Wikipedija:Zanikanje zdravstvene odgovornosti

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Splošne izjave - Splošno zanikanje odgovornosti - Wikipedijo uporabljate na lastno odgovornost! - Wikipedija ne daje pravnih mnenj - Wikipedija vsebuje članke, ki se vam lahko zdijo sporni

WIKIPEDIJA NE ZAGOTAVLJA ZDRAVSTVENIH NASVETOV

Wikipedija vsebuje članke o številnih medicinskih temah, vendar pa ne jamči za točnost nobenega od člankov. Prav nobenega zagotovila ni, da je katera koli trditev v članku o medicinski temi resnična, točna, natančna ali ažurna. Veliko večino člankov so deloma ali v celoti napisali nestrokovnjaki. Tudi če je zdravstvena informacija točna, ne velja nujno za vas in vaše simptome.

Zdravstvene informacije v Wikipediji so v najboljšem primeru splošnega značaja in ne morejo nadomestiti posveta z zdravstvenim delavcem, kot je zdravnik, medicinska sestra, farmacevt idr. Wikipedija ni zdravnik.

Niti posamezni sodelavci, sistemski upravljavci, razvijalci ali sponzorji Wikipedije niti nihče drug, povezan z Wikipedijo, ne more prevzeti nobene odgovornosti za izide ali posledice katerega koli poskusa uporabe ali uporabe informacij s tega spletnega mesta.

Nič na spletnem mestu Wikipedia.org ali v katerem koli projektu nepridobitne ustanove Wikimedia Foundation, Inc., se ne sme razlagati kot poskus vplivanja na zdravniško mnenje ali drugačno ukvarjanje z medicinsko prakso.