Uporabnik:Marjan Tomki SI/Peskovnik

  Iz Wikipedije, proste enciklopedije

  <!-- Peskovnik - Sandbox -->

  Uporabno - povezave[uredi | uredi kodo]

  Slo povezave[uredi | uredi kodo]

  Ostale povezave[uredi | uredi kodo]

  Prestavljeno z osnovne strani - declutter tam

  Spremenljivo število peskovniških pod-strani?[uredi | uredi kodo]

  Verjetno bom občasno uporabljal več peskovnikov hkrati in bi rad izvedel, kako jih lahko potem, ko ne bodo več vsi potrebni, spet odstranim, in tudi ali je taka "higiena" potrebna in smotrna ali ne. Sicer so se te povezave pojavile ob ustvarjanju nove strani za prvega na sl wikipediji (vmesnik na angleški ima pri podobnem dogodku drugačno vsebino in povezave).

  Namen te strani - ko so testi eno raven niže[uredi | uredi kodo]

  Tu bodo poleg zgornjih povezav še info o namenih in podobnem, v naslednji ravni pa testiranje in - ko bom tako daleč - najbrž nove strani v pripravi do tedaj, ko bo še kdo rekel, da so godne za objavo, kar bo najbrž olajšalo zlasti morebitno pripravo več strani hkrati.

  Komentar?[uredi | uredi kodo]

  /* Domnevam, da je tole simbol za komentatar */ Domneval napačno - kar je med tema dvema simboloma ne le da se prikaže, ampak tudi izvede. Za deaktivacijo reči, ki bi lahko imele neželene posledice (predloge za kategorije itn.) pred shranitvijo potreben tag Nowiki.
  Če /**/ niso ločila za komentar, me zanima, kaj - če kaj - so (jaz sem jih videl ponujena v pojasnilu pri objavi spremembe na wikipediji).

  Problem obravnan in pojasnjen na pogovorni strani, test prestavim od tu nivo nižje.
  Prestavitev uspešna

  Kaj je v delu v katerem peskovniku[uredi | uredi kodo]

  1 infoboxi[uredi | uredi kodo]

  /* Trenutni test Infobox osebe Zora Konjajev */
  Problem: moram vprašati, ali ima uporaba teh predlog za test na tej strani kakšne posledice (recimo dodajanje v kakšne kategorije, sezname in podobno; upam da ne, ampak bi raje preveril).
  Nadaljevanje (test ni bil tu).

  Hranjenje in črpanje podatkov iz wikidata[uredi | uredi kodo]

  Če popravim v WD, kaže da se pojavi, če je v rabi infopolje oseba, ne pa če je infopolje znanstvenik.

  Anton Sovre ima trenutno "infopolje oseba" in ko sem dopolnil podatke o njegovem državljanstvu skozi čas (avstroogrska, shs, k. Jugoslavija, SFRJugslavija), se je (z nekaj sekundami zamika - kdaj drugič bi utegnile biti tudi minute) članek posodobil.

  Ker nameravam naredtiti o Sovretu tudi en: članek, bom najprej dodal vse, kar utegne priti prav (in vire na to) v WD, potem pa vidimo dalje (kaj se bo kje pojavilo in kaj ne, in zakaj. Ja, videti moram še za sklice na vire v WD in še nekaj podobnih reči (tudi za pri nas), preden se spravmim spremeniti več prispevkov.

  Mimogrede, pri njem je tudi neka predloga, ki predlaga zamenjavo v infopolje znanstvenik. Jaz bom najprej dodal podatke (starši itn.) v WD in pogledal, kaj vse se prikaže v prispevku, potem pa za test zamenjal klic predloge. Vsebinsko pa nisem prepričan, da je bil samo znanstvenik, saj je tudi prevajal, mislim da tudi pisal drame in jih režiral (kar bom preverjal pri virih sporti, ko bom vnašal podatke).

  Pri Zori Konjajev (infopolje znanstvenik) se to - da bi se podatki o državljanstvu v WD odrazili v infopolju - ne zgodi. Dokler rezultatov sprememb še ne morem predvidevati, še nisem nič spreminjal okrog infopolja pri njenem prispevku (pa tudi drugo doslej samo dodal en stavek o tem kdaj in kje je umrla).

