16:07, 12. januar 2010 (CET)

Kitajski in japonski koledar

Opazil sem, da si Pod lipo dodal link na podatke o kitajskem koledarju. Morda ti je znano, če velja tudi za Japonce? Ko sem bil tam, sem si kupil nekaj predmetov z letnimi znaki, a so vsi neuporabni, ker ne najdem primerjave med njihovim in našim koledarjem. Poznaš morda kako povezavo ali kak vir (da ni v hiragani...)? --IzTrsta 14:03, 27. januar 2010 (CET)

Japonci štejejo po trenutnem cesarju (tenno). Štejejo sicer tudi po naše, vendar tradicionalno po cesarju, ne po kitajskem štetju ampak po svojem. Ko cesar umre in pride na tron novi, začnejo z 0. lp. Ziga 22:27, 27. januar 2010 (CET)

Imaš prav, slabo sem se izrazil. Štetje let seveda poteka po cesarju. Toda navada je, vsaj v določenih obredih, da se leto postavlja v znamenje nekaterih živali. Verjetno je samo njihova različica za znamenja horoskopa. --IzTrsta 12:09, 28. januar 2010 (CET)

Na japonsko zodiakalno simboliko se ne spoznam najbolj, se bom pa ob priliki pozanimal. lp., Ziga 13:19, 28. januar 2010 (CET)

Potoki

Ratni potok se verjetno imenuje Vratni potok - tako je ime tudi vrhu pod katerim izvira. V Geopediji najdeš potok pod imenom Vratni potok, ampak na zemljevidu potem prikaže napačno ime. Tudi glede na tole povezavo [1] (sicer je to OŠ projekt, ki pa izgleda kar solidno) naj bi to bil Vratni potok. --Pinky 20:26, 28. januar 2010 (CET)

Menda je prav tvoje razmišljanje, da je Vratni potok.LP --Feri 00:46, 2. februar 2010 (CET)

Trobenta

Zdravo! V članek Trobenta si dal sliko ustnika, ki pa menim, da ni za trobento ampak za nižje trobilo (tenor, bariton, pozavna, morda celo tuba). --waxi 12:33, 23. marec 2010 (CET)

A si opazil, da je slikano zelo od blizu in zato izgleda dokaj veliko ? V času, ko sem sliko naložil, na globalni wp. še ni bilo dosti slik o ustnikih, zdaj pa so: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Trumpet_mouthpieces -- lahko primerjaš, oz. zamenjaš sliko. V zbirki so definitivno boljše. lp., Ziga 13:51, 23. marec 2010 (CET)

Vem, da je slikano od blizu, vendar se vidi, da je krajši in je kotel večji oz. širši. --waxi 14:09, 23. marec 2010 (CET)

Bom naredil ob priliki slike ustnikov vseh trobil, zanimivo, da take ni v Zbirki. Moram pa priznati, da vsak dan ravno ne gledam ustnikov, zato si bom zdaj bolje pogledal. Tudi se mi zdi hecno, da bi snel ustnik s tube in ga slikal, potem pa napisal zraven, da je to ustnik trobente... Vendar je od tega že nekaj časa in se res ne spomnim, kako je bilo. Bomo torej porihtali. thx&lp., Ziga

Ustniki cr tr poz tba

Evo sem si pogledal ustnike spet in jih poslikal, kar nekaj vrst jih je, tile so samo za vzorec. Kakorkoli, zdaj bom ono sliko odstranil, pa dodaj kakšno iz zbirke, za katero smo 100% ziher, kaj predstavlja. lp., Ziga 13:29, 25. marec 2010 (CET) Aha, v--Pinky 18:34, 6. julij 2010 (CEST)idim, da si to že storil. Me veseli, da se še kdo tukaj ukvarja z glasbo :) lp. Ziga 13:32, 25. marec 2010 (CET)

Evo pa ti pišem nazaj po enem mescu.. sm pozabil gor zvezdico stisnit :) Morda bi bila tale slikca tudi za v članek Ustnik. Zgolj mnenje...--waxi 12:34, 5. maj 2010 (CEST)


Ivan Tomšič (1838)

