Uporabniški pogovor:BotLuk

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, BotLuk. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v navzkrižju interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.--A09|(pogovor) 20:43, 14. marec 2024 (CET)[odgovori]

Prosim tudi, če si izbereš drugačno uporabniško ime, sedanje ime nakazuje na uporabo avtomatiziranega računa, kar pa je brez ustreznih dovoljenj prepovedano in je kršitev smernice o uporabniškem imenu. Postopek za preimenovanje izvršiš preko posebnega obrazca. Hvala in lp, A09|(pogovor) 20:46, 14. marec 2024 (CET)[odgovori]
Pozdravljeni!
Hvala za dobrodošlico in osnovne informacije glede pisanja vsebin na Wikipediji. Osnova za slovensko stran je dejansko vzeta iz nemške strani Wikipedije, kjer so na slovenski dodani zanesljivi viri in preverljivi sklici s povezavami člankov, videov itd. tako naših kot svetovnih medijev oz. internetnih strani. Uporabniško ime pa je sestavljeno iz prvih črk mojega imena in priimka. Lep dan! BotLuk (pogovor) 07:45, 15. marec 2024 (CET)[odgovori]
Glede sklicev: dodal sem oznako {{slog navajanja}}, predlagam, da ga popraviš po kakšnem izmed naštetih na strani pomoči. KO bo to urejeno, bom odstranil tudi predlogo. Kar se tiče uporabniškega imena sem tudi jaz sumil isto, vendar prosim vzemi v obzir, da bi lahko na tujejezičnih projektih imel težave, na katere sem opozoril. PS: Običajno se urejevalci tikamo, mene ni treba :) Lp, A09|(pogovor) 13:47, 15. marec 2024 (CET)[odgovori]