Uporabniški pogovor:Klemen Kocjancic/Arhiv-2007-11-05

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

To je arhivirana vsebina uporabniškega pogovora Klemena Kocjančiča. .


Glej tudi
Arhiv
Predhodni arhiv - Naslednji arhiv

restub ipd.[uredi kodo]

Hvala za tako vneto delo na kategorizaciji in označevanju škrbin! Rad bi te opozoril na nekatere novosti pri poimenovanju slednjih. Nekaj predlogov za zamenjavo je na uporabniški strani mihas-bota. Prosim te, da dopišeš ostala preimenovanja in jih potem pri označevanju upoštevaš, da (ro)bot ne bo imel preveč dela z ponovnim pregledovanjem oznak. lp in srečno novo leto, --Miha 14:26, 1 januar 2007 (CET)

Pozdrav[uredi kodo]

Zakaj napiše : Preska_šola1.jpg‎ (30KB, MIME-tip: image/jpeg)


[uredi] Dovoljenje

Ta slika nima podatkov o svojem izvoru. Lahko je uporabna pod pogoji poštene uporabe, vendar je to še treba preveriti. Morda je celo v javni lasti ali objavljena pod eno od licenc, združljivih z GFDL. Osebi, ki je sliko naložila: prosimo, čimprej preskrbite podatke o licenci. Slike brez teh podatkov bodo izbrisane v sedmih (7) dneh po naložitvi (odločitev). 

Prejšnje različice Napotek: (tren) = trenutna datoteka, (briši) = briši zadnjo različico, (vrni) = vrni datoteko na zadnjo različico. Za ogled določenega dne naložene datoteke kliknite datum.

(briši) (tren) 22:56, 7 januar 2007 . . Knezslovanov (Pogovor | prispevki) . . 448 × 293 (30.570 zlogov) (Fotografija je bila 1943 poslana kot dopisnica. Na zadnji strani razen nekaj črtkanih črt in rokopisnega teksta ter znamke ni ničesar drugega. Poskenirano 7. januarja 2006) (briši) (vrni) 21:41, 7 januar 2007 . . Knezslovanov (Pogovor | prispevki) . . 448 × 293 (30.570 zlogov)

Kaj bi bilo treba napisati, da bo OK?

lp

Matjaž

danilo kocjančič, skupina prizma[uredi kodo]

Zakaj ste skenslali sliki?

Verjetno zato, ker nita imeli licence (avtorske pravice) lp., --Ziga 19:06, 30 januar 2007 (CET)

Župnije[uredi kodo]

Mislim, da bi bilo prav, če bi v standardni okvirček dali še zavetnika župnije in raje opustili "ukinjena". Nekaj sem pisal Eleassarju o tem, oz. vstopil v debato med njim in še enim ... joj, pozabil ime, ki se tudi znajde na RKC sceni. V bistvu je vse tole: "Predhodni naziv: [[]] Ukinjena: Preimenovana:" odveč. Bolje bi bilo: Prafara : da/ne // ali // Nastala iz župnij(e): Zavetnik: Žegnanje: (datum) ; potem pa še Kaplan: ipd. --Lyonski 00:21, 5 februar 2007 (CET)

BVW[uredi kodo]

Ojla, na seznam, ki je povzet po http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_compositions_of_Johann_Sebastian_Bach si dodal oznako slog, pa ne vem zakaj (je tako kot na en., pa tam ni nič narobe). Ko se kaj oglasiš, povej. Zaenkrat sem odstranil. --Ziga 00:06, 13 februar 2007 (CET)


Rudof Jakob Camerer[uredi kodo]

Pozdravljen Klemen, kot vsakokrat, ko rabim kakšen podatek in ga ne najdem na slovenski wikipediji svoje "dosežke" iz raznih virov strnem v članek za našo Wikipedijo. Tokratna naglica me je pripeljala do članka o nemškem botaniku in zdravniku Rudolfu Jakobu Camererju. Možakar se v različnih virih pojavlja z različnimi imeni, zato sem poskušal le s tistimi, ki sem jih našel. Ko sem članek zapisal in shranil, sem našel še tvojega. Ker se z urejanje v wikipediji še ne ukvarjam poglobljeno, prosim za pomoč in združitev obeh člankov z morebitno preusmeritvijo na edini članek. Nima smisla, da jih je več. Jaz sem možakarju skušal dati bolj domače zvenečo ime, s priimkom se pa nisem šalil in sem povzel nemškega.

Hvala za pomoč in razumevanje. Lep pozdrav, --Wikiped 18:20, 18 februar 2007 (CET)

Škrbine[uredi kodo]

Fino bi bilo, da pišeš malo daljše enciklopedične članke in ne le leksikonske podatke. Če že pa jih vsaj označi s škrbina, čeprav se dogovarjamo, da bi predloge ukinili. lp, --Miha 17:45, 29 marec 2007 (CEST)

Pozdravljen nazaj. Mimogrede, če ti ni preveč zamudno, lahko pod povzetek urejanja pri dodajanju člankov napišeš n ali novo ali kaj takega, ker zadnje spremembe postajajo nepregledne. Novo programje pač... LP --Tone 18:01, 29 marec 2007 (CEST)

Manjše spremembe, pohvalno; sicer pa, saj to so!? --Andrejj 21:36, 29 marec 2007 (CEST)

Sodelavci SDV[uredi kodo]

Udba.net je silno problematičen vir, lahko je tudi ponaredek. Zato tako težkih obtožb ne smemo dodajati, ne da bi imeli zelo dobre reference. Prosim, da s tem prenehaš in pobrišeš vse, ki si jih že dodal. --IP 213 10:49, 30 marec 2007 (CEST)

Hm, kolikor vidim, je Dušan S. Lajovic na Udba.net objavil Centralno abecedno evidenco Republiškega sekretariata za notranje zadeve Socialistične republike Slovenije, pod katerega je spadala tudi Služba državne varnosti (SDV), naslednica Udbe. Je imel doliko domišljije, da si je seznam izmislil?
Piše, da je stvar izdana tudi v knjigi Med svobodo in rdečo zvezdo. Če imamo npr. kategorijo predavatelji na Medicinski fakulteti v Ljubljani, je pač lahko čisto legitimna kt. sodelavci SDV. Poklic je poklic, eni so zdravniki, drugi obveščevalci, informatorji ali karkoli že. Se sramujejo svojega poklica? Ziga 11:23, 30 marec 2007 (CEST)

Zgodba je nekoliko drugačna: gre za seznam domnevnih tajnih sodelavcev in informatorjev SDV ter ljudi, ki jih je služba nadzorovala. Seznam najverjetneje ni izmišljen, problematičen pa je iz več razlogov, prevsem ker:

  1. ni jasno, kako je prišel v roke Lajovica
  2. ni jasno, kaj se je med tem in po tem dogajalo z njim
  3. interpretacija šifer, ki označujejo posameznikov status, ni povsem jasna in enoznačna.

Vsekakor so indici, da seznam ni nespremenjen: manjkajo imena, ki bi jih pričakovali, posamezniki, dokazujejo, da s SDV niso sodelovali, pa so vseeno med sodelavci. Najbrž pa ni treba razlagati, da lahko takšne informacije kljub temu zelo škodijo posameznikom in njihovemu dobremu imenu. Primerjava s predavatelji MF je tu precej deplasirana! Tu gre za to, da je na seznamu med informatorji lahko nekdo, ki so ga enkrat zaslišali na SDV in ni bil nikakršen špicelj. Ne gre za ljudi, ki so bili v službi na SDV. Predavatelj na MF pa najbrž ne moreš postati, ne da bi vedel.

O tem so v Vzhodni Evropi ogromno razpravljali in posamezne sezname tudi objavili, vendar tega niso počeli privatniki, ki jim je gradivo neznano kje prišlo v roke, ampak državni inštituti, ki so informacije natančno preverjali.

Skratka ne zdi se mi prav, da nekomu prilepimo oznako špiclja, ne da bi imeli zelo trdne in nesporne dokaze. Predvsem pa se mi upira kategorizacija, ne da bi v geslu povedali, kako je s tem. Pričakoval bi vsaj stavek v smislu: "na seznamu domnevnih sodelavcev SDV (->Udba.net) je omenjen kot ...). Sicer bralec vzame "zdravo za gotovo" in škof Grmič je zanj nesporno udbovski špicelj, s čimer se cerkven človek najbrž ne bi ravno hvalil.

In ne, mojega imena ni na seznamu, tako da ne govorim pro domo! --IP 213 12:56, 30 marec 2007 (CEST)

Ordinat?[uredi kodo]

Nekako se mi zdi, da si se zmotil: bi Seznam vojaških ordinatov in vse ostalo moralo imeti ordinariat in ne ordinat? --IP 213 14:04, 30 marec 2007 (CEST)


SSKJ pravi:

ordinariat -a m (a) 1. knjiž. redna profesura: ustanoviti nov ordinariat

2. rel. urad za upravljanje škofije: škofijski ordinariat


Pod ordinat pa vrne samo ordinato. --Janez Novak 14:41, 30 marec 2007 (CEST)

Győr[uredi kodo]

Na Madžarskem imajo mesto Győr, ne Györ. Prosim, popravi naslednje kategorije: [1], [2], [3]. --Jalen 19:05, 30 marec 2007 (CEST)

Nekateri članki o vojaških ordinariatih...[uredi kodo]

...imajo na začetku besedila malo začetnico, npr.: [4], [5], [6]. --Jalen 19:14, 30 marec 2007 (CEST)

Prosta karta[uredi kodo]

Besedne zveze Wild card se ne prevaja, tko da bi blo treba vse tele razveljavt. --Sporti 16:47, 31 marec 2007 (CEST)

slm

Wikiknjige[uredi kodo]

--Domen 18:36, 4 april 2007 (CEST)

--Domen 16:35, 26 junij 2007 (CEST)

--Domen 09:16, 20. julij 2007 (CEST)

--Domen 15:02, 18. september 2007 (CEST)

OK, a še kaj rabiš?

LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 17:52, 18. september 2007 (CEST)

Meni se še vedno prikaže, da obstaja b:Slika:Wiki.png. Da, odgovori prosim tudi na #GFDL → Javna last. --Domen 18:46, 18. september 2007 (CEST)

WikiProjekt Zgodovina[uredi kodo]

Tudi mene zelo zanima zgodovina in sem razmišljal da bi ta projekt obudili in se ga lotili bolje kot takrat, ko ste ga začeli, pravzaprav si ga le ti začel. Jaz bi sigurno sodeloval. Razmisli, lep pozdrav, --Fran 19:09, 2 maj 2007 (CEST)

Prezbiterij[uredi kodo]

Vidim, da si Prezbiterij prestavil na Prezbiterij (prostor). Ne vem, če je to res smiselno. V slovenščini se prezbiterij skoraj nikoli ne uporablja v drugačnem pomenu kot prostor v cerkvi (prezbiterij kot skupnost prezbitrov-duhovnikov se uporablja le izjemoma). Zdaj vsaj 20 povezav kaže na Prezbiterij, pomenijo pa prostor. Ali je treba te povezave vse spremeniti, ali pa (še lažje) prestavi glavni članek nazaj na Prezbiterij, poleg tega pa je lahko še opomba Glej tudi Prezbiterij (razločitev). LP, Marino 11:20, 29 maj 2007 (CEST)

Meni je vseeno; je pa potrebno ločiti pojma. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 18:23, 1 junij 2007 (CEST)

Emblem[uredi kodo]

Hej,

mal sem popravila članek Eblem in sicer na Emblem. Nekako mi ni jasno, kako mi je vspelo napravit to napako. Kakorkoli, malo sem iz vaje, pa nisem več znala spremenit naslova.

lahko prosim pogledaš?

l.p.

A.

Džamija v Logu pod Mangrtom[uredi kodo]

Pozdravljen,

naletel sem na stran Džamija v Logu pod Mangartom, kjer zagledam štiri fotografije mošeje, ki naj bi bile v javni lasti, čeprav zagotovo vem, da njihovi lastniki niso dovolili objave, saj o tem sploh niso bili vprašani.

Povezava: Mošeja v Logu pod Mangartom

Yurko 3 10:14, 4. julij 2007 (CEST)

GFDL → Javna last[uredi kodo]

Po zgledu tvoje slike Slika:Orozje-stub.gif sem že lep čas nazaj naredil sliko Slika:Orozje-stub.svg. Ker svoje slike dajem v javno last, sem tako naredil tudi s slednjo. Po zdajšnjem pregledu slik sem ugotovil, da bi lahko bila sprememba licence iz GFDL v javno last kršitev avtorskih pravic (copyvio). Ne vem, ali je ali ni, bi te pa raje vseeno vprašal, če mi dovoliš objavo slike v javni lasti. --Domen 19:16, 14. julij 2007 (CEST)

Zaradi mene je vse OK. Sam sem že razmišljal, da bi zamenjal s sliko dveh prekrižanih mečev, ki sta tradicionalni simbol za bojaštvo. Če imaš, kaj podobnega,... LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 16:07, 21. september 2007 (CEST)

30.8.07 - Potrditev[uredi kodo]

Prosim te, da na Wikipedija:V živo Potrditev prisotnosti na srečanju 30.8.07 - potrdiš s podpisom tvojo odločitev: pridem ali (ne pridem) na srečanje vseh slovenskih wikipedistov in naših zunanjih gostov, ki bo 30.8.07 s pričetkom ob 18.00 uri na Ljubljanskem gradu. Hvala! Lp --Pranavor 04:17, 26. julij 2007 (CEST)

zastave[uredi kodo]

Moje mnenje je, da je podrocje zastav totalno neurejeno, saj ne poznamo samo drzavnih zastav, zato bi bilo treba od drugod iz Wikipedije prenesti in urediti galerije zastav tudi za najpomembnejse kategorije, za ostale pa podati povezavo na primere z opisom.

Lep pozdrav, Sebastjan

Shabicht 17:32, 2. september 2007 (CEST)


Kralj[uredi kodo]

Prosim te za prenos podatkov v geslu Vladimir Kralj pod geslo Lado Kralj. Vladimir je bil Ladov oče. --Hladnikm 08:41, 11. oktober 2007 (CEST)

Saj je zdaj prav. Lado se je rodil 1938 in še živ, kot vem. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 16:50, 18. oktober 2007 (CEST)

Ruska imena[uredi kodo]

1. V slovenščini srednji del ruskega imena (patronim ali očetovo ime, ki se konča na -ovič) izpuščamo. Lahko ga omeniš v članku, ne zdi pa se mi ustrezno, da so del naslova.

2. Preveri izviren ruski zapis in pazi na izgovor imen. Prepričan sem, da ni Semenovič temveč Semjonovič, ni Fedor in ni Fedorovič, temveč Fjodor in Fjodorovič (črka ë je 'jo'), ni Jakovlevič, temveč Jakovljevič. Tudi Baharev skoraj sigurno ni pravilno, temveč je ali Baharjev ali Baharjov. Prosim upoštevaj in popravi. --Jalen 17:10, 18. oktober 2007 (CEST)

Prosil bi te, če imaš čas, da sam popraviš, da ne naredim še več zbrke. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 17:19, 18. oktober 2007 (CEST)

Brez zamere, ampak meni bi se zdelo pošteno, da se sam potrudiš in popraviš te stvari, kot da drugi delamo to namesto tebe (kar se tudi sicer zelo pogosto dogaja pri tvojih člankih), časa pa nimam prav veliko. Pomagaš si lahko s temle, za začetek pa boš moral vsaj dopisati izviren ruski zapis ali dodati kakšne interwikije, ker na pamet pač ne morem govoriti.

Vsekakor pričakujem, da boš sam prestavil članke na naslove brez patronimov. --Jalen 17:27, 18. oktober 2007 (CEST)

Večina člankov o Rusih ima v naslovu tudi srednje ime. Prestavil bom v teku tedna. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 17:38, 18. oktober 2007 (CEST)

Prosim oglej si tudi to prečrkovalno tabelo in upoštevaj, kako se posamezne ruske črke prečrkujejo v slovenščino. LP, --Jalen 09:16, 19. oktober 2007 (CEST)

Welcome back[uredi kodo]

Lepo, da spet malo prispevaš. Ali bi se strinjal z uvedbo kvalitetnih člankov. Podrobnosti si oglej pod lipo. lp, --Miha 18:52, 18. oktober 2007 (CEST)

Pa glej da te ne odnese spet tako hitro :) --Slodave 19:10, 18. oktober 2007 (CEST)

Hvala za dobrodošlico! Decembra so se pričele malo večje težave z desno roko, dokler se niso tako stopnjevale do junija, ko mi je popolnoma odpovedala roka (nisem mogel zapreti prstov v dlan, prijeti kaj,...). Sprva so mislili, da sem si "prehladil" živce, nato pa so ugotovili (po parih testih), da imam ukleščen živec v komolcu. Stanje je zdaj boljše, imam pa problem pri dolgotrajnem pisanju, tipkanju,..., tako da ne bom več sodeloval v predhodnem obsegu. Zdaj bom dodal stvari le gor, ki sem jih napisal že prejšnje leto in mogoče dopolnil/popravil nekaj malenkosti.

