Apokalipsa: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 2.105 zlogov ,  pred 13 leti
ročno vračanje
m (vrnitev sprememb uporabnika »MZaplotnik« (pogovor) na zadnje urejanje uporabnika »Emanuel5«)
(ročno vračanje)
 
Konec sveta razumejo [[vera|verniki]] številnih [[verstvo|verstev]] kot trenutek, ko se bodo izpolnile [[prerokba|prerokbe]], ko bo na zemljo prišel napovedani odrešenik ali kar [[Bog]] osebno. V tem smislu je konec sveta vesel dogodek. Vendar pa je po prepričanju mnogih konec sveta povezan z materialnim uničenjem sveta, zato izraz apokalisa pogosto enačimo tudi s katastrofo svetovnih razsežnosti. Mnogi ljudje tudi verujejo, da bo ob koncu sveta nastopila [[poslednja sodba]], ko bo Bog ljudi razdelil na dobre in slabe.
 
Ustvarjeno bo tisočletno kraljestvo miru, sloge in utelešenja popolnosti. V svetem pismu najdemo stavek, ki pravi, da bo razodetje Jezusa Kristusa posvetilo kot blisk od vzhoda proti zahodu. Razodetje bo torej hipno. Spregovorile bodo poleg Odrešenika tudi vsa živa bitja. Tedaj ne bo več nobeden ustvarjal orožja, da bi se polastil ničeve potrebe po močni in upravljanju in manipuliranju nad drugimi, saj bo to dejansko ena izmed najnižjih duhovnih stopenj. Tega pa nobeden ne bo hotel biti, niti to postati. Orožje bo preoblikovano v orodje. Zemlja bo na prizadetih območjih ponovno oživela; puščave in pustinje bodo ponovno obljudene. Besedna zveza, "kar bo grešnega bo vrženo v ogenj" pa bo pomenila, da bodo ljudje imeli povsem nov in pravičen pogled na svet v počasni in zanesljivi rasti lastnega spoznanja vsega stvarstva, ki se mu reče "resnica in spoznanje".
 
Razodetje našega Gospoda, Boga resničnega, Stvarnika nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari, Vsevednika ... Vse to se bo tedaj uresničilo. Gospod bo spregovoril tako, da ga bodo vsi razumeli, kar bo že samo po sebi veliki čudež. Vsak posameznik, vsako bitje bo imelo vpogled v lastni razvoj preko svetega duha, ki bo napolnjeval od tega trenutka naprej vsakogar. To pomeni, da se bo točno videlo smisel tudi sicer žalostnih življenjskih prelomnic, kot tudi uresničenja najbolj svetlih pričakovanj in želja v prihodnosti. Žal pa bodo prihod spremljali dramatični dogodki vsepovsod po svetu. Najavljale se bodo globalne spremembe. Mnogo držav bo hitro prešlo z demokratičnega sistema na vojaško diktaturo. Nedolžni bodo trpeli, kar bo še pospešilo razodetje Gospoda našega in dejansko brezpogojno vdajo vsega zla in kesanje tistih, ki ne ravnajo pravilno. Ti bodo sicer kasneje najbrž tudi dosegli odrešenje, vendar po dolgotrajnem popravljanju napačnih vedenjskih vzorcev in skrajni vztrajnosti v prizadevanju, da bi dosegli mir in spravo z vsemi in vsem.
 
Apokaliptične teme so bile in bodo odsev vseh strahov, nakopičenih vedenjskih motenj, ki jih pravzaprav ne bi smelo biti.
 
== Moderni pogledi na konec sveta ==
# [[Nuklearna zima]], podobno kot izbruh vulkana povzroči novo ledeno dobo.
# Srečanje z napredno [[zunajzemeljsko življenje|izvenzemeljsko raso]], ki se za človeštvo ne izteče dobro.
# Trčenje Zemlje z blodečo rjavo pritlikavko, z maso podnad 83 masami [[Jupiter|Jupitra]].
# Trčenje Zemlje z blodečo zvezdo.
 

Navigacijski meni