Bermudski trikotnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Skica bermudskega trikotnika

Bermudski trikotnik (imenovan tudi:"hudičev trikotnik") je neuradno in strokovno nepriznano ime za območje, ki leži v trikotniku Bermudski otoki-Portoriko-Fort Lauderdale (Florida, ZDA) v Atlantskem oceanu in je najbolj znano po številnih domnevnih nerazložljivih izginotjih ladij in letal znotraj tega območja.

Sam mit o tem kraju je prvi začel Krištof Kolumb, ki je v ladijski dnevnik zapisal, da je pri prečkanju tega območja opazil nepravilno dejavnost kompasov in čudne svetlobne pojave na nebu. Znanstveniki so v 20. stoletju podali razlogo, da je nedejavnost kompasov posledica neskladnosti geografskega in magnetnega severa, medtem ko so svetlobo pripisali meteorju[navedi vir].

Obstaja več teorij zakaj na tem območju izginjajo ladje in letala:

Nekateri ljudje[navedi vir] zato krivijo nezemljanska bitja.
Ker so na tem področju večkrat zabeležili nepravilno delovanje kompasov je možnost prisotnosti magnetnega delovanja. Obstaja teorija[navedi vir], da je tukaj magnetna privlačnost tako močna, da povzroča časovno-prostorske premike v druge dimenzije.

Ljudje, ki so nesreče preživeli pripovedujejo o neverjetni svetlobi, odpovedi naprav na ladjah in letalih ter o čudni, neprosojni megli[navedi vir].


Leta 1945 so tri vojaška letala letala skozi bermudski trikotnik posandke in letala niso nikoli našli ,zato ljudje krivijo neznane leteče predmete in ladje z duhovi oziroma pa so znanstveniki ugotovili da je pod vodo plin metan in da vzhaja na površje in ko pride v stik z kisikom lahko raznese letalska in ladijska motorja posadko pa ubije z plinom.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]