Kriza... No, čimprejšnje popolno okrevanje ti želim. Dobrodošel nazaj še z moje strani. --Tone 21:51, 18. oktober 2007 (CEST)

Tudi z moje strani dobrodošlica, pa čimprejšnje okrevanje!--Rude 08:30, 19. oktober 2007 (CEST)

Pozdravljen. --IzTrsta 08:33, 19. oktober 2007 (CEST)

Vse reči enkrat minejo, tudi bolečine v rokah. Uspešno okrevanje, Ziga 08:42, 19. oktober 2007 (CEST)

Hvala vam. Ortopeda imam spet v začetku novembra; upam, da bo takrat povedal, kako in kaj. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 19:33, 19. oktober 2007 (CEST)

No ja glede na tvojo aktivnost bi rekel, da tvoji problemi z roko niso kaj posebno resnega. --Janez Novak 12:08, 28. oktober 2007 (CET)

Glavna stran Wikiknjig[uredi kodo]

Na b:Glavna stran/Prenova sem naredil prenovljeno različico glavne strani, narejeno po vzoru Wikipedijine (ki jo uporabljata tudi Wikinavedek in Wikivir). Če se ti zdi v redu, jo prosim zamenjaj z glavno stranjo. --Domen 11:59, 20. oktober 2007 (CEST)

Storjeno. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 12:01, 20. oktober 2007 (CEST)
Pa prosim, če zdaj b:Glavna stran/Prenova še izbrišeš. Hvala lepa. Dobrodošel nazaj tudi iz moje strani. --Domen 12:32, 20. oktober 2007 (CEST)

Seznam župnij[uredi kodo]

Prosim te, če malo pogledaš seznam rimskokatoliških župnij v Sloveniji. Ravnokar ga urejam in sem naletel na morebitno napako - navedena je namreža župnija Nove škofije v Cerkvi na Slovenskem. Ali sploh obstaja ali je zgolj napaka, ki je nismo opazili že od začetka? --Janezdrilc 22:22, 20. oktober 2007 (CEST)

Napaka. Ne vem, kako je to prišlo not. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 07:13, 21. oktober 2007 (CEST)

Ruska imena n-tič[uredi kodo]

Lepo prosim, preberi si Wikipedija:Zapisovanje_ruskih_imen in upoštevaj, kar tam notri piše (ruska končnica -ij). Pazi tudi na slovnico: če je akademija poimenovana po kom ali čem, je to po Dzeržinskem in po Žukovskem, ne po *Dzeržinskiju in ne po *Žukovskemu.

Ali ne bi bilo morda bolj ustrezneje Vojnoletalska inženirska akademija Žukovskega (kot je v ruščini Военно-воздушная инженерная академия Н. Е. Жуковского)? Tudi v slovenščini rečemo vojašnica tega in tega ali inštitut tega in tega.

In niso boljševisti, temveč boljševiki. LP --Jalen 10:28, 21. oktober 2007 (CEST)

Vojaška akademija raketnih sil Dzeržinski[uredi kodo]

Ustanovljena je bila leta 1958, ko se je dotedanja Artilerijska akademija Rdeče preselila iz Leningrada v Moskvo. Morda v temle stavku nekaj manjka (Rdeče armade)?. --Jalen 10:42, 21. oktober 2007 (CEST)

Graf[uredi kodo]

Zdravo, rabim pomoč za naslednjo stvar: ko grem na števec mojih urejanj [7] in bi hotel, da se prikaže tudi graf (tisti barvasti stolpci), kot npr. pri tebi [8], moram klikniti na OPT-IN, samo potem dobim tole sporočilo: Unable to connect to database: Unknown MySQL server host '-p.db.ts.wikimedia.org' (1) at /home/interiot/public_html/perllib/ZedlerUtils.pm line 50. For help, please send mail to the webmaster (toolserver@paperlined.org), giving this error message and the time and date of the error.

