Uporabniški pogovor:Sasa.vucina

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Obvestilo[uredi kodo]

Dobrodošel v Wikipediji, Sasa.vucina. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v navzkrižju interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. ZimskoSonce (pogovor) 12:31, 17. maj 2023 (CEST)[odgovori]

Spoštovani,
Hvala za vaše obvestilo in nasvete. Cenim vaše prizadevanje za ohranjanje nepristranskosti in kakovosti vsebine na Wikipediji. Razumem vaše pripombe in strinjam se, da je nujno zagotoviti, da so vse informacije preverljive in nepristranske.
Za urejanje članka sem bil pooblaščen s strani avtorice, Sanje Lončar, kar zagotavlja pravilnost informacij, ki sem jih vnesel. Kljub temu se zavedam, da to samo po sebi ne more biti dovolj za zagotavljanje nepristranskosti in zanesljivosti informacij v skladu s smernicami Wikipedije.
V zvezi z "zanesljivimi viri", ki bi jih lahko navedel, razumem, da bi morali biti to neodvisni, objektivni viri, ki potrjujejo informacije, navedene v članku. Ker sem nov v tem procesu, bi bil zelo hvaležen za konkretna priporočila, kaj bi lahko štelo kot takšen zanesljiv vir. Ali bi lahko bile to objave v medijih ali kaj podobnega? In kako naj navajam tiskani medij?
Zavezan sem k sodelovanju z Wikipedijo v skladu z vsemi ustreznimi pravili in smernicami, zato bom vsekakor upošteval vaše nasvete in se vzdržal ustvarjanja povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih.
Iskreno se zahvaljujem za vašo pomoč in podporo pri mojem prispevku k Wikipediji.
Lep pozdrav, Saša Sasa.vucina (pogovor) 15:53, 17. maj 2023 (CEST)[odgovori]
Pravilnost zagotavlja(jo) zanesljivi viri, ki jih navedemo. Mediji morajo biti zanesljivi, navedemo jih (če gre za spletne) s pomočjo {{navedi splet}} oz. (če gre za knjigo) s {{navedi knjigo}} (za lažje razumevanje glej stran pomoči). Še vprašanje, glede na to, da si v povezavi s subjektom članka: si plačan za to delo?
PS: tu se tikamo, upam, da te ne moti. Lp, A09|(pogovor) 17:51, 17. maj 2023 (CEST)[odgovori]
Hvala za informacije. Delo je v sklopu mojega sodelovanja s Sanjo in posledično bi lahko rekli, da sem plačan zanj. Sicer sem oblikovalec in spletni razvijalec in me te stvari zanimajo in je to deloma tudi del mojega raziskovanja. Sedaj sem navedel nekaj zanesljivih virov in nekaj jih bom še, ko mi jih preverijo in pošljejo sodelavke. Sem prav naredil? Tikanje me ne moti. Sasa.vucina (pogovor) 18:13, 17. maj 2023 (CEST)[odgovori]