Uporabniški pogovor:Vlado2208

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen v Wikipediji, Vlado2208!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval oziroma dodal v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kje prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

Če te zanima še kaj, nas vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.   --Ziga 23:21, 29 avgust 2006 (CEST)

Zdravo, Vlado2208! Dobrodošel na straneh slovenske Wikipedije! Si morda svoj prvi članek želel napisati pod naslovom Agitprop (ne pod Wikipedija:Vaš prvi članek)? --romanm (pogovor) 00:29, 27 avgust 2006 (CEST)

Ojla. Vsak članek na wp. ima svojo naslovno vrstico. Ko npr. dodaš članek Jugoslovanska brigada Rdeče Armade, na vrhu napišeš (v tvojem primeru: Jugoslovanska brigada Rdeče Armade je ... ). Zaenkrat bom zaradi tega dodal predlogo slog, ko urediš zadevo, pa jo odstrani. Dodal sem ti še notranje povezave + uporabljajo se samo enkrat. Npr. Stalin je v začetku, kasneje ga ne označujemo ponovno (samo prvič v članku) lp., --Ziga 22:45, 28 avgust 2006 (CEST)

Biografski članki[uredi kodo]

Slogovno sem ti uredil še članek o D. Gustinčiču; glej spremembe: http://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Dragotin_Gustin%C4%8Di%C4%8D&diff=573449&oldid=570774 . Sicer pa ti gre prav dobro. Članki na wp. pač imajo nek svoj slog, poglej si kakšnega za vzorec, kako stvar deluje. Tudi sinov članek bo treba urediti. --Ziga 22:56, 28 avgust 2006 (CEST)

Sem ti kar jaz porihtal. Poglej, kako. aha, še to: pri notranjih povezavah se ne sklanja - napisati je treba pravo geslo, potem pa navpično črto in šele za njo sklon. lp., --Ziga 23:14, 28 avgust 2006 (CEST)

Zdravo Vlado, prosil bi te, če na koncu člankov dodaš še kategorijo. Sem popravil članek Bogomir Kovač, pa si poglej, kakšna je koda. LP --Tone 22:33, 29 avgust 2006 (CEST)

Tvoji biografski prispevki so ok. Slogovno poskusi še tole (sem še dodatno popravil Kovačev članek):

  • dogovor za naslovno vrstico pri biografiji je takle:
  • znakec za križ (†) ni isti kot plus (+); pri podatkih o smrti; najdeš ga med znaki spodaj (veliko modro polje pod urejevalnim oknom)

lp., --Ziga 23:21, 29 avgust 2006 (CEST)

Reference[uredi kodo]

Vlado, lep pozdrav. Predlagal bi, da pri člankih, ki jih zapišeš, morda dodaš kakšno referenco, tako da lahko drugi uporabniki, če želijo, preverijo navedbe. Opisuješ številne sporne osebe, pri katerih navajaš nekatere bržčas utemeljene sodbe, za katere pa bi bilo prav, da imajo naveden vir. Denimo: Kardelj in goli otok, Kardelj in "kraja" knjige o slovenskem narodnem vprašanju ipd. Sam sem poskušal najti potrditev nekaterih navedb, pa žal nimam gradiva, v katerem bi bila zapisana dejstva, ki jih navajaš. --Odisej 09:44, 10 september 2006 (CEST)

Dobra reklama za Wikipedijo?[uredi kodo]

Tvoji zgodnji prispevki so sprožili viharček v naprstniku - glej razpravo Pod Lipo [2]. Predlagam, da spremljaš popravke, ali pa sam kaj vneseš v sporne članke, saj si verjetno proučil vire[navedi vir]. lp MGTom 01:15, 20 november 2006 (CET)

Popravil vnos za J. Vogrinca[uredi kodo]

Za vami sem počistil neresnice ali nedokumentriane (sporne) podatke v članku Jože Vogrinc. Ko boste zopet utegnili kaj delati za Wikipedijo počedite tudi druge svoje vnose, prosim po načelih, ki so sedaj že na wP:BŽO. Prepričan sem, da kot bodoči zgodovinar, lahko veliko prispevate k nepristranski predstavitvi naše bližnje preteklosti. -- MGTom 23:00, 26 november 2006 (CET)

Pripis anonima[uredi kodo]

Pripis: Leta 2006 je časopis Mladina v članku opozoril, da omenjeni avtor v svojih prispevkih širi številne neresnice, navaja napačna dejstva in izvaja tim. "desničarsko propagando". Nekaj spornih člankov je bilo zato temeljito popravljenih. Svetujemo previdnost pri branju prospevkov avtorja. Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Andrejj (pogovor • prispevki)

Pionirji & Komunizem[uredi kodo]

A si res absolvent zgodovine??? Jaz sem bil t.i. Titov pionir, pa nisem opazil, da bi jo vodila komunistična partija. Vodila jo je učitejica, imeli smo predsednika itd... V ZSMS tudi nisem opazil, da bi mi bili komunistična mladina. Mene so celo izvolili v predsedstvo šole... Nikoli nisem slišal, da bi bili mi kakšni komunisti in da bi nas kdo vodil. (Vedelo pa se je, da bodo tisti z najboljšim uspehom in ki so družbenopolitično aktivni, predlagani za sprejem v zvezo komunistov...) Bili smo popolnoma samostojni in usmerjal nas je naš mentor - učitelj na tej šoli... Pridevnik Komunistični, tu nima kaj iskati, ker za razumevanje ni pomemben namiguje pa na to, da smo bili neka zločinska organizacija. Lepo te prosim, da članek popraviš na nevtralo... Da me ne bo sram dajati linka na Wikipedio. Vsak naj si sodbe ustvarja sam na podlagi (uravnoteženih) zgodovinskih dejstev. Jurij 03:05, 5. december 2010 (CET)[odgovori]