Na ta e-mail naslov sem poslal to napako vsaj 3x, pa nič od tega. Help?! --Archangel 14:06, 21. oktober 2007 (CEST)

Nekaj časa še počakaj. Kolikor se spomnim, se je bilo treba prijaviti za to storitev oz. potrditi, da to hočeš, da je vidno. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 14:09, 21. oktober 2007 (CEST)

Sem odgovoril na tvoji pogovorni strani. --Miha 21:39, 21. oktober 2007 (CEST)

Glasbene skupine ustanovljene leta nnnn in podobne kategorije[uredi kodo]

Zadeva bi bila bistveno bolj pregledna če bi naredil posebno kategorijo za vsak mesec leta ali pa za vsaj vsak kvartal. --Janez Novak 17:30, 21. oktober 2007 (CEST)

Manjše spremembe[uredi kodo]

Prosim če manjše spremembe označiš kot take in/ali pa zapišeš povzetek urejanja. Hvala. --Andrejj 21:12, 22. oktober 2007 (CEST)

Ravno tako za množične pozdrave registrirancem, ki večinoma ne bodo nikoli prispevali nič. --Andrejj 21:20, 22. oktober 2007 (CEST)

Slovensko Porabje[uredi kodo]

Odgovoril sem na svoji pogovorni strani. --Heretik 08:55, 24. oktober 2007 (CEST)

Zahvala[uredi kodo]

Hvala, Klemen, za wiki priznanje. --Janezdrilc 22:12, 27. oktober 2007 (CEST)

Havla za zvezdo. --IP 213 10:11, 28. oktober 2007 (CET)

Hvala za priznanje. Trenutno delam na spletni strani šolske knjižnice, tako da je malo manj časa za WP. lp, --Miha 14:26, 28. oktober 2007 (CET)

Tudi z moje strani hvala.--Rude 16:11, 28. oktober 2007 (CET)

Šabac[uredi kodo]

Kaj pri podčlanku Zgodovina ne ustrezal merilom kakovosti? Yoda 12,23, 28. oktober 2007 (CET)

Slovnično-pravopisne napake. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 13:11, 28. oktober 2007 (CET)

napačen link pri "Seznam častnikov Slovenske vojske 1918-19"[uredi kodo]

v članku Seznam častnikov Slovenske vojske 1918-19 se Jernej Zupančič povezuje na slovenskega geografa rojenega 1963.

razen da se je omenjena oseba reinkarnirala je torej povezava očitno napačna. Naj nekdo popravi.

Hale-Bopp 18:20, 28. oktober 2007 (CET)

Točno to lahko storiš sam, Hale-Bopp. Popravi in zgornji komentar napiši na pogovorno stran članka. Več ljudi več ve, in če si se potrudil pisati nekemu uporabniku glede tematike, moraš vedeti, da je tvoje urejanje lahko prav tako legitimno, kot njegovo. Wikipedijo pišejo in popravljajo vsi uporabniki, torej tudi ti. lp., Ziga 20:27, 28. oktober 2007 (CET)

Predlogi[uredi kodo]

Mam nekaj predlogov glede tvojih najnovejših člankov (npr. Vincencij Demšar), ki pa jih zaradi mene ne rabiš izpolnit:

--Wailer 19:19, 29. oktober 2007 (CET)

Seznam herojev Sovjetske zveze[uredi kodo]

Si lahko prosim ogledaš tale pogovor. Lp, Jalen 19:31, 29. oktober 2007 (CET)

Priznanje[uredi kodo]

Najlepša hvala. P.S. --Domen 22:17, 29. oktober 2007 (CET)

Še enkrat tudi od mene, hvala.--Rude 07:14, 30. oktober 2007 (CET)

Hvala za poslano pomoč pri nalaganju slikovnega gradiva.Bi pa imel vprašanje, če lahko sliko Edwarda Bacha preskeniram iz knige in navedem vir?
Gaber 10:29, 30. oktober 2007 (CET)

Slog[uredi kodo]

Ja kaj je pa z ubogim Pierrom narobe da si mu nalimal {{slog}}? --Yerpo 00:09, 31. oktober 2007 (CET)

A, to. Naslednjič lahko napišeš v predlogo da uvodna vrstica ni v redu (čemur ne oporekam, res ni bila po standardu), ne pa da moramo ugibat. --Yerpo 08:22, 31. oktober 2007 (CET)
Yerpo, slogovne karakteristike člankov niso predmet ugibanj. Dogovori o izgledu naslovne vrstice BŽO veljajo že dolgo časa, prav tako tudi številni drugi. Če bi bil popoln novinec, bi ti v takem primeru kdorkoli moral napisati, kaj je narobe. Vendar že 3/4 leta sodeluješ na wp., zato bi lahko počasi vedel, kaj in kako. Ziga 09:02, 31. oktober 2007 (CET)
Verjetno si opazil da biografski članki niso ravno fokus mojega dela tukaj, pa tudi raznoraznih slogovnih dogovorov je toliko, da človek mimogrede pozabi kakšnega. Se posipam s pepelom, no, ampak tudi k predlogi slog spada razlaga kaj je narobe. Samo toliko. --Yerpo 09:38, 31. oktober 2007 (CET)