Spoštovani! Že kar nekaj časa urejam članek, vendar pa se kljub popravkom nikakor ne znebim matlice za pomanjkliv slog. Dodala sem cobiss povezave na knjige, izbrisala nekaj neustreznih notranjih povezav, kot tudi povezave na letnice, naslove knjig sem napisla v ležečem tisku, dodala sem kategorijo Slovenska mladinska književnost. Bi mi lahko prosim povedali kaj še moram popraviti, da bo moj slog ustrezen? Do tega meseca se moramo namreč znebiti metlic in popraviti svoje članeke da bodo ustrezni, da nam profesorica lahko zaključi oceno. Hvala za odgovor, lep pozdrav Katja Šuštar

Signature button.gif

Prosimo, podpisuj svoje komentarje. Za samodejen podpis s časovnim zapisom na koncu svojega komentarja dodaj štiri tilde ~~~~ ali pa poišči gumb v orodni vrstici (glej sliko).

Primerjaj. Poskusi napisati kak članek samo zase in ne za oceno. Ziga 16:29, 27. junij 2010 (CEST)


Potoki

acknowledged --Ziga 12:56, 7. julij 2010 (CEST)

Sveto pismo v prekmurscini

Zdravo! Danes sem bil v muzeju, v Murski Soboti in sem gledal tisto knjigo, katero so fotografiral, in zdaj je v commonsu. To ni Sveto pimso, temveč Bakošev luteranski obrednik Nouvi Gráduvál. Prepisal sem podatke v commonsu. Dončecpogovor 17:29, 27. julij 2010 (CEST)

Plemiške rodbine

Če me spomin še ni zapustil, si se svoje čase malo pečal s plemstvom na Slovenskem. Sedaj smo skomponirali predlogo: če imaš voljo in čas, malo pokukaj in pokomentiraj. --IP 213 22:39, 24. avgust 2010 (CEST)

PIČ

Prosil bi te, da glasuješ za predloge za IČ. Nekaterim predlogom manjka le še po en glas. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 07:57, 1. september 2010 (CEST)

PIČ

PIČ

Prosil bi te, da si vzameš nekaj časa in glasuješ za predloge za IČ. Nekaterim predlogom manjka le še po en glasm da se jih zaključi. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 15:01, 16. september 2010 (CEST)

Ok.


Ok.


Ok.

Res sem bolj malo na spletu zadnje čase, bom zdaje koj pogledal

Res sem bolj malo na spletu zadnje čase, bom zdaje koj pogledal


Res sem bolj malo na spletu zadnje čase, bom zdaje koj pogledal. :) lp., Ziga 15:37, 16. september 2010 (CEST)

Sam' da boš! Hvala ti. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 15:49, 16. september 2010 (CEST)

Glasbena skupina

Ali bi se ti dalo narediti en članek o glasbeni zasedbi/skupini, da bi postal IČ ter tako zgled za ostale sorodne članke? LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 15:42, 17. september 2010 (CEST)

Huh, ta moment si bom težko vzel toliko časa. Sicer vsak dan malo pregledam, kaj se dogaja na wp., vendar mi kaj resnega napisati trenutno ne znese. Poleg tega, slovenski (priznani) bendi bi lahko tudi sami kaj prispevali. Npr. geslo Katalena, ki bi bilo v zvezi z glasbeno skupino, sploh ne obstaja. Bom rekel komu od njih, naj se malo potrudi z besedilom, t.j. da ne bo identično onemu na njihovi domači strani. Sama ureditev članka s predlogo, slikami, lekturo, ipd. ne traja toliko kot pisanje besedila. Tudi prevod iz en. je dosti hitrejši kot ustvarjanje popolnoma novega besedila. Vendar, ker gre po eni strani tudi za PR skupin, naj se še sami malo potrudijo. Z moje strani pred decembrom težko kaj resnega (razen urejanja članka). lp., Ziga 22:57, 19. september 2010 (CEST)

Ok, sem naredil (pred decembrom): članek je Simfonični orkester RTV Slovenija, z vsemi podatki, modrimi povezavami (za kar se zavzemam tudi pri drugih kandidatih za IČ), slikami, referencami, veliko bolje se kak članek o slovenskem ansamblu PMSM ne da zrhitat. Lahko daš na glasovanje, če se ti zdi v redu. lp., Ziga 19:32, 14. november 2010 (CET)

