Wikipedija:WikiProjekt Literarna teorija in bajeslovje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
WikiProjekt Literarna teorija in bajeslovje
Opis
Tematika: literarna teorija in bajeslovje
Mentor: Dovjak
Koordinator: Domen
Sodelovanje: Dijaki Gimnazije Vič

Wikiprojekt Literarna teorija in bajeslovje je nov projekt, ki poteka na gimnaziji Vič. Vsak dijak naj prevzame eno geslo, in sicer tako, da ob geslo vpiše svoje ime (brez priimka) in črko oddelka. Svetujem, da delate v skupini po tri: vsak si izposodi eno knjigo o literarni teoriji (med seboj naj bodo različne), v stvarnem kazalu poišče svoje in geslo oz. temo sošolcev v skupini, nakar se dobite in skupaj izpišete, kar potrebujete. Pazite na slog: naj bo kratek, jedrnat, relevanten, jasen, a vseeno natančen. Podajte vsaj dva primera. Podatke zajemajte iz vsaj dveh knjižnih virov – koristna imena so Matjaž Kmecl, Janko Kos, Boris A. Novak, Aleksander Bjelčevič, Gustav Schwab in tudi spremne besede (glej zbirko Kondor). Če je geslo obsežnejše, lahko delate v skupini do 3.

Lahko si dopišete tudi svojo temo, da je le v okviru literarne toerije, književnikov, verstev in bajeslovja ter simbolnega pomena rastlin, živali in števil.

Gesla si rezervirajte do 14. 9.

Predlogi[uredi kodo]

Bajeslovje

Druge osebe iz Ovidovih Metamorfoz ... Tu so koristni tudi Leksikon grško-rimske mitologije in Aubelj: Antična imena po slovensko.

Če navedenega gesla ne najdete, poglejte v spodnje sezname (na Wikipediji) za njegovo slovensko ali tujejezično poimenovanje: