Uporabniški pogovor:Romanm/Arhiv-2005-02-08

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Tu je arhivirana vsebina pogovora z Romanom. Morebiti zanimive teme so ostale tam in jih bom arhiviral pozneje. Sem ne dodajajte novih tem, uporabite mojo pogovorno stran. --romanm (pogovor) 21:51, 8 feb. 2005 (CET)

Čestitke in pozdravi[uredi kodo]

Lep pozdrav na straneh slovenske wikipedije. --XJam 03:25, 2 Nov 2003 (UTC)

--

Hvala! Presenečen sem bil, koliko je že narejeno; sploh na matematičnem področju. romanm 10:04, 2 Nov 2003 (CET)

Identifikacija pravega Romana[uredi kodo]

Ja, jaz pa sem bil presenečen, ko mi je danes 'kapnilo' kateri Roman je sploh to. Če se ne motim, se že od nekod poznava :-) Saj tudi ni toliko na matematičnem področju. Mogoče še največ osnovnih podatkov o matematikih. Pa še bo. Glede tistega prispevka o antropičnem načelu, si preberi nekaj v članku o Hoylu. Tam je nekaj malega omenjeno. V članku reakcija trojnih alf pa še več. Sicer ne vem, če sem najbolje prevedel naslov tega članka. Tudi tvoji prispevki so odlični. Le tako naprej. Še enkrat, lep pozdrav. --XJam 21:06, 2 Nov 2003 (UTC)

---

Če povem po pravici, se ne spomnim, da se poznava, sploh pa ne, da bi kdaj razpravljala o antropičnem načelu. Pa saj še ni prepozno. :-) --romanm 23:37, 2 Nov 2003 (CET)
Ja, Roman, potem pa sem te zamenjal z enim drugim Romanom iz kvarkadabre. Tam sva z Romanom debatirala o Vesolju in sploh o vsem, kar je pač povezano z njim. Se opravičujem. Skoraj bi šel stavit, da si to ti. In kot si dejal - res še ni prepozno. K članku o Legendru sem dodal še nekaj stvari. Si me prehitel za par minut... Lep pozdrav v Revirje in v Hermes SoftLab. --XJam 23:10, 2 Nov 2003 (UTC)

Dopisni seznam in vmesnik[uredi kodo]

Pozdrav tudi v Celje in EMOO! MMG, ali obstaja kak dopisni seznam slovenskih vikipedistov? Takole je precej nerodno spraševati, imam pa kup vprašanj ... --romanm 11:14, 3 Nov 2003 (CET)
Ne, ne obstaja. Za članke si nekako sproti pomagamo na pogovornih straneh. Sicer res nismo veliko komunicirali - kar je seveda slabo. Za tehnične težave (ker še nimamo sysop-a) se obrnem na strežnik news.gmane.org na novičarsko grupo gmane.science.linguistics.wikipedia.international in mi rade volje pomagajo. Do sedaj še vedno. Še največ Brion, ki je zgleda 'deklica za vse'. Tam so še tudi druge skupine ~.wikipedia.dansk/deutch/english/esperanto/francais/... Mogoče je tam ena možnost v smislu ~.wikipedia.slovene/slovenian. Jaz osebno tega ne znam sprožit. Če imaš ti kakšen predlog, ni problema. Ena možnost je tudi elektronska pošta, ki jo uporabnik zapiše ali pa ne pri vpisu. Slovenska različica je sedaj toliko 'poštimana', da deluje v sklopu 3. faze programja, v teku pa je prevod vmesnika (približno 75% gotovo). Ko bo vmesnik nekako preveden, se sporoči Brionu ali komu drugemu, da ga 'požene'. Sicer se lahko požene še ne docela preveden, vendar se mi zdi, da nima smisla. Mene sicer angleški vmesnik nič ne moti, samo nekako seveda ne spada v kontekst večjezikovne wikipedije. Tudi sam imam cel kup vprašanj, enako. --XJam 10:44, 3 Nov 2003 (UTC)

Administratorski račun[uredi kodo]

On my own Uporabniški pogovor-page, I had proposed to make XJam, Peterlin and you sysops for the Slovenian Wikipedia. XJam has given a positive reaction; I would like to get a reaction from Peterlin and you as well. That is, would you be willing to accept this position & would you be supporting the other two? - Andre Engels 02:13, 20 apr 2004 (CEST)

To je sedaj Andre naredil. Roman, prosim te še, da zaviješ pod lipino senco, kjer sem pustil kratko sporočilo o brisanju škrbin, strani in vsem tem. Seznam delujočih 'funkcionarjev', poleg uporabnikov je na Wikipedija:administratorji, vsi wikipedisti (eni in drugi) pa so podani seveda na seznamu uporabnikov. --XJam 14:29, 22 apr 2004 (CEST)

Odjavil sem se in znova prijavil, pa se vmesnik ni nič spremenil. Si prepričan, da me je Andre dodal med administratorje? --romanm 14:49, 22 apr 2004 (CEST)

Ja, res. Zgleda, da je pozabil, kar je napovedal. Lahko narediva dve stvari. Da ga jaz opomnim kar je pozabil ali pa poskusiva kako delujejo birokratski dostopi. --XJam 14:55, 22 apr 2004 (CEST)

Prosil bi te za tole drugo. --romanm 22:22, 22 apr 2004 (CEST)

Sem naredil. Nastavil bom še stran za kandidature drugih administratorjev. Stran bi se imenovala, recimo Wikipedija:Prošnje za administratorstvo. Angleška je en:Wikipedia:Requests for adminship. Bo to v redu? Moramo pridobiti še kakšnega stevarda/strežaja/nadzornika - ob priliki pa še kakšnega razvijalca. Trenutno imam v glavi vektorske slike v povezavi z bitnimi. Izdelal bi karto (oz. vektorsko sliko) Slovenije, ker ne vem za nobeno pod GNU FDL - sigurno jih ima Geodetski zavod na pretek - samo kaj ko... Sedaj lahko popraviš tudi kar je še pomanjkljivega v vmesniku. Glej na Template:All messages. Za posodobitev inačice slovenskega vmesnika 1.00.44 pa sem prosil na meta straneh, ker vse ne moremo s to stranjo spremeniti. --XJam 22:57, 22 apr 2004 (CEST)

Deluje, hvala! --romanm 23:24, 22 apr 2004 (CEST)