Karel Bradač

Žiga, vidim, da se ukvarjaš z muziko (lepo). Ker sem v Wikipedije neizkušen- ali te lahko prosim, če urediš tole biografijo, ki bi za horniste utegnila biti pomembna (človek se nahaja tudi v enciklopedijah):[[2]][[3]] Karel Bradač, 4. 8. 1943. Študij roga je zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Jožeta Falouta. Je dobitnik študentske Prešernove nagrade. Na tekmovanju mladih glasbenikov Jugoslavije je prejel 3. nagrado. V letih 1968 in 1969 se je izpopolnjeval pri prof. L. Thevetu in G. Barboteu na Ecole nationale de Versailles, kjer je leta 1969 prejel prvo nagrado na tekmovanju na šoli. V letih 1960-1968 je bil član Simfoničnega orkestra in pihalnega kvinteta RTV Ljubljana. Od l. 1969-2003 je bil kot hornist zaposlen v orkestru Slovenske filharmonije. Bradačevo muziciranje je prepoznavno po neposrednosti in tonski dovršenosti. Kot solist je nastopal v vseh večjih Jugoslovanskih mestih kakor tudi v tujini (Italija, Avstrija, Nemčija …).

hvala in lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.143.152.223 (pogovorprispevki).

Wikipedija je enciklopedija, ki jo lahko piše vsakdo. Te dni imam za pisanje člankov malo manj časa. Bom pogledal ob priliki, lahko pa do tedaj novi članek urediš podobno kot prispevek, ki si ga dodal tule zgoraj.

btw. v skenirani enciklopediji, katere link pošiljaš je pisano kot Karl in ne Karel. ? Kaj je torej bolj pravilno?

Lp., Ziga 00:51, 30. september 2010 (CEST)

Pravilno bo Karel, saj tako piše v slo. enciklopediji in na ploščah. Potrdilo [[4]] Neki nimam dovoljenj, da bi novo stran ustvaril. Bom počakal nate, če te lahko prosim. Hvala in Lp -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.143.152.223 (pogovorprispevki).

Halo??? Kakšnih dovoljenj nimaš? Wp. lahko piše VSAKDO, važno je samo, da direktno ne kopiraš od nekje ampak napišeš na nek način svoje besedilo. Dodaš pa seveda link na reference, slike ipd. vse v skladu s svojimi kreativnimi željami. In seveda, da ne vandaliziraš po člankih (t.j. da ne pišeš neumnosti in namernih bedarij - v tem primeru te administratorji skenslajo). Sicer imaš vso pravico in dovoljenje, da ustvarjaš članke po mili volji! Tako počnemo vsi. lp., Ziga 13:49, 30. september 2010 (CEST)

Nimam dovoljenj ustvariti nove strani. Ne nameravam pa imeti milijon upor. imen in gesel, ki jih potem pozabim, saj na Wikipediji ne pisarim, zato bi te prosil, če stran samo ustvariš in copy-paste. Saj to ne vzame toliko časa. Prosim. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.143.152.223 (pogovorprispevki).

Hvala! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:89.143.152.223 (pogovorprispevki).

Nujni članki

Še nekaj dela, ko si ravno v elementu... (če imaš še volje). — Yerpo Ha? 21:33, 4. oktober 2010 (CEST)

Ne se hecat :) Hafez je pa v bistvu pesnik Hafis (slo.) Tudi v prejšnjem seznamu je bilo kar nekaj prostih "prevodov"; najhuje se mi zdi s kitajsko transliteracijo, ki ni vedno konsistentna / ampak pustimo, da se v te zadeve zakoplje kak sinolog. Upajmo, da še v tem tisočletju... Ziga 08:06, 5. oktober 2010 (CEST)

Ni še čisto konec. Nov seznam na Meti navaja 13 manjkajočih nujnih člankov. Prozo sem pravkar predelal v članek, mesto tudi imamo, ampak interwikiji kažejo na en:Town (za kar se mi zdi da je »City« bolj uveljavljen prevod, zato nameravam popravit interwikije), ostalo pa je treba še napisat. — Yerpo Ha? 10:06, 2. december 2010 (CET)

Huh, tole pa spominja na Ahila in želvo (Zenon)... Ziga 17:23, 3. december 2010 (CET)

Kaj hočemo, projekt je pač "v delu" v vseh možnih pomenih izraza... — Yerpo Ha? 10:33, 4. december 2010 (CET)

Koncert

Večino povezav na razločitev sem popravil, nekatere pa ne vem. Npr. ali se "koncertni pianist/pevec" nanaša na prireditev ali obliko? Pa nekaj je narediti tudi glede Pesem. Ker ne vem, kako bi se popravilo vse povezave. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 15:35, 13. oktober 2010 (CEST)

