Wikipedija:Zanikanje pravne odgovornosti

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WIKIPEDIJA NE ZAGOTAVLJA PRAVNIH MNENJ

Wikipedija vsebuje članke o številnih pravnih temah; vendar pa ne jamči za točnost nobenega od člankov. Prav nobenega zagotovila ni, da je katera koli trditev v članku o pravni temi resnična, točna ali natančna. Pravo se razlikuje med kraji in se razvija s časom – včasih tudi precej hitro. Tudi če je trditev o zakonodaji točna, lahko velja samo za območje sodne pristojnosti osebe, ki je informacijo objavila; poleg tega se je zakonodaja od uveljavitve urejanja lahko spremenila ali je prenehala veljati.

Pravne informacije v Wikipediji so v najboljšem primeru splošne narave in ne morejo nadomestiti nasveta pooblaščenega strokovnjaka, tj. kvalificiranega delavca s strokovnim znanjem, ki lahko upošteva posebne okoliščine vašega primera. Za napotitev na kompetentnega pravnega strokovnjaka se obrnite na odvetniško zbornico, pravno društvo ali podobno združenje pravnikov na svojem območju sodne pristojnosti ali neposredno na odvetnika ali notarja.

Niti posamezni sodelavci, sistemski upravljavci, razvijalci ali sponzorji Wikipedije niti kdor koli drug, povezan z Wikipedijo, ne prevzema odgovornosti za izid ali posledice kakršnega koli poskusa uporabe ali uporabe katere koli informacije ali napačne informacije na tej spletni strani.

Nič na spletnem mestu wikipedia.org ali v katerem koli projektu fundacije Wikimedia Foundation, Inc., se ne sme razlagati kot poskus zagotavljanja ali podajanja pravnega mnenja ali drugačnega ukvarjanja s pravno prakso.