Najlepša hvala, Roman za dobre želje ob pristopitvi v administratorske vode na angleških straneh. Škoda, da nimam več časa in še boljšega znanja angleščine, da bi lahko prispeval več - saj toliko stvari še vedno manjka. Sploh pa o Sloveniji in o vsem kar je z njo povezano. Res je, da sem lahko na nekatere članke v angleški različici kar ponosen, vendar, se mi zdi, da bi šlo še bolje. Med največjimi izzivi je bila izdelava članka o Hiparhu. Še posebej zato, ker pri nas ni kaj dosti literature o raziskovanjih njegovega dela in življenja. To sem kar kmalu okusil ob spremembah Toma Petersa, ki je skoraj vse postavil na glavo, 'zmetal' ven (po njegovem mnenju) veliko 'balasta' in se konzultiral z nekaterimi strokovnjaki za zgodovino znanosti, verjetno samo zato, da je lahko podkrepil svoje argumente. Osebno mi članek v takšni obliki sicer ni po srcu, vendar gre za skupno delo in to je to. Sedaj, ko je članek že tako daleč, ga bom pripravil in priredil še v slovenščini. Seveda pa še zdaleč ni popoln. --XJam 12:58, 28 apr 2004 (CEST)

Sedem število[uredi kodo]

I was thinking that although there should be one format for number articles, the format of necessity needs to be slightly different for prime numbers. So I created 7 (število), hoping to get input on the format for articles on prime numbers. Anton Mravcek 21:00, 4 maj 2004 (CEST)

velike/male črke[uredi kodo]

mja :) sm opazu, sam prepozno :P a se da renemat clanke, ce slucajno se zafrknes ? al mores prav vse kopirat itd. ? --Seba 11:00, 3 jun 2004 (CEST)

ja, ja :) sm lih prebral v usertalk od sončev mrk :) hvala :P --Seba 11:03, 3 jun 2004 (CEST)

templates[uredi kodo]

to so tejle image copyright tagi en:Wikipedia:Image_copyright_tags, a so v slovenscini kako druge poimenovani ? --Seba 13:35, 3 jun 2004 (CEST)

Uporabnik[uredi kodo]

Roman, ali še velja glede blokiranja? Kakor vidim lahko blokiram le IP naslov, ne pa tudi uporabnika. --XJam 10:30, 8 jun 2004 (CEST)

Fino, da ne. Drugače bi izginila vsa zgodovina tvojih urejanj. To pa nočemo, ne. --XJam 10:51, 8 jun 2004 (CEST)


Avtomatika[uredi kodo]

Ali si tele zastave nalagal "na roke" ali mogoče obstaja kje kakšna avtomatika za tovrstna opravila? --Heretik 14:36, 29 jun 2004 (CEST)

Zastave sem nalagal ročno (in jih moram še). Stvar bi znal avtomatizirati z GNU Wgetom, ki pozna tudi metodo POST, vendar sem nekje prebral, da je vsako rabo robota treba vnaprej najaviti ne vem komu, sicer je prepovedana, potem pa tega nisem storil. Ampak za slovenske občine, ki jih bo v bližnji prihodnosti treba osvežiti po vzorcu ptujske bom pridobil soglasje in stvar robotiziral. --romanm 15:01, 29 jun 2004 (CEST)

Zastave[uredi kodo]

Hvala, Roman za opozorilo glede kakovostnejših večjih slik zastav. Bom upošteval, seveda. Vejetno si mislil tudi zamenjati zastave srednje velikosti v člankih kar z velikimi, ki bi jim omejeval vodoravno velikost na ~125px - vsaj kolikor sem razbral. Ali bodo potem mogoče slike srednje velikosti odveč, ali ne? --XJam 15:48, 29 jun 2004 (CEST)

Da, slike srednje velikosti bodo odveč. Če bi rad pomagal pri zastavah, predlagam, da v člankih o posameznih državah nadomestiš srednje slike z velikimi. --romanm 15:52, 29 jun 2004 (CEST)

saradnja[uredi kodo]

Hvala na dobrodošlici. Izvini što ti nisam odgovorio ranije, bilo je dosta posla na srpskoj Vikipediji. Sada ima još administratora i birokrata, tako da imam malo vremena za ambasadorske aktivnosti :-) Shallot sa hrvatske Vikipedije je zainteresovan da napravimo neku vrstu regionalne strane na Meti. Možda je dobro organizovati se... Kada bolje pogledam, ako nas je troje-četvoro, to je 2/3 aktivnih korisnika na srpskoj Vikipediji. A to znači da možemo da uradimo bar nešto. --Millosh 19:41, 20 jul 2004 (CEST)

Odziv: Trboveljski dimnik[uredi kodo]

Roman, na žalost ne poznam nobenega iz Šolskega centra Celje in tudi ne vem kako priti do želenega vira za Trboveljski dimnik. Upam, da si boš lahko kako drugače pomagal. --XJam 20:28, 27 jul 2004 (CEST)

Roman, še ena dimnikarska:
Dimnik Plomin.JPG

? --AndrejJ 20:06, 28 avg 2004 (CEST)

Hvala na savetu[uredi kodo]

Hvala ti na savetu. Imao sam neka posla, pa Novu glavnu stranu nisam dovršio jutros. Sad ću upravo isprobati ono što si mi savetovao, s tim da moram to sve da ubacim u tabelu, a tu ću imati malo problema. Inače, nisam skinuo slike sa engleske Vikipedije, nego sa Slovenačke :) --Millosh 12:33, 31 jul 2004 (CEST)

Usput, što se tiče Avale, potpuno te razumem (možeš videti hronologiju sranja na njegovom prvom adminovanju na njegovoj stranici za razgovor; sad se malo smirio sa upotrebom svojih ovlašćenja na srpskoj Vikipediji). Usput, mislim da je dobro da pričamo preko slovenačkih stranica za razgovor. Ja posećujem bar jednom u dva dana balkanske Vikipedije, a ako imam življu komunikaciju, i češće. --Millosh 12:33, 31 jul 2004 (CEST)

Gotova je Glavna strana, a Nova glavna strana je sada samo mesto za testiranje nekog budućeg dizajna. Pošto verovatno nisi prethodno video Novu glavnu stranu, sada je dovoljno da odeš na naslovnu. --Millosh 15:09, 31 jul 2004 (CEST)


Glavnu stranicu sam napravio po uzoru na francusku Vikipediju, s tim da sam bio dosledniji kad je primena templejta u pitanju. Dobio sam savet da bi trebalo posvetliti boje, što ću i učiniti čim pre. --Millosh 05:46, 1 avg 2004 (CEST)

Sjajne tekstove (meni se čini da je enciklopedičnije "izabrani članci") je napravio Avala, što pokazuje da ume biti koristan :-) Problemi sa njim su drugi, što i sam dobro znaš. --Millosh 05:46, 1 avg 2004 (CEST)

NenekeBot[uredi kodo]

Hello Romanm. NenekeBot is now marked as a bot as per your request. Angela 17:02, 8 avg 2004 (CEST)

Poganjanje[uredi kodo]

Roman ali lahko malo pojasniš delovanje tega (ali pač poljubnega) (ro)bota. Ali ga lahko upravljaš le ti, ali tudi drugi? Če drugo, ti seveda z veseljem pomagamo. Verjetno to 'laufa' prek Linuxa? Jaz se javim za letnice pred našim štetjem. MMG našel sem še eno od teh nesrečnih kratic {p.n.št.}. Dve napaki, ni presledkov in prva okrajšava bi morala biti »pr.«. Seveda, kakor si ti zapisal - po Slovenskem pravopisu iz 2001. Škoda, da ni že France Prešeren pisal okrajšave teh let. --XJam 00:43, 9 avg 2004 (CEST)

Zaenkrat ga lahko poganjam jaz. Deluje v Linuxu in je napisan kot kup skriptov za interpreter ukazne lupine, ki jih malo ročno prirejam, da delajo to kar naj bi, osnova pa je lupinski program GNU Wget, ki zna v najnovejši različici tudi pošiljati obrazce in to je to kar smo ravno rabili. Predlagam, da kar tule napišeš kaj se ti zdi, da bi bilo treba samodejno popraviti, pa bom že enkrat. Saj ni hudo zapleteno, ni pa ravno uporabniško prijazen. --romanm 07:39, 9 avg 2004 (CEST)

Čestitke![uredi kodo]

romanm, čestitke za izdelanega Bota!--Igor 10:37, 9 avg 2004 (CEST)

Hvala! --romanm 23:10, 9 avg 2004 (CEST)

Zgleda, da ti bo uspelo, ko odpraviš vse 'bage', kajne, Roman. Sem še razmišljal glede okrajšenega zapisa let pred našim štetjem, pa se mi zdi, da tista navedba v SP--2001 le ni tako striktna glede uporabe pr. n. št.. No, pa vseeno - ti si to sprejel kot izziv, seveda sem tudi jaz - pač na drugačnem nivoju. Škoda je, da ti pač ne morem pri tem pomagati. Mislim na poganjanje bota. No, od sedaj velja zapisovati 'po novem' in to ne bo motilo bota, ne. Lahko pa tudi kaj ročno popravim(o), ali je bolje, da pustim(o) obstoječe 'stare zapise' pr. n. š. pri miru, da jih popravi(jo) tvoj(i) bot(i)?. --NenekeXJam 13:11, 18 avg 2004 (CEST)

Čestitke Romanu, pravzaprav NenekBotu!? No, kakokorkoli, dobro delata, samo da ne bo Bot začel razmišljati (čustvovati) kot tisti v filmu/knjigi Jaz robot... --AndrejJ 20:01, 30 sep 2004 (CEST)

Novi izzivi[uredi kodo]

Ko bodo vse občine tipizirane, bi se v tabelo lahko dodal še župan. Bot bi lahko bral kar od tule in avtomatsko dodajal župane v tabelo. No, da stvar ne bi bila preveč enostavna, so tam zapisali priimek pred imenom, ime občine in nekatere priimke z velikim črkami...

Opravljeno. --romanm (pogovor) 01:29, 30 sep 2004 (CEST)
Kako se na občinskih straneh sploh popravlja župane. Pod Mursko Soboto hočem vnesti novega, ki so ga izvolili ob tehle zadnjih volitvah, pa nikjer ne najdem nič. BTW, v kratkem bo drugi krog tudi v Moravčah. --Heretik 12:23, 15 okt 2004 (CEST)

Potem pa še tehnično vprašanje, če ni ravno vojna tajna. cURL se na svoji spletni strani bere super, ima vmesnike za veliko jezikov, da se ga poganjati iz lupine, zna skoraj vse, kar se tiče omrežnega kominiciranja... je kakšen poseben razlog, da si namesto tega izbral wget? --Heretik 13:06, 14 sep 2004 (CEST)


Predlog/prošnja 2[uredi kodo]

Opazil sem, da imamo že nekaj 'nepravilnih ruskih imen poslovenjenih kar v Mihail. Zgleda, da je Mihael pravilneje, npr. Mihael I. (Rusija) (alias Mihael Fjodorovič Romanov). Tudi Klemen ima na seznam vojaških vsebin npr.

 • Semjon Mihailovič Budjoni (pri patronimu) - sam slovenim v Semjon Mihajlovič Budjoni
 • Mihail Kalašnikov
 • Mihail Nikolajevič Tuhačevski - Mihael Nikolajevič Tuhačevski
 • Aleksander Mihailovič Vasiljevski - ? verjetno Mihajlovič kot pri Budjoniju, če je bil Rus

Tudi Klemen ni dosleden saj ima na seznam vojaških osebnosti npr.:

 • Vjačeslav Mihajlovič Skrjabin-Molotov. - Patronima Vasiljevskega in Skrjabin-Molotova se mu ne ujemata. Tu vidim, kakor sem prej mislil, da bi moralo biti po zgledu Mihaila, pravilno tudi prav Mihailovič - pa verjetno ne bo, ampak Mihajlovič. Srbi imajo tudi priimke Mihailovič, če se ne motim - ali so le Mihajlovič(ć)i? Iz glave ne vem..
Sem pogledal v Općo enciklopedijo: Srbi imajo oboje, obstajala sta npr. četnik Draža Mihailović (1893-1946) in seizmolog Jelenko Mihajlović (1869-1956). Prav tako: knez Mihailo Obrenović (1823-1868) in zetski kralj Mihajlo (OK, ta je Črnogorec). Da nimajo Rusi tudi obojega? --romanm (pogovor) 23:34, 31 okt 2004 (CET)

Pa tudi Heretik (ne sicer 100%)

 • Mihail Saltikov-Ščedrin -
 • Mihail Nehemjevič Talj - Talj je sicer Latvijec
 • Mihail Jurjevič Lermontov - čeprav ima tudi Leksikon CZ Mihail {to je en pokazatelj, da morda Mihael vseeno ni prav. Kronika človeštva, MK pa ima Romanove vpisane pod Mihael. Ali naj imamo potem tukaj za ruske monarhe Mihaele, za navadne ruske smrtnike pa Mihaile in Mihajloviče?. Hm to moram res preveriti - nekako}. Tako, da, če se bo dalo kaj ukreniti v tej smeri, še raje počakaj z zagonom 'robotskih rok'. Imam občutek, da je Mihail vseeno pravilno, tako kot smo tudi večinoma zapisovali. Mihael Romanov bo (zgleda) moral biti/postati Mihail Fjodorovič ~.