Za koncert sem dopisal, pesem pa je pač enakozvočnica - imamo že dva podčlanka. Imam občutek, da v takih primerih tudi pri drugih wp. niso vedno vse povezave na podčlanke, temveč na redirect. Ker je izraz "pesem" dokaj pogost, bodo novi pisci prispevkov vsekakor najprej delali np. na razločitveno stran. Tisti bolj poglobljeni pa bodo pač na merodajni literarni/glasbeni/živalski članek. V prihodnosti temu ni kaj dosti pomoči in podobnih primerov imamo še veliko. Razen, če vsake toliko nekdo preusmeri povezave.

lp., Ziga 08:44, 16. oktober 2010 (CEST)

Za enakozvočnice imamo standardno razločevalno prakso - dodatni pomen v oklepaju. Tale literarni/kompozicijski/poetični vozel bi bilo res koristno razrešit, ker je sila kontraintuitiven. Živalsko pesem se lahko preusmeri na oglašanje živali ko si bom vzel čas napisat članek. — Yerpo Ha? 09:22, 16. oktober 2010 (CEST)


Ste vedeli

Tvoja dva predloga Hafis in kulturna revolucija, nista uvrščena v Ste vedeli, ker članka nimata virov. Pustila sem ju v predlogih ... če boš člankoma dodal še vire, jih bom uvrstila naslednji teden. --Pinky 22:36, 21. november 2010 (CET)


Ah, točno! Sicer so članki prevedeni po en., pa vedno znova pozabim na pravila te rubrike... Za tistih nekaj stavkov nisem dajal referenc, ker je kulturna revolucija res nekaj splošno znanega, za hafisa kot človeka, ki obvlada Koran na pamet, pa ni bilo referenc nikjer (naš SSKJ ga nima); povsod samo članki: [5] [6] [7] [8] - očitno je ta termin tako splošno znan, da »ne potrebuje virov«, vsaj v mislimanskih državah? Bi bila pa res raca, če bi si nekdo izmislil (nerefernciran) izraz, potem bi ga pa prevzele vse wikipedije... :) Ziga 08:24, 22. november 2010 (CET)

Sem ti dodala eno referenco, ki se nanaša na on-line google books za kuturno revolucijo (za podatek, ki se mi je zdel dvomljiv). --Pinky 11:40, 22. november 2010 (CET)

Članek Hafiz vodi do enega vira, kjer piše o tem. Sem ga dodal v članek. — Yerpo Ha? 11:59, 22. november 2010 (CET)

Hvala obema, nisem bil nič onilne; pri linku za Hafiza [9] sicer esplicitno ne piše, da hafizi znajo na koran pamet... reda radi pa je referenca... ker mora biti, no žal za kakšno poglobljeno raziskavo z moje strani ni bilo časa. Pa drugič. Lp.&thx. Ziga 16:38, 22. november 2010 (CET)

Kolikor jaz berem, piše. "Ali is one of the thousands of hafiz who guide practising Muslims across the world during Ramzan. They are the 'blessed' ones who have memorised the Quran and recite it with a haunting rhythm." — Yerpo Ha? 17:19, 22. november 2010 (CET)

Uups, še enkrat hvala Yerpo, očitno nisem danes za nobeno rabo :) Ziga 20:22, 22. november 2010 (CET)

Ljubljanski grb

Na pogovorni strani k sestavku Ljubljana, prepoznanem za enega "najboljših člankov" občestva Wikipedije, sem že 5. maja blago protestiral proti povsem napačnemu mestnemu grbu, a se do zdaj ni zgodilo še nič. Premorem sicer pravega (ime datoteke ima končnico PNG), uradnega, a ne vem, kako naj ga zamenjam z napačnim. Tega namreč ne znam. Lahko pomagaš? --Duxborut 16:26, 22. december 2010 (CET)

Torej, trenutna slika mestnega grba je v uporabi v številnih člankih, ki se nanašajo na Ljubljano, in to ne samo na naši wikipediji. Izvirna datoteka je tule.