Popanje kategorij na članke[uredi kodo]

Opazil sem da si "pripopal" precej novih kategorij na članke. Vendar te kategorije kažejo v prazen medgalaktični prostor. Seveda vem, da nisi dolžan nove kategorije povezati navzgor (to si že povedal in tudi da če nekomu nepovezane kategorije niso všeč naj jih pač poveže). Vendar bi bilo SPODOBNO da kot vodeči urejevalec z svojim zgledom vsako novo kategorijo povežeš navzgor in ker si ob odpretju kategorije vedel, da vanjo spada še nekaj obstoječih člankov povezeš vanjo tudi te članke. Ali pa si jo odprl kar tako po občutku na vodi? --Janez Novak 10:26, 31. oktober 2007 (CET)

Takojšnje brisanje[uredi kodo]

Medtem ko si bil dalj časa odsoten, smo se zmenili, da si z nekaterimi copyvio članki ne bomo delali nepotrebnega dela, ker je izid v 99,9999% v prid brisanja.

+ če je copyvio dodal neregistriran uporabnik (po možnosti z dinamičnim ip-jem) ga lahko samo na x možnih naslovih prosimo, če bi blagovolil priskrbeti dovoljenje. Dodajanje table za copyvio je v takih primerih urejevalni mazohizem za stalne uporabnike.

lp., Ziga 18:58, 31. oktober 2007 (CET)

Rajši počakam kot brišem ;). Lahko pa v prihodnje kar takoj ... LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 19:06, 31. oktober 2007 (CET)

mesec oblikovanja - dovoljenje avtorja za objavo[uredi kodo]

Živijo, dobil sem obvestilo, da za objavo besedila pod geslo mesec oblikovanja potrebujem dovoljenje avtorja tistega besedila. Dovoljenje imam, a je potrebno kam poslat njegovo privoljenje?

LP ivan

  1. Ivan, besedilo, kakršno je bilo, v nobenem primeru ni bilo primerno za objavo na wp. Wikipedijski članek je enciklopedijski vnos in ne blog ali reklama. Zato bo treba besedilo dobro očistiti, preden ga ponovno daš gor. Ko boš odstranil vso reklamo in bo besedilo postalo brezosebno in nepristransko, potem bo verjetno vseeno, ali mahaš v roki z dovoljenjem ali ne.
  2. TOREJ: wp. ni oglasna deska, kamor naključni mimoidoči skopirajo in namečejo podatke, ki so jih pobrali nekje po netu. To je prvo in bistveno, kar moraš vedeti. Vzemi si 15 minut, napiši članek po svojih besedah in ga uredi v wiki-slogu, z notranjimi povezavami, naslovno vrstico, ipd. Pri tem ti bodo stalni uporabniki bržkone pomagali. "Članke", ki pa se utrgajo iz neba (kakor je bil tvoj pred brisanjem) lastnoročno z največjim veseljem pomnožim z ničlo. (še posebno, če njegov avtor nima toliko odnosa, da bi ga vsaj malo uredil ali se oglasil). Evo, ker si se oglasil, si bil deležen razlage.

lp., Ziga 16:38, 1. november 2007 (CET)

Nov pogovor[uredi kodo]

Klemen, malo spremljam tvoje urejanje in lahko izustim naslednji komentar, prispevaj še sam kaj pametnega, ne pa da se zgolj ukvarjaš z etiketiranjem člankov in da se v eni minuti vidi po 5 in več zgolj tvojih urejanj tega tipa - kako naj vidim, kaj se da kje popraviti, če je v zadnjih 50 prispevkih povsod samo tvoje uporabniško ime, s članki ki pa si jih kao urejal pa ni ponavadi nič tako grozno narobe???? Glede na to da si zgodovinar, bi lahko bilo marsikaj od tebe, ker na področju zgodovine naši wp zelo manjka dobrih člankov. Tiste tvoje metle ne rabim takoj, ko sem komaj začela s člankom. Boš dodal po milo volji potem, ko bo zadeva končana. Hvala lepa za pozornost.--Amazone7 18:40, 1. november 2007 (CET)

Manjše spremembe 2. del[uredi kodo]