Torej - preliminarna ugotovitev:

Mihail Mihajlovič Mihajlov (x oseba) - Janez Janeza Jan, he, he.

Za tiste, ki imajo radi pravila: Pri imenu Mihail se v patronimu zadnji »i« spremeni v »j«, tako, da nastane Mihajlovič in ne Mihailovič. {to je seveda 'ful'amatersko jezikovno izvajanje..}

--xJaM 06:07, 30 okt 2004 (CEST)

Zaenkrat torej ne ukrepam, sploh pa ne z mašinerijo? --romanm (pogovor) 23:34, 31 okt 2004 (CET)
Ja, hvala, da si pogledal za Srbe. Pri Rusih si res še nisem čisto na jasnem v zvezi s patronimi. Kakor razmišljam, bi bilo prav tudi Mihailovič. Torej Mihail Mihailovič xyz. Daj mi še malo časa, da to do konca razjasnim. --xJaM 23:39, 31 okt 2004 (CET)


Kako do bota[uredi kodo]

Na kakšen način pridem do bota? LP, --Klemen Kocjancic 00:24, 5 nov 2004 (CET)

Povej kaj bi rad spremenil v člankih, pa se bomo dogovorili in bom spremenil. Če se tiče vseh, kar Pod lipo. --romanm (pogovor) 13:17, 5 nov 2004 (CET)

Ok, sem ti hotel prihraniti čas, da bi sam naredil, a če se javiš... Trenutno delam na odlikovanjih Slovenske vojske in sem uporabljal več virov in je prišlo do napak(e) v naslovih, poimenovanjih, (še v uradnem listu so narobe poimenovali ;)). Trenutno rabim zamenjavo "Spominski znak Obranili domovino" v "Spominski znak Obranili domovino 1991" (mogoče najlažje, če daš ukaz zamenjava "Obranili domovino" z "Obranili domovino 1991"; ker se ta fraza ne sklanja) in "Spominski znak Premiki 1991" v "Spominski znak Premik 1991". Hvala v naprej. LP, --Klemen Kocjancic 13:54, 5 nov 2004 (CET)

Prav, tehnično to ne bo problem. Preden pa se tega zares lotim, me zanima kaj je mišljeno s "Spominski znak Obranili domovino 1991"? Ali je pravo ime spominskega znaka torej "Obranili domovino", podeljen pa je bil zaenkrat veteranom iz 1991, ali je pravo ime znaka "Obranili domovino 1991"? V prvem primeru bi bilo bolje, če stran poimenuješ "Obranili domovino (1991)" (primerjaj z naslovom Ustava SFRJ (1974)), v drugem pa seveda lahko naredim točno tako kot si predlagal. Prosim za pojasnilo. --romanm (pogovor) 23:26, 5 nov 2004 (CET)

Problem je nastal, ko veterani poimenujejo znak Obranili domovino, medtem ko v uredbah MORSa piše "Obranili domovino 1991", kar predvidevam, da je uradno ime tega priznanja. Čeprav imajo poimenovanja zelo čudna; eni spom. znaki imajo na koncu letnico 1991, eni pa ne, pa so vsi namenjeni za veterane vojne za Slovenijo. LP, --Klemen Kocjancic 13:01, 7 nov 2004 (CET)

Prav, ali naj torej povsod naredim tako kot pri Alojzu Završniku, tj. vsi, ki kažejo na spominski znak Obranili domovino naj po novem kažejo na spominski znak Obranili domovino 1991? --romanm (pogovor) 15:02, 7 nov 2004 (CET)

 • Da, samo če lahko istočasno spremeniš še kategorizacijo "Nosilci spominskega znaka Obranili domovino" v "Nosilci spominskega znaka Obranili domovino 1991" (isto za kategorijo Premiki 1991 -> Premik 1991). LP, --Klemen Kocjancic 15:06, 7 nov 2004 (CET)

Storjeno. Prosim poglej, če je v redu. --romanm (pogovor) 21:24, 7 nov 2004 (CET)


Category:Matematika[uredi kodo]

Eh Roman, saj veš, ko ti kdo piše, to pomeni delo zate ali za tvojega polavtomatskega sužnja. Žal znam premalo, da bi ga sam uporabljal; morda pa se še naučim?

V želji po vsekategorizaciji mi je prišlo na misel, da bi vse že delujočim člankom s seznama matematičnih vsebin dodal kategorijo Matematika (v kolikor je še nimajo, seveda. Potem pa sem videl koliko je člankov....

Ti lahko predlagam, da želje in pozdrave za NenekeBot zložiš na posebno podstran? --AndrejJ 18:04, 14 nov 2004 (CET)

Kot ponavadi to ni težko narediti, ampak najprej se moramo zmeniti ali si to res želimo. Večina matematičnih vsebin namreč ne sodi neposredno pod Category:Matematika (sicer bo ta postala nepregledna), pač pa v podkategorije Category:Matematiki, Category:Algebra, Category:Teorija števil itd., tu pa je samodejno klasificiranje težje. Kaj meniš o tem argumentu? (Enkrat moram malo urediti tole svojo pogovorno stran, vem, in takrat lahko naredim še podstran za robota.) --romanm (pogovor) 22:32, 14 nov 2004 (CET)

Po moje bi jih vseeno v prvi fazi avtomatsko zmetali v Category:Matematika, kasneje pa se postopoma podkategorizirajo.