  1. Na Zbirki bi bilo treba povedati, da trenutna slika ni točna in da je veljavni grb tak, kot "ga imaš ti", t.j. je na spletni strani MOL.
  2. Če si ti avtor oz. če imaš dovoljenje in lahko naložiš sliko pod razumno avtorsko licenco, potem pač naloži sliko v Zbirko, po različnih wikipedijah pa lahko linke potem zamenja bot, mislim da je "Commons Delinker" ali nekaj takega.

Najbolje bo, da se v zvezi s tem obrneš na kakšnega našega uporabnika, ki je tudi administrator na Zbirki. Admina tam sta Uporabnik:Klemen Kocjancic in Uporabnik:Eleassar, predlagam ti pa tudi, da se obrneš na Yerpa, ki je trenutno med najbolj pridnimi administratorji pri nas in ima tudi zelo veliko pojma o Zbirki. (verjetno ti bo odgovoril hitreje, kot zgoraj omenjena) lp., Ziga 17:14, 22. december 2010 (CET)

Prav, obrnil se bom na Yerpa, ko bom o avtorski zaščiti uradnega ljubljanskega grba vedel kaj več. Hvala. --Duxborut 14:05, 27. december 2010 (CET)

Božič

Želim tebi vesel Božič in srečno novo leto! Dončecpogovor 09:18, 25. december 2010 (CET)

Enako! Želim ti, da bi se čim prej naučil knjižne slovenščine. 8-) Koristila ti bo v poslovnem svetu in tudi pri pisanju wikipedije! Se vidimo na Goričkem, lp., Ziga 09:58, 25. december 2010 (CET)

PIČ

Prosil bi te, da si ogledaš Predloge za IČ in podaš svoj glas. Nekaterim manjka samo še 1 glas za končanje postopka. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 10:54, 8. februar 2011 (CET)

Re: Jupitrovi obroči

Pozdravljen, hvala da si me opozoril na zadevo. Sicer nisem soavtor članka: gre pravzaprav za to, da je Klemen vrat na nos podal predlog za IČ in članek je bil izglasovan, dejansko pa je članku manjkalo med ostalim vsaj 3/4 vseh sklicev in virov. In jaz sem se po tem urgentno lotil popravljanja/dopolnjevanja, vendar sem očitno nekaj stvari še pozabil ... Lp, --Archangel 11:50, 21. februar 2011 (CET)

PIS

Prosim, če lahko glasuješ (ker trenutno ni nobene slike za na glavno stran v rezervi). lp, --Miha 14:10, 24. februar 2011 (CET)

E-mail

A me lahko kontaktiraš preko majla (preko upor. strani), ker hoče s teboj stopiti v kontakt ena glasbenica? LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 09:16, 25. marec 2011 (CET)

Ne boš verjel, ampak nisem si še nikoli instaliral e-maila sem gor in na wp. raje sodelujem kot virtualni uporabnik. Če je kaj v zvezi z wp., bo morala kar tukaj napisat. Če pa je ne-wikipedijsko, bo z lahkoto poiskala moj kontakt brez tuje pomoči. Ziga 19:53, 25. marec 2011 (CET)

Sem že prej videl tvoj odgovor, a sem pozabil napisati: gre se za Thereso, da bi razširili njen vnos in rabi nekoga z glasb. znanjem, da bi to razširil, na podlagi njene biografije.

Hi Žiga. Is this the only way to contact you? It is about the wp entry Klemen started. I was wondering if you would complete it a little more in slovenian since I'm from Canada and my written slovenian is a disaster. Otherwise you can contact me by email, which you'll find on my website. Thanks.

I'll try to see to it in short. Ziga 20:02, 4. april 2011 (CEST)

Bojan Adamič

Ker si iz teh vod: poglej sem; ali imaš slučajno kakšen vir? LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 13:59, 1. april 2011 (CEST)

Poznam veliko anekdot iz njegovega življenja, vendar za vire pa res ne vem. So tudi zanimive Adamičeve prigode pretežno osebne narave, ki ne bodo nikoli našle poti v resne enciklopedije, ker enostavno tja ne sodijo - zato ne bo resnih referenc ampak vox populi/izvirno raziskovanje. Kar se tiče policijskih zapisnikov ali verodostojnosti podatkov o uboju, nimam pojma. V povojnem času niso kriminala obešali na tako velik zvon kot danes in ljudje so živeli bolj mirno življenje. Danes vsak misli, da mora vedeti vse - pač "informacijski" marketing, ki simbolizira nevrotičnega človeka. Ziga 09:04, 8. april 2011 (CEST)

Boj

Odkod misliš, da bo boj z govorci "slovenske prekmurščine (???)." Saj vsak Prekmurec podpira idejo prekmurske wikipedije, pa bodo izdali Pavlovo Prekmursko slovnico (1942), torej imamo že standard. Jaz poznam tri osebe, ki želijo pisati to wikipedijo in z njimi imam sporazum. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:84.1.185.4 (pogovorprispevki).

