Uporabniški pogovor:Znanje splet

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Dobrodošel v Wikipediji, Znanje splet. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Sintal - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. — Yerpo Ha? 13:22, 6. maj 2015 (CEST)Reply[odgovori]


Pravkar dodani podatki in reference v članku Delo in varnost ne izkazujejo relevantnosti po Wikipedijinih kriterijih. Še enkrat, stran Wikipedija:Pomembnost navaja, kaj je treba. Kaj od tega ni jasno? — Yerpo Ha? 08:19, 8. maj 2015 (CEST)Reply[odgovori]
En od dodanih virov je bil ok, zato sem umaknil predlog, je pa z njim ena težava - glej Pogovor:Delo in varnost. — Yerpo Ha? 07:42, 19. maj 2015 (CEST)Reply[odgovori]