Uporabniški pogovor:BKutin

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, BKutin. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Blaž Kutin - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 17:22, 2. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
Zdravo,
res je, pisal sem o samemu sebi, vključil pa sem samo najpomembnejše podatke. Ampak ne gre za samopromocijo, ampak kot nagrajevana, publicirana in nasploh vidna osebnost s področja kulture (predvsem film, književnost) želim imeti stran na wikipedii, to je vse. Tu imajo svojo stran veliko manj znane osebnosti, zato ne vidim problema. Prosim, da stran vrnete.
lep pozdrav,
Blaž Kutin BKutin (pogovor) 17:39, 2. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
Za enckilopedijo vsekakor nehigienično in neeakademsko, da pišeš o sebi ali povezanih subjektih (npr. delodajalcu). Vnos temelji na WP:POM, ki je dokazan z WP:RS in WP:NV. Sicer pa na "Tu imajo svojo stran veliko manj znane osebnosti, zato ne vidim problema" lahko le rečem, da slab vnos ni razlog za še en drug slab vnos in ga tako predlagaj za brisanje (WP:PZB). A09|(pogovor) 18:15, 2. avgust 2022 (CEST)[odgovori]
Stran Wikipedija:Konflikt interesov razlaga, kako lahko pripomoreš k nastanku članka o sebi. — Yerpo Ha? 12:51, 3. avgust 2022 (CEST)[odgovori]