Wikipedija:Forum za pomoč/Ste na pravem mestu?

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Sem na pravem mestu?[uredi | uredi kodo]

Na forum Wikipedije za pomoč, stran, ki jo zagotavljajo prostovoljci, da bi pomagali novim in izkušenim uporabnikom pri uporabi Wikipedije v slovenščini, boste dodali nov razdelek. Prosimo, upoštevajte, da je vprašanjem splošne enciklopedične narave, ki niso povezana z Wikipedijo, namenjen Orakelj. Splošnim razpravam in obvestilom o Wikipediji je namenjena stran Wikipedija:Pod lipo.

Kam naj grem?[uredi | uredi kodo]

Če želite ... Namesto tega pojdite sem
... pomoč pri urejanju Najprej lahko preverite naša pogosto postavljena vprašanja ali preiščete arhive Foruma za pomoč – tam so že številna odgovorjena vprašanja.
... informacije o posamezni temi Glejte naš orakelj.
... sporočiti težavo s posameznim člankom o določeni temi Kliknite »Pogovor« ali »Razprava« na vrhu članka in nato »Nov razdelek« na vrhu pogovorne strani.
... pomoč glede avtorskih pravic Za besedilo in slike pojdite na Pogovor o Wikipediji:Avtorske pravice. Lahko se posvetujete tudi v Wikimedijini zbirki na strani Commons:Village pump/Copyright.
... pomoč pri sporu o vsebini Sledite korakom, opisanim na strani razreševanje sporov.
... pomoč pri spoprijemanju z vandalizmom Vandalizem lahko razveljavite in uporabnika opozorite, kot je opisano na strani Wikipedija:Vandalizem. Vztrajne vandale lahko prijavite na strani Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč..
... zahtevati zaščito strani Zahtevek predložite na strani Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč. Tam lahko tudi zaprosite za ureditev zaščitene strani ali za odstranitev zaščite.
... druge zadeve, ki zahtevajo pozornost administratorjev Začnite pogovor na strani Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč.
... zdravstveni, pravni ali drug strokovni nasvet Vprašanja ne postavite tu. Wikipedija ne daje zdravstvenih, pravnih ali drugih strokovnih nasvetov in ne zagotavlja, da je naša vsebina pravilna.
... preprečevanje ogleda kontroverzne vsebine Wikipedija ni cenzurirana in v prizadevanju, da bi obravnavali širok nabor tem, vsebuje tudi gradivo, ki je lahko žaljivo ali drugače kontroverzno. To gradivo si ogledujete lastno odgovornost. Na voljo so nekatere tehnične rešitve za prikritje nekaterih slik.
... pomoč za izdelek v vaši lasti Prosimo, obrnite se na službo proizvajalc izdelka za stik s strankami. Tudi če imamo o izdelku ali podjetju članek, nismo z njim nikakor povezani.
... pomoč glede MediaWiki, programja, ki omogoča Wikipedijo Če vaše vprašanje ni povezano z Wikipedijo, poskusite odgovor poiskati na forumu za podporo programja MediaWiki ali na IRC-kanalu #mediawiki (freenode) ali na dopisnem seznamu mediawiki-l.
... pomoč glede Wikimedijine zbirke, kjer so shranjene številne slike, uporabljene v Wikipediji Če je vaše vprašanje povezano s fotografijo, uporabljeno v Wikipediji, ga lahko postavite na forumu za pomoč Wikimedijine zbirke.

Da! Sem na pravem mestu![uredi | uredi kodo]

Odlično! Vrašanje torej postavite na strani Forum za pomoč. Pozneje se vrnite, da preberete odgovor!

(Upoštevajte, da stran, ki jo ogledujete, ni mesto za prošnje za pomoč. Vaše vprašanje bo obravnavano samo na strani Forum za pomoč. Vrnite se na Forum za pomoč, uredite to stran (ali kliknite tukaj), postavite vprašanje in izberite »Dodaj temo«. Hvala!)