  2 TOC limit[uredi | uredi kodo]

  Na sl: ni delalo, kar je delalo na en:; razlog, da so (verjetno) na en: naredili preusmeritev tudi na malce (en presledek manjka) narobe zapisano, tako da je tudi tako predloga delala. Ko sem to popravil (dodal presledek, iz "TOClimit" v "TOC limit"), dela tudi tu. Problem je, da sem to želel uporabiti na bs:WP, pa tam še ne dela (verjetno ni ustrezen CSS; v dokumentaciji predloge TOC limit je omenjeno, da potrebuje ustren CSS; še ne vem dovolj o tem, da bi vedel, kaj preveriti).

  3 predloga Batch-2[uredi | uredi kodo]

  Poskus za vpogled v to, kako delajo predloge, po možnosti tako, da naredim eno, zaradi katere ne bo škode, utegne pa še komu priti prav.

  • Pri nas - sl - se to imenuje Predloga:Uporabnik cmd-1.
  • Predloge Predloga:Uporabnik cmd-2 še ni, pa je verjetno potrebna (DaD res je potrebna); ampak bom to zdajle najprej testiral tako, da:
   • dodam cmd-1 v babel DaD Opravljeno
  Izid (v predogledu) je zanimiv in nepričakovan. Učinek cmd-1 v babel je kot pričakovan, a zdaj ni prikazan zadnji prej v babel prikazani jezik (fr-2). Razlog - naključen vnos znaka (slabo viden, a ne presledek) ob vnašanju | . Biti pozoren na podobno zlasti pri ravnanju s kodo (recimo prikaz sprememb - opomniti na to začetnike, če bom kdaj dopolnjeval navodila za to).
  Še to, če jih bom, jih mora pred objavo z večjimi spremembami definitivno kdo pogledati zamano, preden grejo iz peskovnika. Moj vid lahko da ni več dovolj dober.
   • morda dodam klic predloge za klic predloge babel (kaj sem mislil s tem? Morda klic predloge izven babel, oziroma neodvisno od tega)
  izven babel v predogledu {{cmd-1}} samo napiše cmd-1 pod simbole jezikov, naredi pa ne, torej N. Zanimivo; ko bom prespal, se mi bo verjetno posvetilo, kaj to pomeni v zvezi s povezanostjo med predlogami (kdo koga kliče in kje se kaj najde ipd.), če pa ne in bom to rabil, bom pa moral pogledati ali vprašati.
  Še nekaj... Pogledal sem v zgodovino, kdo je naredil predlogo cmd-1 (še nekdo, ki ga lahko kaj vprašam) in videl omembo izboljšanega urejevalniku za kodo; tudi to zna biti še zanimivo (in uporabno).
   • če bo v babel 1 delal, spremenim 1 v 2 in vidim če dela - N ne dela
  Predvidevam, da to pomeni, da je za delovanje potrebna tudi predloga cmd-2 tam, kjer je zdaj predloga cmd-1.
  Predogled uporabniške strani vrnem v delujoče stanje s cmd-1, objavim in grem uporabit nekaj virov za prispevke.
   • če ne bo delalo, ker manjka predloga, pogledam kako bi morala biti narejena, jo poskusim naresti in potem dregnem koga od znalcev (Pinky sl, Yerpo...), naj pogleda, in če bo OK, objavim(o). Stranski učinek bo, da bosta videla, kaj me (tudi) zanima, videla česa še ne znam in mi dala ideje kje pogledati, in morda kaj kar je za narediti primerne ravni, da bo koristno, meni pa potrebna vadba (recimo predloge za še kaj jezikov ali ravni za babel v sl WP).

  Moje znanje iz cmd batch skriptnega programiranja je bilo nekoč verjetno 4 (sposobnost odprave napak v čemerkoli, sposobnosti napisati na novo večino). To sem občasno koga tudi poučeval. Na ravni 1 in 2 še vedno uporabljam pri diagnosticiranju in odpravi napak.