Opravljeno. Še ne kategoriziranih je bilo 55 člankov; glej trenutni prispevek NenekeBota, če bi jih rad prekategoriziral. --romanm (pogovor) 00:08, 29 nov 2004 (CET)

Thanks[uredi kodo]

Thank you for the welcome. :o) I only make interwikis (misunderstanding your language...)
Ma'ame Michu 09:46, 19 avg 2004 (CEST) or fr:Discussion Utilisateur:Ma'ame Michu

{{{Bioslika}}}[uredi kodo]

Roman, prosim te, če imaš kaj minut časa, če lahko pogledaš malo na predlogo template:bioslika in moje težave v zvezi z njo. Nahaja se trenutno v treh člankih o osebnostih. (Glej »kaj je povezano sem«) in od nje vodi »kategorija Biografije«, ki ne deluje tako kot tebi pri »škrbini«. Prvo vprašanje je, ali je sploh smiselna? Najlepša hvala za tvoj morebitni trud. Saj bom morda še potem kaj vprašal - če se izkaže, da je smiselna.. --XJam 14:22, 19 avg 2004 (CEST)

Delam malce spremenjeno predlogo za biosliko, ki me je 'mučila' nekaj časa. Sedaj lahko globalno na predlogi »bioslika« spreminjamo obliko {okvir, črte, ...} in velikost {širino slike}. Trenutno je nastavljeno na 200px. Janez je nekaj govoril o velikosti šibične škatle - tako, da lahko sedaj poeksperimentira. Ostaja pa še problem z argumentom - za kategorijo Biografije. Za velikost in to sem poskusil še prek absolutnega imena, kot je npr. na delovni predlogi template:ed, ki jo uporablja predloga template:SI_prefix, pa sem se odločil za trenutno enačico. Kaj praviš - je zaenkrat v redu? Ali je še kaj takšnega? --xJaM 22:02, 3 nov 2004 (CET)

Morda se za 'nestandardne' velikosti naredi še ena predloga. Ali pa se vrine še kakšen argument, vendar jaz v tej računalniški žlobudravščini ali/ali ne znam narediti. Spet me bo nekaj mučilo, pa morda ne bom vedel (za)kaj. Saj ni velikost zabetonirana. Sedaj je le zabetonirana globalno, prej pa je bila zabetonirana pri vsaki sliki posebej. Ne vem. Pa tudi naše glave so približno vse enake :-) --xJaM 23:10, 3 nov 2004 (CET)

Trenutno so pod tem ukazom vse slike dejansko velikosti 200px {nekaj sem jih 'potihem' umetno povečal - vendar ne na škodo kakovosti). Manjša ostane edino slika šahista Petra Leka. Kolikor tudi razumem 'sistem', manjše slike potem s temi ukazi image: alias slika: tudi na silo ne povečuje in jih pusti takšne kot so. Razmerje širina/višina pa tudi vedno ostaja nespremenjeno. Ne glede na samo velikost. Odločilna je vedno širina slike. Če je ta manjša (ali večja), je sorazmerno tudi njena višina. Drugače pa nimam idej za preklop argumenta iz privzetega na neko poljubno vrednost velikosti. --xJaM 23:31, 3 nov 2004 (CET)

Re: Pozdrav[uredi kodo]

Romane, hvala ti na dobrodošlici! Slovenačka Wikipedija je najveća po broju članaka na prostoru bivše Jugoslavije, ja nažalost ne znam dobro slovenački jezik pa ti pišem na srpskom koji vidim da razumeš. Nadam se da će saradnja naših Wikipedija i dalje biti uspešna. Vidim da se baviš matematikom i programiranjem, što je takođe i moja profesija. Na ovoj Wikipediji ću uvek pisati na latinici poštujući tako pismo slovenačkog jezika. Puno pozdrava i želim ti sve najbolje. --Djordjes 16:01, 19 avg 2004 (CEST)

Ko je Golija?[uredi kodo]

Premik kategorije[uredi kodo]

Roman, imaš kakšno idejo za tole Category_talk:GFDL? --AndrejJ 19:31, 28 avg 2004 (CEST)

Hvala na odgovoru[uredi kodo]

 • Nisam te zamenio, već sam samo onda pobrkao koga ste pominjali ti i Avala. --Millosh 08:01, 29 avg 2004 (CEST)

Pozdrav[uredi kodo]

Zdravo Roman, se ti zahvaljujem za obogatitev nizozemskih gesel. Upam, da ti ni prevec nerodno popraviti vseskozi povezave v sl: in druge wikije. Sem se vpisal v sl:, tako da bom blize :-)--Besednjak 23:55, 29 avg 2004 (CEST)

Hvala za pozdrav in koristno vprašanje[uredi kodo]

Kot vidiš sem začetnik pri urejanju. Prosim pa te, da mi daš link na ang.ali nem. izvorni tekst tega pravniškega (pardon) groznega prevoda, ki se pojavlja na strani "trenutne spremembe"

Če bi radi, da Wikipedija uspe, je zelo pomembno, da ne dodajate snovi, ki je pridržana z drugimi avtorskimi pravicami. Zakonita obveza lahko v resnici škodi opravilu, zatorej ne počnite tega." Kot pravnik bi poskusil izboljšati prevod in ga potem nekako spraviti gor.Janibraune 22:29, 31 avg 2004 (CEST)

več pomenov pri enem geslu[uredi kodo]

Še eno vprašanje: Kako najpravilneje označiš, da ima geslo več pomenov in potem razlagaš vsak pomen posebej: glej npr. geslo Polje??Janibraune 22:29, 31 avg 2004 (CEST)

predlog novega teksta na strani Trenutne spremembe[uredi kodo]

Preneseno v debato Pod lipo, --Janibraune 19:54, 1 sep 2004 (CEST)

SEDANJI TEKST

Če bi radi, da Wikipedija uspe, je zelo pomembno, da ne dodajate snovi, ki je pridržana z drugimi avtorskimi pravicami. Zakonita obveza lahko v resnici škodi opravilu, zatorej ne počnite tega."

Malo smo se kolegi pogovorili med seboj in menimo, da bi ustrezal naslednji tekst:

PREDLOG

Ker bi vsi skupaj radi, da projekt Wilkipedija uspe, je zelo pomembno, da ne dodajate snovi, ki je obremenjena s pravicami tretjih (avtorske pravice, pravice razmnoževanja , ipd), ali je v nasprotju z zakoni ali drugimi prisilnimi predpisi. Zakoni imajo namreč moč, da nam projekt pokvarijo, zato prosimo na Wilkipediji ne počnite nič, kar je v nasprotju z njimi.


