Wikipedija:Strani, ki jih je treba prevesti v slovenščino

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Nekatere strani v Wikipediji je treba prevesti. Nekateri uporabniki Wikipedije si pri pisanju člankov pomagajo tako, da vsebino prekopirajo iz drugih Wikipedij. Pogosto se zgodi, da del besedila pustijo neprevedenega. To je lahko zelo nadležno za bralce, ki ne znajo tega tujega jezika. Cilj slovenske Wikipedije pa je ustvariti prosto dostopno zbirko znanja v slovenskem jeziku.

Nekateri (največkrat tuji) uporabniki se poslužujejo uslug avtomatskih prevajalnikov besedila, ki so na voljo zastonj na spletu (predvsem Google Translate, ki vključuje tudi slovenščino). Ti programi so uporabni za pomoč pri razumevanju krajših besedil, še zdaleč pa niso na taki stopnji, da bi producirali slovnično pravilne prevode. Težava je še večja, ker slovenščina ni svetovni jezik, zato niso tako razviti kot recimo prevajalniki med francoščino in angleščino. Rezultat je tako pogosto popolnoma nerazumljiv.

Označevanje[uredi kodo]

Če v Wikipediji opazite članek, ki ga je treba prevesti in nimate časa, da bi ga prevedli, na vrh besedila dodajte vnos

{{prevedi|datum}}

pri čemer datum nadomestimo z 13.08.2020

Članki oz. njihovi deli, ki jih avtor kljub obvestilu dlje časa pusti neprevedene, in jih nima časa/volje prevesti nihče od Wikipedistov, izpolnjujejo merila za hitri izbris.

Dejan Mihevc[uredi kodo]

V angleščini. --romanm (pogovor) 22:27, 22. november 2019 (CET)

Predloga:Anatomija človeka[uredi kodo]

Jezik tega članka je italijanščina. Pinky sl (pogovor) 08:38, 12. marec 2013 (CET)

Nacionalni svetniki Fašistične in korporacijske zbornice[uredi kodo]

Jezik tega članka je italijanščina. Pinky sl (pogovor) 11:25, 15. junij 2018 (CEST)

To je seznam politikov fašistov v Italiji, sem pustila neprevedene njihove funkcije, ker nisem toliko spretna v italijanščini. Pinky sl (pogovor) 11:26, 15. junij 2018 (CEST)