Uporabniški pogovor:DRZAVICA

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, DRZAVICA!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --ModriDirkac (pogovor) 09:23, 24. februar 2016 (CET)

Državica Ptičjestrašilna‎[uredi kodo]

Glede sloga: ni v navadi, da dodajamo zunanje povezave med besedilo, razen seveda, če gre za vir. Kake tri povezave, ki niso služile za vir, sem zato odstranil. Drugače pa hvala za prispevek in dobrodošel/šla med uporabniki. --Janezdrilc (pogovor) 12:38, 4. februar 2015 (CET)


Obstaja kakšna razlika med pojmoma Imaginarna država in Izmišljena država? Menim, da ne. V Wikipediji naj se ne bi ustvarjalo več člankov o isti temi, zato prosim, da vsebino tvojega članka združiš v obstoječega. — Yerpo Ha? 10:03, 25. februar 2015 (CET)

Mikronarod ne sodi v kategorijo mikrodržava!

Slike neznanih avtorjev so po veljavnem zakonu avtorsko zaščitene še 70 let po prvi objavi (če gre res za anonimno delo in ne samo za lenobo pri ugotavljanju avtorstva). Oseba, ki ima tako sliko v arhivu, nima pravice dajati nobenega dovoljenja drugim, kaj šele za komercialno uporabo. Po istem zakonu fotograf ne more dati drugim dovoljenja za komercialno rabo podobe tridimenzionalne skulpture. Datoteki "VKr1991-9Bratusa2.jpg" in "VKr1989-3Cerne.jpg" sem zato brisal, prosim, da se v bodoče izogibaš tovrstnim kršitvam avtorskih pravic. — Yerpo Ha? 15:50, 3. april 2015 (CEST)
Kaj od zgornjega ni razumljivo? Slik tujih skulptur ni dovoljeno objavljati pod prosto licenco! — Yerpo Ha? 16:30, 3. april 2015 (CEST)

Sodobna / Moderna umetnost[uredi kodo]

Ker ni bilo nasprotovanja, sem pobrisal preusmeritev na naslovu Sodobna umetnost, kjer je zdaj prostor za novo geslo. Kot sva se že pogovarjala, bi bilo dobro geslo Sodobna vizualna umetnost preimenovati v Sodobna umetnost v Sloveniji, kar lahko kar sama - navodila so na strani Pomoč:Prestavljanje strani, če ne bo šlo, pa lahko pomagam. — Yerpo Ha? 14:53, 5. marec 2016 (CET)

Aleksij Kobal[uredi kodo]

Kaj pomeni opis urejanja "popravki z umetnikom"? Da je v članku obravnavana oseba sodelovala pri pisanju članka o sebi (v tem primeru bi bilo treba navedbe pogledati zaradi morebitne pristranskosti). --romanm (pogovor) 23:40, 15. maj 2016 (CEST)

Ja to pomeni to. Konkretne vpisane dopolnitve niso pristranske, pač pa dobro dopolnjujejo razumevanje umetnikovega dela in prinašajo sezmam zbirk, ki je preverljiv.--DRZAVICA (pogovor) 16:53, 16. maj 2016 (CEST)