Romanm upam, da nisem preveč predrzen, če predlagam, naj ta tekst ostane tu, ali ga prosim prenesi na kakšno drugo debato, in če ne bo deležen prehudih kritik naj ga nekdo čez en teden postavi na stran Trenutne spremembe--Janibraune 18:48, 1 sep 2004 (CEST)

Preneseno v debato Pod lipo, --Janibraune 19:54, 1 sep 2004 (CEST)

Slovensko kemijsko izrazoslovje[uredi kodo]

Živijo. Ne, nisem kemik, ampak morda bom čez, recimo, pet let; če mi uspe narediti dober vtis na intervjuju na univerzi. :)

Žal obiskujem šolo v angleščini, tako da nisem povsem na tekočem s slovensko terminologijo. Vseeno lahko poskusim malce pregledati izrazje – nekaj mi ga je morda le ostalo v spominu, lahko pa pogledam tudi v literaturo. Pri kemiji je zanimivo to, da se mnogi izrazi slovenijo le v morfološkem smislu, tako da načelno prevajanje ni preveč težko. Razen seveda pri izrazih, ki so popolnoma drugačni ... :D —Sinuhe 21:04, 9 sep 2004 (CEST)


Izrazi[uredi kodo]

Sinuhe 22:51, 26 sep 2004 (CEST)

Izdelava predloge[uredi kodo]

Roman, skušam narediti predlogo podobno češki (http://cs.wikipedia.org/wiki/A ), pa mi ne gre, lahko pomagaš? --AndrejJ 22:24, 10 sep 2004 (CEST)

Botovi i formulari[uredi kodo]

 • Uskoro ću namestiti bota za srpsku Vikipediju. Pre svega, služiće za preslovljavanje iz ćirilice u latinicu (i obratno), kao i za preslovljavanje i ćirilice i latinice u ASCII. Bot, naravno, može služiti i drugim stvarima, a ja ću se potruditi da ga namestim tako da me obaveštava o novim člancima na srpskoj, hrvatskoj, srpskohrvatskoj i bosanskoj Vikipediji. Sve to, naravno, mogu namestiti i za slovenačku vikipediju. --Millosh 04:02, 15 sep 2004 (CEST)
 • Preko toga, iako mi to nije struka (niti lingvistika, niti računarstvo), obožavam da se bavim hronologijom. U tom smislu sam napravio gotovo sve hronološke formulare za srpsku Vikipediju. (Ostaje mi, takođe, da to sve sredim, jer tek sada imam predstavu šta sve nedostaje tim formularima.) Mogu to učiniti i za slovenačku, s tim što će mi trebati tvoja/vaša pomoć kad su u pitanju različiti nazivi. Reci mi šta misliš o tome. (Može i na slovenačkoj Vikipediji.) --Millosh 04:02, 15 sep 2004 (CEST)
 • I, naravno, hvala na čestitkama :) --Millosh 04:03, 15 sep 2004 (CEST)

Pozdrav in vprasanje[uredi kodo]

Zivjo,

Najprej hvala za dobrodoslico na Wikipediji! S tem si postal moj edini kontakt tu, zato se bom z vprasanji obesil nate.

Tole me zanima: Wikimeida Foundation bo v ponedeljek objavila objavo milijontega clanka na Wikipediji. Radi bi, da se prevede v cim vec jezikov (pa najbrz se, da se kontaktirajo mediji ipd.) V slovenscini pa ni bilo se nic narejeno, kar me je kar malo presenetilo. Poskusil sem sam spraviti skupaj nekaj, vendar nisem imel veliko casa.

Kaksen predlog, kaj bi se dalo napraviti glede tega?

Slovenian alphabet[uredi kodo]

Roman, tule en:Slovenian alphabet si navedel tudi znake Q,W,X,Y med slovensko abecedo, verjetno v pomenu, da se uporabljajo za zpis tujih imen. To bi verjetno moralo biti zapisano tam nekje? Kaj pa potem z nesrećnima Ć in Đ, ki jih v bistvu tudi uporabljamo ali pa Ü itd... --AndrejJ 21:31, 16 sep 2004 (CEST)

Odgovor pod lipom[uredi kodo]

Napisao sam malo detaljnije o botovima i formularima pod lipom. --Millosh 09:42, 18 sep 2004 (CEST)

South Slavic NPOV page[uredi kodo]

Napravio sam na Meti, po dogovoru sa Joyem stranu South Slavic NPOV page. Bilo bi dobro da radimo na tome. --Millosh 10:27, 18 sep 2004 (CEST)

Zemljevid Bela Krajina[uredi kodo]

Hallo Roman, imaš mogoče podatke za Belo Krajino? --plp 13:59, 29 okt 2004 (CEST)

Se oproščujem, Bela krajina je sicer po zaslugi pravega pisa z majhno začetnico napisana, sicer pa za idejo:
Sicer pa nekako od Gorjancev dol in desno od Kočevske. Ampak tako kot pri drugih pokrajinah so meje nejasne, saj recimo belokranjska občina Semič sega na severno stran Gorjancev. --AndrejJ 14:35, 29 okt 2004 (CEST)

Predlog za preusmeritev[uredi kodo]

Roman, predlagam, da http://sl.wikipedia.org/wiki/The_quick_brown_fox_jumps_over_a_lazy_dog preusmerimmo pod geslo 'pangram', saj bo morebitni uporabnik v iskalno okence vtipkal pangram, ne pa cel stavek. Je še nekaj nepravilnosti, na katere bi rada opozorila, pa trenutno ne najdem URLjev. :P --Missmarple 08:11, 4 nov 2004 (CET)

Oj! Glede na to, da 90% časa, ki ga preživim na Wikipediji strmim v stran 'Trenutne spremembe', zato znam uvodni sestavek že skoraj na pamet. Ker se mi zdi, da bi zvenel bolje, če bi določene stavke malo drugače obrnili, predlagam spremembo v:

Na tej strani so prikazane najnovejše spremembe člankov v Wikipediji. Novim uporabnikom (link na dobrodošlico) priporočamo, da si ogledajo naslednje strani: Najpogostejša vprašanja, Smernice in podstrani Dogovori o poimenovanjih, Nepristransko stališče videnja in Najpogostejše stranpoti Wikipedije. Ker bi vsi skupaj radi, da Wikipedija uspe, vas prosimo, da ne dodajate snovi, katerih uporaba je omejena z avtorskimi pravicami drugih ali je v nasprotju z zakoni. Ti nam lahko namreč pokvarijo, zato vas prosimo, da na Wikipediji ne počnete ničesar v nasprotju z njimi. Oglejte si še stran recent meta discussion.