V redu, če bojo uporabniki sprejeli konsenz, kako si predstavljajo prekmurščino. PMM pa bo vsak pisal po svoje in zagovarjal dialekt oz. besedišče svoje vasi. Topogledno mi je ideja o projektu všeč, saj se bo kmalu pokazala kompleksnost jezika, ki ga govorite Marki, Goričani, Madžarski Slovenci, Sobočanci itd. - in mu vsi skupaj pravite prekmurščina. Bom z zanimanjem opazoval nastajanje te wikipedije in ji želim veliko sreče, predvsem pa strpnosti. Ziga 08:51, 8. april 2011 (CEST)

Kongresni trg, Ljubljana

Pozdrav! Ker si prispeval slike za Kongresni trg, me zanima, če bi imel kaj časa, da bi posnel slike še novega; po možnosti iz istih položajev, da bi lahko naredili galerijo prej - sedaj? LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 22:13, 10. september 2011 (CEST)

Lahko, vendar so, kolikor vidim v commonscat, večinoma fotografije slikane zelo "nepristransko", torej brez parkirišča in stvari, ki so se najbolj spremenile. S tem bi bil efekt prej/potem večji. Nekje moram imeti tudi sliko trga med izkopavenjem/obnovo. Poleg tega je treba sliko File:Congress Square, Ljubljana.jpg prestaviti, ker prikazuje Novi trg. Tudi niso vse slike urejene v kategoriji ali v np članka..., npr. tale bi morda bila uporabna, pa je povezana drugam. Tako da je najtežje delo najti stare slike. Ob priliki se bom podal v mesto, lp., Ziga 22:55, 10. september 2011 (CEST)

Velika razlika

prestavljeno pod Lipo. Ziga 10:48, 22. oktober 2011 (CEST)

Pogovor pod Lipo. Ziga 11:09, 22. oktober 2011 (CEST)

Samo privatno hočem tukaj vprašati: kdo je rekel, da zopet hočem urejati enciklopedijo? Nedavno je bila prekmurščina na brisanju. Dončecpogovor 11:23, 22. oktober 2011 (CEST)

GedawyBot

Hi. I made a request for bot flag, I hope you approve it. Thanks.--محمد الجداوي 22:33, 2. november 2011 (CET)

Kategorija:Strani s pretrganimi povezavami do datotek

Lahko popraviš dva svoja zaklenjena arhiva pogovorne strani, da ne bosta v Kategorija:Strani s pretrganimi povezavami do datotek? --Sporti 08:50, 8. november 2011 (CET)

Urejeno, lp., Ziga 23:01, 1. december 2011 (CET)

Novi glasovi

Spoštovani Ziga, prosim Vas, če lahko ponovno glasujete za Encore na WP:PIČ. Odpravil sen vse rdeče povezave (oz., ih spremenil v modre), prevedel vso angleščino; tudi Vi, Yerpo in Irena Plahuta ste tudi malo popravili napake. LP, --7arazred 14:11, 17. december 2011 (CET)

7a, na wikipediji se uporabniki med seboj tikamo. Ziga 20:24, 22. december 2011 (CET)

Zahvala

Hvala za zvezdo. --Triglav 2000 22:29, 29. december 2011 (CET)

Še z moje strani ena zahvala. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 09:18, 2. januar 2012 (CET)

Zahvala

Face-smile.svg

Zahvala od Khanassassina!

Žiga/do 13.3.2012,

Hvala za vso pomoč in nasvete! Resnično se ti zahvaljujem!

--KhanassassinKvaj hočiš?