Prosim če manjše spremembe (večina tvojih zadnjih urejanj je takih) označiš kot manjše spremembe. Povzetek urejanja pa naj odraža dejanje: če spremeniš/dodaš (odvečno) kategorijo to ni slog ampak recimo ktgr. Hvala. --Andrejj 08:40, 2. november 2007 (CET)

Škrbine, ponovno[uredi kodo]

Prosim, da uporabljaš slovenske oznake za škrbine. Npr. namesto {{bio-stub}}, raje napiši {{bio-škrbina}}; namesto {{biosci-stub}}, raje {{biološka škrbina}}; ipd. lp, --Miha 11:09, 2. november 2007 (CET)

Rajši uporabljam stare nazive (zaradi več razlogov) ;). Če te moti, bom čez pognal bota, da popravi. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 13:14, 2. november 2007 (CET)

Zahvala za novo zvezdo[uredi kodo]

Thx., tale je prav hipnotična. Ziga 23:37, 2. november 2007 (CET)

Otoki[uredi kodo]

Pri iskanju otočkov, zalivov, polotokov itd. uporabljam Atlas-Vzhodna jadranska obala, otoki in zaledje (za male navtike, pohodnike in turiste); merilo 1:100 000. V tem atlasu je "naša" (bivša skupna) obala razdeljena na :Tržaški zaliv, Istro, Kvarner, Sederno Dalmacijo, Srednjo Dalmacijo, Južno Dalmacijo in Črnogorsko primorje. Moj problem je pa v tem, da ne morem odpret kategorij, ki bi ustrezale zgornji razdelitv-(primer gozdne železnice). Smiselno se mi zdi, da bi vse te otoke itd. spravil v kategotije, ki bi ustrezale razdelitvi, ki jo ponuja zgoraj omenjeni Atlas. --Grejo 08:44, 3. november 2007 (CET)

Operacija Seelöwe[uredi kodo]

Prosim te, kot strokovnjaka za vojaško zgodovino da pogledaš članek Operacija Seelöwe. Zdi se mi precej čuden, vendar imam premalo preverljivih podatkov, da bi konkretno oporekal. --Janez Novak 10:45, 3. november 2007 (CET)

DEFAULTSORT[uredi kodo]

Za kategorije je uporabno tole: {{DEFAULTSORT:Iero, Frank}}, glej Frank Iero. --Andrejj 20:22, 3. november 2007 (CET)

Slike[uredi kodo]

Konkretno me zanima, za kaj tako navajaš. Slike ki so na moji uporabniški strani edino nimajo povezav na članke. Kje pa je sicer problem? Do zdaj so še vse imele članek, če se jih je predlagalo za izbrane. Če jih je pa kdo brisal, pa jaz s tem nimam dosti zraven--Amazone7 14:33, 4. november 2007 (CET)

Načeloma se tista slika zaradi mene lahko zbriše, je bila samo kot primer obrezane in izpopolnjene Ferijeve slike, ki je med predlogi za izbrane slike, nisem je pa jaz naredila (posnetek) in se ne morem podpisati kot avtor. Feri nato te slike ni uporabil, ker je nekaj podobnega naredil s svojo. Sicer pa se glede slik zelo držim pravil in zaradi mene se lahko moj predlog odstrani, ker drugega kot predelavo nisem imela z njim.--Amazone7 14:45, 4. november 2007 (CET)
če pa se je ne bi izbrisalo, je treba navesti kaj? Pravzaprav ne razumem, kaj sem naredila narobe, ker nisem tako močna v wiki izrazoslovju; druga stvar: kako in kje se jo predlaga?--Amazone7 14:50, 4. november 2007 (CET)

Klemen, ni potrebno biti tako strog. Če sprejmejo slike brez opisa v Zbirko, jih bomo pa še mi na Wikipedijo. --Domen 15:03, 4. november 2007 (CET)

Ugotovila sem, kaj je bila dejanska težava; nisem dodala opisa ker ga tudi avtor NI dodal. Slika je kljub temu sedaj opremljena.--Amazone7 15:04, 4. november 2007 (CET)

Projekt - Slovenska mladinska književnost[uredi kodo]

Spoštovani Klemen,

hvala za postavljena seznama. Upam, da se lahko še kdaj obrnem nate za pomoč.

Hvala in lp

Supmblaz 20:44, 4. november 2007 (CET)supmblaz (Milena Mileva Blažić)