Morda vse spremembe niso na mestu, zelo verjetno bi se dalo kaj napisati še boljše, a mislim, da v celoti zveni boljše od trenutne verzije :) --Missmarple 16:39, 5 nov 2004 (CET)

Odlično! Trenutna različica je še iz 'surovih' časov naše wikipedije. Bomo upoštevali tvoje pripombe. Mislim da jih moramo sicer vložiti v slovenski uporabniški vmesnik, ki ga potem sprožajo drugi. Za enkrat sami še nimamo možnosti. Preden to naredimo, je tudi dobro, da res dorečemo. Tam je še tudi nekaj pomanjkljivosti in tudi napak. Različice prevodov pa so navedene zraven. Lahko pa, da se da to narediti tudi prek sistemske spremenljivke recentchangestext, ki 'povozi' tam nastavljene vrednosti. Ja, da se.. Njena 'vrednost' se nahaja na samodejno 'rojeni' strani vseh sistemskih sporočil MediaWiki 1.3.(7.). Te pa lahko urejamo. Tudi pri njih so še pomanjkljivosti, nekaj pa je še celo neprevedenih. Hvala za opozorilo. --xJaM 17:58, 5 nov 2004 (CET)
Sem uredil/dopolnil/popravil po tvojem predlogu. Če je še kaj takšnega, naj se pove. --xJaM 18:13, 5 nov 2004 (CET)


Preusmeritve[uredi kodo]

Pri članku o Casalsu si mi odsvetoval preusmeritev z priimka. Jaz delam vedno (vsaj do sedaj) pri biografskih člankih še preusmetitev z priimka ( sem se navadil pri kemikih z veliko komplicinah imenih, še sam jih po 5 minutah nisem znl "na pamet" odtipkati). Za "Ples v maskah" si naredil preusmeritev iz italijanskega naziva (se popolnoma strinjam, in bom pri naslednjih znanih delih posnemal).

Vendar ali se ti ne zdi da je tu nekaj nedoslednosti? Janez Novak 16:50, 21 nov 2004 (CET)

Ne spomnim se, da bi ti odsvetoval kakšno preusmeritev. --romanm (pogovor) 19:14, 21 nov 2004 (CET)
Spet sem ga polomil. Spodaj je sporočilo (skopirano), ki sem ga dobil in seveda ni tvoje. Oprosti.

Janez, mislim, da ni dobro vedno narediti preusmeritve tipa Casals --> Pablo Casals. To je smiselno pri zelo poznanih osebah. --AndrejJ 22:30, 20 nov 2004 (CET)

Janez Novak 19:28, 21 nov 2004 (CET)


PROŠNJA[uredi kodo]

Ker vidim, da si trenutno prisoten, bi te prosil, če lahko vrneš članek Red Aleksandra Nevskega v prejšnjo stanje? Pozabil sem prej narediti nov članek, preden sem naredil novo besedilo. Sam tega ne morem narediti, ker sem sam edini urejevalec članka. LP, --Klemen Kocjancic 20:36, 23 nov 2004 (CET)

Hvala ti! Lp, --Klemen Kocjancic 20:38, 23 nov 2004 (CET)

To lahko narediš tudi ti, če pogledaš zgodovino strani, klikneš različico, ki bi jo rad obnovil, izbereš uredi in takoj shraniš. --romanm (pogovor) 20:43, 23 nov 2004 (CET)

OK, da vem za drugič. Sem hotel vrniti na prejšnje stanje, pa ni šlo. lP, --Klemen Kocjancic 20:49, 23 nov 2004 (CET)

Janezovo dežurstvo[uredi kodo]

Hvala

naredil si tisti kar sem te prosil (mogoče bi znal, pa sem preveč površen) in izločil si tisti članek, ki bi ga tudi jaz, pri slikah pa si nisem bil na jasnem katero naj "vržen stran". Kozolec je bolj slovenski, meglica pa bolj zanimiva. Naredil si po mojem mnenju prav. Po Novem letu se bom zopet prijavil in računal na pomoč. Janez Novak 19:00, 27 nov 2004 (CET)

Me veseli. Kozolec sem izbral, ker sta podobni sliki med zanimivostmi dvakrat že nastopali. Tavčarja sem izločil, ker je bilo člankov pet in navadno v takih primerih izločim biografske članke, ki imajo še pozneje priložnost, da kdaj na prvi strani nadomestijo Kocbeka (trenutno). Upam, da se boš znova prijavil še pred novim letom. :-) Hvala za izbor! --romanm (pogovor) 19:18, 27 nov 2004 (CET)


Saj sem rekel, da bi Tavčarja izločil tudi jaz (prišel je pač ne vem evč kako na sezanm). Pa kozolci so mi bolj všeč kot meglice. Da ti povem, malo sem "goljufal". Članek o kozolcu. Ko sem ga prvič videl sem vedel da manjkajo Studorski kozolci, videl na lastne oči, imam nekaj minutni video posnetek. Pa sem dodal v "tuj" čalnek še to in ga uvrstil med izbrane. Pa se ne počutim niti najmanj krivega. Janez Novak 19:29, 27 nov 2004 (CET)


Ali ste vedeli da?[uredi kodo]

Na strani Ali ste vedeli... imaš nekaj predlogov, imajo samo to pomanjkljivost da so trije moji in eden nima članka. Ker je Churcill zanimiv tudi za citat (Dem0okracija je najslabša oblika vladavine, vendar bolujša od vseh drugih, ki so bile poskušene v zgodovini) bom danes popoldan iz de prevedel (predelal) kolikor toliko spodoben članek.