SloWiki10

Počasi se začenja malo mudit z dogovarjanjem, zato sem sestavil osrednjo stran za koordinacijo dogodka ob 10. obletnici slovenske Wikipedije, na naslovu Wikipedija:V živo/Desetletnica. Tvoja pomoč pri brainstormingu bo dobrodošla (pa če je slogan grozen tudi ne bom zameril če ga kdo popravi :-)). — Yerpo Ha? 20:54, 25. januar 2012 (CET)

Samoizbris

Se pripravljaš na samoizbris? ;-) --Andrejj 09:19, 29. januar 2012 (CET)

Zdaj je čas akcij v slogu "vse mora ven" oz. wiki-feng shui, stara krama, ki nikomur ne koristi :) Ko je ravno aktualno, a si mislil samoizbris predlagati Klemenu? Ziga 09:28, 29. januar 2012 (CET)

Statistika

Ko sem ravno opazil tole... wikistics.falsicon.se ni bil posodobljen že par let. Malo novejša razvrstitev je na http://stats.grok.se/sl/top , uporabnejša funkcija te strani pa je podrobnejša (dnevna) statistika dostopa za vsak članek posebej, ki ima skoraj ažurne podatke. — Yerpo Ha? 10:00, 29. januar 2012 (CET)

Popravljeno za natančnost. — Yerpo Ha? 11:53, 29. januar 2012 (CET)

Thx., sem zamenjal, mdr. opazil sem, da je Uporabniški pogovor:Yerpo na 827. mestu :) Ni slabo, nahajaš se pred Draženom Petrovičem. lp., Ziga 13:22, 29. januar 2012 (CET)

Ah, to pride z dejavnostjo dežurnega težaka in eradikatorja neumnosti. Očitno je lahko človek popularen kot Petrovič tudi na tako obskuren način. :P — Yerpo Ha? 13:41, 29. januar 2012 (CET)

Commons:Changing username/Proof of ownership

I am requesting a rename on Commons. My current Commons name is Sl-Ziga. Ziga 22:34, 29. januar 2012 (CET)

Slovenska glasba

Pozdravljen, glede na tukajšnji predlog bi te prosil, da malce vsebinsko spremeniš uvod, da bo zadostoval standardom, tj. da bo kratek povzetek celotne vsebine (morda bi PMSM odstavek v uvodu o glasbeni kulturi pred prihodom Slovanov prenesel v samostojen razdelek)? Sicer pa fini članek, poleg tega, kakor je Jernej povedal, vsaj srednješolci ne bodo več bluzili z napol dokončanimi nalogami. Lp, --Archangel 10:44, 12. februar 2012 (CET)

Moram reči, da nimam prave ideje, kako začeti naslovno vrstivo v običajnem "šolskem" stilu a la "Slovenska glasba je glasba...", ker se sliši nekako dementno, telegrafski povzetek pa bi morda vseeno bil na mestu. Ob priliki. Kar se tiče poglavja "Glasba na ozemlju Slovenije pred naselitvijo Slovencev", se strinjam - edino stran se vizualno precej spremeni ob tem posegu (premik slike in kazala), zaradi tega mi deluje članek malo manj pregleden..? Ampak se ne bom sekiral, če kdo spremeni. Wikipedijo lahko piše vsakdo :) lp., Ziga 08:15, 13. februar 2012 (CET)

Jaz bi si predstavljal nekaj v stilu "Slovenska glasba je (glasbeni) izraz slovenskega kulturnega območja in sestavni del zahodnoevropske glasbene kulture, tesno povezana..." Samo nisem iz foha, pa ne vem če ima moja predstava kakšen smisel. Mnenje? — Yerpo Ha? 09:24, 13. februar 2012 (CET)
Jernejev povzetek se mi zdi smiseln, zato se ga še malo dopolnil in nekako sklamfal skupaj uvod, nekatere slike sem pa preuredil. Seveda je to bolj kot ne začasno, zadnjo besedo boš praktično imel ti, Žiga.--Archangel 22:02, 13. februar 2012 (CET)

SUL

Making confirmation for SUL requests (meta, etc.). Žiga 09:06, 8. marec 2012 (CET)

  • Could you confirm on your talk page on sl.wiki, logged in as Žiga, that you placed this request here?--Ankara (diskussion) 8 mars 2012 kl. 09.08 (CET)
    • Confirming have placed name change request on wiki sv.. Žiga 14:55, 8. marec 2012 (CET)
  • Abwartend Could you please confirm, that the SUL account is yours by doing a confirmation edit on one of the attached wikis? --APPER\☺☹ 20:36, 8. Mär. 2012 (CET)
    • Confirming that I have placed name change request on wiki de. Žiga 21:10, 8. marec 2012 (CET)