Wikipedija:Centralizirana razprava/Arhiv

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta stran vsebuje sezname arhiviranih centraliziranih razprav. Seznami so razvrščeni po datumu, ko so bili arhivirani, in ne po tem, kdaj so bili prvič objavljeni, zato je ta stran evidenca arhiviranja in ne objave. Povezave na seznamu vodijo do razprav, ki imajo lahko svojo posebno stran, ali do pogovornih strani, ki se arhivirajo samostojno, zato povezave ne vodijo vedno neposredno do dejanskih razprav. Posodobitve potekajo sproti.

Čeprav je lahko proučitev prejšnjih razprav o določeni temi koristna, zlasti če nameravate znova odpreti razpravo o tej temi, se soglasje spreminja. Pomembnost preteklih razprav je odvisna od tega, kako dolgo nazaj je razprava potekala, koliko ljudi je sodelovalo v njej in na kakšen način so bile informacije predstavljene. Odločitve o tem, ali naj bodo pri razpravi navedena povezava na prejšnje razprave, je odvisna od okoliščin.

Več razprav (odobrenih, zavrnjenih in predlaganih), od katerih nekatere niso bile navedene kot centralizirana razprarva, je na voljo v kategoriji Predlogi za Wikipedijo.


Maj 2023[uredi | uredi kodo]

Slovenska Wikipedija[uredi | uredi kodo]

Angleška Wikipedija[uredi | uredi kodo]

Meta[uredi | uredi kodo]