Veliki kadilec cigar je končno dobil zaslužen članek, ne vem kaj imaš mogoče pripravljenega ti, ker kakor vidim (ponavadi) ko nihče ne naredi nič to natrediš ti. Zelo lepo, moje predloge smatraj samo kot pomoč. TA teden nisem dežuren!Janez Novak 15:43, 5 dec 2004 (CET)

Translation of the week[uredi kodo]

Hi! This is Ronline from the Romanian Wikipedia. I would like to inform you that, at Meta-Wiki, there is a project running known as Translation of the week. This project seeks to translate an article into as many languages as possible every week, in order to strengthen collaboration between the different language projects and enable more article depth. The current translation of the week is Oradea, and it has already been translated into 17 languages. You can see more information here. It would be great if you could translate this article into the Slovenian language, even partially would be great! Thank you very much, Ronline 13:09, 10 dec 2004 (CET)


Prosim pošlji[uredi kodo]

Prosim pošlji na maj e-mail janeznovakljubljana@yahoo.com. Če boš poslal e-mail boš lahko bolj jasno povedal svoje stališče. Pa ne "ŠpARAJ" me prosim. Hvala in LP Janez Novak 23:17, 19 dec 2004 (CET)


Urejenost in redudanca[uredi kodo]

Ko sem prišel na Wikipedijo kakšnega posebnega reda nisem pričakoval. Tako kot na internetu in še marsikje, kjer ni "oblasti" (in pravilno je da jo ni) je tudi tu pričakovana določena "zmeda", če pa nekdo predlaga vsaj amlo reda je deležen predvsem posmeha.

O redudanci pa to. Seveda je je v člankih pričakovana in večktat tudi željena. Vzel bom svoj primer (so mi pač najbolj znani) v članku o Plečniku je med drugim opisano Tromostovje in Žale, vsak kratka omemeba mora biti tidi v članku o Ljubljani (mesto, ne občina). Takih primerov je enštete in nikogar ne motijo.

Drug problem so skupni seznami (ravno zgoraj omenjena). Že če bi bil samo en članek ga je brez "skrbika" težko vzdrževati, dva pa je nemogoče. PA še nobene potrebe ne vidim. Stavim, da se bo preje ali sleje v Opentask pojavilo večino tistega (ne pa stalno vse) kar je v željeni članki.

Po izobrazbi si matematik in se sigurno bolj spoznaš na grafe. Jaz imam pri delu opravka z dvojimi konkretnimi grafi: povezava aktivnosti v mrežnem planiranju in strukturna sestava izdelkov (večnivojsko povezane kosovnice - spiski sestavnih delov za izdelek in polizdelke). V obeh so prepovedani, če je program dober kontrolira nastanek cikla, če je slab in pomotoma narediš cikel se program "zacikla" - vrti v krogu.

V prevedenem članku o Kategorizaciji (nujen in večinoma odličen članek) ima med drugim navedbo da cikli niso samo dovoljeni ampak zaželeni. Ker je v Wikiju samo skok iz novoja na podnivo se program seveda ne more ne more zaciklati, je pa nesmiselno da pridem nazaj na vozlišče iz katerega sem startal.

Jaz raje en diskutiram z Klemenom. Če misliš da je potrebno, prosim posreduj ti.

Sicer pa premišljujem, da bi se ukvarjal samo z članki in urejenost prepustil stihiji.

Pa lep pozdrav IN MOZILLA OPOZARJA DA JE TA STRAN PREDOLGA (NE ZANJO AMPAK ZA SLABŠE PROGRAME) - sicer pa opozorilo vidiš sam. Oprosti. Janez Novak 10:10, 27 dec. 2004 (CET)

Wikipedija in podobni napol odprti projekti PMSM delujejo po sebi lastnih prilagodljivih pravilih, red pa se vzpostavi de facto, kot posnemanje pogostega obnašanja. Če je najpogostejše obnašanje slabo, projekt zamre. Ne strinjam se, da bi bil kdo zasmehovan, ker predlaga red, ampak težko ga je zares uveljaviti, če se (utežena) večina piscev ne strinja z njim. Strinjam se, da do ciklov navadno ne bi smelo priti, ampak moč si je predstavljati primere, kjer bi po različnih kriterijih vseeno lahko. Prosim za konkreten primer, do katerega bi se lahko opredelil - zadnji teden nisem ravno spremljal vseh debat. --romanm (pogovor) 21:28, 27 dec. 2004 (CET)

Čeprav bi rad, ti ne morem predlagati kolikor toliko smiselnega cikla, ker ga ne poznam. Morda bi vprašal Klemena, ki je prevajal članek. Ker sem izredno slab v angleščini nisem preverjal kaj piše v originalu. Pa če "ga lomijo" Angelži, ni treba da ga tudi mi. Nisem anglofil in ko dežuje v Londonu ne nosim odprtega dežnika.

nwAwak
iianz

Janez Novak 21:37, 27 dec. 2004 (CET)

hvala za pozdrav[uredi kodo]

Hvala za pozdrav. Zanima me, če bi prišel predstavit Wikipedio in njen slovenski del na [pipin odprti termin]?

Jure, načeloma lahko. Oktobra sem jo že predstavil na Sredinem seminarju. Piši mi, da uskladiva termin. Po novem letu bom bolj vedel, kdaj utegnem. --romanm (pogovor) 21:31, 27 dec. 2004 (CET)

MediaWiki 1.4[uredi kodo]

Roman, ker te menda en teden ni bilo na straneh, si verjetno opazil posodobitev na različico 1.4. Uporabil sem MediaWiki:Monobook.css iz de:, ker so bile tam pasice in napisi izpisani z veliko, z razliko od en:, kjer je z malo. Poleg tega imajo strani, ki niso članki svetlo modro podlago, da se ločijo. Sicer ne vem kateri ukaz v tistem *.css je za to odgovoren, deluje pa. Opombe sem pustil kar v nemščini, da ne bi napisal kakšne bedarije. Če si opazil še kakšno pomanjkljivost, prosim povej. Ker si mi pred časom že predlagal kako je z vikanjem in tikanjem v ukazih, sem nekaj ukazov pretvoril v vikanje - pa nisem najbolj zadovoljen. Tudi slovenski google npr. uporablja za uporabnike tikanje - kar se mi ne zdi slabo. Če imaš še kakšen argument za ali proti, bi te prosil, če ga lahko izdaš, da dokončno res uredim vse te gumbe, ukaze in kar je še takšnega. Ukazi se skrivajo na Posebno:Allmessages, kot gotovo že veš. Med besedilom npr. uporabljamo tudi glej tudi namesto glejte tudi, tako da res ni poenoteno. Pa pasica/ukaz zgoraj je po en: predlogu sedaj krepko izpisan, da ohrabri novince. Nekdo je na en: prosil, če je lahko ukaz Uredi(te) to stran. Lepa novost je tudi izbira imenskega prostora pri izpisu prispevkov uporabnika. Zelo, zelo uporabno. --xJaM 22:02, 27 dec. 2004 (CET)